Johdanto Adobe Stockiin lähetettäviä valokuvia ja kuvituskuvia koskeviin teknisiin ja laillisiin vaatimuksiin sekä laatuvaatimuksiin.

Huomautus:

Tässä artikkelissa kuvataan JPEG-tiedostoja, esimerkiksi kuvituskuvia, koskevat vaatimukset. Jos haluat lähettää vektoritiedostoja, katso artikkeli Vektorikuvia koskevat vaatimukset

Adobe Stock hyväksyy millä tahansa kameralla – myös mobiililaitteilla – otetut valokuvat, jos ne täyttävät tekniset ja lailliset vaatimukset sekä laatustandardimme.

Tekniset vaatimukset

• Lähetä kuvat JPEG-muodossa.
  • Kuvien vähimmäistarkkuus on 4 MP (megapikseliä).
  • Kuvien enimmäistarkkuus on 100 MP (megapikseliä).
  • Tiedostojen enimmäiskoko on 45 Mt (megatavua).
  • Ei vesileimoja tai aikaleimoja.
  • Älä lisää tiedostojen pikselimäärää vaan lähetä kuva suurimmassa tiedostokoossa, jonka kamerasi pystyy tuottamaan.

Otsikko ja avainsanat

Jos tiedostoon ei ole upotettu avainsanoja, avustajaportaali ehdottaa jopa 20 automaattista avainsanaa. Lue ne läpi ja muokkaa niitä, järjestä ne uudelleen tai poista ne tarvittaessa. Tämä toiminto säästää paljon aikaa. Jos olet jo lisännyt avainsanoja Lightroom CC:ssä, Lightroom Classic CC:ssä, Bridgessä, Photoshopissa tai jossakin muussa kuvankäsittelyohjelmassa, metatiedot säilyvät, kun lähetät tiedoston. Voit tarkistaa nämä metatiedot ja muokata niitä ennen sisällön lähettämistä.

Älä käytä tavaramerkillä suojattuja nimiä (esimerkiksi Porsche, iPad tai Ferrari), kameratietoja (esimerkiksi Nikon tai 12MP) tai sisältötyyppiä (esimerkiksi vektori tai kuvituskuva) avainsanoissa tai otsikossa. Lisätietoja avainsanoista on kohdassa Otsikot ja avainsanat.

Huomautus:

Avainsanat tai muut Lightroom CC:ssä annetut IPTC-tiedot näkyvät Avustaja-portaalin Avainsana-osassa aakkosjärjestyksessä. Järjestä Avustaja-portaalin avainsanat manuaalisesti uudelleen prioriteetin perusteella. Tällä kriittisellä vaiheella voit varmistaa, että kuvat ilmestyvät hakutuloksiin.

Juridiset perustiedot

Kysy itseltäsi, voiko kuvassa esiintyvä henkilö tunnistaa itsensä tai ominaisuuden omistaja omaisuutensa. Jos vastaus on Kyllä, sinun on hankittava mallin tai omaisuuden julkaisulupa. Selvitä tunnistettavissa olevan omaisuuden tapauksessa, onko kohde suojattu yksityisyydensuoja-, tavaramerkki- tai tekijänoikeuslain nojalla, sillä saatat tarvita omaisuuden julkaisuluvan. Joitakin rakennuksia ja kiinnostavia kohteita ei voi käyttää kaupalliseen valokuvaukseen. Lisätietojaon kohdassa Tunnetut kuviin liittyvät rajoitukset.

Tiedostoja, joissa on logoja, tavaramerkkejä tai yritysten tai brändien nimiä (esimerkiksi Apple, Nike, Gucci ja BMW), ei hyväksytä. Joissakin tapauksissa voit lähettää teoksia, joista on digitaalisesti poistettu logot, tavaramerkit sekä yritysten ja brändien nimet. Tavaramerkin tai logon osittaista poistamista ei katsota lähettämissäsi sisällöissä olevien tavaramerkkien tai logojen täydellisen poistamisen hyväksyttäväksi korvikkeeksi. Tiedostot, jotka sisältävät kuvia tekijänoikeuden alaisesta aineistosta, kuten taideteoksista, veistoksista tai arkkitehtuurista, ei voida hyväksyä, ellet sisällytä niiden luojan ja/tai tekijänoikeuksien omistajien omaisuuden julkaisulupia. Lisätietoja on kohdassa Juridiset ohjeet.

Laatustandardit

Jotta kuvilla olisi kaupallista arvoa, niiden tulee täyttää seuraavat ehdot:

• Kuvat ovat asianmukaisesti valaistuja ja valotettuja.
  • Kuvissa ei ole näkyvää kohinaa tai pölyä.
  • Kuvat ovat hyvin sommiteltuja.
  • Kuvat on käsitelty huomaamattomasti.
Lisätietoja laadukkaiden kuvien ominaisuuksista on kohdissa Tarkistusprosessi ja Luo parempia Adobe Stock ‑valokuvia – 7 vinkkiä onnistumiseen.

Älä lähetä roskapostia

Valitse joukosta vain parhaat kuvat ja varmista, että jokainen niistä tarjoaa jotain erilaista. Älä lähetä useita kuvia, joissa on vain minimaalisia muutoksia kulmassa tai syvyydessä, tai saman kuvan kopioita, joissa on käytetty eri jälkikäsittelytehosteita. Asiakkaat käyttävät omia tehosteitaan projektinsa mukaan. Moderointiryhmämme saattaa tulkita useiden samanlaisten tai samankaltaisten sisältöjen lähettämisen roskapostitukseksi. Roskaposti on ehdottomasti kielletty ja saattaa aiheuttaa tilisi tilapäisen tai pysyvän sulkemisen.