Ota selvää, miten voit tarkastella ja lisensoida kuvapankkiresursseja Adobe Stock ‑sivustossa.
st_app_RGB

Adobe Stock on palvelu, jonka avulla suunnittelijat ja yritykset saavat luovia projektejaan varten käyttöön miljoonia laadukkaita, kuratoituja ja rojaltimaksuttomia valokuvia, videoita, kuvituskuvia, vektorigrafiikkoja, 3D-resursseja ja malleja. Voit ostaa Adobe Stockin usean resurssin tilauksena. Saatavana on erilaisia tilauspaketteja.

Voit tarkastella, esikatsella ja lisensoida resursseja Adobe Stock ‑sivustossa tai Adobe Stockiin integroiduissa Creative Cloud ‑sovelluksissa.

Huomautus:

Adobe Stock on integroitu tiiviisti useisiin Creative Cloud ‑sovelluksiin, kuten Photoshopiin, lllustratoriin, InDesigniin, Premiere Prohon, Dreamweaveriin ja After Effectsiin. Jos etsit tietoja Adobe Stockin käytöstä näissä sovelluksissa, perehdy artikkeliin Adobe Stockin käyttö Creative Cloud ‑sovelluksissa.

Kuvapankkiresurssien tarkastelu ja lisensointi

Adobe Stock_updated_w2_2x

Adobe Stock ‑sivustossa voit tarkastella ja lisensoida erityyppisiä resursseja. Toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Adobe Stock ‑sivustossa Adobe ID:lläsi sisään.

2. (Valinnainen) Jos haluat hakea jonkin tietyn Adobe Stock ‑resurssin, valitse jokin seuraavista välilehdistä: Images (Kuvat), Videos (Videot), Templates (Mallit), 3D, Premium (Maksulliset) ja Editorial (Toimitukselliset).

Hae tietyn tyyppistä Adobe Stock ‑resurssia käyttämällä näytön yläosassa olevia välilehtiä

3. Hae projektiisi sopivia kuvapankkiresursseja. Tulossivulla, hakupalkin vasemmalla olevassa avattavassa valikossa voit vaihtaa All (Kaikki)-, Images (Kuvat)-, Videos (Videot)-, Templates (Mallit)- ja 3D-luokkien hakutulosten välillä.

Using-Adobe-Stock-website_refine-search3
    Valitse haluamasi vaihtoehto hakutulosten tarkentamiseksi

4. Suodata halutessasi hakutulokset. Voit suodattaa tuloksia muun muassa hinnan, alaluokan, ihmisten läsnäolon, kuvan suunnan ja värin mukaan. Eri resurssityyppien kanssa voi käyttää erilaisia suodatusparametreja. Voit suodattaa kuvia esimerkiksi käyttämällä taiteellisia suodattimia, kuten syväterävyyttä ja eloisaa väriä. Hakutulokset näytetään heti, kun säädät suodatinparametreja.

Stock-filters
    Suodata hakutuloksia

5. Kun olet löytänyt itseäsi kiinnostavan kuvapankkiresurssin, lataa sen lisensoitu versio tietokoneeseen. Toimi seuraavasti:

1. Siirrä hiiri tulossivulla olevan resurssin päälle. Näyttöön tulee kuvaa tukevia pikakuvakkeita.
    2. Siirrä hiiri Osta käyttöoikeus ja tallenna kirjastooni ‑kuvakkeen () päälle.
    3. Valitse näyttöön tulevan pikavalikon Tallenna tietokoneeseen ‑alueella Lataa.
    License-an-asset
    Lisensoi Adobe Stock ‑resursseja

6. Valitse haluamasi hankintavaihtoehto. Yksityishenkilöiden, työryhmien ja yritysten valittavissa on erilaisia hankintavaihtoehtoja.

7. Tuo ladattu kuvapankkiresurssi suunnittelu- tai sisällönluontisovellukseen.

Huomautuksia:

• Haluat ehkä esikatsella useita vesileimattuja kuvapankkiresursseja Adobe Stock ‑sivustossa ennen projektiisi sopivimman resurssin lisensoidun version lataamista.
  • Voit halutessasi ladata resurssista laitteeseen vain esikatselukuvan lisensoidun version sijaan. Voit tehdä tämän napsauttamalla edellä olevassa vaiheessa 5 Tallenna esikatselukuva kirjastooni ‑kuvaketta ().

Resurssien avaus tuetussa sovelluksessa

Apps_supporting_open_in

Kun tarkastelet resursseja Adobe Stock ‑sivustossa, voit avata ne suoraan tuetuissa Creative Cloud ‑sovelluksissa. Tällä hetkellä tätä toimintoa tukevat Illustrator CC, InDesign CC, Photoshop CC, Premiere Pro CC ja After Effects CC.

1. Kirjaudu Adobe Stock ‑sivustossa Adobe ID:lläsi sisään.

2. (Valinnainen) Jos haluat hakea jonkin tietyn Adobe Stock ‑resurssin, valitse jokin seuraavista välilehdistä: Images (Kuvat), Videos (Videot), Templates (Mallit), 3D, Premium (Maksulliset) ja Editorial (Toimitukselliset).

3. Hae projektiisi sopivia kuvapankkiresursseja. Tulossivulla, hakupalkin vasemmalla olevassa avattavassa valikossa voit vaihtaa All (Kaikki)-, Images (Kuvat)-, Videos (Videot)-, Templates (Mallit)- ja 3D-luokkien hakutulosten välillä.

4. Kun löydät itseäsi kiinnostavan kuvapankkiresurssin, avaa se haluamallasi Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella. Toimi seuraavasti:

• Siirrä hiiri tulossivulla olevan resurssin päälle. Näyttöön tulee kuvaa tukevia pikakuvakkeita.
    • Siirrä hiiri Osta käyttöoikeus ja tallenna kirjastooni ‑kuvakkeen () tai Tallenna esikatselukuva kirjastooni ‑kuvakkeen () päälle.
    • Napsauta näyttöön tulevan pikavalikon Avaa sovelluksella ‑alueella Creative Cloud ‑sovelluksesi kuvaketta. Napsauta esimerkiksi -kuvaketta.

Adobe Stock avaa resurssin valitussa Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa. Adobe Stock siirtää resurssin ennen sen avaamista Lataukset-kirjastoon.

Using-Adobe-Stock-website
    Adobe Stock ‑sivusto: avaa kuvapankkiresurssi tuetussa Creative Cloud ‑sovelluksessa

Using-Adobe-Stock-website_template
    Avaa malli vastaavassa Creative Cloud ‑sovelluksessa (Illustratorissa, InDesignissa tai Photoshopissa)

5. Noudata kohdan Resurssien haku ja lisensointi Kirjastot-paneelissa ohjeita vaiheesta 2 alkaen.

Vastaavien kuvien etsintä sisällön, värin, sommittelun tai kaikkien määritteiden mukaan

Adobe Stock ‑sivuston visuaalisen hakutoiminnon avulla voit helposti etsiä toista kuvaa muistuttavia kuvapankkikuvia. Toimi Adobe Stock ‑sivustossa seuraavasti:

1. Napsauta hakupalkissa olevaa kamerakuvaketta.

Visuaalinen haku
    Visuaalisen haun aloitus
  2. Vedä kuva Hae kuvalla ‑valintaikkunaan. Voit myös napsauttaa Selaa-painiketta ja lähettää kuvan tietokoneesta. Visuaalinen haku tukee JPEG- ja PNG-kuvia.

Search_within_an_image
    Hae kuvalla ‑valintaikkuna

Adobe Stock näyttää lähettämääsi kuvaa vastaavia resursseja.

Huomautus:

Voit myös vetää hakuun käytettävän kuvan hakupalkkiin. Adobe Stock näyttää kyseistä kuvaa vastaavia resursseja.

3. Voit halutessasi tarkentaa hakua kirjoittamalla hakutulossivulla avainsanan hakupalkkiin. Jos etsit esimerkiksi kissan kuvaa, voit kirjoittaa hakusanaksi ruskea, jolloin näet vain ruskeiden kissojen kuvat.

Using-Adobe-Stock-website_refine-visual-search-keywords
    Visuaalisen haun tarkennus hakusanojen avulla

Huomautus:

Visuaalinen haku toimii parhaiten käytettäessä kuvia, joiden koko on vähintään 1 000 x 1 000 pikseliä.

Toista kuvapankkikuvaa muistuttavien kuvien haku sisällön, värin tai sommittelun mukaan

Kun selaat hakutuloksia, voit vetää kuvapankkikuvan pienoiskuvan hakupalkkiin. Adobe Stock hienosäätää tuloksia ja näyttää lisää kuvaa vastaavia kuvapankkikuvia.

Voit myös siirtää hiiriosoittimen haluamasi resurssin päälle, napsauttaa Etsi vastaavia ‑kuvaketta () ja valita sitten vastaavuuden Sisältö-, Väri- tai Sommittelu (BETA) ‑asetuksen mukaan.

Vastaavien kuvien etsintä sisällön, värin tai sommittelun mukaan

Etsi vastaava sisällön mukaan

Tällä toiminnolla voit etsiä kuvia, jotka vastaavat aiheeltaan valittua kuvaa.

Etsi vastaavia kuvia sisällön mukaan
Vastaavuus sisällön mukaan

Etsi vastaava värin mukaan

Tällä toiminnolla voit etsiä kuvia, jotka vastaavat vallitsevalta väriltään valittua kuvaa.

Etsi vastaavia kuvia värin mukaan
Vastaavuus värin mukaan

Etsi vastaava sommittelun mukaan

Tällä toiminnolla voit etsiä aiheeltaan samanlaisia kuvia, joiden järjestely tai asettelu vastaa valittua kuvaa.

Etsi vastaavia kuvia sommittelun mukaan
Vastaavuus sommittelun mukaan

Kopiointitilan sisältävien kuvien etsintä

Adobe Stock ‑sivustossa voit helposti suodattaa hakutuloksia näyttääksesi kuvat, joissa on tyhjää tilaa tai kopiointitilaa. Kun halutulokset tulevat näkyviin, napsauta sivun vasemmassa yläkulmassa Näytä suodattimet ja valitse sitten Kuvat, joissa on kopiointitila ‑suodatin.

Kuvat, joissa on kopiointitila
Kuvat, joissa on kopiointitila

Kirjastoihisi lisättyjen Adobe Stock ‑resurssien hallinta

Voit tarkastella ja hallita kirjastoihisi lisäämiäsi Adobe Stock ‑resursseja.

• Valitse Kirjastot ja sitten haluamasi kirjasto avattavasta luettelosta. Jos haluat näyttää kaikki kirjastot, valitse Näytä kaikki.
Libraries

Kirjaston nimeäminen uudelleen

1. Valitse ja sitten Nimeä kirjasto uudelleen.

rename-library
  2. Kirjoita nimi tekstiruutuun.

rename-a-library
    Anna kirjastollesi nimi

A. Uudelleennimeäminen haluttua kirjastoa tarkasteltaessa B. Uudelleennimeäminen kaikkia kirjastoja tarkasteltaessa
  3. Valitse OK tai .

Kirjaston poistaminen

1. Valitse ja sitten Poista kirjasto.

delete-a-library
  2. Valitse ponnahdusikkunasta Poista.

Kirjaston luonti

1. Valitse Kirjastot ja sitten Näytä kaikki.

2. Kirjoita tyhjään ruutuun uuden kirjaston nimi.

create-a-library
    Nimen antaminen kirjaston luontia varten
  3. Valitse kirjastonluontia varten.

Kirjastoon lisättyjen resurssien hallinta

Avaa kirjasto ja siirrä hiiri resurssin päälle, niin voit tarkastella käytettävissä olevia vaihtoehtoja. Voit suorittaa Adobe Stock ‑sivustossa seuraavat toimet:

• lisensoida resurssin ja tallentaa sen tietokoneeseen
  • tallentaa haluamasi resurssin esikatselukuvan
  • etsiä vastaavia Adobe Stock ‑resursseja
  • poistaa resurssin.
work-with-assets
Kirjastoon lisättyjen resurssien hallinta

Kirjaston linkin lähetys

1. Valitse ja sitten Lähetä linkki.

2. Jaa kirjasto käyttämällä Lähetä linkki ‑työnkulkua. Lisätietoja on artikkelissa Kirjastojen jako.

Käyttöoikeushistorian tarkastelu

Adobe Stock ‑sivuston Käyttöoikeushistoria-sivulla voit tarkistaa lisensoimiesi resurssien luettelon ja tilauksestasi jäljellä olevien kuvien määrän.

Huomautus:

Jos olet lisensoinut kuvan, voit ladata sen uudelleen ilman uudelleenlisensointia. Napsauta Käyttöoikeushistoria-kohdassa olevaa tiedostotunnusta ja tallenna resurssi tietokoneeseen.