Seuraavat ohjeet koskevat asiakkaita, jotka ovat ostaneet Adobe Stock for enterprise ‑sopimuksen (kuvia ja/tai krediittejä). Creative Cloud Pro for enterprise (CCE Pro) ‑sopimuksen ostaneet asiakkaat voivat toimia Creative Cloud for enterprise ‑sopimuksen käyttöönotto-ohjeiden mukaan.

Koskee roolia: järjestelmänvalvoja

stock entitlement-01

Järjestelmänvalvojana voit suorittaa Adobe Admin Consolella seuraavat toiminnot:

Visualisoi Adobe Stock -tuotteesi:

• yrityksen käytettävissä oleva kiintiö
  • tuoteprofiileille määritetty kiintiö
  • käyttäjien käyttämä kiintiö

Määritä Adobe Stockille tuotteista vastaava hallinnoija käyttäjiä varten.

Luo tuoteprofiileja Adobe Stockia varten ja muokkaa niitä:

• Määritä tämän tuoteprofiilin nimi (jonka näkevät vain hallinnoijat Admin Consolessa)
  • Määritä työryhmä-/Stock-projektin nimi (jonka loppukäyttäjät näkevät Adobe Stock ‑sivustossa)
  • Määritä tuoteprofiilin latausrajoitukset (krediitteinä)
  • Määritä tuoteprofiilin eri asetukset
  • Lisää käyttäjiä tuoteprofiiliin
  • Lisää profiilin hallinnoijia tuoteprofiiliin

Järjestelmänvalvojana voit käyttää myös Adobe Stockin erityistä käyttöliittymää, jossa voit valvoa Adobe Stock ‑resurssien kulutusta ja ladata raportteja CSV-muodossa.

Yleisiä tietoja

Käyttöoikeuksiin liittyviä tietoja

Adobe Stock for enterprise ‑sopimus sisältää oletusarvoisesti koko organisaation laajuiset jako-oikeudet. Kun organisaatiosi käyttäjä on lisensoinut resurssin, muut organisaatiosi käyttäjät voivat tunnistaa ja ladata tämän resurssin sekä käyttää sitä tarvitsematta lisensoida sitä uudelleen. Kun organisaatio on lisensoinut resurssin, sen käyttöoikeus on tämän lisäksi pysyvä (niin kauan kuin organisaatio noudattaa lisensointiehtoja).

Organisaatiosi käyttäjillä on kolme eri kokoonpanovaihtoehtoa:

Käyttäjää ei ole liitetty Adobe Stockin tuoteprofiiliin Käyttäjä on liitetty Adobe Stockin tuoteprofiiliin ja hänen krediittikiintiönsä on 0 Käyttäjä on liitetty Adobe Stockin tuoteprofiiliin ja hänen krediittikiintiönsä on > 0

Käyttäjä voi

selata Adobe Stock -sivustoa

- selata Adobe Stock -sivustoa

- tunnistaa ja ladata organisaation jo lisensoimat resurssit sekä käyttää niitä

- ladata esikatselukuvia

- selata Adobe Stock -sivustoa

- tunnistaa ja ladata organisaation jo lisensoimat resurssit sekä käyttää niitä

- ladata esikatselukuvia

- lisensoida muita Adobe Stock ‑resursseja

Käyttäjä ei voi

- tunnistaa organisaation jo lisensoimia resursseja

- ladata esikatselukuvia

- lisensoida Adobe Stock ‑resursseja

lisensoida muita Adobe Stock ‑resursseja

Organisaatiollesi jo lisensoidut resurssit on merkitty Lisensoitu-merkillä Adobe Stockin ja Creative Cloud ‑sovellusten hakutuloksissa.

LicensedBadge
Adobe Stockin Lisensoitu-merkki

LicensedBadgeApps
Creative Cloud ‑sovellusten Lisensoitu-merkki

Stock-oikeuksiin liittyvät tiedot

Adobe Stock ‑tuoteprofiilin kaikki käyttäjät jakavat tälle tuoteprofiilille määritetyn krediittikiintiön. He voivat lisensoida Adobe Stock ‑resursseja tästä yhteisestä kiintiöstä.

Kuvitellaan tuoteprofiili, johon kuuluu kaksi käyttäjää – A ja B – ja yhteensä 100 krediittiä.

• Käyttäjä A pystyy käyttämään enintään 100 krediittiä Adobe Stock ‑resurssien lisensointiin, jos krediittejä ei ole vielä käytetty.
  • Käyttäjä B pystyy käyttämään enintään 100 krediittiä Adobe Stock ‑resurssien lisensointiin, jos krediittejä ei ole vielä käytetty.
  • Jos käyttäjä A on käyttänyt 45 krediittiä, käyttäjä B pystyy käyttämään enintään 55 krediittiä.

Käyttäjien on valittava Adobe Stock ‑sivustossa oikeutusnäkymä seuraavissa tilanteissa:

• kun he kirjautuvat ensimmäisen kerran Adobe Stockiin
  • jos heillä on Adobe Stockiin myös henkilö- tai työryhmäkohtaisia oikeuksia
  • jos he kuuluvat useisiin Adobe Stock ‑tuoteprofiileihin (samassa organisaatiossa tai useissa organisaatioissa).

Huomautus:

Kun olet kirjautunut Adobe Stock ‑verkkosivustoon Enterprise ID- tai Federated ID ‑tunnuksella, et voi siirtyä suoraan henkilökohtaiselle tai työryhmäkohtaiselle tilillesi, jos sinulla on jompikumpi tai molemmat niistä. Sinun pitää kirjautua ulos ja uudelleen sisään Adobe ID:llä.

identity menu
Adobe Stockin tunnistetietovalikko

Krediitteihin liittyviä tietoja

Yrityksen sopimuksesta riippuen käytettävissä voi olla erityyppisiä krediittejä:

vakiokrediittejä, joilla voi lisensoida vain vakiokuvia (valokuvia, vektoreita ja kuvituskuvia)

yleisiä krediittejä, joilla voi lisensoida minkä tahansa tyyppisiä resursseja (muun muassa vakiokuvia, HD/4K-videoita, maksullisia kokoelmakuvia, malleja ja 3D-resursseja, niihin kuitenkaan rajoittumatta)

maksullisia krediittejä, joilla voi lisensoida vakiokuvia lukuun ottamatta minkä tahansa tyyppisiä resursseja (muun muassa HD/4K-videoita, maksullisia kokoelmakuvia, malleja ja 3D-resursseja, niihin kuitenkaan rajoittumatta).

Adobe Stock ‑krediitit ovat voimassa ostopäivästä niiden sopimuksen vuosipäivän mukaiseen vanhentumis- tai uusintapäivään asti riippumatta siitä, milloin käyttöoikeudet määritetään tuoteprofiilille. Kun resurssi on lisensoitu, oikeus käyttää sitä on kuitenkin pysyvä.

Sopimuksen vuosipäivänä käyttämättömät ja määrittämättömät krediitit vanhenevat, eivätkä ne siirry seuraavaan tilauskauteen. Tuoteprofiilien asetukset kuitenkin säilyvät. Tuoteprofiiliin liittyvät latausrajoitukset ja asetukset ovat voimassa niin kauan kuin palvelu on aktiivinen.

Tuotteen asetukset

Käyttäjäroolit

Järjestelmän-
valvoja
Adobe Stockin
tuotteista vastaava hallinnoija
Adobe
Stock ‑profiilista vastaava hallinnoija
Adobe
Stockin käyttäjä
Sopii parhaiten IT-henkilö Kuvien ostaja Työryhmän johtaja Suunnittelija
Admin Consolen käyttö  Täydet käyttöoikeudet Rajoitettu Adobe Stock ‑tuotteeseen Rajoitettu Adobe Stock ‑profiileihin, joista he
vastaavat
Ei
Mahdollisuus lisätä käyttäjiä ja määrittää heidän roolinsa Kyllä, mikä tahansa rooli

Kyllä, rajoitettu seuraaviin:

- Adobe Stockin tuotteista vastaava hallinnoija

- Mistä tahansa Adobe Stock ‑profiilista vastaava hallinnoija

- Minkä tahansa Adobe Stock ‑profiilin käyttäjä

Kyllä, rajoitettu seuraaviin:

- Adobe Stock ‑profiilista vastaava hallinnoija

- Adobe Stock ‑profiilista vastaava käyttäjä

Ei
Mahdollisuus päivittää Adobe Stockin tuoteprofiileja (muun muassa nimi, kiintiö ja käyttöoikeudet) Kyllä Kyllä Kyllä, rajoitettu Adobe Stock ‑profiileihin, joista he vastaavat. He eivät voi päivittää heidän hallinnoimiinsa profiileihin määritettyä kiintiötä. Ei

Mahdollisuus valvoa organisaation käyttöoikeushistoriaa
Kyllä, täydellinen näkyvyys Kyllä, täydellinen näkyvyys Kyllä, kaikki lisensoidut resurssit näkyvät historiassa, mutta tiedot (lisensointiin käytetty tuoteprofiili, resurssin lisensoinut käyttäjät) näkyvät vain niiden resurssien osalta, jotka on lisensoitu heidän vastuullaan olevien Adobe Stock ‑profiilien kautta Kyllä, kaikki lisensoidut resurssit näkyvät historiassa, mutta tiedot (lisensointiin käytetty tuoteprofiili, resurssin lisensoinut käyttäjät) näkyvät vain niiden resurssien osalta, jotka he ovat lisensoineet suoraan
Mahdollisuus ladata raportti CSV-muodossa Kyllä Kyllä Kyllä, edellä mainituin rajoituksin Kyllä, edellä mainituin rajoituksin

Adobe Stock ‑tuoteprofiilin luonti ja muokkaus

1. Kirjaudu sisään Admin Consoleen hallinnoijana ja valitse Tuotteet. Näet luettelossa organisaatiosi hankkimat Adoben tuotteet.

2. Valitse Adobe Stock.

Adobe Stock ‑sivulla näkyvät kaikki liittyvät tuoteprofiilit.

3. Jos haluat muokata olemassa olevaa tuoteprofiilia, napsauta tuoteprofiilin nimeä ja valitse Asetukset.

Jos haluat luoda tuoteprofiilin, valitse Uusi profiili.

Tuoteprofiilin asetukset
  4. Määritä Tiedot-näytössä profiilin nimi ja kuvaus, joiden perusteella tämä profiili voidaan erottaa Adobe Stock ‑luettelon tuoteprofiilien muista profiileista.

Voit valita myös toisen näyttönimen. Tämä nimi näkyy loppukäyttäjille Adobe Stock ‑verkkosivuston Identity (Tunnistetiedot) ‑valikossa, ja sen avulla käyttäjä voi valita oikean tuoteprofiilin kuvapankkiresurssien lisensoimiseen. Oletusarvoisesti näyttönimi on sama kuin profiilin nimi.

Tuoteprofiilin asetukset
    Tuoteprofiilin asetukset

5. Tiedot-näytön Käyttäjäilmoitus-kytkimellä voit halutessasi ilmoittaa käyttäjille, kun heidät lisätään tähän profiiliin tai poistetaan tästä profiilista.

Jos olet luomassa profiilia, valitse Seuraava.

6. Anna Kiintiö-näytössä tämän tuoteprofiilin latausrajoitus krediitteinä. Tämän tuoteprofiilin käyttäjä jakaa tämän yhteisen kiintiön, mutta hän ei pysty ylittämään sitä.

7. Valitse Tallenna, jos haluat tallentaa muutokset profiiliin, tai valitse Valmis, jos haluat lopettaa profiilin luonnin.

8. Voit suorittaa tuoteprofiilin tietosivulla seuraavat tehtävät:

• Jos haluat lisätä tai poistaa käyttäjiä tai käyttäjäryhmiä, siirry Käyttäjät-kohtaan.
    • Jos haluat lisätä tai poistaa hallinnoijia, siirry Hallinnoijat-kohtaan.
    • Jos haluat muokata käyttöoikeuksia, siirry Käyttöoikeudet-kohtaan. Voit jopa kopioida käyttöoikeuksia nykyisestä tuoteprofiilista uuteen tuoteprofiiliin valitsemalla Kopioi käyttöoikeudet.
    Permissions (Käyttöoikeudet) – Asset Types (Resurssityypit)
    Permissions (Käyttöoikeudet) – Asset Types (Resurssityypit)

Permissions (Käyttöoikeudet) – Mandatory References (Pakolliset viitetiedot)
    Permissions (Käyttöoikeudet) – Mandatory References (Pakolliset viitetiedot)

Permissions (Käyttöoikeudet) – Preview (Esikatselu) ‑toiminto
    Permissions (Käyttöoikeudet) – Preview (Esikatselu) ‑toiminto

Tuoteprofiilin latausrajan päivitys

Kun tuoteprofiilin latausrajoitus on saavutettu, hallinnoijille (tai järjestelmänvalvojalle, jos Adobe Stockille ei ole määritetty tuotteen hallinnoijaa) ilmoitetaan tästä sähköpostitse. He voivat nostaa tätä latausrajoitusta, jotta käyttäjät voivat ladata lisää resursseja. Tätä varten hallinnoijien on muokattava tuoteprofiilia ja päivitettävä latausrajoitus lisäkrediiteillä.

Jos tuotteen hallinnoija tai järjestelmänvalvoja laskee tuoteprofiilin latausrajoituksen muutamalla krediitillä sillä hetkellä käytettyjen krediittien määrän alle, käyttäjät eivät voi enää ladata uusia resursseja. Aiempi käyttö rekisteröidään kuitenkin todellisen latausmäärän mukaan.

Adobe Stock -käyttöoikeuksien peruutus

Tuotteen hallinnoija tai järjestelmänvalvoja voi poistaa Adobe Stockin tuoteprofiilin valitsemalla profiilin nimen vieressä olevan valintaruudun ja napsauttamalla Poista profiili ‑painiketta.

Jos tuoteprofiili poistetaan tai käyttäjät poistetaan Adobe Stockin tuoteprofiilista, käyttäjät eivät enää voi lisensoida resursseja. Aiempi käyttö rekisteröidään kuitenkin Adobe Stockin käyttö ‑koontinäyttöön.

Loppukäyttäjän kokemus

Esikatselukuvat

Kun vesileimaamaton HD-esikatselutoiminto on otettu Admin Consolen Permissions (Käyttöoikeudet) ‑välilehdessä käyttöön, käyttäjät, jotka lataavat esikatselukuvia Adobe Stock ‑sivustosta tai Creative Cloud ‑sovelluksista, saavat korkeatarkkuuksisen tiedoston ilman vesileimaa resurssityyppiin katsomatta. Nämä esikatselukuvat on merkitty Lisensoimaton-merkinnällä, kunnes käyttäjät lisensoivat nämä resurssit.

Käyttöoikeuksien viitetiedot

Kun pakolliset tai valinnaiset viitetiedot on otettu Admin Consolen Permissions (Käyttöoikeudet) ‑välilehdessä käyttöön, Adobe Stock ‑resursseja lisensoivien käyttäjien on täytettävä nämä viitetiedot sisältävä lomake. Käyttäjät eivät voi lisensoida resursseja, ennen kuin kaikki pakolliset viitetiedot on täytetty.

ReferencesModal
Käyttöoikeuksien viitetiedot ‑lomake

Latausrajoitus saavutettu

Kun tuoteprofiilin latausrajoitus on saavutettu, tuoteprofiilin käyttäjille näytetään ilmoitus. Hallinnoija voi nostaa tuoteprofiilin latausrajoitusta Admin Consolessa.

QuotaReachedMessage
Latausrajoitus saavutettu

Resurssityypit

Jos tuoteprofiilin asetukset eivät salli tietyn tyyppisten resurssien lisensointia, tällaisten resurssien lisensointia yrittäville käyttäjille näytetään tästä kertova ilmoitus.

AssetTypesNot Authorized
Resurssityyppi, jota ei sallita

Adobe Stockin käytön valvonta

Hallinnoijat voivat valvoa krediittien käyttöä suoraan Admin Consolesta. He voivat käyttää myös Adobe Stock ‑sivuston erityistä valvontakäyttöliittymää. He voivat käyttää valvontakäyttöliittymää napsauttamalla Admin Consolen Yleiskatsaus-välilehden Adobe Stock -kortin Siirry Stockin käytön hallintanäyttöön ‑linkkiä tai avaamalla Adobe Stock ‑verkkosivuston Käyttöoikeushistoria-osion.

Adobe Stockin käytön valvonta
LicenseHistory
Käyttöoikeushistoria | Stockin käytön koontinäyttö

Jos hallinnoija hallinnoi useita organisaatioita, hän voi valita valvottavan organisaation sivustossa olevan Adobe Stockin käytön koontinäytön avattavasta luettelosta.

Kaikki tietyn organisaation jäsenen lisensoimat resurssit näkyvät jäsenen käyttöoikeushistoriassa. Näytetyt tiedot ja suodatusmahdollisuudet riippuvat kuitenkin organisaation jäsenen tilasta:

• Järjestelmänvalvojat näkevät kunkin lisensoidun resurssin kaikki tiedot.
  • Adobe Stockin tuotteista vastaavat hallinnoijat näkevät myös kunkin lisensoidun resurssin kaikki tiedot.
  • Adobe Stock ‑profiileista vastaavat hallinnoijat näkevät vain omaan tuoteprofiiliinsa kuuluvien resurssien tiedot. Sama sääntö pätee suodattimiin – hallinnoijat voivat suodattaa tietoja vain hallinnoimiensa tuoteprofiilien ja käyttäjien perusteella.
  • Loppukäyttäjät näkevät vain suoraan lisensoimiensa resurssien tiedot. Sama sääntö pätee suodattimiin.

Kaikkia Admin Consolen käyttöoikeusvälilehdessä käyttöön otettuja pakollisia ja valinnaisia viitetietoja käytetään suodattimina, ja käyttäjien Adobe Stock ‑resursseja lisensoitaessa antamat arvot näkyvät taulukossa. Jos arvo on virheellinen, hallinnoijat voivat päivittää käyttäjien antamat viitetiedot napsauttamalla . Tällöin lomake tulee näyttöön, ja hallinnoijat voivat muokata arvoja.

EditReferenceModal
Viitetietojen muokkauslomake

Hallinnoijat näkevät myös kaikki käyttötiedot (käytettävissä olevat, jaetut ja käytetyt krediitit) -kuvakkeesta.

Käyttötiedot

Hallinnoijat voivat suodattaa käyttöoikeushistoriaa hakeakseen tietyn käyttäjän tai käyttäjäryhmän lisensoimat resurssit, tiettyyn projektiin käytetyt tai tietyn asiakkaan käyttämät resurssit tai tiettyä ostomääräystä vastaavat resurssit. Kun he ovat saaneet tulokset, he voivat viedä tiedot CSV-tiedostona valitsemalla . Tällöin luodaan kaikki tiedot sisältävä tiedosto, joka lähetetään sähköpostitse.

Adobe Stockin käytön koontinäytössä on myös kaksi muuta osaa:

• Users (Käyttäjät): käyttäjäkohtaiset ladattujen resurssien määrät
  • Groups (Ryhmät): eri tuoteprofiilien kautta ladatut resurssit

Adobe Stock -sisällön tallennus Creative Cloud ‑kirjastoihin

Käyttäjät, joilla on oikeus palveluita sisältävän Creative Cloud for enterprisen käyttöön, voivat tallentaa Adobe Stock ‑resurssien esikatselukuvia ja lisensoituja resursseja tietokoneeseensa tai kirjastoihinsa sekä hyödyntää integrointityönkulkua.

Käyttäjät, joilla ei ole oikeutta tallennustilan käyttöön tai joiden tallennustila on täynnä, voivat tallentaa resurssien esikatselukuvia ja lisensoituja tiedostoja vain tietokoneeseen.

Lisätietoja on apuaiheissa:

Siirtyminen Creative Cloud for teams -versiosta Creative Cloud for enterprise -versioon

Siirryttäessä Adobe Stock for teams ‑tilauksesta Adobe Stock for enterprise ‑tilaukseen suosittelemme, että kaikista hankituista resursseista otetaan kopio. Näin varmistetaan se, että resurssit eivät häviä, jos työryhmäsopimus lakkautetaan. Työryhmätilin käyttöoikeushistoria on käytettävissä vain, jos sopimus on edelleen voimassa.

Lisätietoja on artikkelissa Loppukäyttäjien siirtäminen Creative Cloud for teams ‑versiosta.