Tiedoston tai kansion jakaminen julkisesti

Ota selvää, miten voit jakaa linkkejä Creative Cloud ‑tiedostoihin, ‑kansioihin ja ‑kirjastoihin. Kaikki, joilla on linkki, voivat tarkastella resursseja selaimesta, vaikka heillä ei olisikaan Creative Cloud ‑tilausta. Avustajat voivat kommentoida tai ladata kopioita.

Tiedoston tai kansion linkin jakaminen

Voit luoda ja jakaa linkin mihin tahansa kansioosi, paitsi jaettuihin yksityisiin kansioihin, joihin sinulla on vain tarkasteluoikeudet. Jos omistaja päättää myöhemmin tehdä kansiosta yksityisen, aikaisemmin jakamasi linkki ei enää toimi.

1. Siirry oikeaan välilehteen ja valitse kansio tai tiedosto, jonka haluat jakaa. (Voit valita sen siirtymällä hiirellä sen päälle ja valitsemalla näyttöön tulevan ruudun.)

Valitse tiedosto tai kansio

2. Valitse Hae linkki  tai Jaa  > Hae linkki.

Hae tiedoston linkki

Hae kansion linkki

Linkki näkyy Jaa linkki ‑valintaikkunassa.

3. Määritä tiedostolle haluamasi linkin asetukset:

• Salli kommentointi Antaa linkin vastaanottajien lisätä kommentteja tiedostoon.
    • Salli tallennus Creative Cloudiin Antaa linkin vastaanottajien tallentaa tiedosto Creative Cloud ‑tililleen.
    Muuta linkkiasetuksia

Huomautus:

30. tammikuuta 2020 alkaen kaikki julkiset linkit sallivat linkitetyn tiedoston lataamisen. Jos loit linkin ennen 30. tammikuuta 2020 niin, että Salli lataus ‑toiminto oli poistettu käytöstä, näiden tiedostojen kohdalla ei näy latauspainiketta.

4. Valitse Kopioi linkki ja jaa kopioitu linkki haluamiesi vastaanottajien kanssa.

Linkin vastaanottajat eivät voi lähettää, päivittää tai poistaa resurssejasi. Voit kumota käyttöoikeudet milloin tahansa.

Kirjastojen ja kirjastoresurssien linkkien jakaminen

Avustajat voivat seurata jaettuja kirjastoja ja kirjastoresursseja. Kun päivität ne, seuraajat saavat päivityksen automaattisesti kaikkiin tuettuihin Creative Cloud ‑sovelluksiin.

1. Napsauta jaettavan kirjaston tai kirjastoresurssin asetusvalikkoa () ja valitse Jaa. Valitse sitten Hae linkki.

Jaa kirjasto

2. Määritä kirjaston sisällöille tai resursseille haluamasi linkin asetukset:

• Salli seuranta Antaa linkin vastaanottajien vastaanottaa ilmoituksia kaikista jaettuun kirjastoon liittyvistä muutoksista.
    • Salli tallennus Creative Cloudiin Antaa linkin vastaanottajien tallentaa tiedosto Creative Cloud ‑tililleen.
  3. Valitse Kopioi linkki ja jaa se aiottujen vastaanottajien kanssa. Kaikki, joilla on linkki, voivat tarkastella kirjaston sisältöä tai kirjastoresurssia.

Jaa linkki kirjastoon

Creative Cloud ‑resurssien jakaminen Slackissa

Voit jakaa Creative Cloud ‑tiedostot, ‑kansiot, ‑kirjastot ja ‑resurssit Slackissa. Lisätietoja on artikkelissa Adobe Creative Cloud ‑resurssien jakaminen Slackissa.

Tarkistettavien InDesign-dokumenttien linkkien jakaminen

Voit jakaa InDesign-dokumentit tarkistusta varten sidosryhmien kanssa ja samalla hallita jaettujen dokumenttien käyttöoikeuksia. Lisätietoja on artikkelissa InDesign-dokumenttien jakaminen tarkistusta varten.

XD- ja Dimension-tiedostojen jakaminen

Adobe XD:llä luomasi ja jakamasi prototyypit ja mallitiedot on lueteltu resurssiesi Julkaistu-kohdassa. Vastaavasti Adobe Dimensionilla luomasi 3D-otokset on lueteltu Julkaistu-kohdassa.

1. Siirry Julkaistu-välilehteen.

Siirry Julkaistu-välilehteen

2. Valitse XD- tai Dimension-tiedosto, jonka haluat jakaa.

3. Napsauta tiedoston asetusvalikkoa ().

4. Valitse Kopioi linkki ja lähetä sitten linkki vastaanottajille.

Prototyypit ja tiedot

Lisätietoja  XD-linkkien jakamisesta on artikkelissa Prototyyppi- ja mallitietojen jakaminen Adobe XD:n avulla.