Creative Cloudin Työsi-osassa voit jakaa julkisia linkkejä resursseihin, joiden tyyppi on Tiedostot, Kansiot, Kirjastot, Kirjastoelementit, Mobiililuomukset tai XD‑prototyypit ja ‑määritykset.

Jakamalla julkisia linkkejä voit kerätä nopeasti palautetta resursseista ja työskennellä muiden kanssa entistä tehokkaammin. Kun jaat linkin toisen käyttäjän kanssa, hän voi avata resurssien teräväpiirtoisen esikatselun suoraan selaimella ilman, että hänen tarvitsisi asentaa Creative Cloud -sovelluksia tai kirjautua sivustoon. Resurssien tarkastelemisen lisäksi käyttäjät voivat myös kirjoittaa kommentteja tai ladata tiedostoista kopion (jos annat heille siihen luvan).

Resurssien julkisella jakamisella voit varmistaa sisältöjesi täydellisen hallinnan. Vastaanottajat saavat resursseihisi vain lukuoikeudet, mikä tarkoittaa, että he eivät voi lähettää, päivittää tai poistaa resursseja. Jaettuja resursseja käytetään yksilöllisellä, lyhyellä Adobe.ly-URL-osoitteella, jonka voit kopioida tai liittää lähettämistä varten. Voit milloin tahansa poistaa URL-osoitteen käytöstä ja siten kumota resurssien käyttöoikeudet.

Kun jaat kirjastoja ja kirjastoresursseja, voit myös antaa muiden seurata niitä. Kun päivität kirjaston tai kirjastoresurssin, seuraajat saavat päivitykset automaattisesti kaikkiin tuettuihin Creative Cloud ‑sovelluksiin.

Tietoja yhteistyöstä työtovereiden kanssa (resurssien jakamisesta eritasoisilla käyttöoikeuksilla) on kohdassa Yhteistyö muiden käyttäjien kanssa.

Tiedoston tai kansion jakaminen

Tiedoston jakamisen vaiheet

1. Tee Creative Cloud ‑sivun Työsi-osassa jokin seuraavista:

• Valitse jaettava tiedosto.
    • Avaa tiedosto.
  2. Napsauta Jaa-kuvaketta ().

Hae linkki resurssin jakamista varten

Näyttöön tulee Jaa linkki ‑valintaikkuna, joka sisältää luodun linkin.

3. Linkkiasetukset-osiossa seuraavat asetukset on otettu oletusarvoisesti käyttöön:

• Salli lataus Antaa linkin vastaanottajien ladata tiedoston kopion.
    • Salli kommentointi Antaa linkin vastaanottajien lisätä kommentteja tiedostoon.
    • Salli tallennus Creative Cloudiin Antaa linkin vastaanottajien tallentaa tiedosto Creative Cloud ‑tililleen.

Halutessasi voit poistaa toiminnot käytöstä.

Muuta linkkiasetuksia
  4. Valitse Kopioi linkki ja jaa se sähköpostitse tai puhelimitse.

Lyhyttä URL-osoitetta napsautettaessa jaettu tiedosto avautuu verkkoselaimeen. Vastaanottajien ei tarvitse olla Creative Cloud ‑jäseniä voidakseen tarkastella julkisesti jaettuja tiedostoja.

Kansion jakamisen vaiheet

1. Valitse Creative Cloud ‑sivun Työsi-osassa jaettava kansio.

2. Napsauta Jaa-kuvaketta ().

Jaa kansio
  3. Jaa kansio valitsemalla näyttöön avautuvasta ikkunasta jokin seuraavista menetelmistä:

• Kutsu käyttäjiä

Kun napsautat Kutsu-vaihtoehtoa, näyttöön tulee Kutsu kohteeseen ‑valintaikkuna. Anna sähköpostiosoite ja lisää valinnainen viesti. Jos haluat kutsua useita käyttäjiä, anna pilkuilla tai puolipisteillä eroteltujen sähköpostiosoitteiden luettelo. Valitse, haluatko myöntää avustajille muokkausoikeudet (Voi muokata) vai tarkasteluoikeudet (Voi tarkastella) ja napsauta Kutsu.

Kutsu kohteeseen ‑valintaikkuna

Huomautus:

Oikeudet koskevat kaikkia käyttäjiä, joiden sähköpostiosoitteet olet antanut.

Käyttäjät saavat sähköpostiviestin, jossa heidät kutsutaan jaettuun kansioon. Nykyiset Creative Cloud ‑jäsenet saavat ilmoituksen myös Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja sivuston kautta.

• Valitse Lähetä linkki.

Jaettuun kansioon luodaan linkki. Valitse Kopioi linkki ja jaa se aiottujen vastaanottajien kanssa.

Lyhyttä URL-osoitetta napsautettaessa jaettu tiedosto tai kansio avautuu verkkoselaimeen. Vastaanottajien ei tarvitse olla Creative Cloud -jäseniä voidakseen tarkastella julkisesti jaettuja tiedostoja ja kansioita.

Hae linkki kansioon

Linkkiasetukset-osiossa seuraavat asetukset on otettu oletusarvoisesti käyttöön:

• Salli lataus Antaa linkin vastaanottajien ladata tiedoston kopion.
      • Salli kommentointi Antaa linkin vastaanottajien lisätä kommentteja tiedostoon.
      • Salli tallennus Creative Cloudiin Antaa linkin vastaanottajien tallentaa tiedosto Creative Cloud ‑tililleen.

Huomautus:

Jos sinulla on vain tarkasteluoikeudet jaettuun yksityiseen kansioon, et voi luoda tai jakaa siihen viittaavaa julkista linkkiä. Voit kuitenkin lähettää julkisiin kansioihin viittaavia linkkejä. Jos omistaja päättää myöhemmin tehdä kansiosta yksityisen, aikaisemmin jakamaasi linkkiä ei enää voi käyttää.

Kirjastojen, kirjastoresurssien ja mobiililuomusten jakaminen

Kirjastojen, kirjastoresurssien ja mobiililuomusten jakamisen vaiheet

1. Kirjaudu Työsi-osaan.

2. Kun olet kirjautunut sisään, valitse vasemmasta ruudusta Kirjastot.

3. Napsauta jaettavan kirjaston tai kirjastoresurssin asetusvalikkoa () ja valitse Jaa.

Jaa kirjasto
  4. Jaa kirjasto valitsemalla näyttöön avautuvasta ikkunasta jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Kutsu käyttäjiä

Kun napsautat Kutsu-vaihtoehtoa, näyttöön tulee Kutsu kohteeseen ‑valintaikkuna. Anna sähköpostiosoite ja lisää valinnainen viesti. Jos haluat kutsua useita käyttäjiä, anna pilkuilla tai puolipisteillä eroteltujen sähköpostiosoitteiden luettelo. Valitse, haluatko myöntää avustajille muokkausoikeudet (Voi muokata) vai tarkasteluoikeudet (Voi tarkastella) ja napsauta Kutsu.

Kutsu käyttäjiä

Huomautus: Oikeudet koskevat kaikkia käyttäjiä, joiden sähköpostiosoitteet olet antanut.

Käyttäjät saavat sähköpostiviestin, jossa heidät kutsutaan jaettuun kirjastoon tai jaettuun kirjastoresurssiin. Nykyiset Creative Cloud ‑jäsenet saavat ilmoituksen myös Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen ja sivuston kautta.

• Valitse Lähetä linkki.

Jaettuun kirjastoon tai kirjastoresurssiin luodaan linkki. Valitse Kopioi linkki ja jaa se aiottujen vastaanottajien kanssa. Kaikki, joilla on linkki, voivat tarkastella kirjaston sisältöä tai kirjastoresurssia.

Jaa linkki kirjastoon

Linkkiasetukset-osiossa seuraavat asetukset on otettu oletusarvoisesti käyttöön:

• Salli seuranta Antaa linkin vastaanottajien saada ilmoituksia kaikista jaettuun kirjastoon liittyvistä muutoksista.
      • Salli tallennus Creative Cloudiin Antaa linkin vastaanottajien tallentaa tiedosto Creative Cloud ‑tililleen.

Kanssasi jaetun resurssin näyttäminen

Voit tehdä kanssasi jaetuille resursseille seuraavat asiat:

• tallentaa jaetut resurssit Creative Cloud ‑tilillesi
  • ladata tiedoston laitteeseen, jos lähettäjä on ottanut latausmahdollisuuden käyttöön
  • tarkastella jaettua tiedostoa koko näytön esikatselutilassa
  • lisätä ja lähettää kommentteja.

Tiedostojen, kansioiden, kirjastojen tai resurssien jakaminen Slackissa

Voit jakaa Creative Cloud ‑tiedostot, ‑kansiot, ‑kirjastot ja ‑resurssit Slackissa.

Lisätietoja on artikkelissa Adobe Creative Cloud ‑resurssien jakaminen Slackissa.

Prototyyppi- ja mallitietojen tarkasteleminen ja jakaminen

Adobe XD:llä luomasi ja jakamasi prototyypit on lueteltu resurssiesi Julkaistu-kohdassa. Napsauta tarkasteltavaa ja kommentoitavaa tiedostoa.

Prototyypit ja tiedot

Jos haluat jakaa prototyyppitiedoston, napsauta tiedoston Asetukset-valikkoa (...), valitse Kopioi linkki ja lähetä se sitten vastaanottajille.

Kanssasi jaettujen prototyyppi- ja mallitietojen tarkasteleminen

Tarkistusta varten vastaanotetut prototyyppi- ja mallitiedot näkyvät Työsi-sivun Jaettu kanssasi ‑kohdassa.

Jaettu kanssasi

Huomautus:

Näet vain jaetut kansiot, jos kanssasi ei ole jaettu prototyyppi- tai mallitietoja.

Jos haluat tarkastella vain prototyyppitiedostoja, napsauta avattavaa Näytä-luetteloa ja valitse sitten Prototyypit ja tiedot.

Tarkastele kanssasi jaettuja prototyyppejä

3D-otosten tarkasteleminen ja jakaminen

Adobe Dimensionilla luomasi ja jakamasi 3D-otokset on lueteltu resurssiesi Julkaistu-kohdassa. Napsauta tarkasteltavaa ja kommentoitavaa tiedostoa.

3D-otokset

Jos haluat jakaa 3D-otostiedoston, napsauta tiedoston Asetukset-valikkoa (...), valitse Kopioi linkki ja lähetä se sitten vastaanottajille.