Perehdy Adobe Stockin tunnettuihin ongelmiin ja rajoituksiin.

Tervetuloa käyttämään Adobe Stockia! Tässä artikkelissa on lueteltu tunnetut ongelmat ja rajoitukset, joita ei ole käsitelty Stockin oppaassa.

Kuvien käyttäminen kirjojen ja sähköisten kirjojen kansissa

Stockin kuvien käyttäminen kirjojen tai sähköisten kirjojen kansissa on sallittua, jos painosmäärä on alle 500 000 kappaletta (Adobe Stockin rajoitus). Malleja esittäviä kuvia ei saa käyttää mallien mahdollisesti loukkaavaksi katsomalla tavalla. (Vältä esimerkiksi käyttämästä malleja esittäviä kuvia rohkean rakkausromaanin tai politiikkaa tai uskontoa käsittelevän kirjan kannessa.)

Kuvien käyttäminen logoina tai tavaramerkkeinä

Adobe Stockin kuvia ei voi käyttää osana logoa, tavaramerkkiä tai yrityksen tunnusta. Yleensä graafisia elementtejä sisältäviä logoja käyttävät yksityishenkilöt ja yritykset omistavat kyseisten grafiikkojen tekijänoikeudet. Stockin käyttöoikeus myöntää sinulle oikeudet kuvien käyttöön tietyin ehdoin, mutta tekijänoikeudet eivät siirry sinulle. Kuvien kaikkien käyttöoikeudet säilyvät Stockia avustavilla taiteilijoilla.

Kuvien mittasuhteiden erot

Saatat huomata, että esikatseltavan kuvan vieressä ilmoitettu koko ei vastaa kuvan tiedostokokoa. Kuvan koko saattaa olla esimerkiksi 4 megapikseliä, kun taas tiedostokoko on 785 kilotavua. Kyseessä on kaksi eri kokoa. Megapikseleillä (MP) ilmoitetaan kuvan koko pikseleinä, kun taas kilotavut (kt) ja megatavut (Mt) viittaavat tiedoston kokoon.

Verkkoselainten ongelmat ja rajoitukset

AOL-selaimia ei tällä hetkellä tueta.

Google Chrome ei aina näytä kaikkia Chrome-sivustossa olevia kohteita oikein. Jos sinulla on Chromen käytössä ongelmia, tyhjennä välimuisti ja selaushistoria tai avaa Stock-sivusto toisella selaimella.

Kuvia, joilla on läpinäkyvä tausta, ei löydy

Adobe Stockissa ei ole kuvia, joilla on läpinäkyvä tausta (PNG-tiedostoja).

Kuvan tarkkuus

Kaikki Stockin kuvat ovat saatavilla parhaalla mahdollisella tarkkuudella. Useimmista kuvista voidaan tehdä laadukkaita 300 dpi:n tulosteita. Vektoritiedostot voidaan tulostaa kaikissa muodoissa ilman laadun heikkenemistä.

Kuvakoot kuvien näyttämiseksi verkkosivuilla

Verkkosivustolla käytettyjen Stock-kuvien kokoa ei ole rajoitettu.

Ladatut kuvat näkyvät Internet Explorerin kuvakkeina

Jos lataamasi kuva näkyy Internet Explorerin kuvakkeena, kuva on SVG-vektorimuodossa. Tarvitset SVG-kuvien käsittelyyn Adobe Illustratorin. Jos sinulla ei ole Illustratoria, lataa kuva JPEG-muodossa.