Jotkin sovellukset tai palvelut aiheuttavat järjestelmän virheitä tai jumittumisia, kun niitä käytetään yhtä aikaa Adobe-sovellusten kanssa. Palvelut ovat erikoisohjelmia, joiden suorittamat toiminnot tukevat muita ohjelmia. Poista ennen Adobe-sovelluksen käynnistämistä valikoivan käynnistyksen avulla käytöstä muut sovellukset, mukaan lukien käynnistyskohteet (kohteet, jotka käynnistyvät automaattisesti Windowsin kanssa) ja palvelut.

Tärkeää: Kun poistat valikoivan käynnistyksen tai vianmääritystilassa käynnistämisen osalta valinnan Lataa järjestelmäpalvelut -kohdasta, kaikki järjestelmän palauttamisen palautuspisteet poistetaan pysyvästi. Jos et halua poistaa palautuspisteitä, pidä asetus valittuna ja testaa sitten ongelma. Joskus järjestelmäpalvelut täytyy kuitenkin poistaa käytöstä, jotta ongelma voidaan täysin testata.

Huomautus: Seuraavat komennot voivat hieman vaihdella järjestelmän kokoonpanon mukaan.

Käynnistyskohteiden ja muiden kuin Microsoftin palveluiden poistaminen käytöstä

1. Sulje kaikki ohjelmat.
  2. Valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Avaa-kenttään msconfig. Valitse OK.
  3. Kirjoita muistiin kaikki kohteet, jotka eivät ole valittuina Käynnistys- ja Palvelut-välilehdillä.
  4. Valitse Yleiset-välilehti ja Valikoiva käynnistys.
  5. Napsauta Ohjelmat-välilehteä ja valitse Poista kaikki käytöstä.
  6. Valitse kaikki käynnistyskohteet, jotka ovat olennaisia ongelman testaamisen kannalta. Ellet tiedä, onko jokin kohde olennainen, jätä se valitsematta (pois käytöstä).
  7. Valitse Palvelut-välilehti ja Piilota kaikki Microsoft-palvelut.
  8. Napsauta Poista kaikki käytöstä.
  9. Ota käyttöön palvelut, joita tarvitaan ongelman vianmääritykseen.

Tärkeää: Palauta FLEXnet Licensing Service käyttöön, jos suoritat Adobe CS2-, CS3- tai CS4-tuotteen vianmääritystä. Useimmat Adobe-tuotteet vaativat FlexNET Licensing Service -palvelun. Jos se ei ole käytössä, Adobe-tuotteesi ei käynnisty. Adobe CS5 -tuotteet ja uudemmat eivät käytä FLEXnet Licensing Service -palvelua.

1. Valitse OK ja käynnistä Windows uudelleen.
  2. Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä ilmoitetaan, että Järjestelmän kokoonpanosovellus on tehnyt muutoksia Windowsin käynnistymistapaan. Valitse OK. Kun Järjestelmän kokoonpanosovellus tulee näkyviin, valitse Peruuta.
  3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ilmoitusalueen kuvakkeita ja sulje tai poista käytöstä kaikki käynnistyskohteet, jotka ovat edelleen aktiivisina.

Huomautus: Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä ilmoitetaan, että Järjestelmän kokoonpanosovellus on tehnyt muutoksia Windowsin käynnistymistapaan. Valitse OK. Kun Järjestelmän kokoonpanosovellus tulee näkyviin, valitse Peruuta.

Käynnistyskohteiden ja palveluiden palauttaminen

1. Sulje kaikki ohjelmat.
  2. Valitse Käynnistä > Suorita. Kirjoita Avaa-kenttään msconfig. Valitse OK.
  3. Valitse Yleiset-välilehti ja Normaali käynnistys.
  4. Poista valinta kohteista, jotka otit ylös edellä vaiheessa 3.
  5. Valitse OK ja käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset otetaan käyttöön.

Lisätietoja

Lisätietoja on seuraavissa Microsoft Windowsin ohjeaiheissa:

• (Windows XP) "Vianmääritys Windows XP:ssä Järjestelmän kokoonpanosovelluksen avulla" (Artikkelitunnus: 310560)
  • (Windows Vista) "Vianmääritys Windows Vistassa Järjestelmän kokoonpanosovelluksen avulla" (Artikkelitunnus: 950093)
  • (Windows 7) "Valikoivan käynnistyksen suorittaminen Järjestelmän määritykset -toiminnon avulla"