Importuoti SVG failus

Paskutinį kartą atnaujinta 2026-09-29

Sužinokite, kaip importuoti SVG failus kaip vietinius, redaguojamus figūros sluoksnius, paruoštus animacijai ir nereikalaujančius konvertavimo.

Dukart spustelėkite projekto srityje arba naudokite Failas > Importas > Failas, kad naršytumėte ir importuotumėte SVG failą.

Pastaba

Naujausia After Effects versija leidžia importuoti failą kaip medžiagą arba kompoziciją.

Nuvilkite importuotą SVG failą į Laiko juostos sritį.

Pasirinkite sluoksnį ir naudokite sluoksnio turinio skyrių ypatybių srityje, kad peržiūrėtumėte SVG struktūrą.

Ypatybių sritis atidaryta, o skyriuje „Sluoksnio turinys" pateikiamas SVG turinys.
Naudokite ypatybių sritį SVG failo turiniui peržiūrėti ir jų ypatybėms derinti.

Taip pat galite pasirinkti rodyklę šalia sluoksnio, kad jį išplėstumėte, tada išplėskite Contents skyrių.Matysite visus atskirus elementus ir jų ypatybes, pvz., kelią, užpildą ir transformaciją.

Pasirinktas sluoksnis su SVG failu, o turinio skyrius išplėstas, kad būtų rodomos jo ypatybės, įskaitant kelią, užpildą ir transformaciją.
Išplėskite SVG sluoksnio turinio skyrių, kad pasiektumėte ir redaguotumėte jo ypatybes, įskaitant kelią, užpildą ir transformaciją.

Galite naudoti šias ypatybes animacijai sukurti kaip ir bet kurį kitą figūros sluoksnį.Pavyzdžiui:

  • Animuokite kelią, kad sukurtumėte morfo efektus
  • Keiskite užpildo spalvą laikui bėgant dinaminiams perėjimams sukurti
  • Naudokite Transform ypatybes, kad keistumėte mastelį, sukimo kampą arba judintumėte elementus atskirai

Jei sluoksniai turi gradientų užpildus ir kontūrus, galite naudoti mastelio ir sukimo ypatybes gradientui animuoti.

Pasirinktas vienas iš sluoksnių su gradiento elementu, o „Gradiento užpildas 1" paryškintas.
Naudokite gradiento užpildo ypatybes gradientui derinti arba joms animuoti.

Importuoti SVG failą kaip medžiagą arba kompoziciją

SVG importavimas After Effects suteikia lankstesnį ir geresnį valdymą, kaip SVG failai importuojami į projektą.Su naujausia versija, importuodami SVG failą, galite pasirinkti jį įkelti kaip medžiagą arba kaip kompoziciją.

Importuoti kaip medžiagą

Importuoti kaip kompoziciją

Importuoja SVG kaip vieną, nuolat rasteriuojamą vektorinį sluoksnį.

Importuoja SVG kaip kompoziciją iš redaguojamų figūrų sluoksnių.

Išlaiko ryšį su išoriniu SVG failu.

Kiekvienas elementas konvertuojamas į atskirą redaguojamą figūrą.

Tinka vieno sluoksnio vektorinėms grafikoms, kai nereikia skaidyti iliustracijos į dalis.

Tinka redaguojant kontūrus, figūras ir sluoksnio lygio detales, kai reikia animuoti atskirus elementus.

Galite valdyti, kuris importavimo metodas naudojamas pagal numatytuosius nustatymus, importuojant SVG failus, nustatydami Vilkti kelis failų elementus kaip parinktį Importas nustatymuose.

  • macOS: After Effects > Nustatymai > Importas > Vilkti kelis failų elementus kaip
  • Windows: Redaguoti > Nustatymai > Importas > Vilkti kelis failų elementus kaip
Nustatymų dialogo langas atidarytas. Importavimo skirtuke atidarytas išskleidžiamasis meniu „Vilkti kelis failų elementus kaip", siūlantis importavimo metodo pasirinkimo parinktis.
Nustatykite numatytąsias SVG failo importavimo nuostatas, pasirinkdami, ar jis importuojamas kaip medžiaga, ar kaip kompozicija.

Du kartus spustelėkite Projektas srityje arba naudokite Failas > Importuoti > Failas, kad naršytumėte ir importuotumėte SVG failą.

Naudokite išskleidžiamąjį meniu Importuoti kaip dialogo lange Importuoti failą, kad pasirinktumėte vieną iš šių:

  • Medžiaga
  • Kompozicija – išlaikyti sluoksnių dydžius

Pasirinkus Medžiaga failas importuojamas kaip vienas suplokštintas sluoksnis be prieigos prie atskirų elementų, tinkamas statiniam naudojimui arba kai animacija nereikalinga.Pasirinkus Kompozicija – išlaikyti sluoksnių dydžius sukuriama nauja kompozicija, kurioje kiekvienas šaltinio sluoksnis importuojamas atskirai, pritaikytas prie tikrojo turinio dydžio, todėl inkarų taškai tampa tikslesni, o transformacijos – lengvesnės animacijai.

macOS

Dialogo langas „Importuoti failą" atidarytas ir yra parinktys importuoti failą kaip medžiagą arba kaip kompoziciją.

Windows

Dialogo langas „Importuoti failą" atidarytas ir yra parinktys importuoti failą kaip medžiagą arba kaip kompoziciją.

Pasirinkite šias parinktis, jei taikytina:

  • Kurti kompoziciją: Sukuria naują kompoziciją naudodama numatytuosius nustatymus ir automatiškai patalpia importuotą SVG, kaip medžiagą arba kaip kompoziciją su figūros sluoksniais, į laiko juostą, todėl jums nereikia rankiniu būdu kurti kompozicijos ir vilkti SVG failo į ją.
  • Keičiamo dydžio vektorinės grafikos seka: Importuoja kelis sunumeruotus SVG failus ir traktuoja juos kaip po kadrą vektorinių vaizdų seką.

Naudokite skyrių Layer Contents srityje Properties arba sluoksnio skyrių Contents laiko juostoje, kad peržiūrėtumėte atskirus elementus bei jų savybes ir su jais dirbtumėte, jei SVG failą importavote kaip kompoziciją.Jei importuota kaip filmuota medžiaga, ji veikia kaip įprastas sluoksnis ir ją galima koreguoti naudojant standartines Transform savybes.

Kaip ir su Illustrator failais, jei vektorinis failas importuojamas kaip filmuota medžiaga, galite pasirinkti sluoksnį laiko juostoje, tada spustelėti dešiniuoju pelės klavišu ir pasirinkti Create > Create Shapes and Text from Vector Layer, kad konvertuotumėte jį į redaguojamus sluoksnius ir galėtumėte animuoti atskirus kelius, kontūrus ir užpildus. Naujausioje After Effects Beta versijoje tekstas šaltinio faile konvertuojamas į redaguojamus teksto sluoksnius, kuriuose išsaugomas šriftas, dydis, užpildas, padėtis, stiliai, kontūrai ir kintamojo šrifto nustatymai. 

Kai SVG importuojate kaip filmuotą medžiagą, After Effects išlaiko tiesioginį ryšį su originaliu failu, todėl visi šio SVG pakeitimai, kuriuos atliekate už programos ribų, automatiškai atnaujinami projekte.

Konvertuoti Illustrator tekstą į redaguojamus teksto sluoksnius

Naudoti naujas beta funkcijas

Redaguojamas tekstas iš Illustrator failų dabar pasiekiamas bandymams ir atsiliepimams. Išbandykite dabar programoje After Effects (Beta).

Naujausioje After Effects beta versijoje, kai Illustrator sluoksnis importuojamas kaip filmuota medžiaga, visas tekstas šaltinio faile konvertuojamas į atskirą redaguojamą teksto sluoksnį, o ne suplokštinamas į figūrų kontūrus.Tai reiškia, kad šriftas, dydis, užpildas, padėtis, stiliai (pvz., paryškinimas ir kursyvas), kontūrai ir kintamojo šrifto nustatymai išsaugomi, todėl galite toliau redaguoti tekstą tiesiogiai programoje After Effects, užuot kūrę jį iš naujo arba grįžę į Illustrator atlikti pakeitimų.

Pasirinkite File > Import > File, tada pasirinkite Illustrator failą, kurį norite importuoti.

Dialogo lange Import File įsitikinkite, kad renkantis importuotiną failą parinktis Import As nustatyta į Footage.

Importavimo dialogo lange patvirtinkite, kad Import Kind nustatyta į Footage, ir pasirinkite Layer Options pagal tai, ką norite importuoti iš Illustrator failo.

Nuvilkite importuotą failą į sritį Timeline.

Spustelėkite Illustrator sluoksnį dešiniuoju pelės klavišu ir pasirinkite Create > Create Shapes and Text from Vector Layer arba naudokite Layer > Create > Create Shapes and Text from Vector Layer.

Pomeniu Layer > Create su pažymėta komanda Create Shapes and Text from Vector Layer, kuri vektorinį tekstą konvertuoja į redaguojamus teksto sluoksnius.
Pasirinkite Create Shapes and Text from Vector Layer, kad Illustrator tekstą konvertuotumėte į redaguojamus After Effects teksto sluoksnius, o ne į figūras.

Tekstas konvertuojamas į redaguojamą teksto sluoksnį, kuris tiksliai atitinka originalaus failo šriftą, dydį, užpildą ir padėtį. Tada galite redaguoti ir koreguoti tekstą tiesiogiai programoje After Effects.

Teksto sluoksnis „Brightness“ virš liepsnos grafikos, o srityje Character rodomas šriftas Adobe Clean Italic, 74 px dydis ir įjungtas Fill.
Po konvertavimo tekstas išlieka visiškai redaguojamas — šriftą, stilių, dydį ir užpildą vis dar galima keisti srityje Character.

Pastaba

Tik kontūrų tekstas vis tiek konvertuojamas kaip keliai, o ne kaip redaguojamas teksto sluoksnis. 

Ne tekstinis vektorinis turinys vis tiek konvertuojamas į figūrų sluoksnius kaip anksčiau, o jei Illustrator faile yra ir teksto, ir tokio turinio, gausite teksto bei figūrų sluoksnių derinį.

Prisijunkite prie pokalbio mūsų After Effects (Beta) bendruomenėje apie redaguojamo teksto iš Illustrator failų palaikymą.

Kopijuoti ir įklijuoti Illustrator ir SVG turinys

SVG turinys iš mainų srities dabar gali būti įklijuojamas į After Effects naudojant Redaguoti > Įklijuoti.Turinys importuojamas kaip natyvūs, redaguojami figūrų sluoksniai, paruošti animacijai – nereikia jokio tarpinio importo veiksmo.

Kopijuoti turinį iš Illustrator

Atidarykite savo piešinį Adobe Illustrator programoje.

Įsitikinkite, kad pasirinkta Įtraukti SVG kodą nuostata.

  • macOS: pasirinkite Illustrator > Nuostatos > Mainų srities tvarkymas ir pasirinkite Įtraukti SVG kodą.
  • Windows: pasirinkite Redaguoti > Nuostatos > Mainų srities tvarkymas ir pasirinkite Įtraukti SVG kodą.
Nuostatų dialogo langas atidarytas Illustrator programoje ir pažymėta parinktis „Įtraukti SVG kodą".
Įjunkite „Įtraukti SVG kodą", kad piešinys liktų redaguojamas ir aukštos kokybės kitose Adobe programose.

Pasirinkite piešinį, kurį norite kopijuoti.

Patarimas

Prieš kopijuojant konvertuokite SVG tekstą į kreives, nes SVG tekstas nepalaikomas įklijuojant.

Pasirinkite Redaguoti > Kopijuoti.

Pereikite prie After Effects ir atlikite vieną iš šių veiksmų, atsižvelgdami į projekto būseną:

  • Jei projektas neatidarytas, pasirinkite Redaguoti > Įklijuoti, kad sukurtumėte naują projektą su kompozicija, kurioje SVG turinys bus kaip figūros sluoksnis.
  • Jei projektas atidarytas, bet nepasirinkta kompozicija, pasirinkite Redaguoti > Įklijuoti, kad sukurtumėte naują kompoziciją dabartiniame projekte su įklijuotu turiniu.
Pasirinkta parinktis „Redaguoti" > „Įklijuoti" ir turinys importuojamas kaip natūralūs, redaguojami figūros sluoksniai, paruošti animacijai.
„Redaguoti" > „Įklijuoti" įtraukia turinys kaip redaguojami figūros sluoksniai, paruošti animacijai.

Jei After Effects pasirinkta kompozicija, pasirinkite Redaguoti > Įklijuoti, kad pridėtumėte SVG turinį kaip naują figūros sluoksnį toje kompozicijoje.

Įklijuoti SVG iš kitų programų

SVG turinys, nukopijuotas iš bet kurios programos, kuri rašo SVG į sistemos mainų sritį, gali būti įklijuojamas naudojant tą patį Redaguoti > Įklijuoti darbo seką.Palaikymas priklauso nuo to, ar šaltinio programa įdeda tinkamus SVG duomenis į mainų sritį.