Dit probleem werd opgelost in de Acrobat DC-release van 13 oktober 2015. Terwijl u Acrobat DC installeert, kunt u kiezen of u de vorige versie van Acrobat (XI of X) behoudt of verwijdert.

Acrobat opnieuw installeren wanneer uw proefversie is verlopen

Volg de onderstaande stappen om uw versie van Acrobat opnieuw te installeren zodra uw vorige versie van Acrobat is verwijderd. Als u de oorspronkelijke Acrobat-installatieschijven niet kunt vinden, kunt u het installatieprogramma van verschillende eerdere versies van Acrobat downloaden.

Acrobat-abonnement?

Als u een abonnement op Acrobat XI Pro hebt aangeschaft, is de upgrade naar Acrobat Pro DC gratis. Als u Acrobat Pro DC wilt blijven gebruiken, klikt u op Activeren in het deelvenster Gereedschappen en voert u uw Adobe ID in. Als u wilt terugkeren naar Acrobat XI Pro, voert u de onderstaande stappen uit.

Creative Cloud-lid?

Als u Creative Cloud hebt en u wilt terugkeren naar Acrobat XI Pro, raadpleegt uAcrobat DC heeft Acrobat XI verwijderd | Acrobat XI terughalen.

1. Verwijder de Acrobat-proefversie

Voordat u uw vorige versie van Acrobat opnieuw installeert, moet u de Acrobat Pro DC-proefversie verwijderen.

Windows

1. Open Programma's en onderdelen in het Configuratiescherm van Windows.

2. Kies Adobe Acrobat DC en klik op Verwijderen.

Opmerking:

Als u een eerdere versie van de Acrobat-proefversie wilt verwijderen, zoals Acrobat XI Pro, selecteert u deze in de lijst.

3. Volg de instructies op het scherm.

Mac OS

1. Open Finder en ga naar Applications/Adobe Acrobat DC.

Opmerking:

Als u een eerdere versie van de Acrobat-proefversie zoals Adobe Acrobat XI Pro wilt verwijderen, zoekt u de map van de eerdere versie.

2. Dubbelklik op Acrobat-verwijderingsprogramma.

3. Wanneer u hierom wordt gevraagd, selecteert u Adobe Acrobat DC en klikt u op Open.

4. Klik op Verwijder en volg de instructies op het scherm.

2.  Uw serienummer zoeken

Als u Acrobat hebt gekocht (in plaats van geabonneerd), hebt u uw Acrobat-serienummer nodig om uw versie van Acrobat opnieuw te installeren. Als u het serienummer wilt vinden, volgt u de onderstaande stappen om u aan te melden bij uw Adobe-account.

Acrobat-abonnement?

Als u zich op Acrobat XI Pro hebt geabonneerd, hebt u geen serienummer nodig om Acrobat XI Pro opnieuw te installeren. Activeer in plaats daarvan uw abonnement met uw Adobe ID (uw e-mailadres). Sla deze stap over en ga naar 3. Installeer de vorige versie.

1. Wanneer u daarom gevraagd wordt, meldt u zich aan met uw e-mailadres en uw wachtwoord.

2. Klik op het tabblad Abonnementen en producten.

3. Als u Acrobat niet ziet, klikt u op Uw producten weergeven.

4. In de lijst Geregistreerde producten zoekt u het serienummer voor de versie van Reader die u wilt installeren. U hebt dit nummer tijdens de installatie nodig.

Als u Acrobat niet hebt geregistreerd, raadpleegt u Zoek een serienummer.

3. De vorige versie installeren

De installatiemethode die u gebruikt, is afhankelijk van of u de originele schijven hebt, het installatieprogramma moet downloaden of een abonnement hebt op Acrobat.

Hebt u installatieschijven?

Als u de oorspronkelijke installatieschijven hebt, plaatst u de eerste schijf en volgt u de aanwijzingen op het scherm om de installatie te starten.

Moet u het installatieprogramma downloaden?

Als u de installatiebestanden van Acrobat niet meer hebt, kunt u vervangende installatieprogramma's downloaden. Klik op de onderstaande koppeling voor de versie die u hebt aangeschaft, en volg de download- en installatie-instructies die worden weergegeven:

Acrobat XI of X

Acrobat 9 of 8

Geabonneerd op Acrobat?

Acrobat XI Pro

Als u een abonnement op Acrobat XI Pro hebt aangeschaft, downloadt u het installatieprogramma via Acrobat-producten downloaden. Pak het gedownloade bestand uit en volg de aanwijzingen op het scherm. Wanneer u wordt gevraagd om uw serienummer in te voeren, selecteert u Proefversie of abonnement gebruiken.

Acrobat XI Standard

Als u een abonnement op Acrobat XI Standard hebt aangeschaft, moet een medewerker van de klantenservice u helpen om Acrobat XI Standard opnieuw te installeren. Neem contact op met ons klantenondersteuningsteam.