Los een foutmelding op met de vraag om een serienummer wanneer u een Creative Cloud-app start.

Probleem

Wanneer u een Creative Cloud-app start, wordt u gevraagd om een serienummer in te voeren. Deze melding is een fout.  Voor Creative Cloud-apps zijn geen serienummers vereist.

Oplossingen

Er zijn diverse redenen waarom u dit bericht kunt ontvangen:

Probeer de volgende oplossingen (1-6) in deze volgorde om het probleem op te lossen.

1. Meld u af en weer aan bij uw Creative Cloud-lidmaatschap

Wanneer u zich afmeldt en opnieuw aanmeldt bij Creative Cloud, wordt uw accountinformatie opnieuw ingesteld.

Wanneer u zich afmeldt, deactiveert u tijdelijk uw Creative Cloud-lidmaatschap op die computer en kunt u uw apps niet meer gebruiken. Meld u aan om het lidmaatschap opnieuw te activeren. Vervolgens kunt u uw apps en services normaal gebruiken.

1. Vernieuw uw accountgegevens en ga na of er updates beschikbaar zijn door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de Creative Cloud-desktopapp te klikken en vervolgens Controleren op app-updates in het pop-upmenu te kiezen. U kunt ook de volgende toetsenbordopdrachten gebruiken om naar updates te zoeken:

• Windows: Ctrl+Alt+R
    • Mac OS: Cmd+Option+R
    De Creative Cloud-desktopapp start normaal automatisch opnieuw op. Zo niet, dan moet u de app handmatig starten. De Creative Cloud-desktopapp bevindt zich standaard in de map Program Files (Windows) of de map Applications (Mac OS).
  2. Klik op het Creative Cloud-pictogram op de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de app te openen. Klik op het tabblad Apps boven in het venster als de app nog niet is geselecteerd.

3. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren.

Voorkeuren Tijdlijn
  4. Klik onder Algemeen op Afmelden. Er verschijnt een waarschuwing. Bevestig dat u zich wilt afmelden.

Afmelden
  5. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord wanneer u daarom gevraagd wordt. Uw Creative Cloud-lidmaatschap is opnieuw geactiveerd.

Hebt u problemen? Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren voor gedetailleerde instructies.

2. Verifieer uw factuuradres

Controleer of uw factuuradres klopt en of dit overeenkomt met het adres voor de creditcard van uw betalingsmethode.

1. Ga naar adobe.com. Klik op Aanmelden op de menubalk bovenaan en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord. Als u al bent aangemeld, klikt u op uw naam.

Aanmelden
  2. Klik in het navigatievenster op Account beheren. Mogelijk wordt u gevraagd om uw wachtwoord te bevestigen.

Uw Adobe ID-accountpagina wordt weergegeven.

3. Als u uw adres wilt wijzigen, klikt u bovenaan in de tabbalk op Communicatie.

Communicatiepagina
  4. Klik op Bewerken onder het adres. Voer de gewenste wijzigingen door in het pop-upvenster en klik vervolgens op Opslaan.

3. Verifieer uw betalingsinformatie

Voor uw lidmaatschap zijn geldige betalingsgegevens vereist. Uw Creative Cloud-toepassing vraagt mogelijk om een serienummer door een ongeldige of verlopen creditcard.

Doe het volgende als u de creditcard van uw account wilt wijzigen of uw betalingsgegevens wilt bijwerken:

1.  Als u nog niet bent aangemeld, meldt u zich aan bij uw Adobe-account met uw Adobe ID en wachtwoord.

2. In het venster van uw Adobe-account kiest u Abonnementen en producten > Betalingsgegevens bewerken.

Zie Uw Creative Cloud-lidmaatschap beheren voor gedetailleerde instructies.

4. Verifieer uw geboortedatum

Een ontbrekende of ongeldige geboortedatum kan ervoor zorgen dat u niet in aanmerking komt om Creative Cloud te gebruiken.

1. Als u nog niet bent aangemeld, meldt u zich aan bij uw Adobe-account met uw Adobe ID en wachtwoord.

2. Wanneer u daarom gevraagd wordt, voert u uw geboortedatum in en klikt u op Bijwerken.

Als uw geboortedatum niet wordt geaccepteerd, voldoet uw ingevoerde leeftijd niet aan de eisen van CC om in aanmerking te komen. Zie Fout: U bent niet gemachtigd om Creative Cloud te gebruiken.

3. Als u uw geboortedatum wil wijzigen, wist u uw browsercache (raadpleeg de documentatie van uw browser voor meer informatie) en probeert u het opnieuw. U kunt ook een andere browser proberen. U moet misschien 24 uur wachten voordat u een nieuwe geboortedatum kunt invoeren.

5. Stel uw taal in op Internationaal Engels

Als u een abonnementsoptie met alleen Engels hebt aangeschaft, moet u zorgen dat de taal in de Creative Cloud-desktopapp standaard op Engels (Internationaal) is ingesteld.

1. Klik op het Creative Cloud-pictogram op uw taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) om de Creative Cloud-desktopapp te starten.

Pictogram van Creative Cloud-desktopapp
    Als u het Creative Cloud-pictogram niet ziet, moet u de toepassing mogelijk sluiten. U kunt deze als volgt opnieuw starten:
    • Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Als u de Creative Cloud-desktopapp handmatig wilt downloaden, raadpleegt u Creative Cloud-desktopapp.

2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren.

Voorkeuren Tijdlijn
  3. Selecteer Creative Cloud en klik op de tab Apps.

Selecteer Creative Cloud en dan de tab Apps
  4. Selecteer Engels (Internationaal) in het menu Taal van app.

6. Los verbindingsproblemen op.

Uw computer kan problemen ondervinden bij het maken van een verbinding met de activeringsservers.

Doorloop de oplossingen in Problemen met Creative Cloud-activering en aanmelden oplossen om dit probleem op te lossen.