Om te zorgen dat u over de nieuwste en beste tools beschikt, is Creative Cloud nu de enige mogelijkheid om Adobe Creative-software aan te schaffen. Voor meer informatie gaat u naar de Adobe Creative Cloud-pagina.

Als Creative Cloud-lid kunt u proefinstallaties van de meeste CS6-toepassingen (Creative Suite 6) converteren, zodat u als onderdeel van uw lidmaatschap op deze toepassingen bent geabonneerd.

U kunt een CS6-toepassing die u met een serienummer hebt geïnstalleerd, ook converteren naar een Creative Cloud-lidmaatschap.

CS6-proefversies omzetten

Opmerking:

Wilt u proefversies van Acrobat, Flash Builder, Lightroom of Muse omzetten? Zie Acrobat X, Flash Builder 4.7, Lightroom of Muse converteren.

1. Start de CS6-toepassing.

2. Klik op Deze software licentiëren.

Klik op Deze software licentiëren
  3. Meld u aan met uw Adobe-id (uw e-mailadres) en uw wachtwoord. Zorg dat u dezelfde Adobe-id gebruikt als voor Creative Cloud.

Opmerking:

Weet u uw Adobe ID niet of bent u uw wachtwoord vergeten? Zie Adobe ID | Aanmelden | E-mailadres, wachtwoord of accountgegevens wijzigen.

Aanmelden
  4. Klik op Voltooien.

Opmerking:

Voor CC 2014-toepassingen wordt uw lidmaatschap geactiveerd wanneer u de toepassing weer opent.

Acrobat X, Flash Builder 4.7, Lightroom of Muse converteren

Proefversies van deze toepassingen kunt u niet omzetten naar een Creative Cloud-lidmaatschap.

U kunt deze toepassingen echter installeren via de Creative Cloud-desktoptoepassing. Voor instructies leest u Apps installeren en bijwerken.

Hebt u een eerdere versie van Acrobat, Flash Builder, Lightroom of Muse?

De Creative Cloud-desktoptoepassing herkent eerdere installaties van deze toepassingen niet.

Als u een proefversie van een van deze toepassingen hebt, moet u de toepassing eerst verwijderen en vervolgens de Creative Cloud-desktoptoepassing gebruiken om de toepassing opnieuw te installeren. Voor instructies leest u Apps installeren en bijwerken.

Een CS6-toepassing converteren die u met een serienummer hebt geïnstalleerd

Voordat u een toepassing die u met een serienummer hebt geïnstalleerd, kunt converteren naar een Creative Cloud-lidmaatschap, moet u de toepassing deactiveren.

1. Start de CS6-toepassing.

2. Kies Help > Deactiveren en volg de aanwijzingen op het scherm om de software te deactiveren.

3. Sluit de toepassing en start deze opnieuw.

4. Klik op Deze software licentiëren.

Klik op Deze software licentiëren
  5. Meld u aan met uw Adobe-id (uw e-mailadres) en uw wachtwoord. Zorg dat u dezelfde Adobe-id gebruikt als voor Creative Cloud.

Opmerking:

Weet u uw Adobe ID niet of bent u uw wachtwoord vergeten? Zie Adobe ID | Aanmelden | E-mailadres, wachtwoord of accountgegevens wijzigen.

Aanmelden
  6. Klik op Voltooien.

Hebt u problemen?

Problemen met internetverbinding, firewall of certificaat?

Deze fouten geven aan dat de toepassing geen verbinding met de activeringsservers van Adobe tot stand kan brengen. Zie Fouten bij aanmelding, activering of verbinding | CC, CS6, CS5.5.

Start uw niet-Engelse toepassing in de proefversie?

Dit probleem doet zich voor als u een Creative Cloud-lidmaatschap in het Engels hebt aangeschaft, maar de Creative Cloud-desktoptoepassing is op een andere taal ingesteld. Zie Creative Cloud-producten starten als proefversie op niet-Engelse besturingssystemen | CCM, CS6.

Wordt u gevraagd om een serienummer?

Wordt u gevraagd om een serienummer in te voeren wanneer u een CS6-toepassing start die u naar een Creative Cloud-lidmaatschap hebt geconverteerd? Zie Creative Cloud-toepassingen vragen om serienummer.

Keert een Creative Cloud-toepassing onverwacht terug naar de proefversie?

Ziet u een bericht dat u een proefversie uitvoert wanneer u een toepassing opent die deel uitmaakt van uw Creative Cloud-lidmaatschap? Zie Creative Cloud-toepassingen keren onverwacht terug naar de proefversie.