Creative Suite 6-toepassingen converteren naar Creative Cloud-lidmaatschap

Volg deze stapsgewijze gids om Adobe Creative Suite 6-proefversies te converteren naar licenties met uw Adobe Creative Cloud-lidmaatschap.

Opmerking:

Om te zorgen dat u over de nieuwste en beste tools beschikt, is Creative Cloud nu de enige mogelijkheid om Adobe Creative-software aan te schaffen. Voor meer informatie gaat u naar de Adobe Creative Cloud-pagina.

Als Creative Cloud-lid kunt u proefinstallaties van de meeste CS6-toepassingen (Creative Suite 6) converteren, zodat u als onderdeel van uw lidmaatschap op deze toepassingen bent geabonneerd.

U kunt een CS6-toepassing die u met een serienummer hebt geïnstalleerd, ook converteren naar een Creative Cloud-lidmaatschap.

Opmerking:

Wilt u proefversies van Acrobat, Flash Builder, Lightroom of Muse omzetten? Zie Acrobat X, Flash Builder 4.7, Lightroom of Muse converteren.

1. Start de CS6-toepassing.

2. Klik op Deze software licentiëren.

3. Meld u aan met uw Adobe-id (uw e-mailadres) en uw wachtwoord. Zorg dat u dezelfde Adobe-id gebruikt als voor Creative Cloud.

Opmerking:

Weet u uw Adobe ID niet of bent u uw wachtwoord vergeten? Zie Problemen met Adobe ID en aanmelding oplossen.

4. Klik op Voltooien.

Opmerking:

Voor CC 2014-toepassingen wordt uw lidmaatschap geactiveerd wanneer u de toepassing weer opent.

Proefversies van deze toepassingen kunt u niet omzetten naar een Creative Cloud-lidmaatschap.

U kunt deze toepassingen echter installeren via de Creative Cloud-desktopapp. Voor instructies leest u Apps installeren en bijwerken.

Hebt u een eerdere versie van Acrobat, Flash Builder, Lightroom of Muse?

De Creative Cloud-desktopapp herkent eerdere installaties van deze toepassingen niet.

Als u een proefversie van een van deze toepassingen hebt, moet u de toepassing eerst verwijderen en vervolgens de Creative Cloud-desktopapp gebruiken om de toepassing opnieuw te installeren. Voor instructies leest u Apps installeren en bijwerken.

Voordat u een toepassing die u met een serienummer hebt geïnstalleerd, kunt converteren naar een Creative Cloud-lidmaatschap, moet u de toepassing deactiveren.

1. Start de CS6-toepassing.

2. Kies Help > Deactiveren en volg de aanwijzingen op het scherm om de software te deactiveren.

3. Sluit de toepassing en start deze opnieuw.

4. Klik op Deze software licentiëren.

5. Meld u aan met uw Adobe-id (uw e-mailadres) en uw wachtwoord. Zorg dat u dezelfde Adobe-id gebruikt als voor Creative Cloud.

Opmerking:

Weet u uw Adobe ID niet of bent u uw wachtwoord vergeten? Zie Problemen met Adobe ID en aanmelding oplossen.

6. Klik op Voltooien.

Hebt u problemen?

Deze fouten geven aan dat de toepassing geen verbinding met de activeringsservers van Adobe tot stand kan brengen. Zie Verbindingsfouten oplossen.

Dit probleem doet zich voor als u een Creative Cloud-lidmaatschap in het Engels hebt aangeschaft, maar de Creative Cloud-desktopapp op een andere taal is ingesteld. Zie Creative Cloud-producten starten als proefversie op niet-Engelse besturingssystemen | CCM, CS6.

Wordt u gevraagd om een serienummer in te voeren wanneer u een CS6-toepassing start die u naar een Creative Cloud-lidmaatschap hebt geconverteerd? Zie Creative Cloud-toepassingen vragen om serienummer.

Ziet u een bericht dat u een proefversie uitvoert wanneer u een toepassing opent die deel uitmaakt van uw Creative Cloud-lidmaatschap? Zie Creative Cloud-toepassingen keren onverwacht terug naar de proefversie.