Creative Cloud Core Sync crasht elke minuut na update

Als u de fout 'Core Sync is onverwacht afgesloten' ontvangt nadat u de 2.1.0.108-update voor de Creative Cloud-desktopapp hebt geïnstalleerd, volgt u de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Crashrapport van Core Sync

Oplossing

1. Meld u af bij de Creative Cloud via de appvoorkeuren.
  2. Sluit de Creative Cloud-desktopapp via uw appvoorkeuren.
  3. Met Activiteitenweergave (Mac OS) of Taakbeheer (Windows) zorgt u dat de volgende twee processen zijn afgesloten: CoreSync en Adobe Desktop Service.
  4. Navigeer naar het volgende pad:

Mac OS: <Harde schijf van uw Mac>/Users/<gebruikersnaam>/Library/Application Support/Adobe/CoreSync
    Opmerking: de map Gebruikersbibliotheek is standaard verborgen in versie 10.7 of later. Zie Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek oproepen.

Windows: C:\Users\\AppData\Roaming\CoreSync
    Opmerking: de map AppData is standaard verborgen in Windows. Zie Leer hoe u verborgen bestanden kunt weergeven.

5. Verwijder alle bestanden in de map die op .db, .db-shm, of db.wal. eindigen. (U hebt drie of vier van deze bestanden, maar mogelijk meer als u meerdere Creative Cloud-accounts op uw systeem hebt gebruikt.)
  6. Start Creative Cloud opnieuw en meld u aan met uw Adobe ID.
  7. (Alleen Mac) Als crashes zich blijven voordoen, verwijdert u de extra Creative Cloud-bestanden uit de map Favorieten:
    1. Start Finder.
    2. In het deelvenster Favorieten aan de linkerkant van het venster Finder selecteer u afzonderlijk alle links naar de Creative Cloud-bestandsmap. Nadat u alle links hebt geselecteerd, zou u slechts één bestand moeten zien, zoals in de afbeelding hieronder wordt weergegeven.
Selecteer links naar Creative Cloud-bestandsmap