Adobe Creative Cloud Core Sync crasht elke minuut na update

Lees wat je moet doen als Adobe Core Sync herhaaldelijk crasht nadat je de Creative Cloud desktop-app hebt bijgewerkt.

Overzicht van Adobe Core Sync

CoreSync houdt je Creative Cloud-bestanden gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten en in de cloud. Het helpt niet alleen bij het synchroniseren van bestanden, maar zorgt er ook voor dat verschillende Adobe-apps en -services goed werken. Hier volgen een paar voorbeelden:

• Zorgt dat Adobe Fonts altijd beschikbaar zijn
  • Geeft meldingen in real-time over bestandssynchronisatie en samenwerking
  • Vraagt of je de Creative Cloud desktop-app wilt bijwerken, indien nodig

Waarom crasht Adobe Core Sync herhaaldelijk na een update?

Je krijgt mogelijk de fout 'Core Sync is onverwacht afgesloten' nadat je de 2.1.0.108-update voor de Creative Cloud desktop-app hebt geïnstalleerd. Dit gebeurt als Adobe Core Sync niet werkt zoals verwacht.

Hoe los ik dit op?

Als je de fout 'Core Sync is onverwacht afgesloten' krijgt nadat je de 2.1.0.108-update voor de Creative Cloud desktop-app hebt geïnstalleerd, volg je de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

1. Meld je af van Creative Cloud via de appvoorkeuren.

2. Sluit de Creative Cloud desktop-app via de appvoorkeuren.

3. Beëindig de volgende processen via Activiteitenweergave (macOS) of Taakbeheer (Windows): CoreSync en Adobe Desktop Service.

4. Navigeer naar het volgende pad, afhankelijk van je besturingssysteem:

macOS

~/Bibliotheek/Application Support/Adobe/CoreSync/
    (Als de gebruikersmap van de gebruikersbibliotheek is verborgen, lees je Toegang tot bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek)

Windows

• C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\Adobe\CoreSync
    • C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Adobe\AdobeSync\CoreSync

(De map AppData is standaard verborgen in Windows. Zie Leer hoe u verborgen bestanden kunt weergeven)

5. Verwijder alle bestanden in de map die op .db, .db-shm of db.wal. eindigen.

Er zouden drie of vier van deze bestanden zijn, maar mogelijk meer als je meerdere Creative Cloud-accounts op je systeem hebt gebruikt.

6. Start de Creative Cloud desktop-app opnieuw.

Nog steeds problemen? (alleen macOS)

Als crashes zich blijven voordoen, verwijder je de extra Creative Cloud-bestanden uit de map Favorieten.

1. Open de Finder.

2. In het deelvenster Favorieten, links in het Finder-venster, selecteer je afzonderlijk alle koppelingen naar de Creative Cloud-bestandsmap.

Nadat je alle koppelingen hebt geselecteerd, zou je slechts één bestand moeten zien, zoals in de volgende afbeelding.