Adobe Creative Cloud Core Sync crasht elke minuut na update

Kom te weten wat u moet doen als Adobe Core Sync herhaaldelijk crasht nadat u de Creative Cloud-desktopapp heeft bijgewerkt.

Overzicht van Adobe Core Sync

CoreSync houdt uw Creative Cloud-bestanden gesynchroniseerd over verschillende apparaten en in de cloud. Het helpt niet alleen bij het synchroniseren van bestanden, maar zorgt er ook voor dat verschillende Adobe-apps en -services goed werken. Hier volgen een paar voorbeelden:

• Zorgt dat Adobe Fonts altijd beschikbaar zijn
  • Biedt meldingen in realtime voor bestandssynchronisatie en samenwerking
  • Vraagt u de Creative Cloud-desktopapp bij te werken, indien nodig

Waarom crasht Adobe Core Sync herhaaldelijk na een update?

U ontvangt mogelijk de fout 'Core Sync is onverwacht afgesloten' nadat u de 2.1.0.108-update voor de Creative Cloud-desktopapp hebt geïnstalleerd. Dit gebeurt als Adobe Core Sync niet werkt zoals verwacht.

Hoe los ik dit op?

Als u de fout 'Core Sync is onverwacht afgesloten' ontvangt nadat u de 2.1.0.108-update voor de Creative Cloud-desktopapp hebt geïnstalleerd, volgt u de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

1. Meld u af van Creative Cloud via de appvoorkeuren.

2. Sluit de Creative Cloud-desktopapp via uw appvoorkeuren.

3. Beëindig de volgende processen via Activiteitenweergave (macOS) of Taakbeheer (Windows): CoreSync en Adobe Desktop Service.

4. Navigeer afhankelijk van uw besturingssysteem naar het volgende pad:

macOS

~/Library/Application Support/Adobe/CoreSync/

(Als de gebruikersmap van de Gebruikersbibliotheek is verbogen, ziet u Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek oproepen)

Windows

C:\Users\AppData\Roaming\Adobe\CoreSync

(De map AppData is standaard verborgen in Windows. Zie Leer hoe u verborgen bestanden kunt weergeven)

5. Verwijder alle bestanden in de map die op .db, .db-shm of db.wal. eindigen.

U hebt drie of vier van deze bestanden, maar mogelijk meer als u meerdere Creative Cloud-accounts op uw systeem hebt gebruikt.

6. Start de Creative Cloud-desktopapp opnieuw.

Nog steeds problemen? (alleen macOS)

Als crashes zich blijven voordoen, verwijdert u de extra Creative Cloud-bestanden uit de map Favorieten.

1. Open Finder.

2. In het deelvenster Favorieten aan de linkerkant van het venster Finder selecteer u afzonderlijk alle links naar de Creative Cloud-bestandsmap.

Nadat u alle links hebt geselecteerd, zou u slechts één bestand moeten zien, zoals in de volgende afbeelding wordt weergegeven.