Kom te weten wat u moet doen als de Creative Cloud-desktopapp niet geïnstalleerd of bijgewerkt kan worden.

Fouten als 'installatie mislukt' of 'kan niet bijwerken' oplossen

De Creative Cloud-desktopapp kan meestal niet worden geïnstalleerd of bijgewerkt omdat de Creative Cloud-apps op uw computer beschadigd zijn geraakt of omdat uw computer geen verbinding kan maken met de Adobe-servers. Foutmeldingen voor deze problemen zijn:

• Foutcode 1
  • Foutcode P1
  • Foutcode 50
  • Foutcode P50
  • Foutcode 1001
  • Foutcode 1002

Volg de stappen in de onderstaande volgorde om deze fouten op te lossen. Ga alleen door naar de volgende oplossing als een eerdere oplossing het probleem niet oplost.

1. Maak een nieuw lokale gebruikersaccount met beheerdersrechten voor uw computer.

2. Meld u aan via de computer waarop u dat account gebruikt.

3. Verwijder de Creative Cloud-desktopapp via het verwijderingsprogramma van de Creative Cloud-desktopapp.

4. Download de Creative Cloud-desktopapp.

De app Creative Cloud downloaden

Als u Windows gebruikt, kunt u worden gevraagd om het gedownloade bestand op te slaan. Als u macOS gebruikt, kunt u worden gevraagd om toestemming te geven voor het downloaden.

5. Ga naar het gedownloade bestand op uw apparaat en dubbelklik erop.

6. Meld u aan om met de installatie te beginnen. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Na de installatie wordt uw Creative Cloud-desktopapp automatisch gestart.

1. Verwijder de Creative Cloud-desktopapp via het verwijderingsprogramma van de Creative Cloud-desktopapp.

2. Download de Creative Cloud-desktopapp.

De app Creative Cloud downloaden

Als u Windows gebruikt, kunt u worden gevraagd om het gedownloade bestand op te slaan. Als u macOS gebruikt, kunt u worden gevraagd om toestemming te geven voor het downloaden.

3. Ga naar het gedownloade bestand op uw apparaat en dubbelklik erop.

4. Meld u aan om met de installatie te beginnen. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Na de installatie wordt uw Creative Cloud-desktopapp automatisch gestart.

Let op:

Zorg dat u alle Adobe Creative Cloud-toepassingen afsluit en alle CC-processen beëindigt voordat u de Creative Cloud Cleaner Tool uitvoert.

1. Download de Creative Cloud Cleaner Tool om de huidige installatie van de Creative Cloud-desktopapp te verwijderen.

2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand en kies Als administrator uitvoeren.

3. Kies uw taal: typ voor English en druk dan op Enter.

Typ e voor English en druk op Enter.
  4. Lees de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: typ y en druk op Enter.

Typ y om akkoord te gaan met de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers
  5. Kies optie 3: Producten van Creative Cloud-apps, Creative Cloud en CS6 en druk op Enter

Kies optie 3 en druk op Enter
  6. Kies optie 1: Adobe Creative Cloud Desktop en druk op Enter. Volg de instructies op het scherm.

Kies optie 1 en druk op Enter
  7. Zoek deze OOBE-mappen en geef ze de naam OOBE.old.

Windows

• \Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE
    • \Users\AppData\Local\Adobe\OOBE

macOS

/Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning/Adobe/OOBE

8. Download de Creative Cloud-desktopapp.

De app Creative Cloud downloaden

Als u Windows gebruikt, kunt u worden gevraagd om het gedownloade bestand op te slaan. Als u macOS gebruikt, kunt u worden gevraagd om toestemming te geven voor het downloaden.

9. Ga naar het gedownloade bestand op uw apparaat en dubbelklik erop.

10. Meld u aan om met de installatie te beginnen. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Na de installatie wordt uw Creative Cloud-desktopapp automatisch gestart.