Lees hoe je proefversies van Creative Cloud-apps downloadt, installeert en start.

Je eerste proefversie van een app downloaden

Welkom bij Creative Cloud. Ga aan de slag door eenvoudig je eerste proefversie van een app te downloaden van de website van Adobe.

De Adobe Creative Cloud desktop-app, waarmee je toekomstige appdownloads kunt beheren, wordt tegelijkertijd geïnstalleerd.

1. Navigeer naar de catalogus met Creative Cloud-apps. Zoek een app die je wilt downloaden, bijvoorbeeld Photoshop, en klik vervolgens op Gratis proefversie starten.

Proefversie downloaden
  2. Kies een van de volgende workflows, afhankelijk van het scherm dat wordt weergegeven:

Selecteer je lidmaatschap
    Scherm om gratis proefversie te starten en een lidmaatschap te kiezen
    Vraag over gebruik van proefversie
    Beantwoord een paar vragen over het gebruik van de proefversie (mogelijk moet je inloggen om dit scherm te zien)

1. Selecteer je lidmaatschap uit de beschikbare opties. Bijvoorbeeld lidmaatschap Alle apps of Fotografielidmaatschap

Kies je lidmaatschap
  2. Voer je e-mailadres in en klik vervolgens op Doorgaan

Voer je e-mailadres in (Adobe ID)
  3. Voer je betalingsgegevens in en klik vervolgens op Gratis proefversie starten.

Opmerking:

Je proefperiode is gratis. Je kunt tijdens de proefperiode op elk moment online annuleren, zonder kosten.

Voer je betalingsgegevens in

Opmerking:

Je proefperiode begint wanneer je klikt op Gratis proefversie starten

4. Als je een nieuw lid bent, wordt je gevraagd een wachtwoord voor je account in te voeren. Voer je wachtwoord in en klik op Doorgaan.

5. De app wordt gedownload. Tegelijkertijd wordt de Adobe Creative Cloud desktop-app weergegeven, waarmee de rest van de installatie wordt beheerd.

6. Je app wordt geïnstalleerd en wordt automatisch gestart.

Je kunt de nieuwe app ook op dezelfde manier starten als elke andere app op je computer. De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als je andere applicaties, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (macOS).

Heb je problemen met je eerste download?

De gratis proefversie is zeven dagen beschikbaar. Je kunt tijdens de proefperiode op elk moment annuleren, zonder kosten. Er worden kosten in rekening gebracht zodra de proefversie eindigt en je lidmaatschap begint. Zie Je Creative Cloud-lidmaatschap annuleren voor informatie over annuleren.

1. Er wordt een scherm weergegeven met een vraag over de wijze waarop je de proefversie gaat gebruiken. Selecteer je antwoord en klik vervolgens op Doorgaan.

Opmerking:

Je wordt gevraagd je eerst aan te melden. Als je geen Adobe-account hebt, klik je op Inschrijven en volg je de aanwijzingen. Nadat je je hebt aangemeld, wordt het volgende scherm weergegeven.

Vragen over het gebruik van proefversies
  2. De app wordt gedownload. Tegelijkertijd wordt de Creative Cloud desktop-app weergegeven, waarmee de rest van het installatieproces wordt beheerd.

3. Je app wordt geïnstalleerd en wordt automatisch gestart. De proefperiode begint tegelijkertijd.

Je kunt de nieuwe app ook op dezelfde manier starten als elke andere app op je computer. De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als je andere applicaties, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (macOS).

Heb je problemen met je eerste download?

4. Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een proefversie wilt omzetten in een volledig lidmaatschap.

Zoek de knop Nu kopen onder de naam van de Creative Cloud desktop-app. Klik op Nu kopen en volg de aanwijzingen op het scherm om een Creative Cloud-lidmaatschap aan te schaffen.

Optie Nu kopen in de Creative Cloud desktop-app

Meer proefversies van apps downloaden

Nadat je de eerste app hebt gedownload, kun je de Creative Cloud desktop-app gebruiken om eenvoudig Creative Cloud-apps of -services te zoeken, te installeren, te starten en te beheren.

1. Open de Creative Cloud desktop-app. (Klik op het Creative Cloud-pictogram in de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk).

2. In de sectie Alle apps worden de apps die je kunt installeren, weergegeven onder Proefversies. Zoek de app die je wilt installeren.

Meer proefversies van apps downloaden
    Ziet je scherm er anders uit? Lees de instructies voor de eerdere versie van de Creative Cloud desktop-app.
  3. Klik op Proberen. De app wordt geïnstalleerd.

De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als je andere applicaties, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (macOS).

Uitproberen

Opmerking:

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

4. Als je de app wilt starten, klik je op het pictogram met de drie puntjes en selecteer je Openen in de vervolgkeuzelijst.

5. Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een proefversie wilt omzetten in een volledig lidmaatschap.

Je ziet de knop Nu kopen naast de naam van de app in de Creative Cloud desktop-app. Klik op Nu kopen en volg de aanwijzingen op het scherm om een Creative Cloud-lidmaatschap aan te schaffen.