Lees hoe je proefversies van Creative Cloud-apps downloadt, installeert en start.

Je eerste proefversie van een app downloaden

Welkom bij Creative Cloud. Ga aan de slag door eenvoudig je eerste proefversie van een app te downloaden van de website van Adobe.

De Adobe Creative Cloud-desktop-app, waarmee je toekomstige appdownloads kunt beheren, wordt tegelijkertijd geïnstalleerd.

1. Navigeer naar de catalogus met Creative Cloud-apps. Zoek een app die je wilt downloaden, bijvoorbeeld Photoshop, en klik vervolgens op Gratis proefversie starten.

Klik op Proefversie downloaden
  2. Kies een van de volgende workflows, afhankelijk van het scherm dat wordt weergegeven:

Selecteer je lidmaatschap
    Scherm 'Start je gratis proefversie en kies een lidmaatschap'
    Vraag over gebruik van proefversie
    Beantwoord een paar vragen over het gebruik van de proefversie (mogelijk moet je inloggen om dit scherm te zien)

1. Selecteer je lidmaatschap uit de beschikbare opties. Bijvoorbeeld lidmaatschap Alle apps of Fotografielidmaatschap

Kies je lidmaatschap
  2. Voer je e-mailadres in en klik vervolgens op Doorgaan

Voer je e-mailadres in (Adobe ID)
  3. Voer je betalingsgegevens in en klik vervolgens op Gratis proefversie starten.

Opmerking:

Je proefperiode is gratis. Je kunt tijdens de proefperiode op elk moment online annuleren, zonder kosten.

Voer je betalingsgegevens in

Opmerking:

Je proefperiode begint wanneer je klikt op Gratis proefversie starten

4. Als je een nieuw lid bent, wordt je gevraagd een wachtwoord voor je account in te voeren. Voer je wachtwoord in en klik op Doorgaan.

5. De app wordt gedownload. Tegelijkertijd wordt de Adobe Creative Cloud-desktop-app weergegeven, waarmee de rest van het installatieproces wordt beheerd. Je kunt de voortgang van de download controleren in de statusbalk, naast de naam van de app.

6. De app wordt automatisch geïnstalleerd en gestart.

Je kunt de nieuwe app ook op dezelfde manier starten als elke andere app op je computer. De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Heb je problemen met je eerste download?

Opmerking:

Wanneer je een nieuwe Creative Cloud-app installeert, worden de vorige versies van de app standaard van je computer verwijderd. Als je de vorige geïnstalleerde versies wilt behouden, klik je op Geavanceerde opties en schakel je in het bevestigingsvenster voor de update het selectievakje Oude versies verwijderen uit.

Je kunt ervoor kiezen om meerdere versies van dezelfde app tegelijk uit te voeren op je computer, met uitzondering van Adobe Acrobat. Tijdens de installatie van Adobe Acrobat XI of Acrobat DC worden eventuele eerdere versies van Acrobat verwijderd.

De gratis proefversie is zeven dagen beschikbaar. Je kunt tijdens de proefperiode op elk moment annuleren, zonder kosten. Er worden kosten in rekening gebracht zodra de proefversie eindigt en je abonnement wordt gestart. Zie voor informatie over annuleren Je Creative Cloud-lidmaatschap annuleren.

1. Er wordt een scherm weergegeven met een vraag over de wijze waarop je de proefversie gaat gebruiken. Selecteer je antwoord en klik vervolgens op Doorgaan.

Opmerking:

Als je nog niet bent aangemeld bij je Adobe-account, wordt je gevraagd je eerst aan te melden. Als je geen Adobe-account hebt, klik je op Inschrijven en volg je de aanwijzingen. Nadat je je hebt aangemeld, wordt het volgende scherm weergegeven.

Vragen over het gebruik van proefversies
  2. De app wordt gedownload. Tegelijkertijd wordt de Adobe Creative Cloud-desktop-app weergegeven, waarmee de rest van het installatieproces wordt beheerd. Je kunt de voortgang van de download controleren in de statusbalk, naast de naam van de app.

3. De app wordt automatisch geïnstalleerd en gestart. De proefperiode begint tegelijkertijd.

Je kunt de nieuwe app ook op dezelfde manier starten als elke andere app op je computer. De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Heb je problemen met je eerste download?

Opmerking:

Wanneer je een nieuwe Creative Cloud-app installeert, worden de vorige versies van de app standaard van je computer verwijderd. Als je de vorige geïnstalleerde versies wilt behouden, klik je op Geavanceerde opties en schakel je in het bevestigingsvenster voor de update het selectievakje Oude versies verwijderen uit.

Je kunt ervoor kiezen om meerdere versies van dezelfde app tegelijk uit te voeren op je computer, met uitzondering van Adobe Acrobat. Tijdens de installatie van Adobe Acrobat XI of Acrobat DC wordt elke vorige versie van Acrobat verwijderd.

4. Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een proefversie wilt omzetten in een volledig lidmaatschap.

De knop Nu kopen wordt weergegeven naast de naam van het product in de Creative Cloud desktop-app. Klik op Nu kopen en volg de aanwijzingen op het scherm om een Creative Cloud-lidmaatschap aan te schaffen.

Meer proefversies van apps downloaden

Nadat je de eerste app hebt gedownload, kun je de Creative Cloud desktop-app gebruiken om eenvoudig Creative Cloud-apps of -services te zoeken, te installeren, te starten en te beheren.

1. Klik in de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS) op het Creative Cloud-pictogram om de Creative Cloud desktop-app te openen. Klik op de tab Apps bovenaan in het venster als dit tabblad nog niet is geselecteerd.

De geïnstalleerde proefversie van de app wordt weergegeven, samen met een lijst met andere apps die je kunt bekijken en uitproberen.

Opmerking:

Als het Creative Cloud-pictogram niet wordt weergegeven, heb je de Creative Cloud desktop-applicatie mogelijk gesloten. Je kunt de app als volgt opnieuw starten:

• Windows: kies Start > Programma's > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: kies Ga > Programma's > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Opmerking:

Als je de Creative Cloud desktop-app handmatig wilt downloaden, ga je naar de pagina van de Creative Cloud desktop-app.

2. Blader in het deelvenster Alle apps naar het gedeelte PROEFVERSIES en zoek de app die je wilt installeren.

Proefversies
  3. Klik op Uitproberen.

De app wordt gedownload. Je kunt de voortgang van de download controleren in de statusbalk, naast de naam van de app.

Opmerking:

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk kan het enige tijd duren voordat de app is gedownload.

4. Als je de nieuwe app wilt starten, klik je in het deelvenster Apps op de knop Proefversie van de applicatie.

Je kunt de nieuwe app ook op dezelfde manier starten als elke andere app op je computer. De nieuwe app wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS).

Klik op Proefversie

Opmerking:

Wanneer je een nieuwe Creative Cloud-app installeert, worden de vorige versies van de app standaard van je computer verwijderd. Als je de vorige geïnstalleerde versies wilt behouden, klik je op Geavanceerde opties en schakel je in het bevestigingsvenster voor de update het selectievakje Oude versies verwijderen uit.

Je kunt ervoor kiezen om meerdere versies van dezelfde app tegelijk uit te voeren op je computer, met uitzondering van Adobe Acrobat. Tijdens de installatie van Adobe Acrobat XI of Acrobat DC wordt elke vorige versie van Adobe Acrobat verwijderd.

5. Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een proefversie wilt omzetten in een volledig lidmaatschap.

De knop Nu kopen wordt weergegeven naast de naam van het product in de Creative Cloud desktop-app. Klik op Nu kopen en volg de aanwijzingen op het scherm om een Creative Cloud-lidmaatschap aan te schaffen.

Klik op Nu kopen