Leer hoe u uw Apple-fotobibliotheek kunt migreren naar Lightroom CC, de alles-in-één service van Adobe voor fotofanaten.

Apple-fotobibliotheek voorbereiden op migratie

Controleer of de Apple-fotobibliotheek die u wilt migreren is ingesteld als systeemfotobibliotheek. Voer de volgende stappen uit om uw bibliotheek in te stellen als de fotobibliotheek van het systeem:

1. Open Apple Foto's en selecteer Voorkeuren in de menubalk.

2. Klik op het tabblad Algemeen en selecteer Gebruik als systeemfotobibliotheek onder Locatie bibliotheek.

Migreer de Apple-fotobibliotheek. Gebruik als systeemfotobibliotheek selecteren.
    Gebruik als systeemfotobibliotheek selecteren. Als deze optie grijs is, dan is de bibliotheek al ingesteld als de fotobibliotheek van het systeem.

Opmerking:

• Als Gebruik als systeemfotobibliotheek grijs is, dan is de bibliotheek al ingesteld als de fotobibliotheek van het systeem.
    • Als u de middelen die naar uw iCloud-bibliotheek zijn gesynchroniseerd wilt migreren, klikt u op het tabblad iCloud en selecteert u iCloud-fotobibliotheek.
    • Zorg ervoor dat Originelen naar deze Mac downloaden is geselecteerd, omdat de fotomigrator foto's kan migreren waarvoor originelen lokaal zijn opgeslagen. Wacht tot al uw originelen zijn gedownload voordat u begint met de migratie.

Originele foto's migreren
    Selecteer 'iCloud-fotobibliotheek' om middelen te migreren die naar de iCloud-bibliotheek zijn gesynchroniseerd. Selecteer 'Originelen naar deze Mac downloaden' om de migratie van originelen toe te staan.

Voordat u begint met de migratie

Een fotobibliotheek kan slechts eenmaal worden gemigreerd naar Lightroom CC. U kunt echter extra bibliotheken migreren. Houd ook rekening met het volgende voordat u begint met de migratie naar Lightroom CC:

Ondersteunde macOS-versies

De migratie van een Apple-fotobibliotheek naar Lightroom CC wordt ondersteund door de volgende besturingssystemen:

• macOS 10.12 (Sierra)
  • macOS 10.13 (High Sierra)
  • macOS 10.14 (Mojave)

Opmerking:

In macOS 10.12 (Sierra) worden HEIC-bestandsindelingen niet ondersteund.

Wat wordt gemigreerd naar Lightroom CC?

• Mappen en albums
    • De hiërarchie van de mappen en albums in de Apple-fotobibliotheek wordt gemigreerd naar Lightroom CC. Gedeelde albums en bijbehorende middelen kunnen ook naar Lightroom CC worden gemigreerd. Zorg ervoor dat u Foto's delen iCloud selecteert om gedeelde albumgegevens in uw fotobibliotheek te ontvangen.
  • Foto's in de burstmodus
    • Momenteel wordt alleen het keyframe gemigreerd
    • Als u wilt dat alle foto's in burstmodus worden gemigreerd, maakt u eerst de stapel ongedaan in Apple-foto's om ze vervolgens te migreren. Als u stapelen ongedaan wilt maken en foto's in burstmodus wilt selecteren voor de migratie, raadpleegt u Foto's in burstmodus weergeven en selecteert u opnamen om mee te werken in dit Apple-document. Zodra u dit hebt gedaan, verschijnen de gewenste foto's in burstmodus in uw fotobibliotheek, die u vervolgens kunt migreren.
  • Live photos
    • De weergave van het keyframe van de foto wordt gemigreerd
    • De video wordt gemigreerd
  • Raw
    • Alleen het niet-bewerkte origineel wordt gemigreerd
  • Het effect Portret/Diepte
    • Het niet-bewerkte origineel wordt gemigreerd
  • Personen
    • Getagde personen worden gemigreerd naar Lightroom CC

Opmerking:

• Aangezien zowel de video- als de afbeeldingsonderdelen van live photos worden gemigreerd, is het aantal foto's in Lightroom CC hoger dan het getoonde aantal in Apple Foto's.

Wat wordt niet gemigreerd naar Lightroom CC?

• De volgende middelen worden niet gemigreerd naar Lightroom CC:
    • Middelen in het album Verborgen
    • Middelen in de map Recent verwijderd
    • Middelen die in iCloud maar niet lokaal zijn opgeslagen
  • Raw
    • De wijzigingen die zijn aangebracht in RAW-afbeeldingen worden niet gemigreerd
  • Het effect Portret/Diepte
    • Het diepte-effect in een afbeelding wordt niet gemigreerd
  • Personen
    • Gezichtsgegevens voor beelden die zijn uitgesneden of geroteerd worden niet gemigreerd. Het niet-bewerkte origineel wordt echter gemigreerd.
  • Actieve foto-effecten met animatie
    • De effecten Herhalen, Stuiteren en Lange belichtingstijd worden niet gemigreerd.

Het verwachte migratiegedrag van verschillende typen HEIC-media

Als u macOS 10.12 (Sierra) gebruikt en er HEIC-middelen in uw bibliotheek staan, worden deze niet gemigreerd naar Lightroom CC.

Als uw bibliotheek HEIC-middelen bevat, voert Apple Foto's een achtergrondproces uit om deze foto's te verwerken voor migratie. Als dit proces is voltooid, kunnen alle HEIC-middelen worden gemigreerd.

• Wanneer de migratie wordt uitgevoerd voordat alle middelen zijn verwerkt, worden enkele middelen niet gemigreerd naar Lightroom CC.
  • Als niet alle middelen klaar zijn om te worden gemigreerd, kunt u een dialoogvenster met een bericht van deze strekking zien.
HEIC-mediatype Migratiegedrag

Live photos

HEIC (onbewerkte, originele afbeelding) en H.265 MOV (video) worden gemigreerd.

Geanimeerde live photos - Herhalen en Stuiteren

HEIC (ongewijzigd originele stilstaande beelden zonder effect) wordt gemigreerd. Animatie-effect (Herhalen en Stuiteren) wordt niet gemigreerd.

Geanimeerde live photos - lange belichting

HEIC (ongewijzigd originele stilstaande beelden zonder effect) wordt gemigreerd. De afbeeldingweergave van het lange-belichtingstijdeffect wordt niet gemigreerd.

Bewerkte live photos (met gewijzigd keyframe)

HEIC (onbewerkte, originele afbeelding) en H.265 MOV (video) worden gemigreerd.

Het effect Portret/Diepte

HEIC (ongewijzigd origineel zonder effect) wordt gemigreerd. JPG-weergave van het effect Portret/Diepte wordt niet gemigreerd.
Bewerkt effect Portret/Diepte HEIC (ongewijzigd origineel zonder effect) wordt gemigreerd. JPG-weergave van het effect Portret/Diepte wordt niet gemigreerd.

Foto's in de burstmodus

Alleen het keyframe wordt gemigreerd. De burstreeks met foto's wordt niet gemigreerd.

Stilstaande beelden (niet-live photos)

Stilstaande beelden worden gemigreerd.
Panorama's

Panorama's worden gemigreerd.

Vierkanten Vierkante beelden worden gemigreerd.

Migratie starten

Opmerking:

• Controleer of de voorkeursoptie Lokale opslag > Originelen worden momenteel opgeslagen op een aangepaste locatie in Lightroom CC verwijst naar de gewenste locatie voor het opslaan van de gemigreerde Apple-fotobibliotheek. Zie Lokale opslagvoorkeuren voor meer informatie.
  • Een Apple-fotobibliotheek kan slechts eenmaal worden gemigreerd. U kunt echter extra bibliotheken migreren.

1. Open Lightroom CC en selecteer Bestand in de menubalk. Selecteer in het menu Bestand de optie Apple-fotobibliotheek migreren en klik op Doorgaan.

Apple-fotobibliotheek migreren naar Lightroom CC
    Klik op Doorgaan om toestemming te geven voor de migratie van de Apple-fotobibliotheek naar Lightroom CC.
  2. Open en lees het dialoogvenster Voordat u begint. Houd rekening met de volgende overwegingen en klik op Doorgaan.

• U kunt een Apple-fotobibliotheek slechts één keer migreren.
    • Foto's met originelen op iCloud en foto's die zijn verborgen, kunnen niet worden gemigreerd.
    • Controleer of de Apple-fotobibliotheek die u wilt migreren is ingesteld als systeemfotobibliotheek.
    Migratiegedrag van Apple-fotobibliotheek naar Lightroom CC
    Lees de details voordat u begint met de migratie van de Apple-fotobibliotheek naar Lightroom CC.
  3. Lightroom CC scant de catalogus, start Migrator en toont een voortgangsbalk van de migratie. Deze stap kan een tijdje duren.

(Incidenteel) Controleer eventuele uitzonderingen die Migrator weergeeft. Migrator kan bijvoorbeeld een uitzondering weergeven dat sommige foto's in uw broncatalogus niet kunnen worden gevonden. In dat geval kunt u op Annuleren klikken en het proces opnieuw starten nadat u het probleem in de Apple-fotobibliotheek hebt opgelost. Als u de uitzonderingen wilt negeren en wilt doorgaan met de migratie, klikt u op Migratie starten.

Controleer de gegevens in het dialoogvenster Catalogus klaar voor migratie. Klik indien nodig op Logboekbestand openen om de details te bekijken. Als u klaar bent, klikt u op Migratie starten.

Lightroom CC begint het migratieproces en toont een voortgangsbalk. Afhankelijk van de grootte van de catalogus en de resources op uw computer, kan het even duren voordat deze stap is voltooid.

De catalogus klaarmaken en de migratie beginnen
    Klik op Logboekbestand openen om het logboekbestand weer te geven. Klik op Migratie starten om te beginnen met de migratie.
  4. Wanneer de migratie is voltooid, verschijnt een dialoogvenster waarin de status wordt weergegeven. Als er uitzonderingen zijn, klikt u op Logboekbestand openen om de details te bekijken.

Migratie voltooid
    Klik op Logboekbestand openen om de fouten in de migratie weer te geven. Klik op Gereed om de migratie te voltooien.
  5. Klik op Gereed.