Dit artikel bevat een lijst met functies die niet beschikbaar zijn in Adobe Premiere Elements 13 en bestandsindelingen die niet meer worden ondersteund.

Verwijderde functies

De volgende functies zijn verwijderd uit Adobe Premiere Elements:

• DV vastleggen
  • HDV vastleggen
  • Timelapse vastleggen (Stop Motion)
  • Exporteren naar FLV
  • Exporteren naar Web DVD
  • De optie Gezichtsframe in Pannen en zoomen
  • Schuifregelaar voor interessante gedeelten in Slim bijsnijden

Tussenoplossing voor verwijderde functies

Alternatieve manier om DV vast te leggen

Volg deze stappen om een DV-camera te verbinden en beeldmateriaal te importeren naar Adobe Premiere Elements:

1. Sluit de DV-camera aan op de computer.
  2. In het dialoogvenster Automatisch afspelen dat wordt weergegeven wanneer u de DV-camera inschakelt, klikt u op Video importeren.
  3. Typ in het vak Naam een naam voor het videobestand of de bestanden die u maakt, importeert en vervolgens opslaat op uw computer.
  4. Kies een locatie om de videobestanden uit de lijst Importeren naar op te slaan of klik op Bladeren om een andere locatie te kiezen.
  5. Als u het importeren van de video wilt stoppen vóór het einde van de videoband, klikt u eerst op Stoppen en daarna op OK.
  6. Klik op Voltooien.

De geïmporteerde video wordt opgeslagen in Windows Fotogalerie. Zie voor meer informatie deze koppeling.

Alternatieve manier om HDV vast te leggen

Volg deze stappen om een HDV-camera te verbinden en beeldmateriaal te importeren naar Adobe Premiere Elements:

1. Sluit de HDV-camera aan op de computer.
  2. Start WLXVideoAcquireWizard vanuit de volgende locatie: C:\Program Files (x86)\Windows Live\Fotogalerie
  3. In het vak Naam typt u een naam voor het videobestand dat u wilt importeren.
  4. Kies een locatie om uw videobestand uit de lijst Importeren naar op te slaan of klik op Bladeren om een andere locatie te kiezen. Autorewind begint onmiddellijk.
  5. Het vastleggen begint automatisch wanneer de band is teruggespoeld.
  6. Als u het importeren van de video wilt stoppen vóór het einde van de videoband, klikt u eerst op Stoppen en daarna op OK.

Opmerking: live vastleggen van een HDV-camera is niet mogelijk. De geïmporteerde video wordt opgeslagen in Windows Fotogalerie. Zie voor meer informatie deze koppeling.

Mac OS—HDV/DV

Volg deze stappen om een HDV-camera te verbinden en beeldmateriaal te importeren naar Adobe Premiere Elements op Mac OS:

1. Sluit de DV of HDV aan op de computer.
  2. Start iMovie en gebruik deze om DV/HDV vast te leggen.
  3. Klik op het camerapictogram en kies een apparaat.
  4. Kies de gebeurtenis (map) waar u de vastgelegde video wilt opslaan.
  5. Klik op de knop Importeren/Vastleggen om het vastleggen te starten.
  6. Als u het importeren van de video wilt stoppen vóór het einde van de videoband, klikt u op Stoppen.

Live video kan ook vanuit iMovie worden vastgelegd.

Zie voor meer informatie deze link.

Niet-ondersteunde bestandsindelingen

De volgende bestandsindelingen worden niet ondersteund in Adobe Premiere Elements 13-versie:

.avc, .PXR, .mkv, .flv, .MRW, .m1v, .mpe, .dib, .asx, .mpv, .avs, .DCR, .CRW, .hprj, .SRW, .kdc, .m2p, .mpa, .jpe, .RWL, .mp2, .ico, .NRW, .asf, .PEF, .264, .RAF

Help van eerdere versies

U kunt de Help-pdf van vorige versies via de archiefpagina downloaden.