Basisbeginselen

Adobe Acrobat Reader DC is de gratis, vertrouwde globale standaard voor het weergeven, afdrukken, ondertekenen, delen en annoteren van PDF's. Dit is de enige PDF-viewer waarmee u alle soorten PDF-inhoud, inclusief formulieren en multimedia kunt openen en bewerken. En nu is deze viewer verbonden met de Adobe Document Cloud-services, zodat u overal en vanaf elk toestel met PDF's kunt werken.

Met Acrobat Reader DC kunt u ook premium functies ontgrendelen om nog meer met PDF's te kunnen doen. Neem hiervoor een abonnement op Adobe PDF PackAdobe Export PDF of Adobe Sign.

Ja. Acrobat Reader DC is een gratis desktoptoepassing en beschikbaar op de Reader-downloadpagina of overal waar u het downloadpictogram voor Adobe Acrobat Reader ziet.

Acrobat Reader DC werkt met de Adobe Document Cloud-services, waardoor de beste PDF-viewer ter wereld u nu allerlei nieuwe functies van het hoogste niveau biedt. Dankzij de intuïtieve interface beschikt Acrobat Reader DC over krachtige nieuwe functies waarmee u uw werkzaamheden overal en vanaf elk apparaat gedaan krijgt. De weergave Start is uitgebreid en u kunt er nu documenten openen en beheren, de documenten bijhouden die u hebt gedeeld en de documenten bekijken die ter weergave, revisie of ondertekening met u zijn gedeeld. Ook ziet u hier gedetailleerde informatie over taken.

Doe meer met de mobiele Adobe Acrobat-apps:

• Doe meer met uw PDF's, waar u ook bent, met de mobiele Adobe Acrobat Reader-app voor Android of iOS.
  • Gebruik Adobe Scan om papieren documenten en whiteboarddocumenten vast te leggen en te converteren naar PDF's van hoge kwaliteit met automatische tekstherkenning en AI. Beschikbaar voor iOS en Android.
  • Gebruik het nieuwe gereedschap Invullen en ondertekenen in uw desktopsoftware om snel PDF-formulieren in te vullen met slimme technologieën voor automatisch invullen.

Schrijf u in voor gratis Adobe Document Cloud-services en u kunt:

• Uw bestanden opslaan en openen in Adobe Document Cloud met 2 GB aan gratis opslagruimte.
  • Krijg onmiddellijk toegang tot recente bestanden op uw desktop, internet en mobiele apparaten.
  • Synchroniseer uw Invullen en ondertekenen-verzameling voor automatisch invullen op uw desktop, internet en iPad.
  • Uw bestand verzenden en volgen dankzij meldingen in realtime. U weet precies wanneer het document wordt geopend, gedownload of gedeeld.

Schaf een abonnement aan op Adobe PDF Pack als u de professionele functies van Reader wilt ontgrendelen voor uw desktop, de mobiele Acrobat Reader-app en uw internetbrowser.

• Documenten en afbeeldingen converteren naar Adobe PDF-bestanden van hoge kwaliteit.
  • Pagina's opnieuw indelen of PDF's tot één gemakkelijk navigeerbaar bestand combineren dat tevens gemakkelijk kan worden gelezen en gedeeld.
  • PDF's converteren naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint-, of RTF-bestanden.
  • Meerdere bestanden combineren tot één PDF-bestand.
  • Uw documenten door andere gebruikers laten ondertekenen met de volledige service voor elektronische handtekeningen.
  • PDF ter revisie naar anderen verzenden en samenwerken in realtime, zelfs met personen die Acrobat niet hebben. Zorgen dat iedereen op schema blijft door deadlines en herinneringen in te stellen.
  • Documenten elektronisch verzenden, bijhouden en de aflevering ervan bevestigen zonder dat u uw fax of koeriersdiensten hoeft te gebruiken.
  • Documenten volgen op uw mobiele toestel: verzend en volg uw bestand dankzij meldingen in realtime. U weet precies wanneer het document wordt geopend, gedownload of gedeeld.
  • Sla uw bestanden online op (20 GB opslagruimte) en zorg dat ze online toegankelijk zijn.

Als u alleen afzonderlijke programma's wilt gebruiken, neemt u een abonnement op Adobe Export PDF.

Nieuwe en verbeterde functies worden meestal per kwartaal uitgebracht. Lees Nieuwe en gewijzigde functies voor Acrobat Reader DC om te zien welke nieuwe functies zijn uitgebracht.

U kunt de gratis Adobe Acrobat Reader-apps heel eenvoudig downloaden voor meerdere besturingssystemen en apparaten:

• Desktopapp: ga naar de Acrobat Reader-downloadpagina om Reader te downloaden naar uw desktop. Hier kunt u uw taal, besturingssysteem en verbindingssnelheid selecteren.
  • Mobiele app: ga naar de Google Play of de iTunes App Store om deze app te downloaden. U kunt de laatste versie van de mobiele app ook downloaden voor Windows Phone-apparaten.

Nee. Acrobat Reader DC is een gratis, op zichzelf staande toepassing waarmee u PDF-bestanden kunt openen, bekijken, ondertekenen, afdrukken, annoteren, doorzoeken en delen. Acrobat Pro DC en Acrobat Standard DC zijn betaalde producten die onderdeel vormen van dezelfde familie. Zie de Acrobat DC-productvergelijking om te zien wat het verschil is.

Ondersteuning voor bureaublad-pc's en mobiele apparaten

De Acrobat Reader DC-desktopsoftware kan worden uitgevoerd op zowel Windows- als Mac-besturingssystemen. Download de Reader-desktopsoftware nu of lees de systeemvereisten.

Meer informatie over ondersteunde talen vindt u op de pagina met de systeemvereisten.

Net als de desktopversie van Reader is Acrobat Reader DC voor mobiele apparaten helemaal gratis. Bovendien biedt deze software de meest betrouwbare ervaring in de industrie voor het bekijken en bewerken van PDF's op mobiele apparaten. En dankzij de toevoeging van Adobe Document Cloud-services kunt u nu professionele functies in de app ontgrendelen en meer doen met uw PDF's als u een abonnement aanschaft op Adobe PDF PackAdobe Export PDF of Adobe Acrobat Pro DC.

Ga naar de Google Play of de iTunes App Store om respectievelijk de Android- en iOS-versie te downloaden. U kunt de laatste versie van de mobiele app ook downloaden voor Windows Phone.

Functionaliteit

Met Reader kunt u heel gemakkelijk opmerkingen plaatsen in PDF-documenten. Als u met Reader voor bureaublad-pc werkt, kunt u: gele notities plaatsen in PDF's, tekst rechtstreeks op de pagina typen, en tekst markeren, onderstrepen of doorhalen. Met het gereedschap Opmerking vrije vorm kunt u ook tekeningen maken op het scherm. Dezelfde gereedschappen zijn ook beschikbaar in Acrobat Reader voor mobiele apparaten.

Ja. Het gereedschap Invullen en ondertekenen herkent automatisch of uw PDF al dan niet invulbare formuliervelden bevat, en start een intuïtief door Adobe Sensei aangestuurd proces om de taak snel en eenvoudig voor elkaar te krijgen. Bij invulbare formulieren kunt u snel en gemakkelijk uw antwoord intypen, of een optie selecteren uit keuzelijsten, waarna u het ingevulde formulier opslaat. Wanneer u met eenvoudige PDF's werkt die niet zijn geoptimaliseerd met formuliervelden, kunt u overal in het formulier klikken en de antwoorden in het formulier typen – of u kunt suggesties accepteren uit uw persoonlijke verzameling voor automatisch invullen. Wanneer u klaar bent, kunt u uw wijzigingen opslaan en het ingevulde formulier naar anderen verzenden.

Met de mobiele app Adobe Acrobat Reader kunt u dezelfde taken ook uitvoeren op uw iOS- of Android-apparaten. Ga naar Google Play of de iTunes App Store om de mobiele Adobe Acrobat Reader-app te downloaden.

Ja. Met het gereedschap Invullen en ondertekenen dat wordt aangestuurd door Adobe Sign kunt u documenten en formulieren eenvoudig ondertekenen. U kunt elk PDF-bestand ondertekenen door het bestand te openen en vervolgens uw handtekening te typen of tekenen, of u kunt een afbeeldingsbestand gebruiken.

Met de mobiele app Adobe Acrobat Reader kunt u dezelfde taken ook uitvoeren op uw iOS- of Android-apparaten. Ga naar Google Play of de iTunes App Store om de mobiele Adobe Acrobat Reader-app te downloaden. U kunt ook formulieren invullen en ondertekenen met uw internetbrowser.

Ja. U kunt in Acrobat Reader DC een beperkt aantal handtekeningen aanvragen met gebruik van het gereedschap Invullen en ondertekenen zonder een abonnement op Acrobat Pro, PDF Pack of Adobe Sign aan te moeten schaffen. Als u het aantal gratis handtekeningtransacties overschrijdt, kunt u een abonnement nemen op een van de Document Cloud-oplossingen zodat u nog meer handtekeningen kunt aanvragen.

Bestaande klanten van Adobe Sign kunnen de mobiele Adobe Sign-app gebruiken om hetzelfde te doen op Android of iOS. Ga naar de Google Play of de iTunes App Store om de app gratis te downloaden. U kunt bestanden ook ter ondertekening verzenden met uw internetbrowser.

Ja. Wanneer u zich abonneert op Adobe PDF Pack, kunt u bestanden naar PDF converteren met het gereedschap PDF maken in het Reader-gereedschappencentrum. U kunt ook PDF's maken met de mobiele app van Acrobat Reader of uw internetbrowser.

U kunt ook Adobe Scan gebruiken om hoogwaardige PDF's met automatische tekstherkenning te maken van papieren documenten en whiteboarddocumenten. Adobe Scan wordt aangedreven door de AI van Adobe Sensei en verbetert automatisch uw scans, corrigeert perspectieffouten, detecteert documentgrenzen en automatiseert workflows zodat u onderweg beter kunt werken.

Ja. Wanneer u zich abonneert op Adobe Export PDF, kunt u PDF-bestanden converteren naar Microsoft Word-, Excel- of RTF-bestanden. Hiervoor kiest u PDF exporteren in het Reader-gereedschappencentrum. Wanneer u zich abonneert op Adobe PDF Pack, kunt u PDF's bovendien converteren naar PowerPoint. U kunt PDF's ook exporteren met de mobiele app van Acrobat Reader of uw internetbrowser.

Ja. Wanneer u zich abonneert op Adobe PDF Pack, kunt u documenten elektronisch verzenden en bijhouden door Delen te kiezen in het Reader-gereedschappencentrum. Wanneer u de Adobe-gereedschappen voor het delen van bestanden gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat grote bestanden worden geweigerd door e-mailclients. Bovendien kunt u bijhouden wat u hebt verzonden, en hoeft u niet meer te vertrouwen op leveringsservices – of uw e-mailsysteem – als opslagsysteem. U kunt ook bestanden verzenden en volgen in de mobiele Adobe Acrobat Reader-app en in realtime een melding ontvangen wanneer het document wordt geopend, gedeeld of gedownload.

Nee. Met Acrobat Reader kunt u geen permanente wijzigingen aanbrengen in tekst of afbeeldingen in PDF-bestanden. Als u PDF-bestanden wilt bewerken, dient u de Adobe Acrobat DC-software aan te schaffen. Als u een abonnement op Adobe Acrobat DC hebt, kunt u PDF's ook bewerken vanuit de Adobe Acrobat Reader-tabletapp.

Ja. Met de release van Adobe Document Cloud-services is krachtige nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Adobe PDF Pack, terwijl de gunstige prijs voor dit product niet is verhoogd.

• Gebruik het nieuwe gereedschap Invullen en ondertekenen om elk PDF-formulier snel te kunnen invullen met de functie voor slim automatisch invullen.
  • Gebruik het nieuwe gereedschap Verzenden terondertekeningom ondertekende documenten te verzenden, te volgen, te beheren en op te slaan met een volledige service voor elektronische ondertekening.
  • Met het nieuwe gereedschap Delen kunt u documenten verzenden en bijhouden, en de levering van documenten elektronisch bevestigen zonder dat u uw fax of koeriersdiensten hoeft te gebruiken.

Acrobat Reader DC biedt personen met een visuele of motorische handicap de mogelijkheid om te werken met PDF-documenten en -formulieren. Onder de aanpassingen vallen onder andere ingebouwde mogelijkheden en ondersteuning voor gebruikers van ondersteunende hulpmiddelen. Bovendien biedt Adobe Acrobat Pro DC een volledige set gereedschappen waarmee auteurs optimaal toegankelijke PDF-documenten kunnen maken.

Met Acrobat Reader DC voor Windows kunnen gebruikers:

• Toegankelijkheidsvoorkeuren aanpassen met een gebruiksvriendelijke wizard
  • Werken met vergrootglazen
  • PDF's hardop lezen met ingebouwde functies of werken met professionele schermlezersoftware
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • NIEUW Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast met dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst

Met Acrobat Reader DC op de Mac kunnen gebruikers:

• NIEUW Werken met de VoiceOver-schermlezer op Mac OS X-computers
  • Werken met vergrootglazen
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • NIEUW Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast met dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst

Meer informatie over Bronnen voor toegankelijkheid van Adobe.

Beveiliging en compatibiliteit

Om u en uw organisatie tegen schadelijke code te beschermen die via de PDF-indeling probeert om naar het bestandssysteem van een computer te schrijven of ervan te lezen, biedt Adobe een implementatie van Sandboxing-technologie die ook wel Beveiligde modus wordt genoemd. De Beveiligde modus is standaard ingeschakeld in Acrobat Reader DC en beschermt tegen aanvallers die proberen om malware op uw computersysteem te installeren. Ook wordt de toegang tot en het extraheren van vertrouwelijke gegevens en intellectueel eigendom via uw computer of het bedrijfsnetwerk geblokkeerd voor kwaadwillende gebruikers.

De beveiligingsinstellingen en toegangsrechten voor een PDF-bestand kunnen niet in Reader worden ingesteld, maar wel met behulp van Adobe Acrobat-software. Met beveiligingsinstellingen kunnen auteurs van documenten bepalen wie een document kan openen, bekijken, afdrukken, kopiëren of wijzigen. Met deze mogelijkheden kunnen bedrijven gevoelige en vertrouwelijke informatie beter beschermen. Met toegangsrechten kunnen auteurs een wachtwoord definiëren waarover gebruikers moeten beschikken voordat ze een document kunnen openen, of auteurs kunnen een certificaat-id gebruiken om het document te versleutelen, zodat alleen specifieke ontvangers het document kunnen openen door hun eigen, unieke certificaat-id's in te voeren.

Ja. Beveiliging is diep geworteld in de interne cultuur, de software-ontwikkeling en de serviceprocessen van Adobe. Adobe Document Cloud-services implementeert toonaangevende beveiligingspraktijken om uw documenten, gegevens en persoonlijk identificeerbare gegevens op het hoogst mogelijke niveau te beschermen, ongeacht of het nu gaat om identiteitsbeheer, gegevensvertrouwelijkheid of documentintegriteit. Meer informatie over de beveiligingsmethoden van ons bedrijf, de Adobe Secure Product Lifecycle of de beveiliging van de Adobe Document Cloud-oplossing vindt u op de Adobe Security-pagina's op adobe.com.

Adobe streeft naar de toegankelijkheid van haar producten en services. V.S. Sectie 508 werd ingevoerd om barrières in informatietechnologie te beslechten, om nieuwe mogelijkheden ter beschikking te stellen van personen met een handicap en om de ontwikkeling te bevorderen van technologieën die helpen deze doelstellingen te bereiken. Functies in Adobe Acrobat Reader DC ter ondersteuning van de toegankelijkheid voor personen met een handicap zijn samengevat in de VPAT (Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates, ofwel de vrijwillige Adobe Acrobat-sjablonen voor producttoegankelijkheid).

Ja. Adobe streeft ernaar zakelijke klanten te helpen tegemoet te komen aan de vraag naar mobiele oplossingen voor bedrijfsproductiviteit en tegelijkertijd de ondernemingsbeveiliging en -compatibiliteit te beschermen. De mobiele app van Acrobat Reader ondersteunt het Android for Work EMM-platform, en Adobe Acrobat Reader voor Microsoft Intune is beschikbaar voor iOS en Android.

Bedrijfsimplementatie

Ja. U kunt gemakkelijk een licentie aanvragen voor grootschalige distributie van Reader.

Acrobat Reader kan heel eenvoudig worden geïmplementeerd, aangepast en bijgewerkt in uw organisatie. Als u Acrobat Reader in uw gehele organisatie wilt implementeren (en zo besparen op IT-kosten), kunt u een aantal verschillende gereedschappen en methoden gebruiken, zoals de Adobe Customization Wizard of Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Op de pagina IT-bronnen vindt u meer informatie over implementaties in ondernemingen.

Acrobat Reader DC-desktopsoftware is beschikbaar via de implementatiemethoden "Continuous" of "Classic" (Doorlopend of Klassiek).

Alle versies van Reader die worden gedownload van http://get.adobe.com/nl/reader gebruiken de doorlopende methode waarbij updates frequent op de achtergrond worden uitgevoerd, zodat de software continu wordt bijgewerkt met de nieuwste functies, beveiligingsvoorzieningen, platformverbeteringen en foutcorrecties. Indien gewenst, kunnen IT-beheerders de automatische updates uitschakelen om een nieuwe versie te testen voordat ze de versie beschikbaar maken voor werknemers. Alleen de nieuwste versie is beschikbaar om te downloaden. Ook kunnen IT-beheerders de gratis Adobe Document Cloud-services uitschakelen, zodat deze opties niet worden weergegeven in de gebruikersversie van uw werknemers.

Adobe Acrobat Reader MUI is een versie van Adobe Reader met een meertalige gebruikersinterface. Hiermee kunt u dezelfde installatiekopie van Adobe Reader wereldwijd implementeren met één enkele installatie. Vervolgens kunnen lokale gebruikers zelf een taal voor de gebruikersinterface selecteren, of de taal kan worden ingesteld op basis van het groepsbeleid van een bedrijfsafdeling.