Basisbeginselen

Wat is Adobe Acrobat Reader DC?

Adobe Acrobat Reader DC-software is de gratis, vertrouwde standaard voor het weergeven, afdrukken, ondertekenen en annoteren van PDF's. Dit is de enige PDF-viewer waarmee u alle soorten PDF-inhoud, inclusief formulieren en multimedia kunt openen en bewerken. En nu is de software gekoppeld aan Adobe Document Cloud, zodat u PDF-bestanden op computers en mobiele apparaten kunt bewerken.

Met Acrobat Reader DC kunt u ook Premium-functies ontgrendelen om meer met PDF's te kunnen doen als u een abonnement op neemt op Adobe PDF PackAdobe Export PDFAdobe Send & Track of Adobe Sign.

Is Acrobat Reader DC gratis?

Ja. Acrobat Reader DC is een gratis desktoptoepassing en beschikbaar op de Reader-downloadpagina of overal waar u het downloadpictogram voor Adobe Acrobat Reader ziet.

Waarom moet ik een upgrade uitvoeren naar Acrobat Reader DC?

Acrobat Reader DC werkt met de Adobe Document Cloud-services, waardoor de beste PDF-viewer ter wereld u nu allerlei nieuwe functies van het hoogste niveau biedt. Dankzij de intuïtieve interface met aanraaktechnologieën beschikt Acrobat Reader DC over krachtige nieuwe functies waarmee u uw werkzaamheden overal gedaan krijgt. Het nieuwe gereedschappencentrum biedt snelle toegang tot de gereedschappen die u het meest gebruikt, terwijl de elegante nieuwe gereedschapsfuncties consistent worden uitgevoerd op het bureaublad, internet en alle mobiele apparaten.

Doe meer met gratis toepassingen:

• Werk overal waar u maar wilt met uw PDF's dankzij de nieuwe, gratis mobiele app van Acrobat Reader voor Android of iOS. Bepaalde functionaliteit is ook beschikbaar voor Windows Phone.
  • Gebruik het nieuwe gereedschap Invullen en ondertekenen in uw desktopsoftware om snel PDF-formulieren in te vullen met slimme technologieën voor automatisch invullen. Download de gratis mobiele app Adobe Fill & Sign om dezelfde optie aan uw iPad of Android-tablet toe te voegen.
  • Bespaar geld op inkt en toner wanneer u afdrukt met een Windows-computer.

Schrijf u in voor gratis Adobe Document Cloud-services en:

• Sla uw bestanden op en open ze in Adobe Document Cloud met 5 GB aan gratis opslagruimte.
  • Krijg onmiddellijk toegang tot recente bestanden op uw desktop, internet en mobiele apparaten.
  • Synchroniseer uw Invullen en ondertekenen-verzameling voor automatisch invullen op uw desktop, internet en iPad.

Schaf een abonnement aan op Adobe PDF Pack als u de professionele functies van Reader wilt ontgrendelen voor uw desktop, de mobiele app van Acrobat Reader en uw internetbrowser.

• Converteer documenten en afbeeldingen naar PDF-bestanden.
  • Gebruik de camera van uw mobiele apparaat om een foto te maken van een papieren document of formulier, en converteer de foto naar een PDF-bestand.
  • Converteer PDF's naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint-, of RTF-bestanden.
  • Combineer meerdere bestanden tot één PDF-bestand (alleen internet).
  • Laat uw documenten door andere gebruikers ondertekenen met de volledige service voor elektronische handtekeningen.
  • Verzend, volg en bevestig de levering van documenten voortaan elektronisch, en niet met uw faxapparaat of postdienstservices (functie voor bijhouden/volgen is niet beschikbaar op mobiele apparaten).
  • Sla bestanden online op en open deze met 20 GB opslagruimte.

Als u alleen afzonderlijke programma's wilt gebruiken, neemt u een abonnement op Adobe Export PDF, of Adobe Send & Track.

Nieuwe en verbeterde functies worden meestal per kwartaal uitgebracht. Lees Nieuwe en gewijzigde functies voor Acrobat Reader DC om te zien welke nieuwe functies zijn uitgebracht.

Hoe kan ik de gratis desktopversie en de gratis mobiele apps van Acrobat Reader downloaden?

U kunt de gratis Adobe Acrobat Reader-apps heel eenvoudig downloaden voor meerdere besturingssystemen en apparaten:

• Desktopapp: ga naar de Acrobat Reader-downloadpagina om Reader te downloaden naar uw desktop. Hier kunt u uw taal, besturingssysteem en verbindingssnelheid selecteren.
  • Mobiele app: ga naar de Google Play of de iTunes App Store om deze app te downloaden. U kunt de laatste versie van de mobiele app ook downloaden voor Windows Phone-apparaten.

Heb ik Acrobat Pro of Acrobat Standard nodig om de gratis versie van Acrobat Reader DC te gebruiken?

Nee. Acrobat Reader DC is een gratis, op zichzelf staande toepassing waarmee u PDF-bestanden kunt openen, bekijken, ondertekenen, afdrukken, annoteren, doorzoeken en controleren. Acrobat Pro DC en Acrobat Standard DC zijn betaalde producten die onderdeel vormen van dezelfde familie. Zie de Acrobat DC-productvergelijking om te zien wat het verschil is.

Ondersteuning voor bureaublad-pc's en mobiele apparaten

Welke desktopbesturingssystemen ondersteunt Acrobat Reader DC?

De Acrobat Reader DC-desktopsoftware kan worden uitgevoerd op zowel Windows- als Mac-besturingssystemen.Download de Reader-desktopsoftware nu of lees de systeemvereisten.

In welke talen werkt Acrobat Reader DC?

Meer informatie over ondersteunde talen vindt u op de pagina met de systeemvereisten.

Is Acrobat Reader beschikbaar op mobiele apparaten?

Gebruik uw mobiele apparaat als een zakelijke tool. Net als de desktopversie van Reader is Acrobat Reader DC voor mobiele apparaten helemaal gratis. Bovendien biedt deze software de meest betrouwbare ervaring in de industrie voor het bekijken en bewerken van PDF's op mobiele apparaten. En dankzij Adobe Document Cloud kunt u nu professionele functies in de app ontgrendelen en meer doen met uw PDF's als u een abonnement aanschaft op Adobe PDF PackAdobe Export PDF of Adobe Acrobat Pro DC.

Ga naar de Google Play of de iTunes App Store om respectievelijk de Android- en iOS-versie te downloaden. U kunt de laatste versie van de mobiele app ook downloaden voor Windows Phone-apparaten.

Functionaliteit

Welke gereedschappen voor opmerkingen zijn beschikbaar in Acrobat Reader DC?

Met Reader kunt u heel gemakkelijk opmerkingen plaatsen in PDF-documenten. Als u met Reader voor bureaublad-pc werkt, kunt u: gele notities plaatsen in PDF's, tekst rechtstreeks op de pagina typen, en tekst markeren, onderstrepen of doorhalen. Met het gereedschap Opmerking vrije vorm kunt u ook tekeningen maken op het scherm. Dezelfde gereedschappen zijn ook beschikbaar in Acrobat Reader voor mobiele apparaten.

Kan ik formulieren invullen en opslaan met Acrobat Reader DC?

Ja. Het nieuwe, ingebouwde gereedschap Invullen en ondertekenen herkent automatisch of uw PDF al dan niet invulbare formuliervelden bevat, en start een intuïtief proces om de taak snel en eenvoudig voor elkaar te krijgen. Bij invulbare formulieren kunt u snel en gemakkelijk uw antwoord intypen, of een optie selecteren uit keuzelijsten, waarna u het ingevulde formulier opslaat. Wanneer u met eenvoudige PDF's werkt die niet zijn geoptimaliseerd met formuliervelden, kunt u overal in het formulier klikken en de antwoorden in het formulier typen – of u kunt suggesties accepteren uit uw persoonlijke verzameling voor automatisch invullen. Wanneer u klaar bent, kunt u uw wijzigingen opslaan en het ingevulde formulier naar anderen verzenden.

Met de mobiele app Adobe Fill & Sign kunt u dezelfde taken ook uitvoeren op uw iOS- of Android-apparaten. Ga naar de Google Play of de iTunes App Store om de Invullen en ondertekenen-app te downloaden.

Kan ik documenten en formulieren elektronisch ondertekenen met Acrobat Reader DC?

Ja. Met het nieuwe, ingebouwde gereedschap Invullen en ondertekenen kunt u snel en gemakkelijk documenten en formulieren ondertekenen. U kunt elk PDF-bestand ondertekenen door het bestand te openen en vervolgens uw handtekening te typen of tekenen, of u kunt een afbeeldingsbestand gebruiken.

Met de mobiele app Adobe Fill & Sign kunt u dezelfde taken ook uitvoeren op uw iOS- of Android-apparaten. Ga naar de Google Play of de iTunes App Store om de Invullen en ondertekenen-app gratis te downloaden. U kunt ook formulieren invullen en ondertekenen met uw internetbrowser.

Kan ik documenten laten ondertekenen door anderen en de ondertekende documenten beheren in Acrobat Reader DC?

Ja. Wanneer u zich abonneert op Adobe PDF Pack, kunt u documenten laten ondertekenen door andere gebruikers en hun reacties bijhouden en beheren. Hiervoor kiest u Verzenden ter ondertekening in het Reader-gereedschappencentrum.

Met de bijbehorende mobiele app van Adobe Sign kunt u dezelfde taken ook uitvoeren op een Android- of iOS-apparaat. Ga naar de Google Play of de iTunes App Store om de app gratis te downloaden. U kunt bestanden ook ter ondertekening verzenden met uw internetbrowser.

Kan ik PDF-bestanden maken met Acrobat Reader DC?

Ja. Wanneer u zich abonneert op Adobe PDF Pack, kunt u bestanden naar PDF converteren met het gereedschap PDF maken in het Reader-gereedschappencentrum. U kunt ook PDF's maken met de mobiele app van Acrobat Reader of uw internetbrowser.

Kan ik Acrobat Reader DC gebruiken om PDF-bestanden te exporteren als bewerkbare Office-documenten?

Ja. Wanneer u zich abonneert op Adobe Export PDF, kunt u PDF-bestanden converteren naar Microsoft Word-, Excel- of RTF-bestanden. Hiervoor kiest u PDF exporteren in het Reader-gereedschappencentrum. Wanneer u zich abonneert op Adobe PDF Pack, kunt u PDF's bovendien converteren naar PowerPoint. U kunt PDF's ook exporteren met de mobiele app van Acrobat Reader of uw internetbrowser.

Kan ik verzonden bestanden bijhouden met Acrobat Reader DC?

Ja. Wanneer u zich abonneert op Adobe Send & Track of Adobe PDF Pack, kunt u documenten elektronisch verzenden en bijhouden door Send & Track te kiezen in het Reader-gereedschappencentrum. Wanneer u de Adobe-gereedschappen gebruikt om bestanden te verzenden, hoeft u zich geen zorgen te maken dat grote bestanden worden geweigerd door e-mailclients. Bovendien kunt u bijhouden wat u hebt verzonden, en hoeft u niet meer te vertrouwen op leveringsservices – of uw e-mailsysteem – als opslagsysteem. U kunt ook bestanden verzenden met de mobiele app van Acrobat Reader, of bestanden verzenden en bijhouden met uw internetbrowser.

Kan ik PDF-bestanden bewerken met Acrobat Reader?

Nee. Met Acrobat Reader kunt u geen permanente wijzigingen aanbrengen in tekst of afbeeldingen in PDF-bestanden. Als u PDF-bestanden wilt bewerken, dient u de Adobe Acrobat DC-software aan te schaffen.

Ik neem een abonnement op Adobe PDF Pack. Is er iets veranderd na de release van Adobe Document Cloud?

Ja. Met de release van Adobe Document Cloud is krachtige nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Adobe PDF Pack, terwijl de gunstige prijs voor dit product niet is verhoogd.

• Gebruik het nieuwe gereedschap Invullen en ondertekenen om elk PDF-formulier snel te kunnen invullen met de functie voor slim automatisch invullen.
  • Met het nieuwe gereedschap Verzenden ter ondertekening kunt u ondertekende documenten verzenden, bijhouden, beheren en opslaan dankzij een volledige service voor elektronische ondertekening.
  • Met het nieuwe gereedschap Verzenden en bijhouden kunt u documenten verzenden en bijhouden, en de levering van documenten elektronisch bevestigen zonder dat u uw fax of koeriersdiensten hoeft te gebruiken.
  • Gebruik de camera van uw mobiele apparaat om een foto te maken van een papieren document of formulier, en converteer de foto naar een PDF-bestand.

Welke toegankelijkheidsopties biedt Acrobat Reader DC voor mensen met een handicap?

Acrobat Reader DC biedt personen met een visuele of motorische handicap de mogelijkheid om te werken met PDF-documenten en -formulieren. Onder de aanpassingen vallen onder andere ingebouwde mogelijkheden en ondersteuning voor gebruikers van ondersteunende hulpmiddelen. Bovendien biedt Adobe Acrobat Pro DC een volledige set gereedschappen waarmee auteurs optimaal toegankelijke PDF-documenten kunnen maken.

Met Acrobat Reader DC voor Windows kunnen gebruikers:

• Toegankelijkheidsvoorkeuren aanpassen met een gebruiksvriendelijke wizard
  • Werken met vergrootglazen
  • PDF's hardop lezen met ingebouwde functies of werken met professionele schermlezersoftware
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • NIEUW Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast met dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst

Met Acrobat Reader DC op de Mac kunnen gebruikers:

• NIEUW Werken met de VoiceOver-schermlezer op Mac OS X-computers
  • Werken met vergrootglazen
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • NIEUW Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast met dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst

Meer informatie over Bronnen voor toegankelijkheid van Adobe.

Beveiliging en compatibiliteit

Wat is Beveiligde modus?

Om u en uw organisatie tegen schadelijke code te beschermen die via de PDF-indeling probeert om naar het bestandssysteem van een computer te schrijven of ervan te lezen, biedt Adobe een implementatie van Sandboxing-technologie die ook wel Beveiligde modus wordt genoemd. De Beveiligde modus is standaard ingeschakeld in Acrobat Reader DC en beschermt tegen aanvallers die proberen om malware op uw computersysteem te installeren. Ook wordt de toegang tot en het extraheren van vertrouwelijke gegevens en intellectueel eigendom via uw computer of het bedrijfsnetwerk geblokkeerd voor kwaadwillende gebruikers.

Hoe kan ik toegang tot vertrouwelijke informatie beperken?

De beveiligingsinstellingen en toegangsrechten voor een PDF-bestand kunnen niet in Reader worden ingesteld, maar wel met behulp van Adobe Acrobat-software. Met beveiligingsinstellingen kunnen auteurs van documenten bepalen wie een document kan openen, bekijken, afdrukken, kopiëren of wijzigen. Met deze mogelijkheden kunnen bedrijven gevoelige en vertrouwelijke informatie beter beschermen. Met toegangsrechten kunnen auteurs een wachtwoord definiëren waarover gebruikers moeten beschikken voordat ze een document kunnen openen, of auteurs kunnen een certificaat-id gebruiken om het document te versleutelen, zodat alleen specifieke ontvangers het document kunnen openen door hun eigen, unieke certificaat-id's in te voeren.

Is Adobe Document Cloud veilig?

Ja. Bij Adobe is beveiliging diep geworteld in onze interne bedrijfscultuur, alsook in onze processen voor softwareontwikkeling en onze bedrijfsvoering voor services. Adobe Document Cloud implementeert toonaangevende beveiligingpraktijken om uw documenten, gegevens en persoonlijk identificeerbare gegevens op het hoogst mogelijke niveau te beschermen, ongeacht of het nu gaat om identiteitsbeheer, gegevensvertrouwelijkheid of documentintegriteit. Meer informatie over de beveiligingsmethoden van ons bedrijf, de Adobe Secure Product Lifecycle of de beveiliging van de Adobe Document Cloud-oplossing vindt u op de Adobe Security-pagina's op adobe.com.

Voldoet Acrobat Reader DC aan de regelgeving op het gebied van toegankelijkheid, zoals bijvoorbeeld de in VS geldende Sectie 508?

Adobe streeft naar de toegankelijkheid van haar producten en services. V.S. Sectie 508 werd ingevoerd om barrières in informatietechnologie te beslechten, om nieuwe mogelijkheden ter beschikking te stellen van personen met een handicap en om de ontwikkeling te bevorderen van technologieën die helpen deze doelstellingen te bereiken. Functies in Adobe Acrobat Reader DC ter ondersteuning van de toegankelijkheid voor personen met een handicap zijn samengevat in de VPAT (Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates, ofwel de vrijwillige Adobe Acrobat-sjablonen voor producttoegankelijkheid).

Wordt EMM (Enterprise Mobile Management) ondersteund door de mobiele app van Acrobat Reader?

Ja. Adobe streeft ernaar zakelijke klanten te helpen tegemoet te komen aan de vraag naar mobiele oplossingen voor bedrijfsproductiviteit en tegelijkertijd de ondernemingsbeveiliging en -compatibiliteit te beschermen. De mobiele app van Acrobat Reader ondersteunt het Android for Work EMM-platform, en Adobe Acrobat Reader voor Microsoft Intune is beschikbaar voor iOS en Android..

Bedrijfsimplementatie

Kan mijn bedrijf Acrobat Reader DC distribueren?

Ja. U kunt gemakkelijk een licentie aanvragen voor grootschalige distributie van Reader.

Met welke gereedschappen kan ik Acrobat Reader implementeren, aanpassen en bijwerken in mijn bedrijf of organisatie?

Acrobat Reader kan heel eenvoudig worden geïmplementeerd, aangepast en bijgewerkt in uw organisatie. Als u Acrobat Reader in uw gehele organisatie wilt implementeren (en zo besparen op IT-kosten), kunt u een aantal verschillende gereedschappen en methoden gebruiken, zoals de Adobe Customization Wizard of Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Op de pagina IT-bronnen vindt u meer informatie over implementaties in ondernemingen.

Wat is het verschil tussen de implementatiemethoden Continuous en Classic (Doorlopend en Klassiek) voor de desktopversie van Acrobat Reader DC?

Acrobat Reader DC-desktopsoftware is beschikbaar via de implementatiemethoden "Continuous" of "Classic" (Doorlopend of Klassiek).

Alle versies van Reader die worden gedownload van http://get.adobe.com/nl/reader gebruiken de doorlopende methode waarbij updates frequent op de achtergrond worden uitgevoerd, zodat de software continu wordt bijgewerkt met de nieuwste functies, beveiligingsvoorzieningen, platformverbeteringen en foutcorrecties. Indien gewenst, kunnen IT-beheerders de automatische updates uitschakelen om een nieuwe versie te testen voordat ze de versie beschikbaar maken voor werknemers. Alleen de nieuwste versie is beschikbaar om te downloaden. Ook kunnen IT-beheerders de gratis Adobe Document Cloud-services uitschakelen, zodat deze opties niet worden weergegeven in de gebruikersversie van uw werknemers.

De klassieke methode is vergelijkbaar met de updatemethodes van Reader X en XI, waarbij elke drie maanden updates beschikbaar zijn voor de categorieën beveiligingsvoorzieningen, platformverbeteringen en foutcorrecties. De klassieke methode biedt toegang tot de gratis online services van Document Cloud, maar niet tot nieuwe of verbeterde functies. IT-beheerders kunnen desgewenst ook de toegang tot Document Cloud-services uitschakelen. Meer informatie.

Wat is de Acrobat Reader DC MUI-versie?

Adobe Acrobat Reader MUI is een versie van Adobe Reader met een meertalige gebruikersinterface. Hiermee kunt u dezelfde installatiekopie van Adobe Reader wereldwijd implementeren met één enkele installatie. Vervolgens kunnen lokale gebruikers zelf een taal voor de gebruikersinterface selecteren, of de taal kan worden ingesteld op basis van het groepsbeleid van een bedrijfsafdeling.