Een inleiding in de technische en wettelijke vereisten en de kwaliteitseisen voor het verzenden van foto's en illustraties naar Adobe Stock.

Opmerking:

In dit document worden de vereisten beschreven voor JPEG-bestanden, inclusief illustraties. Als je vectorbestanden wilt insturen, raadpleeg je Vereisten voor vectoren.

Adobe Stock accepteert foto's die zijn gemaakt met elk soort camera, met inbegrip van een mobiel apparaat, als ze voldoen aan onze technische en wettelijke vereisten en aan onze kwaliteitsnormen.

Technische vereisten

• Verzend afbeeldingen in de JPEG-indeling
  • Minimale afbeeldingsresolutie: 4 MP (megapixels)
  • Maximale afbeeldingsresolutie: 100 MP (megapixels)
  • Maximale bestandsgrootte: 45 MB (megabyte)
  • Geen watermerken of tijdstempels
  • Vergroot het aantal pixels van je bestanden niet; verzend de maximale bestandsgrootte die je camera kan produceren.

Titel en trefwoorden

Als je bestand geen ingesloten trefwoorden heeft, maakt de bijdragersportal het je gemakkelijk door maximaal 20 automatische trefwoorden voor te stellen. Lees deze trefwoorden door, wijzig zo nodig de volgorde of bewerk of verwijder trefwoorden. Deze functie bespaart je veel tijd. Als je al trefwoorden hebt toegevoegd in Lightroom CC Lightroom Classic CC, Bridge, Photoshop of andere beeldbewerkingssoftware, blijven de metagegevens behouden wanneer je je bestand uploadt. Je kunt deze metagegevens bekijken en bewerken voordat je de inhoud indient.

Gebruik geen handelsmerknamen (zoals Porsche, iPad of Ferrari), cameraspecificaties (zoals Nikon of 12 MP) of soorten inhoud (zoals vector of illustratie) als trefwoorden of in de titel. Zie Titels en trefwoorden voor meer informatie over trefwoorden.

Opmerking:

Trefwoorden of andere IPTC-gegevens die zijn ingevoerd in Lightroom Classic, worden in alfabetische volgorde weergegeven in het trefwoordgedeelte van de bijdragersportal. Wijzig de volgorde van de trefwoorden in de bijdragersportal handmatig op basis van prioriteit. Met deze belangrijke stap zorg je ervoor dat je afbeeldingen worden weergegeven in de zoekresultaten.

Juridische basisinformatie

Vraag jezelf af of de persoon in de afbeelding zichzelf zou herkennen en of de eigenaar zijn of haar eigendom zou herkennen. Als het antwoord hierop 'Ja' is, moet je een afstandsverklaring van het portret- of eigendomsrecht toevoegen. Probeer in het geval van een herkenbaar eigendom te achterhalen of dit wordt beschermd door privacy-, handelsmerk- of auteursrechtwetgeving omdat in dat geval van een afstandsverklaring van het eigendomsrecht kan zijn vereist. Sommige gebouwen en bezienswaardigheden mogen niet worden gebruikt voor commerciële foto's. Raadpleeg Bekende beperkingen voor afbeeldingen.

Bestanden met logo's, handelsmerken, bedrijfsnamen of merknamen (zoals Apple, Nike, Gucci en BMW) kunnen niet worden geaccepteerd. In bepaalde gevallen kun je mogelijk werk inzenden dat waarvan logo's, handelsmerken, bedrijfsnamen en merknamen digitaal zijn verwijderd. Gedeeltelijke verwijdering van een handelsmerk of logo is geen aanvaardbare vervanging voor de volledige verwijdering van handelsmerken of logo’s uit inhoud die je indient. Bestanden met afbeeldingen van auteursrechtelijk beschermd materiaal, zoals bepaalde kunstwerken, beelden of architectuur, kunnen niet worden geaccepteerd, tenzij je een afstandsverklaring van het eigendomsrecht van de maker en/of eigenaars van het auteursrecht toevoegt. Zie Juridische richtlijnen.

Kwaliteitsnormen

Afbeeldingen hebben alleen commerciële waarde als ze aan de volgende eisen voldoen:

• Correct verlicht en belicht
  • Zonder zichtbare ruis of stof
  • Goede compositie
  • Onopvallend verwerkt
Voor meer informatie over wat een afbeelding van goede kwaliteit is, raadpleeg je Het beoordelingsproces en Zeven tips om betere foto's te maken voor Adobe Stock.

Let op dat je niet spamt

Selecteer alleen de beste foto's van een sessie en zorg ervoor dat elke inzending iets anders te bieden heeft. Verzend niet meerdere afbeeldingen met minimale wijzigingen in de hoek of diepte en verzend geen kopieën van dezelfde afbeelding waarop tijdens de nabewerking verschillende effecten zijn toegepast. Klanten passen hun eigen creatieve effecten toe in overeenstemming met hun project. Meerdere exemplaren van vergelijkbare of identieke inhoud verzenden kan door ons beheerteam als spam worden beschouwd. Spammen is streng verboden en kan ertoe leiden dat we je account blokkeren of voorgoed sluiten.