Meer informatie over de redenen waarom inhoud wordt geweigerd op Adobe Stock, zodat je ervoor kunt zorgen dat je inhoud wordt geaccepteerd in onze verzameling.

Overzicht

Alle bestanden die worden ingediend bij Adobe Stock, doorlopen een beoordelingsproces om te zorgen dat ze voldoen aan de kwaliteitsnormen van Adobe Stock. Gewoonlijk streven we ernaar bijdragers binnen vijf werkdagen op de hoogte te stellen van de status van inzendingen.

In dit artikel wordt uitgelegd waarom we bepaalde bestanden weigeren en waar we op letten wanneer we inhoud controleren. Het is ons doel je te helpen een succesvolle bijdrager van Adobe Stock te worden. Als je inhoud wordt geweigerd, ontvang je de reden hiervoor van het beheerteam. Er kan meer dan één reden zijn, maar om bestanden tijdig te kunnen controleren, geven de controleurs slechts één reden door. Als je een weigering ontvangt, grijp deze kans dan aan om je bestand en de reden van de weigering zorgvuldig te bekijken en te beslissen of het de moeite loont om het bestand aan te passen en opnieuw in te dienen. Zorg ervoor dat je wijzigingen zichtbaar zijn en verhelp de problemen waardoor het bestand werd geweigerd voordat je het opnieuw indient.

Er is al een vergelijkbaar bestand ingediend

Als je geld wilt verdienen met het verkopen van stockinhoud, helpt het als je veel inhoud aanbiedt. We raden je echter aan kwaliteit boven kwantiteit te stellen en ervoor te zorgen dat elk bestand dat je verzendt de klant iets unieks te bieden heeft. Vergelijkbare inhoud is een van de belangrijkste redenen voor weigering op Adobe Stock. Voor meer informatie over de verschillen tussen bruikbare varianten en afbeeldingsspam raadpleeg je Vergelijkbare inhoud versus spam.

Opmerking:

Het verzenden van meerdere exemplaren van dezelfde inhoud kan worden beschouwd als afbeeldingsspam en kan ertoe leiden dat je account wordt geblokkeerd of helemaal wordt gesloten.

Esthetische of commerciële aantrekkelijkheid van afbeelding

Stel jezelf de vraag: "Als ik de klant was, waarom zou ik deze afbeelding dan kopen?"

Als je die vraag niet kunt beantwoorden, raden we je aan je benadering aan te passen als je inhoud wilt verzenden naar Adobe Stock. Let op de details: als je een foto hebt van een gezellig gezin dat geniet van een barbecue, maar de barbecue bedekt is met roest, is de commerciële waarde van de afbeelding een stuk minder.

Opmerking:

Algemene onderwerpen zoals bloemen, huisdieren, zonsondergangen en voedsel komen al heel vaak voor op Adobe Stock. Nieuwe inzendingen voor deze categorieën worden alleen goedgekeurd als ze zich onderscheiden en deze algemene onderwerpen op een unieke manier afbeelden.

Bestand voldoet niet aan de eisen

Deze reden betekent dat je inhoud niet in overeenstemming is met onze overeenkomst voor bijdragers. Inhoud voldoet mogelijk niet wegens watermerken, ongepaste of irrelevante trefwoorden of afbeeldingstitels, of twijfelachtige of lasterlijke inhoud. Je bestand wordt ook geweigerd als je een herinnering ontvangt om een afstandsverklaring van het portret- of eigendomsrecht te verzenden of een probleem met een afstandsverklaring op te lossen en je het bestand opnieuw verzendt zonder het probleem te verhelpen.

Weigering wegens intellectuele eigendom

Als je bestanden bepaalde elementen bevatten die worden beschermd door intellectuele-eigendomswetten, kunnen we ze niet accepteren voor onze verzameling. Raadpleeg onze juridische richtlijnen voor meer informatie. Deze maatregelen zijn in het leven geroepen om jou, onze bijdrager, maar ook onze klanten en Adobe Stock te beschermen.

Problemen met kwaliteit en technische problemen

Bestanden kunnen worden geweigerd wegens allerlei problemen met de kwaliteit of technische problemen. Zie Problemen met kwaliteit voor meer informatie.