Vind snel het serienummer van uw product, zodat u uw product kunt registreren of upgraden.

Opmerking:

Lees Ongeldige of ingetrokken serienummers om problemen op te lossen die worden veroorzaakt door ongeldige of ingetrokken serienummers.

Creative Cloud-app vraagt om een serienummer

Voor Creative Cloud-apps zijn geen serienummers vereist. Als u wordt gevraagd een serienummer in te voeren wanneer u een Creative Cloud-app start, is het een fout. Zie De Creative Cloud-app vraagt om een serienummer voor informatie om het probleem op te lossen.

Waarom hebt u een serienummer nodig?

Afhankelijk van hoe u uw product hebt aangeschaft, hebt u mogelijk een serienummer of inwisselcode ontvangen.

U hebt het serienummer nodig om uw product te registreren, uw product bij te werken, naar een Creative Cloud-abonnement te upgraden, of om in aanmerking te komen voor bepaalde typen serviceabonnementen. Gebruik de inwisselcode (die in minder veilige omstandigheden wordt verzonden) om uw productlicentie in te wisselen en uw serienummer te ontvangen.

Kunt u uw serienummer niet vinden? Volg de onderstaande stappen om het serienummer te vinden.

Uw serienummer verloren?

Als u uw app hebt geregistreerd of gedownload van Adobe.com, kunt u uw serienummer heel eenvoudig terugvinden. Adobe houdt het voor u bij.

Voor een lijst met uw geregistreerde producten en corresponderende serienummers gaat u als volgt te werk:

1. Open uw Adobe ID-account en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

Uw Adobe ID is het unieke e-mailadres dat u hebt gebruikt toen u uw lidmaatschap startte, of de Adobe-app of -service hebt aangeschaft. Als u uw sociale (Facebook- of Google-) account hebt gebruikt om uw Adobe ID-account te maken, is uw Adobe ID hetzelfde als het e-mailadres dat aan uw sociale account is gekoppeld. Raadpleeg Uw Adobe ID-account beheren voor meer informatie.

2. Klik in de navigatiebalk boven aan de pagina Account beheren, op Beveiliging en privacy.

3. In de sectie Bestelhistorie kiest u Uw bestellingen weergeven.

view-your-orders
  4. In de sectie Bestelhistorie kiest u het gewenste ordernummer.

order-history
  5. Kies in het scherm Ordernummer de optie Alle downloads weergeven of Downloads en serienummers

order-details
  6. Het serienummer wordt weergegeven.

view-serial-number

Als u uw product niet in uw account kunt vinden, neem dan contact met ons op.

Als u de productverpakking of inwisselcode van een wederverkoper hebt, kunt u uw serienummer in de onderstaande tabel vinden.

Hoe hebt u uw product aangeschaft? Waar staat uw code of serienummer?
    Prepaidkaart, productdoos of van een wederverkoper Zie Prepaidkaart, productdoos of van een wederverkoper.
    Als Student of Teacher Edition-product Zie Serienummers, inwisselcodes en productcodes | Student en Teacher Editions.
    Als volumelicentie  U vindt uw serienummer op de Adobe-licentiewebsite.
    Als onderdeel van Creative Suite 6 (CS6-producten)

Er is geen serienummer vereist om een Creative Suite 6-app te installeren of te starten. Ga in plaats daarvan naar de Adobe-accountpagina en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

Als u een inwisselcode hebt, gaat u naar Aankoop inwisselen. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord, voer uw inwisselcode in, volg de instructies op het scherm en installeer uw product.

Als u vanaf een schijf installeert, voert u w Adobe ID in wanneer u hier door het installatieprogramma om wordt gevraagd. (Als u was begonnen met installeren voordat u uw code had ingewisseld, moet u annuleren, uw code inwisselen, en opnieuw beginnen.)

Als u uw serienummer kwijt bent of uw product niet vindt in uw account, neem dan contact met ons op.

Via een Creative Cloud-lidmaatschap

Er is geen serienummer vereist om een app te installeren of te starten die via een Creative Cloud-abonnement is aangeschaft. Ga in plaats daarvan naar de Adobe-accountpagina en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.Als u uw product niet vindt, neemt u contact met ons op

Als u een inwisselcode hebt, gaat u naar Een inwisselcode invoeren. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord, voer uw inwisselcode in en volg de instructies op het scherm om uw abonnement te activeren.

Zie Creative Cloud-lidmaatschap in Help voor inwisselcode voor uitgebreide instructies.

ColdFusion Server, Flash Communication Server of JRun Zie ColdFusion Server, Flash Communication Server of JRun.

ColdFusion Server, Flash Communication Server of JRun

Product
Hoe vind ik mijn serienummer?

ColdFusion Server MX en ColdFusion Server 5.0

1. Ga naar de ColdFusion-beheerder.
2. Op de blauwe balk op de bovenkant van het scherm klikt u op Versie-informatie voor het weergeven van het serienummer. Indien er geen serienummer verschijnt, hebt u een proefversie van de software.

ColdFusion Server 4.5

1. Zoek de CF Admin-werkbalk aan de linkerkant.
2. Onder het onderdeel Server klikt u op Versie-informatie om het serienummer weer te geven.

ColdFusion Server 4.01 en lager

1. Kies Start > Uitvoeren. Typ regedit en klik op OK.
2. Open registratie in HKEY_local_machineSoftwareAllaireColdFusionCurrentVersion.
3. Merk het serienummer rechts op.

ColdFusion Studio 4.5 en lager

1. Kies Help > Over> Versie-informatie.
2. Merk het serienummer op aan de linkeronderkant van het dialoogvenster.

Flash Communication Server

1. Start de beheerderconsole en meld u aan.
2. Klik op het tabblad Licenties en noteer het serienummer in het veld Serverlicenties.

JRun 4.0 en 3.0

1. Ga naar het JRun Management-besturingselement (JMC).
2. Klik op Serienummer.

JRun 2.3.3

1. Ga naar de JRun-beheerder.
2. Klik op het tabblad Licenties.

Ongeldige of ingetrokken serienummers

Als u een bericht ontvangt wanneer u probeert Creative Suite 6 te installeren, dat het gebruikte serienummer is ingetrokken of ongeldig is, wordt dit veroorzaakt omdat Adobe het serienummer dat u probeert te gebruiken, heeft geblokkeerd. Adobe blokkeert serienummers waarvan bekend is dat ze niet door Adobe zijn uitgegeven, of waarvan bekend is dat ze zonder toestemming door niet-geautoriseerde verkopers zijn gebruikt om vervalste software te produceren. U weet helaas soms pas dat dit serienummer is geblokkeerd wanneer u Adobe-software opnieuw activeert of installeert.

Bezoek deze pagina om meer te weten te komen en dit probleem op te lossen.