Når du viser en PDF-fil på nett, vises følgende feilmelding: "Den Adobe Acrobat//Reader som kjører kan ikke brukes til å se PDF-filer i en nettleser. Adobe Acrobat//Reader versjon 8 eller 9 er påkrevet. Vennligst gå ut og prøv igjen."

Dette beskrives

Prøv dette først

Reparer den installerte versjonen

Velg Hjelp > Reparer Acrobat-installasjon, eller Hjelp > Reparer Reader-installasjon.

Fjern alle tidligere versjoner av Acrobat eller Reader, og installer på nytt

Adobe støtter ikke flere installeringer av Acrobat eller Reader på samme maskin. Ettersom Acrobat og Reader fungerer med mange produkter, kan flere versjoner som er installert samtidig før til programvarekonflikter og feil.

Du må ha administratorrettigheter for å utføre disse trinnene. Se dokumentasjonen for Windows eller kontakt Microsoft for mer informasjon om administratorrettigheter.

1. Gjør ett av følgende, avhengig av hvilken Windows-versjon du bruker:

• (Windows 7) Velg Start > Kontrollpanel > Programmer > Programmer og funksjoner.
    • (Windows Vista) Velg Start > Kontrollpanel > Programmer > Programmer og funksjoner.
    • (Windows XP) Velg Start > Kontrollpanel og dobbeltklikk Legg til eller fjern programmer.
  1. Velg Acrobat eller Reader, og klikk på alternativet for å fjerne eller avinstallere programmet.
  2. Gjenta framgangsmåten for alle installerte versjoner av programmet.
  3. Start datamaskinen på nytt, og installer Acrobat eller Reader.

Merk: Du installerer Acrobat fra Acrobat-platen, eller du kan laste ned programmet fra adobe.com. Reader kan lastes ned fra nedlastingssenteret for Reader. Hvis du installerer på Vista, høyreklikker du installeringsfilen for Acrobat eller Reader og velger Kjør som administrator.

Flere løsninger

1. (Avansert) Kontroller registerbanen for Acrobat eller Reader

Ansvarsfraskrivelse: Registeret inneholder systemrelatert informasjon som viktig for din datamaskin og applikasjoner. Før du modifiserer registeret, må du ta en sikkerhetskopi av det. Adobe gir ikke støtte for problemer som oppstår som en følge av uriktig modifisering av registeret. Adobe anbefaler på det sterkeste at du ikke foretar endringer i registeret hvis du ikke har erfaring i endring av systemfiler. For informasjon om Windows Registry Editor, se dokumentasjonen for Windows, eller kontakt Microsoft Technical Support.

1. Velg Start > Kjør.

2. Skriv regeditog klikk OK.
  3. Søk etter nøkkelen HKEY_CLASSES_ROOT\Software\Adobe\Acrobat\Exe.
  4. Kontroller at verdien (standard) er satt til banen der Acrobat eller Reader er installert.

Standardbanen for Reader er "C:\Programfiler\Adobe\Reader 9.0\Reader\AcroRd32.exe."
Standardbanen for Acrobat er "C:\Programfiler\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrobat.exe."

Merk: Hvis Acrobat eller Reader er installert på et annet sted enn standardbanen, må du kontrollere at nøkkelens standardverdi peker mot den faktiske plasseringen.

Hvis du vil se en videodemonstrasjon av fremgangsmåten, går du til kb2.adobe.com/cps/515/cpsid_51501.html.

Hvis registerelementet ovenfor ikke finnes på systemet, gjør du som følger:

1. Velg Start > Kjør.

2. Skriv regeditog klikk OK.
  3. Gå til Rediger > Ny > Nøkkel og opprett den manglende HKEY_CLASSES_ROOT\Software\Adobe\Acrobat\Exe.
  4. Gå til Rediger > Ny > Strengverdi og gi den navnet (Standard).
  5. Velg (Standard) og gå til Rediger > Endre. Angi standardbanen (ovenfor) i feltet Verdidata for produktet.
  6. Start datamaskinen på nytt.

2. Konfigurer Acrobat eller Reader som hjelpeapplikasjon

Når Acrobat eller Reader er konfigurert som hjelpeapplikasjon, starter nettleseren hjelpeapplikasjonen i et nytt vindu og viser PDF-filer i det vinduet.

1. Start Acrobat eller Reader.
  2. Velg Edit > Preferences (Rediger > Innstillinger).
  3. Velg Internet til venstre.
  4. Velg bort "Display PDF In Browser Using [Acrobat application]" og klikk OK.
  5. Gå ut av Acrobat eller Reader.

3. Kjør Acrobat eller Reader i en ny lokal administratorkonto

Opprett en brukerkonto som har samme tillatelser som kontoen du bruker når problemet oppstår. Opprett en ny lokal administratorkonto. Hvis problemet ikke oppstår på nytt når du logger på den nye kontoen, kan den opprinnelige brukerkontoen være skadet.

For informasjon om å sette opp en brukerkonto, se "Create a user account" (opprett en brukerkonto) i Windows Help And Support, eller kontakt din nettverksadministrator. Hvis du vil vite mer om hvordan du oppretter en ny lokal administratorkonto, se Opprette en lokal administratorkonto (Windows Vista).

4. Besøk forumene

Finn ut om andre brukere har lignende problemer på foraene for Acrobat, Reader eller AcrobatUsers.com. Hvis problemet du har, ikke er oppført, kan du poste det i foraene for interaktiv feilsøking. Når du legger opp et problem på et forum, må du inkludere operativsystem og produktets versjonsnummer.

Tilleggsinformasjon

Denne feilen kan oppstå når mappen med Acrobat eller Reader, eller en over- eller underordnet mappe, har fått nytt navn eller er blitt flyttet. Denne feilen oppstår også hvis Acrobat eller Reader ikke er definert som hjelpeprogram i nettleseren.