Hvorfor kan jeg ikke åpne en PDF

Mange faktorer kan forhindre åpning av en PDF i nettleseren eller på datamaskinen når du bruker Acrobat Reader DC eller Acrobat DC. Prøv løsningene under for å feilsøke problemene.

Merk: Du kan ikke reparere en skadet PDF selv. Hvis du imidlertid har kildefilen, kan du gjenopprette PDF-en ved hjelp av et Adobe-produkt, for eksempel Acrobat eller Photoshop Elements.

Kan ikke åpne en PDF i nettleseren

De fleste moderne nettlesere kan enkelt åpne PDF-er. Prøv tipset nedenfor hvis du har problemer med å åpne en spesifikk PDF på en nettside.

1. Høyreklikk (Windows) eller Ctrl+klikk (Mac OS) på koblingen til PDF-filen.

2. Velg det relevante alternativet for å lagre eller laste ned filen i nettleseren:

• (Google Chrome) Lagre kobling som
    • (Internet Explorer) Lagre mål som
    • (Firefox) Lagre kobling som
    • (Safari) Last ned koblet fil
  3. Kontroller at Adobe Acrobat Dokumentet er valgt som filtype, og lagre deretter filen.

Merk:

Hvis du får se en dialogboks Lagre som, kan det hende at nettleseren har lastet ned filen automatisk, muligens i et eget nedlastingsvindu.

4. Finn fram til den lagrede PDF-filen og dobbeltklikk på den for å åpne den. Dersom nettleseren åpnet et nedlastingsvindu, dobbeltklikker du på PDF-filen på listen over nedlastinger.

Kan ikke åpne en PDF på datamaskinen

Hvis du ikke kan åpne en PDF på datamaskinen, kan du prøve tipsene nedenfor i riktig rekkefølge.

Hvis Acrobat Reader DC eller Acrobat DC er installert på datamaskinen, går du videre til neste trinn.

Acrobat Reader DC er det eneste kostnadsfrie PDF-visningsprogrammet som kan åpne og samhandle med alle typer PDF-innhold, inkludert skjemaer og multimedier.

• Gå til nedlastingssiden for Adobe Acrobat Reader og klikk på Installer nå. Hvis du ønsker en trinnvis veiledning, ser du Laste ned og installere Adobe Acrobat Reader DC for Windows eller Mac OS.

Når installasjonen er fullført, følger du trinnene i neste avsnitt.

Systemet er kanskje ikke konfigurert til å automatisk åpne PDF-er fra skrivebordet med Acrobat Reader DC eller Acrobat DC. Slik konfigurerer du det:

Windows-brukere

1. Høyreklikk på PDF-filen, velg Åpne med > Velg standardprogram (eller Velg en annen app i Windows 10).

2. Velg Adobe Acrobat Reader DC eller Adobe Acrobat DC fra listen over programmer, og gjør ett av følgende:

• (Windows 7 og eldre) Velg Bruk alltid det valgte programmet for å åpne denne filtypen.
    • (Windows 8) Velg Bruk denne appen for alle .pdf-filer.
    • (Windows 10) Velg Bruk alltid denne appen for å åpne .pdf-filer.
    Windows 10

Merk:

Hvis både Adobe Acrobat DC og Adobe Acrobat Reader DC er installert på datamaskinen, velger du Adobe Acrobat DC.

3. Klikk på OK.

Brukere av Mac OS

1. Klikk på PDF-filikonet i Finder.

2. Velg Fil > Hent info.

3. Klikk på trekanten ved siden av Åpne med, og velg Adobe Acrobat Reader eller Adobe Acrobat fra hurtiglisten (hvis programmet du foretrekker ikke vises i listen, velger du Annet for å velge det).

4. Klikk Endre alle.

Adobe utgir jevnlig sikkerhetsoppdateringer for Acrobat Reader DC og Acrobat DC. Installer de nyeste oppdateringene for å se om det løser problemet.

1. Åpne Acrobat Reader DC eller Acrobat DC.

2. Velg Hjelp > Se etter oppdateringer.

3. Hvis dialogboksen Updater vises, klikker du på Ja. Oppdateringen installeres automatisk.

4. Start datamaskinen på nytt.

Acrobat Reader DC eller Acrobat DC, eller ressursene de er avhengige av, er skadet. Prøv å reparere produktet ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Kjør Reparer fra Acrobat Reader DC eller Acrobat DC: Velg Hjelp > Reparer installasjon

Symptom eller feil

TechNote eller løsning

Kan ikke åpne en passordbeskyttet PDF

Åpne mistenkelige PDF-er: Reader og Acrobat blokkerer PDF-er som ikke oppfyller visse bransjestandarder for PDF-er, eller kan inneholde potensielt skadelig innhold.

Vær forsiktig. Slike PDF-er kan utgjøre en sikkerhetsrisiko for systemet ditt. Dobbeltsjekk med dokumentkilden, for eksempel personen som sendte det til deg eller nettstedet du lastet det ned fra, for å være sikker på at det er trygt å åpne dokumentet.

Du får en feilmelding når du prøver å åpne en PDF som er opprettet i InDesign eller Illustrator.