Du kan åpne PDF-filer på en nettside i nettleseren, Acrobat eller Reader. Nedenfor finner du instruksjoner for hver enkelt nettleser.

Merk:

Hver nettleser har sine egne innstillinger for å styre hvordan PDF-filer åpnes fra en nettside. Acrobat og Acrobat Reader inneholder ikke en innstilling for å åpne nettbaserte PDF-filer. Hvis du vil endre virkemåten for visning, følger du instruksjonene nedenfor for nettleseren, eller ser dokumentasjonen for nettleseren for informasjon om hvordan du styrer plugin-moduler og tillegg.

Internet Explorer 8 og nyere

1. Åpne Internet Explorer, og velg Verktøy > Administrer tillegg.

2. Velg Verktøylinjer og utvidelser under Typer av tillegg.

3. Velg Alle tillegg på menyen Vis.

Administrere tillegg i Internet Explorer
    Velg Alle tillegg på menyen Vis i dialogboksen Administrer tillegg.

4. Velg Adobe PDF Reader i listen over tillegg.

Merk:

Hvis du ikke ser tillegget Adobe PDF Reader, kan du prøve de andre alternativene på menyen. På noen systemer vises tillegget hvis du for eksempel velger Kjør uten tillatelse.

5. Klikk Aktiver eller Deaktiver (den veksler, avhengig av statusen for det valgte tillegget):

Aktiver angir at Adobe PDF Reader-tillegget skal åpne PDF-filer i nettleseren.

Deaktiver deaktiverer tillegget slik at det ikke åpner PDF-filer i nettleseren.

Aktivere eller deaktivere Adobe PDF Reader
    Velg Adobe PDF Reader, og klikk Aktiver/Deaktiver.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se hjelpeemnet for Internet Explorer Administrere tillegg i Internet Explorer.

Microsoft Edge

Microsoft Windows 10 leveres med to nettlesere, Internet Explorer 11 og den nye Edge-nettleseren.

Edge-nettleseren vil være standard nettleser, og Internet Explorer 11 vil være tilgjengelig som støtte for eldre arbeidsflyter. Den nye Edge-nettleseren har ikke støtte for ActiveX-plugin-moduler. Acrobat/Reader-plugin-modulen vil derfor ikke fungere med Edge. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Endring i støtte for Acrobat- og Reader-plugin-moduler i moderne nettlesere.

Bruk Internet Explorer 11 til å åpne PDF-filer. Hvis du vil aktivere Acrobat/Reader-plugin-modulen i Internet Explorer, kan du se fremgangsmåten i det forrige avsnittet.

Mozilla Firefox

Acrobat/Reader-pluin-modulen for Mozilla Firefox er basert på Netscape Plug-In API (NPAPI), som bare støttes til Firefox versjon 51. Med Firefox versjon 52 er støtte for NPAPI-plugin-moduler fjernet, så gjeldende Acrobat/Reader-plugin-modul vil ikke fungere.

Google Chrome

Plugin-modul for Acrobat/Reader for Google Chrome er basert på NPAPI-teknologi (Netscape Plug-In API). Google kunngjorde i april 2015 at støtte for NPAPI-plugin-moduler vil være deaktivert som standard i Google Chrome-nettleseren med en overstyringsfunksjon for erfarne brukere. I september 2015 ble NPAPI-støtte i Google Chrome-nettleseren fjernet fullstendig.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Endring i støtte for Acrobat- og Reader-plugin-moduler i moderne nettlesere.

Apple Safari

Safari 9.0, 10.0 eller 11.0

Merk:

Acrobat/Reader-pluin-modulen for Apple Safari er basert på Netscape Plug-In API (NPAPI), som bare støttes til Safari versjon 11. I Safari 12 er støtte for NPAPI-plugin-moduler fjernet, så gjeldende Acrobat/Reader-plugin-modul vil ikke fungere.

Hvis du vil vise PDF-filer i Safari, kan du gjøre ett av følgende:

• Angi i Safari-innstillingene at Adobe Reader-programtillegget skal brukes
  • Deaktiver AdobePDFViewer-programtillegget for å bruke standard PDF-visning i Safari

Angi i Safari-innstillingene at Adobe Reader-programtillegget skal brukes for å vise PDF-filer

1. Start Safari, og velg deretter Valg.

Valg for Safari
  2. I vinduet med valg velger du Sikkerhet og klikker deretter på Programtilleggsinnstillinger for Internett-programtillegg.

Nettstedsinnstillinger
  3. Velg Adobe Reader i listen over programtillegg.

I rullegardinlisten under alternativet Når du besøker andre nettsteder, velger du Tillat alltid og klikker deretter Ferdig.

Tillat Adobe Reader for nettsteder

Merk:

Dette vil angi at nettleseren skal bruke Adobe Reader-programtillegget til å vise PDF-filer.

Deaktiver AdobePDFViewer-programtillegget for å bruke standard PDF-visning i Safari

Du må ha rotbrukerrettigheter for å endre programtillegg for Safari. Du må deaktivere Adobe PDF Viewer for å vise PDF-filer ved hjelp av visningsprogrammet for PDF-filer for Safari.

1. Avslutt Safari.

2. Logg på som rotbruker. Rotbrukerrettigheter er ikke aktivert som standard fordi rotbrukeren kan endre systemfiler. Hvis du vil ha mer informasjon og instruksjoner, kan du se følgende Apple-dokumenter: Aktivere og bruke rotbrukeren i Mac OS X eller OS X Mountain Lion: Aktivere og deaktivere rotbruker.

3. Velg Gå > Gå til mappe.

Velg Gå > Gå til mappe
  4. Skriv inn /Bibliotek i feltet Gå til mappe, og klikk Gå.

Skriv inn Bibliotek
  5. Opprett en ny mappe i bibliotekmappen, og gi den navnet Internet Plug-ins Disabled.

Opprett en ny mappe
  6. Åpne mappen Internet Plug-ins, og flytt AdobePDFViewer.plugin og AdobePDFViewerNPAPI.plugin til den nye mappen Internet Plug-ins Disabled.

Åpne mappen for Internett-tillegg

Merk:

Hvis begge AdobePDFViewer-plugin-modulene fremdeles er i mappen Internet Plug-ins, drar du dem til papirkurven. Det kan hende du blir spurt om navn og passord.

Hvis du vil ha mer informasjon om deaktivering eller fjerning av programtillegg, kan du se i hjelpen for Apple Safari.