Adobe Creative Cloud-medieprogrammer krasjer i Mac OS

• Adobe Media Encoder CC krasjer når du prøver å starte det.
  • Når du eksporterer fra Adobe Premiere Pro via Fil > Eksport > Medie, krasjer programmet.
  • Når du inkluderer medier ved å trykke på Inkluder-knappen, eller ved å velge Fil > Inkluder, krasjer Adobe Prelude CC.

Dette problemet angår kun Mac OS X.

Installere den nyeste oppdateringen for Creative Cloud-programmet

En Creative Cloud-oppdatering som løser problemet for de fleste brukerne, er utgitt. I de fleste tilfeller laster Creative Cloud ned oppdateringen og installerer den automatisk når du logger på. I enkelte tilfeller er det nødvendig å logge av og logge på igjen i Creative Cloud-programmet for skrivebordet.

Alternativ løsning

Gi brukerkontoen lese- og skrivetilgang for Adobe Preferences-mappen.

Merk: Den anbefalte løsningen er å oppdatere til den nyeste versjonen av Creative Cloud-programmet for skrivebordet. Følgende informasjon regnes som foreldet, og gis kun som referanse.

Gjør følgende:

1. Åpne et nytt Finder-vindu.
  2. Hold nede Tilvalg-tasten og klikk på Gå-menyen, og velg deretter Bibliotek. (Bibliotek er skjult med mindre du holder nede Tilvalg-tasten.)
  3. Finn og åpne Innstillinger-mappen.
  4. Finn Adobe-mappen i Innstillinger-mappen.
  5. Klikk på Adobe-mappen, og trykk på Kommando + I for å få informasjon.
  6. Bekreft at brukerkontoen finnes under Deling og tillatelser nederst i Få informasjon-vinduet. Påse også at rettigheter er angitt til Lese og skrive.
  7. Hvis brukerkontoen ikke finnes i listen, må du utføre følgende trinn.
    1. Klikk på hengelåsikonet nederst i vinduet.
    2. Oppgi påloggingsinformasjonen når du blir bedt om det
    3. Klikk på plussknappen (+) for å legge til brukerkontoen.
    4. Klikk på brukerkontoen og velg Velg
    5. Endre rettighetene for brukerkontoen til Lese og skrive ved å klikke på Skrivebeskyttet og endre den til Lese og skrive
    6. Når du er ferdig med å endre tillatelsene, klikker du på låsen igjen.
  8. Hvis brukerkontoen finnes i listen, men er angitt som Skrivebeskyttet, følger du trinnene ovenfor, men hopper over trinn c og d.

Tilleggsinformasjon

En nylig oppdatering av Creative Cloud-programmet for skrivebordet, inkluderte en feil som kan føre til at Adobe-mappen i Innstillinger-mappen får feil brukertillatelser. Når CC-programmer prøver å åpne denne mappen, og ikke kan skrive til den, krasjer de. Engineering er klar over problemet, og jobber med å løse det. Enn så lenge kan du reparere tillatelsene for Adobe-mappen manuelt, for å gjøre det mulig å starte programmene.