Prosessversjon er teknologien som Camera Raw bruker til å justere og gjengi bilder. Avhengig av hvilken prosessversjon du bruker, er forskjellige valg og innstillinger tilgjengelige fra fanen Grunnleggende og når du gjør lokale justeringer.

Prosessversjon 5

Nye bilder som redigeres i Camera Raw 11, bruker prosessversjon 5. PV 5 har forbedret høy ISO-gjengivelse som bidrar til å fjerne lilla fargeskjær som av og til vises i skyggeområder i bilder tatt i svakere lys. PV5 har også en forbedret Fjern uklarhet-glidebryter. Dra Fjern uklarhet-glidebryteren mot venstre hvis du vil ha uklarhet i bildet av kreative årsaker.

Prosessversjon 4

Bilder som redigeres for første gang i Camera Raw 10, bruker prosessversjon 4. PV4 legger til støtte for Områdemaske-funksjonen og forbedret Automaskering som håndterer bildestøy bedre. PV3-bilder (2012) blir automatisk oppgradert til PV4 når de ikke inneholder justeringer med automaskering.

Prosessversjon 3 (2012)

Bilder som redigeres for første gang i Camera Raw 7, bruker prosessversjon 3. PV3 har nye tonekontroller og nye algoritmer for tonetilordning for høykontrastbilder. Med PV3 kan du justere Høylys, Skygger, Hvitt, Svart, Eksponering og Kontrast i panelet Grunnleggende. Du kan også angi lokale korrigeringer av hvitbalanse (temperatur og fargetone), Høylys, Skygger, Støy og Moaré.

Prosessversjon 2 (2010)

Bilder som redigeres i Camera Raw 6, bruker PV2 som standard. PV2 gir forbedret skarphet og støyreduksjon sammenlignet med forrige prosessversjon, PV1.

Prosessversjon 1 (2003)

Den originale behandlingsmotoren brukes av Camera Raw-versjoner 5.x og tidligere.

Du kan dra nytte av den nye behandlingen ved å oppdatere tidligere redigerte bilder til den nyeste prosessversjonen.

Gjør ett av følgende for å oppdatere et bilde til Camera Raw 10-prosessen (PV4):

• Klikk på knappen for å oppdatere til gjeldende prosess (utropstegnikonet) nederst til høyre i bildeforhåndsvisningen.
  • I fanen Kamerakalibrering velger du Prosess > Versjon 4 (gjeldende).

Hvis du vil bruke en eldre prosessversjon for et bilde, går du til Kamerakalibrering-fanen og velger Prosess
> Versjon 3 (2012), Prosess > Versjon 2 (2010) eller Prosess > Versjon 1 (2003).