Brukerveiledning Avbryt

Aktive pensler

Lær hvordan du lager realistiske malerier med vannfarger og olje ved hjelp av aktive pensler i Adobe Fresco.

Et kunstverk laget med aktive pensler ser ut som et ekte maleri. Vannfargene forblir våte, og oljemalingen ser tykk og kremaktig ut.

Når du maler med en aktiv vannfargepensel, kan du se fargene blomstre i tilhørende områder på lerretet. Med en aktiv oljepensel kan du skape varierte fargevirvler ved å blande oljefarger. Aktive pensler er pikselbaserte og leveres av Adobe Sensei

Merk:

Du kan ikke forhåndsvise penselflyt eller penselstørrelse når du arbeider med aktive pensler i Fresco 1.1 i Windows. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Funksjoner som støttes i Windows og iOS.

Videoveiledninger: Slik maler du med aktive pensler

Hvis du bruker aktive pensler i Adobe Fresco for første gang, kan du se disse videoene for å bli kjent med brukergrensesnittet:

Slik maler du med vannfarger som holder seg våte

Slik maler du med naturtro oljemaling

Typer aktive pensler

Aktive vannfargepensler

Pensler med papirtekstur og blomstrende spredning.

Pensler med vannfargepapir-tekstur som blomstrer og sprer seg

Rund detalj – Mal med forskjellige strøkbredder, fra supertynn til fet, og for å fylle inn områder med maling.

Myk utvasking – Lag lysere nyanser på et lerret med et mykt, utvasket utseende.

Flat utvasking – Dekk store områder raskt i en utvasket vannfarge-stil.

Våt sprut – Mal bakgrunner for kunst med fargedråper.

Aktive oljepensler

Pensler med tekstur og tykkelse som tilsvarer ekte oljemaling

Flat – Mal dristige strøk, og dekk store områder raskt. Bland to områder med en jevn overgang, og bruk kanten for å lage tynne linjer.

Rund – Mal i kalligrafistil. Bruk varianttrykk for å male strøk i forskjellige tykkelser.

Filbert – Dekk store områder som inneholder noen finere strøk. Bruk den til å skape en fin overgang med de runde kantene på penselen.

Detalj – Lag finere detaljer på mindre områder på effektiv måte.

Glasur – Skap en unik farget glasseffekt med fluiditet.

Kraftig – Kom i gang på enkelt vis, og bruk tørrbørsteknikker.

Kort – Lag bokstaver med stilige strøk.

Slik bruker du aktive vannfargepensler

vann
Laget med aktive vannfargepensler i Adobe Fresco

Prøv disse trinnene for å skape kunstverkene som vises her, med aktive vannfargepensler.

1. Bruk Fyll-verktøyet for å bruke en flat fylleffekt på bakgrunnen i et nytt dokument.
  2. Legg til et nytt lag og lag en grunnleggende form for en appelsin ved å bruke verktøyet Lassomarkering
  3. Dobbelttrykk på ikonet Aktive pensler  , velg penselen Flat utvasking av vannfarger og mal det merkede området.
  4. Juster penselinnstillingene for å få en mindre størrelse, lav vannflyt og 100 % fargeflyt. Legg til flere detaljer på bladet og stilken.
  5. Bruk Penselvalg-verktøyet for å legge til andre detaljer, for eksempel prikker på en appelsin.
Merk:

Fresco støtter ikke vannfargepensler på Surface Pro X- og Surface Pro 9-enheter. Se Støttede funksjoner på iPad, iPhone og i Windows hvis du vil vite mer.

Slik bruker du aktive oljepensler

olje
Laget med aktiv oljepensel i Adobe Fresco

Prøv disse trinnene for å skape kunstverkene som vises her, med aktive oljepensler.

1. I et nytt dokument dobbelttrykker du på ikonet Pikselpensler   , velger blyantpensel under Skisser og tegner en ugle.
  2. Legg til et nytt lag, velg en farge for bakgrunnen, og fyll laget med Fyll-verktøyet
  3. Legg til et nytt lag. Dobbelttrykk på ikonet Aktive pensler   og velg Glaseringspensel for oljemaling og begynn å male uglen.
  4. Velg Rund oljemalingspensel (liten størrelse) når du arbeider med øynene. Velg Filbert-oljemalingspensel for å legge til forskjellige fargestrøk.
  5. Arbeid fra mørke til lyse toner for å gjøre kunstverket rikere.
  6. Hvis du vil fjerne teksturen på lerretet, åpner du kontrollen Innstillinger for oljepensel og endrer Lerretstruktur til Ingen.

Beslektede ressurser

Vi har gjennomgått hvordan du bruker aktive pensler i Adobe Fresco. Ta neste trinn og finn ut hvordan du slipper løs kreativiteten din med pikselpenslervektorpenslerfarger og mer.

Snakk med oss

Hvis du har et spørsmål eller en idé du vil dele, hører vi gjerne fra deg. Del tankene dine med Adobe Fresco-fellesskapet.