Du kan installere Adobe Premiere Elements fra en DVD-disk, eller du kan laste ned programvaren fra Adobe-nettstedet og installere det etterpå.

Installere fra disk

Før du begynner

• Sørg for at du har en DVD-stasjon (ikke en CD-stasjon) koblet til datamaskinen før du starter installasjonen. Sett inn DVD-en i sporet og følg instruksjonene.

• Deaktiver brannmurer midlertidig, antivirusprogrammer og tredjeparts sikkerhetsprogrammer. Installasjonsprosessen går raskere hvis du deaktiverer dem.

• Finn serienummeret. Serienummeret finner du på baksiden av DVD-etuiet.

Merk: Hvis du kjøpte produktet fra Best Buy, må du fjerne klistremerket på baksiden av esken. Bruk innløsningskoden til å generere et serienummer på Internett. Kontakt kundestøtte hvis du ikke har en internettforbindelse. For mer informasjon, se Finn serienummeret ditt

Installere Adobe Premiere Elements (Windows)

1. Sett inn Adobe Premiere Elements-DVD-en (disk 1) i datamaskinen.

2. I dialogboksen for Adobe Premiere Elements klikker du Installer Adobe Premiere Elements.

Merk:

Hvis du lukker dialogboksen eller sikkerhetsinnstillingene ikke tillater AutoPlay, må du finne DVD-en i Windows Explorer og dobbeltklikke på Setup.exe fra mappen Adobe Premiere Elements 15. Klikk Ja hvis det dukker opp noen sikkerhets-advarsler.

3. Klikk Installer på velkomstskjermen for å starte installasjonsprosessen.

Merk:

Du kan klikke på alternativet Prøv hvis du vil prøve Adobe Premiere Elements. Du behøver ikke et serienummer under prøveperioden.

4. Logg på med en Adobe-ID.

5. Klikk Godta i dialogboksen for lisensavtalen.

6. Angi telefonnummeret ditt, og klikk på Neste.

7. På skjermen Alternativer gjør du følgende, og klikker på Installer:

• Velg språk
    • Spesifiser installeringsplassering
  8. Start Premiere Elements etter at installasjonen fullføres.

Installer Adobe Premiere Elements (Mac OS)

1. Sett inn Adobe Premiere Elements-DVD-en (disk 2) i datamaskinen.

2. I dialogboksen for Adobe Premiere Elements klikker du Adobe Premiere Elements 15.

3. Naviger til Adobe Premiere Elements 15/Install.app og start installasjonsprogrammet.

4. Klikk Installer på velkomstskjermen.

Merk:

Du kan klikke på alternativet Prøv hvis du vil prøve Adobe Premiere Elements. Du behøver ikke et serienummer under prøveperioden.

5. Logg på med en Adobe-ID.

6. Klikk Godta på lisensavtaleskjermen.

7. Angi telefonnummeret ditt, og klikk på Neste.

8. På skjermen Alternativer gjør du følgende, og klikker på Installer:

• Velg språk
    • Spesifiser installeringsplassering

Merk:

Skriv inn systemets kontopassord hvis du blir spurt om det.

9. Start Premiere Elements etter at installasjonen fullføres.

Laste ned og installere

Du kan laste ned Adobe Premiere Elements fra Adobe-nettstedet og installere det på datamaskinen.

Før du begynner

• Forsikre deg om at du har administratorrettigheter på kontoen du bruker.
  • Bruk den nyeste versjonen av Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari.
  • Kontroller at du har en gyldig Adobe-ID.
  • Deaktiver popup-blokkeringsprogrammer i nettleseren.
  • Deaktiver brannmurer midlertidig, antivirusprogrammer og tredjeparts sikkerhetsprogrammer. Installasjonsprosessen går raskere hvis du deaktiverer dem.
  • Kontroller at du har et gyldig serienummer for Adobe Premiere Elements.

Last ned Adobe Premiere Elements

1. Åpne nedlastingssiden Adobe Premiere Elements i nettleseren din.

2. Logg på med en Adobe-ID.

Hvis du ikke har en Adobe-ID, kan du opprette en fra siden Få en Adobe-ID.

3. Velg plattform og språk for nedlasting.

4. Klikk på Last ned.

Filnedlastingen starter.

Installere Adobe Premiere Elements (Windows)

1. Åpne Adobe Premiere Elements-installasjonsfilen du lastet ned fra Adobe-nettstedet.

2. Spesifiser en plassering for å hente ut installasjonsfilene og klikk på Neste.

3. Gjør ett av følgende:

• Velg Launch Adobe Premiere Elements 15 og klikk på Fullfør.
    • Åpne Set-up.exe-filen fra den spesifiserte mappen.
  4. Klikk Installer på velkomstskjermen.

Merk:

Du kan klikke på alternativet Prøv hvis du vil prøve Adobe Premiere Elements. Du behøver ikke et serienummer under prøveperioden.

5. Logg på med en Adobe-ID.

6. Klikk Godta på lisensavtaleskjermen.

7. Angi telefonnummeret ditt, og klikk på Neste.

8. På skjermen Alternativer gjør du følgende, og klikker på Installer:

• Velg språk
    • Spesifiser installeringsplassering
  9. Start Premiere Elements etter at installasjonen fullføres.

Installer Adobe Premiere Elements (Mac)

1. Åpne Premiere Elements-installasjonsfilen du lastet ned fra Adobe-nettstedet.

2. Klikk Installer på velkomstskjermen.

Merk:

Du kan klikke på alternativet Prøv hvis du vil prøve Adobe Premiere Elements. Du behøver ikke et serienummer under prøveperioden.

3. Logg på med en Adobe-ID.

4. Klikk Godta på lisensavtaleskjermen.

5. Angi telefonnummeret ditt, og klikk på Neste.

6. På skjermen Alternativer gjør du følgende, og klikker på Installer:

• Velg språk
    • Spesifiser installeringsplassering

Merk:

Skriv inn systemets kontopassord hvis du blir spurt om det.

7. Start Premiere Elements etter at installasjonen fullføres.

Vanlige spørsmål

Hvordan registrerer jeg produktet?

For informasjon om hvordan du registrerer ditt Adobe-produkt og hvilke fordeler man får ved å registrere seg, se http://www.adobe.com/support/registrationfaq.html.

Kan jeg ha mer enn én versjon installert?

Ja, du kan ha mer enn én versjon av Premiere Elements installert på datamaskinen. Premiere Elements fjerner eller erstatter ikke automatisk tidligere versjoner som er installert på datamaskinen. Du kan avinstallere tidligere versjoner når du har blitt vant til å bruke den nyeste versjonen.

Hva er en Adobe-ID?

En Adobe-ID minner om en Gmail- eller Facebook-ID som du bruker til å sikre og personliggjøre kontoen din. Du kan bruke din Adobe ID til følgende:

• Register. Selv om dette ikke er obligatorisk, må man ha en Adobe-ID for å registrere seg. Når du registrerer kopien din av Adobe Premiere Elements, beholder Adobe serienummeret ditt i arkivet. På denne måten vet Adobe at du har krav på oppdateringer.

• Prøveversjoner. Bruk din Adobe-ID til å få gratis, 30-dagers prøveversjoner.

• Bestille produkter og spore bestillinger.

• Støtteforespørsler. Registrer støtteforespørsler på nett med din Adobe-ID.

• Fora og arrangementer. Bruk din Adobe-ID til å logge deg inn på fora og registrere deg for arrangementer.

Du finner mer informasjon om Adobe ID under Administrere Adobe ID-kontoen.