Finn ut hvordan du løser inn Adobe-kjøpet ditt, konverterer innløsningskoden til et serienummer, bruker en innløsningskode til å aktivere et Adobe Creative Cloud- eller Acrobat DC-medlemskap og mer.

Hvis du kjøpte Adobe-produktet ditt fra en forhandler eller en Adobe-forhandler, kan du ha mottatt en innløsningskode. Du må løse inn denne koden før du kan begynne å bruke produktet.

Adobe tilbyr ulike typer produkter og innløsningskoder. Skann gjennom alternativene nedenfor og velg det relevante tilbudet for informasjon om hvordan du løser inn koden din.

Hvis du er usikker på hvilken type kode du har, kan du se Typer koder.

Abonnement – Detaljhandel-utgave

Besøk Løs inn ditt Creative Cloud-medlemskap eller Løs inn ditt Acrobat DC-abonnement.

Logg på eller opprett en Adobe ID.

Angi innløsningskoden og klikk på Aktiver medlemskap.

Eksempel: Creative Cloud

Abonnement – Student and Teacher Edition

Gå til Løs inn ditt Creative Cloud-medlemskap.

Logg på eller opprett en Adobe ID.

Bekreft din akademiske status ved å fylle ut det aktuelle skjemaet.

Eksempel: Creative Cloud Student and Teacher Edition

Detaljhandelprodukt uten abonnement

Besøk Løs inn kjøpet.

Logg på eller opprett en Adobe ID.

Angi innløsningskoden for produktet, og klikk deretter på Løs inn.

Eksempel: Photoshop Elements, Premiere Elements, Adobe Captivate

Utdanningsprodukt uten abonnement

I Nord-Amerika? Gå til siden for kvalifikasjonsverifisering . Ikke i Nord-Amerika? Gå til kundestøtteportalen til Adobe.

Logg på eller opprett en Adobe ID.

Bekreft din akademiske status.

Eksempel: Acrobat Professional 2017

Løse inn koden

Avhengig av abonnementet eller produktet du vil løse inn en kode for, velger du ett av disse alternativene:

Abonnement – Detaljhandel-utgave

Innløsningskode kreves

1. Logg på eller opprett en Adobe-ID.

2. Angi innløsningskoden og klikk deretter på Aktiver medlemskap.

Løse inn koden
    Løse inn koden

3. Godta våre Betingelser og vilkår.

4. Skriv inn kredittkortinformasjonen din på kredittkortsiden, og klikk deretter på Lagre. Klikk på Påminn meg senere for å hoppe over angivelse av kredittkortdetaljer. Ved å angi kredittkortdetaljene dine kan du sikre kontinuiteten til abonnementet.

5. Last ned og installer programvaren.

Merk:

Hvis du allerede har et abonnement, ser du Jeg har et aktivt abonnement. Hvor bruker jeg en innløsingskode?

Abonnement – Student and Teacher Edition

Innløsningskode kreves

1. Logg på eller opprett en Adobe-ID.

2. Bekreft din akademiske status ved å fullføre skjemaet.

Løse inn koden
    Løse inn koden

3. Angi innløsningskoden din.

4. Godta våre Betingelser og vilkår.

5. Skriv inn kredittkortinformasjonen din på kredittkortsiden, og klikk deretter på Lagre. Klikk på Påminn meg senere for å hoppe over inntasting av kredittkortdetaljer. Ved å angi kredittkortdetaljene dine kan du sikre kontinuiteten til abonnementet.

6. Last ned og installer programvaren.

Merk:

Hvis du allerede har et abonnement, ser du Jeg har et aktivt abonnement. Hvor kan bruker jeg en innløsingskode?

Detaljhandelprodukt uten abonnement

Innløsningskode kreves

Følg disse trinnene for å hente serienummeret som kreves for å installere programvaren:

1. Logg på eller opprett en Adobe-ID.

2. Angi innløsningskoden og klikk deretter på Løs inn.

3. Skriv ned serienummeret som vises.

4. Angi serienummeret når du blir bedt om det under installasjonen.

5. Lagre innløsningskoden så du har serienummeret tilgjengelig i tilfelle du må installere programvaren på nytt.

Merk:

Innløsningskode og serienummer kan ikke byttes.Sørg for at du skriver inn serienummeret under installasjon.

Ikke-abonnement på utdanningsprodukt

Produktkode kreves

Du må bekrefte at du kvalifiserer for en permanent student-/lærerutgave før du fortsetter å installere programvaren.

Hvis du er i Nord-Amerika, besøker du siden for kvalifikasjonsverifisering , skriver inn produktkoden og fyller ut et valideringsskjema for lærer/student.  Du mottar et serienummer innen 1–2 virkedager.

Hvis du er utenfor Nord-Amerika, fyller du ut valideringsskjemaet for student/lærer som du finner i Adobes kundestøtteportal. Du mottar et serienummer innen 2–4 dager.

Du kan laste ned og installere student-/lærerutgaven av programvaren i prøvemodus, mens du venter på et serienummer fra Adobe.

Du kan bruke programvaren i en begrenset tidsperiode i prøveversjonsmodus. Når prøveperioden slutter vil student-/lærerutgaven kreve et serienummer for videre bruk.

Jeg har et aktivt abonnement. Hvordan bruker jeg en innløsingskode?

Hvis du allerede har et aktivt abonnement, kan du fortsatt bruke en innløsningskode for det samme abonnementet eller et annet abonnement. Avhengig av om du har kjøpt abonnementet ditt med samme eller en annen Adobe ID, justeres innløsningskoden din mot det gjeldende abonnement på forskjellige måter.

Velg alternativet som gjelder for deg:

Hvis du kjøpte abonnementet ditt med det den samme Adobe ID-en

Hvis du allerede har samme abonnement eller produkt, og du innløser det med samme Adobe ID:

• Hvis betalingsplanen din er en Ettårsplan, betalt månedlig, slutter Adobe å belaste kredittkortet ditt etter at du har innløst koden. Når abonnementsperioden for innløsningskoden er utløpt, fortsetter Adobe å belaste kredittkortet ditt.
  • Hvis betalingsplanen din er en Ettårsplan, forhåndsbetalt , legges abonnementsperioden for innløsningskoden til på slutten av den betalte abonnementsperioden.

Merk:

Hvis du løser inn en innløsningskode med samme Adobe ID for et annet produkt, kjører abonnementet ditt parallelt med det eksisterende betalte abonnementet. Du kan for eksempel forestille deg et scenario der du har et eksisterende abonnement på Creative Cloud Photography med 20 GB lagringsplass. Du har imidlertid også en innløsningskode for abonnementet Creative Cloud – alle apper. I dette tilfellet, hvis du løser inn innløsningskoden, kjører abonnementet på Creative Cloud – alle apper samtidig med det eksisterende abonnementet på Creative Cloud Photography.

Hvis du kjøpte abonnementet med en annen Adobe ID

Hvis du løser inn en innløsningskode med en forskjellig Adobe ID for et annet abonnement eller produkt, kjører abonnementet ditt parallelt med det eksisterende betalte abonnementet.

Hvis du kjøpte abonnementet fra en forhandler

Du kan kjøpe abonnementet fra en forhandler som distribuerer Adobe-produkter via innløsningskoder. I dette tilfellet fungerer innløsningen på samme måte som abonnementet du har kjøpt på Adobes nettsted, unntatt hvis betalingsplanen er Ettårsplan, betalt månedlig. Dette abonnementet selges ikke gjennom forhandlerkanalen.

Hvis du er i et land som betjenes av Digital River

I enkelte land betjenes Adobe-kunder av Digital River, en autorisert Adobe-forhandler. Her er en liste over land som betjenes av Digital River.

Hvis du kjøpte ditt gjeldende abonnement fra Adobes nettsted, ser du feilmeldingen «UGYLDIG KODE» når du prøver å løse inn koden. Gjør ett av følgende:

• Kontakt Adobe Kundestøtte for å avslutte det eksisterende betalte abonnementet før datoen for automatisk fornyelse. Et døgn etter at du har avsluttet abonnementet, kan du løse inn innløsningskoden med samme Adobe ID.
  • Løs inn innløsningskoden med en annen Adobe ID.I dette tilfellet fornyes det eksisterende betalte abonnementet automatisk og kjører parallelt med det nye abonnementet under en annen Adobe ID.

Hvis du kjøpte det eksisterende abonnementet fra en forhandler (ikke fra Adobes nettsted) mottok en innløsningskode i et land der du også kan kjøpe det direkte fra Adobes nettsted:

• Abonnementet utvides hvis du har det samme produktet og kan løses inn med samme Adobe ID.

Merk:

Du kan ikke kjøpe et ABM-abonnement fra en forhandler. Dette abonnementet selges ikke gjennom forhandlerkanalen.

Hvis abonnementet ditt betales med en forhåndsbetaling (PUF), legges abonnementsperioden til innløsningskoden til på slutten av den betalte abonnementsperioden.

• Hvis du løser inn en innløsningskode med samme Adobe ID for et annet produkt, kjører abonnementet ditt parallelt med det eksisterende betalte abonnementet.
  • Abonnementet ditt kjører parallelt med det eksisterende betalte abonnementet hvis du løser inn en innløsningskode med en annen Adobe ID for det samme produktet eller for et annet produkt.

Feilsøking for problemer med innløsning av kode