Slik bruker du en innløsningskode for å aktivere appen.

Hvis du kjøpte Adobe-produktet fra en forhandler eller mottok det som et gavekort, må du skrive inn innløsningskoden for å begynne å bruke produktet.

Hvor finner du innløsningskoden?

Innløsningskoden din med 24 siffer kan du finne på det skrapeetiketten i sølv på produktkort, på et innstikk i et eskepakket produkt, eller inkludert i emneteksten til en e-post hvis du ikke kjøpte et fysisk produkt. Avhengig av hvordan du kjøpte produktet, kan det hende du trenger et serienummer for å aktivere det.

Hva har du?   Hvor er koden din eller serienummeret ditt?
Et forhåndsbetalt kort Innløsningskoden din er under skrapefeltet på baksiden av kortet.
En produkteske

Serienummer

Du finner serienummeret på platehylsen eller på produktesken. Serienummeret er en 24-sifret numerisk kode.

Merk: For Elements-produkter er serienummeret trykt på Windows DVD-hylsen.

Innløsningskode

Du finner innløsningskoden på et lite kort inne i esken. Innløsningskoden er en 24-sifret alfanumerisk kode.

En e-post fra en forhandler Finn innløsningskoden eller serienummeret i e-posten.

Hvordan innløser du koden din?

1. Logg på eller opprett en Adobe-ID.

2. Følg veiledningen på skjermen.

Merk:

For abonnementsprodukter kan du hoppe over å legge inn kredittkortdetaljer ved å klikke på Påminn meg senere. Ved å angi kredittkortdetaljene dine kan du sikre kontinuiteten til abonnementet.

Jeg har et aktivt abonnement. Hvordan bruker jeg en innløsingskode?

Hvis du allerede har et aktivt abonnement knyttet til en Adobe ID, kan du fortsatt bruke en innløsningskode.

Avhengig av om du har kjøpt abonnementet med samme eller en annen Adobe ID, justeres innløsningskoden din mot det gjeldende abonnement på forskjellige måter.

Velg alternativet som gjelder for deg:

Hvis du allerede har samme abonnement eller produkt, og du innløser det med samme Adobe ID:

• Hvis betalingsplanen din er en Ettårsplan, betalt månedlig, slutter Adobe å belaste kredittkortet ditt etter at du har innløst koden. Når abonnementsperioden for innløsningskoden er utløpt, fortsetter Adobe å belaste kredittkortet ditt.
  • Hvis betalingsplanen din er en Ettårsplan, forhåndsbetalt , legges abonnementsperioden for innløsningskoden til på slutten av den betalte abonnementsperioden.

Hvis du kjøpte abonnementet med den samme Adobe ID-en:

• Abonnementet går parallelt med det eksisterende betalte abonnementet. Du kan for eksempel forestille deg et scenario der du har et eksisterende abonnement på Creative Cloud Photography med 20 GB lagringsplass. Du har imidlertid også en innløsningskode for abonnementet Creative Cloud – alle apper. I dette tilfellet, hvis du løser inn innløsningskoden, kjører abonnementet på Creative Cloud – alle apper samtidig med det eksisterende abonnementet på Creative Cloud Photography.

Hvis du løser inn en innløsningskode med en forskjellig Adobe ID for et annet abonnement eller produkt, kjører abonnementet ditt parallelt med det eksisterende betalte abonnementet.

Du kan kjøpe abonnementet fra en forhandler som distribuerer Adobe-produkter via innløsningskoder. I dette tilfellet fungerer innløsningen på samme måte som abonnementet du har kjøpt på Adobes nettsted, unntatt hvis betalingsplanen er Ettårsplan, betalt månedlig. Dette abonnementet selges ikke gjennom forhandlerkanalen.

I enkelte land betjenes Adobe-kunder av Digital River, en autorisert Adobe-forhandler. Her er en liste over land som betjenes av Digital River.

Hvis du kjøpte det gjeldende abonnementet ditt fra Adobes nettsted, ser du feilmeldingen «UGYLDIG KODE» når du prøver å løse inn koden. Gjør ett av følgende:

• Kontakt Adobe Kundestøtte for å avslutte det eksisterende betalte abonnementet før datoen for automatisk fornyelse. Et døgn etter at du har avsluttet abonnementet, kan du løse inn innløsningskoden med samme Adobe ID.
  • Løs inn innløsningskoden med en annen Adobe ID.I dette tilfellet fornyes det eksisterende betalte abonnementet automatisk og kjører parallelt med det nye abonnementet under en annen Adobe ID.

Hvis du kjøpte det eksisterende abonnementet fra en forhandler (ikke fra Adobes nettsted) mottok en innløsningskode i et land der du også kan kjøpe det direkte fra Adobes nettsted:

• Abonnementet utvides hvis du har det samme produktet og kan løses inn med samme Adobe ID.

Merk:

Du kan ikke kjøpe abonnementet Årsplan, betales månedlig hos en forhandler. Dette abonnementet selges ikke gjennom forhandlerkanalen.

Hvis du har abonnementet Årsplan, forhåndsbetalt, legges innløsningskoden til på slutten av den betalte abonnementsperioden.

• Hvis du løser inn en innløsningskode med samme Adobe ID for et annet produkt, kjører abonnementet ditt parallelt med det eksisterende betalte abonnementet.
  • Abonnementet ditt kjører parallelt med det eksisterende betalte abonnementet hvis du løser inn en innløsningskode med en annen Adobe ID for det samme produktet eller for et annet produkt.

Vanlige spørsmål