Brukerveiledning Avbryt

Naviger i kontoen din

1. Brukerhåndbok for Stock-bidragsytere
  2. Gode grunner til å bidra til Adobe Stock
    1. Fordeler med å bidra
    2. Hva vi er på utkikk etter
    3. Tips til hvordan du får godkjent bidragene dine
  3. Opprette og administrere din egen konto
    1. Opprette en konto
    2. Administrere profilsiden din i Bidragsyter-portalen
    3. Navigere i kontoen
    4. Trenger du hjelp?
  4. Juridiske retningslinjer
    1. Konto- og innsendingsretningslinjer
    2. Juridisk terminologi og opphavsrett
    3. Modellklarering og beskyttelse
    4. Krav til eiendomsklarering
    5. Kjente bilderestriksjoner
    6. Bruk av innholdet ditt
    7. Rapportere mistanke om misbruk av åndsverk
  5. Krav til innhold
    1. Krav til fotografier og illustrasjoner
    2. Krav til vektorer
    3. Krav til videoer
    4. Krav til generativt AI-innhold
    5. Krav til PNG-filer med gjennomsiktighet
    6. Krav til illustrerende redaksjonelt innhold
    7. Krav til maler for bevegelsesgrafikk
    8. Krav til designmaler
    9. Premium- og 3D-samlinger
    10. Retningslinjer for mangfoldig og inkluderende innhold
  6. Klargjøre og laste opp innholdet ditt
    1. Ting du bør gjøre og ting du bør unngå når det gjelder bilder
    2. Ting du bør gjøre og ting du bør unngå når det gjelder vektorer
    3. Ting du bør gjøre og ting du bør unngå når det gjelder videoer
    4. Laste opp innhold
    5. Laste opp en modell- eller eiendomsklarering
  7. Gi en effektiv beskrivelse av innholdet ditt
    1. Titler og nøkkelord
    2. Velge riktig kategori
    3. Redigere og slette filer
    4. Bruke CSV-filer for organisering
  8. Vurderingsprosessen
    1. Selve gjennomgangen
    2. Årsaker til avvisning av innhold
    3. Kvalitetsrelaterte og tekniske problemer
    4. Lignende innhold kontra spam
  9. Betaling og skatt
    1. Få betalt
    2. Informasjon om royalty for bidragsytere
    3. Vanlige spørsmål om skatter og avgifter for bidragsytere

Lær hvordan du finner og endrer kontoinnstillingene dine i Adobe Stock-portalen.

Bidragsyter-kontosiden

Bidragsyter-kontosiden din finner du den offentlige profilen din, visningsnavnet ditt samt informasjon om adresse, e-postinnstillinger, medlems-ID-nummer og skatt.

Du kan finne Bidragsyter-kontoen din fra menylinjen

I portalen for bidragsytere finner du en kobling til kontosiden din i menyen øverst på skjermen.

For å redigere et felt holder du markøren over informasjonen din inntil blyantikonet kommer opp. Klikk på blyanten og gjør endringene du ønsker.

I denne delen kan du også klikke på koblingen for å se din offentlige profil. Ved å kopiere URL-adressen for den offentlige profilen din kan du dele porteføljen din med potensielle kunder.

Rediger profilinformasjonen din eller gjennomgå porteføljen din ved å velge koblingen Offentlig profil

Merk:

Husk på når du velger visningsnavn at mange av kjøperne ønsker å vise en bildekreditering. Bruk derfor et visningsnavn som egner seg for offentligheten.

Du kan alternativt åpne den offentlige porteføljesiden din fra delen Dashboard i bidragsportalen.

Velg om du ønsker å få tilsendt e-poster om moderering og/eller konsoliderte salgsvarsler

Velg under E-postinnstillinger, om du ønsker eller ikke ønsker at vi skal sende deg et daglig sammendrag på e-post av den samlede inntekten din og/eller moderasjonsresultatene dine fra dagen før.

Klikk på knappen for å sende inn avgiftsskjemaet

Velg Legg til avgiftsinformasjon for å få trinnvis hjelp til å finne ut hvilket skjema du skal fylle ut. Du kan fylle ut skjemaet i portalen og sende det inn direkte til Adobe Stock.

Merk:

Hvis du ikke fyller ut noe avgiftsskjema, blir 30 % av inntektene dine automatisk holdt tilbake.