Brukerveiledning Avbryt

Tips til hvordan du får godkjent bidragene dine

1. Brukerhåndbok for Stock-bidragsytere
  2. Gode grunner til å bidra til Adobe Stock
    1. Fordeler med å bidra
    2. Hva vi er på utkikk etter
    3. Tips til hvordan du får godkjent bidragene dine
  3. Opprette og administrere din egen konto
    1. Opprette en konto
    2. Administrere profilsiden din i Bidragsyter-portalen
    3. Navigere i kontoen
    4. Trenger du hjelp?
  4. Juridiske retningslinjer
    1. Konto- og innsendingsretningslinjer
    2. Juridisk terminologi og opphavsrett
    3. Modellklarering og beskyttelse
    4. Krav til eiendomsklarering
    5. Kjente bilderestriksjoner
    6. Bruk av innholdet ditt
    7. Rapportere mistanke om misbruk av åndsverk
  5. Krav til innhold
    1. Krav til fotografier og illustrasjoner
    2. Krav til vektorer
    3. Krav til videoer
    4. Krav til generativt AI-innhold
    5. Krav til PNG-filer med gjennomsiktighet
    6. Krav til illustrerende redaksjonelt innhold
    7. Krav til maler for bevegelsesgrafikk
    8. Krav til designmaler
    9. Premium- og 3D-samlinger
    10. Retningslinjer for mangfoldig og inkluderende innhold
  6. Klargjøre og laste opp innholdet ditt
    1. Ting du bør gjøre og ting du bør unngå når det gjelder bilder
    2. Ting du bør gjøre og ting du bør unngå når det gjelder vektorer
    3. Ting du bør gjøre og ting du bør unngå når det gjelder videoer
    4. Laste opp innhold
    5. Laste opp en modell- eller eiendomsklarering
  7. Gi en effektiv beskrivelse av innholdet ditt
    1. Titler og nøkkelord
    2. Velge riktig kategori
    3. Redigere og slette filer
    4. Bruke CSV-filer for organisering
  8. Vurderingsprosessen
    1. Selve gjennomgangen
    2. Årsaker til avvisning av innhold
    3. Kvalitetsrelaterte og tekniske problemer
    4. Lignende innhold kontra spam
  9. Betaling og skatt
    1. Få betalt
    2. Informasjon om royalty for bidragsytere
    3. Vanlige spørsmål om skatter og avgifter for bidragsytere

Finn ut hva som skal til for å bli Adobe Stock-bidragsyter.

Du trenger ikke rådyrt utstyr, og du må ikke være kunstner eller proff-fotograf for å bli Adobe Stock-bidragsyter. Du trenger heller ikke å være Creative Cloud-medlem. De eneste kravene for å kunne bidra til Adobe Stock er følgende:

• Du må være minst 18 år.
  • Du må logge på med eller opprette en Adobe ID.

Anbefalinger for bidrag av arkivressurser

Her er noen kjappe tips til hvordan du lykkes:

• Ta sikte på kvalitet: Mestre mediene du har valgt, og vær nøye med godt håndverk.
  • Vær oppmerksom på innholdskravene: Les mer om Adobe Stock-innholdstyper og -krav
  • Ha øynene med deg: Vær på utkikk etter interessante øyeblikk og temaer.
  • Vær nøye med indekseringen: Gi en nøyaktig beskrivelse av innholdet ditt, og gjør deg flid med titler og søkeord. Se Valg av søkeord som gjør innholdet ditt enkelt å finne.
  • Ikke gi opp: Lær av trender og erfaring, og fortsett å sende inn stadig bedre innhold selv om – eller særlig hvis – arbeidet ditt først avvises.
  • Beskytt deg selv: Sett deg inn i og følg lovene om opphavsrett og åndsverk. Innhent tillatelse i form av en modell- eller eiendomsklarering for alt innhold der personer eller eiendom kan gjenkjennes. Se delen Juridiske retningslinjer for mer informasjon.
  • Unngå spamming: Velg ut det beste innholdet, og sørg for at alle innsendingene dine er forskjellige. Ikke send inn flere kopier av samme fil bare med forskjellige etterproduksjonseffekter. Kundene bruker sine egne kreative effekter for prosjektene sine. Hvis du laster opp lignende eller identisk innhold gjentatte ganger, kan modereringsgruppen vår oppfatte det som spamming, og du risikerer at kontoen din blokkeres eller avsluttes permanent.