Fotolia har kunngjort at Adobe Stock-bidragsyterportalen blir det eneste stedet der innhold kan lastes opp, indekseres, sendes inn og administreres fremover. På denne siden finner du svar på spørsmål Fotolia-bidragsytere kan ha, og en forklaring av hvordan Fotolia-kontoen kan synkroniseres for bruk med Adobe Stock-bidragsyterportalen.

Slik synkroniserer du kontoen din

Som Fotolia-bidragsyter kan du få tilgang til dine Fotolia-kontodata på Adobe Stock ved å synkronisere Fotolia-kontoen din når du logger deg på Adobe Stock-bidragsyterportalen for første gang. Følg disse trinnene for å synkronisere kontoen din:

1. Gå til Adobe Stock-bidragsyterportalen.
  2. Velg Kom i gang for å opprette en Adobe ID, eller velg Jeg har allerede en Adobe ID for å logge på.
  3. Velg Ja, jeg er en bidragsyter på Fotolia for å synkronisere Fotolia-kontoen din. Du blir bedt om å skrive inn Fotolia-påloggingen din og passordet.

Vanlige spørsmål

Les disse vanlige spørsmålene for å få svar på det du lurer på om synkronisering av Fotolia-kontoen din med Adobe Stock.

Når blir siden for bidragsytere på Fotolia stengt og slått sammen med Adobe Stock?

Fra og med 5. februar 2019 vil siden for bidragsytere på Fotolia bare tilby begrensede funksjoner: Be om utbetaling, laste opp skatteskjema og administrere innhold. Kontrollpanelet for salg og opplasting av innhold blir deaktivert på Fotolia fra og med denne datoen.

Fra og med 5. november 2019 vil Fotolia-nettstedet ikke lenger være tilgjengelig.

Hvorfor slås disse nettstedene sammen?

Vi fokuserer på å utvikle Adobe Stock-bidragsyterportalen, som har et innovativt brukergrensesnitt og automatiseringsverktøy som gjør innsendingsprosessen så enkel og rask som mulig. Her er noen av funksjonene som tilbys i Adobe Stock-bidragsyterportalen:

• Spar tid ved å bruke automatiske søkeord, kategorier og titler.
  • Rediger eller legg til søkeord for innhold som allerede er publisert.
  • Tilpass porteføljesiden din for Adobe Stock i bidragsyterprofilen med samlinger av ditt beste arbeid.
  • Lær om innholdet som selger best, fra presentasjonen av ukens bidragsytere, og hva som kreves for å bli utvalgt.
  • Promoter arbeidet ditt gjennom Adobe Portfolio, der du kan bygge et vakkert nettsted med Adobe Stock-innholdet ditt helt gratis.

Må jeg laste opp alle filene mine på nytt etter at jeg har synkronisert kontoen min med Adobe Stock?

Nei. Alt godkjent innhold du har lastet opp, er fortsatt tilgjengelig på både Fotolia- og Adobe Stock-nettstedene, uansett om du synkroniserer Fotolia-kontoen din med Adobe Stock eller ikke. Ved å synkronisere Fotolia-kontoen din kan du laste opp og administrere innhold, se salgene dine og be om utbetalinger i Adobe Stock-bidragsyterportalen.

Hva skjer med rangeringen min?

Du beholder rangeringen din. Rangeringen bestemmer royalties for kredittsalg på Fotolia og minimumsbetaling for store abonnementspakker på Adobe Stock.

Jeg er en eksklusiv bidragsyter på Fotolia. Kan Adobe Stock tilby et eksklusivt program?

Foreløpig er det ingen planer om eksklusivt innhold for standardbilder, vektorer og videoer.

Som eksklusiv bidragsyter på Fotolia kunne jeg sette en selvvalgt pris på innholdet mitt. Er dette et alternativ på Adobe Stock?

Nei. På Adobe Stock er antallet kreditter som kreves for å kjøpe en ressurs, forhåndsbestemt og kan ikke endres. Prisen per ressurs avhenger av ressurstypen og kjøperens kjøpsplan (kredittpakke eller abonnement). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Detaljer om royalty for bidragsytere.

Hva er fordelene med å få Adobe Portfolio gratis for Adobe Stock-bidragsytere?

Med Adobe Portfolio kan du lage et vakkert, personlig tilpasset nettsted for å markedsføre innholdet ditt. Besøkende på Adobe Portfolio-nettstedet ditt kan kjøpe bildene dine via Adobe Stock. Ved å bruke Adobe Portfolio får du en mulighet til å bli mer synlig og tjene penger på innholdet ditt.

Hvordan publiserer jeg en Adobe Stock-samling på Adobe Portfolio?

Som Adobe Stock-bidragsyter har du fordelen av et gratis Adobe Portfolio-medlemskap hvis du har minst én fil på nettet. Gå til "Min portefølje" på Oversikt-fanen i Adobe Stock-bidragskontoen din, og klikk på fanen "Samlinger". Høyreklikk på en samling og velg "Publiser på Adobe Portfolio".

Da blir du omdirigert til Adobe Portfolio-nettstedet der du kan tilpasse siden, og eventuelt legge til Lightroom CC-album og eksisterende Behance-prosjekter.

Kan jeg synkronisere kontoen min etter at Fotolia-nettstedet er stengt?

Ja, du kan fortsette å synkronisere kontoen din etter 5. november 2019, når Fotolia-nettstedet blir slått sammen med Adobe Stock. Husk at du må synkronisere Fotolia-kontoen din for å laste opp nytt innhold etter 5. februar 2019, og at all opplasting av nytt innhold må gjøres via Adobe Stock-bidragsyterportalen.

Jeg er ikke interessert i å opprette noen Adobe Stock-konto. Hvilke andre alternativer har jeg?

Fra og med 5. februar 2019 kan du ikke laste opp eller sende inn nytt innhold via Fotolia-nettstedet, men du kan fortsette å be om utbetalinger, administrere innhold og laste opp skatteskjema på Fotolia-nettstedet fram til 5. november 2019.

Etter 5. november 2019 blir innhold som er tilgjengelig for lisensiering på både Fotolia- og Adobe Stock-nettstedet, bare tilgjengelig for lisensiering på Adobe Stock, og du fortsetter å tjene royalties i henhold til de eksisterende avtalene dine med Fotolia.

Hvis du ikke vil fortsette som bidragsyter, kan du lukke Fotolia-kontoen din og be om en avsluttende utbetaling ved å kontakte brukerstøtten for bidragsytere. Det er ingen krav til minimumsinntekt for å få sluttoppgjøret.

Feilsøking

Jeg husker ikke Fotolia-påloggingen eller passordet mitt.

Hvis du har glemt Fotolia-passordet, velger du Tilbakestill passord-koblingen på https://fotolia.com/Member/Login.

Hvis du har glemt brukernavnet ditt, må du kontakte brukerstøtten for bidragsytere.

Jeg har synkronisert Fotolia-kontoen min med Adobe Stock, men jeg kan ikke se innholdet mitt fra Fotolia. Siden er tom.

Dette kan skje hvis du har mer enn én Fotolia-konto, og e-postadressen du brukte for Adobe ID-en, er knyttet til en Fotolia-konto som ikke har noe innhold. Kontakt brukerstøtten for bidragsytere for å synkronisere Adobe Stock-kontoen din med riktig Fotolia-konto.

Jeg har opprettet en Adobe Stock-konto uten å synkronisere den med Fotolia-kontoen min. Finnes det en måte jeg kan slå sammen kontoene mine på?

Kontakt brukerstøtten for bidragsytere for å løse dette problemet.

Jeg bruker en tredjepartsapp slik som StockSubmitter for å laste opp innholdet mitt. Vil dette fungere med Adobe Stock?

Ta kontakt med utvikleren av tredjepartsappen for å sjekke om den er kompatibel med Adobe Stock. Vi minner om at du kan laste opp innhold direkte til Adobe Stock-bidragsyterportalen ved å bruke dra og slipp, eller via FTP. Vi støtter også opplasting direkte fra Adobe Photoshop Lightroom Classic CC og Adobe Bridge. Se Laste opp innholdet ditt hvis du vil vite mer.