Du tjener penger hver gang innholdet ditt lisensieres på Adobe Stock eller Fotolia. På denne siden finner du mer informasjon om hvordan du ber om en utbetaling.

Oversikt over royalties

Royalties for bilder, illustrasjoner og vektorgrafikk som selges på Adobe Stock, er lik 33 % av beløpet som kjøperen betaler. Prisen avhenger av abonnementsplanen. Det gis en minimumsgaranti for å sikre at bidragsytere alltid kompenseres med et rettferdig beløp, uansett hvilken pris som betales. Royalties for videoer som selges på Adobe Stock, er lik 35 % av beløpet som kjøperen betaler. Adobe Stock og Fotolia opererer med forskjellige vilkår. Se tabellen over royalties for mer informasjon.

Be om en utbetaling

Du kan be om utbetaling via PayPal, Payoneer eller Skrill når du har tjent minst USD 50 i royalties. Før du kan sende inn din første betalingsforespørsel, må følgende kriterier være innfridd:

• Et godkjent skatteskjema må være registrert i kontoen din.
  • Det må ha gått minst 45 dager fra første gang innholdet ditt ble solgt. Deretter kan du sende inn betalingsforespørsler hver gang du har tjent opp minst 50 USD.
  • For å motta pengene må du ha en gyldig PayPal-, Payoneer- eller Skrill-konto. Du kan opprette en slik konto i forbindelse med betalingsforespørselen. Payoneer er foreløpig bare tilgjengelig for bidragsytere utenfor USA som mottar betaling i amerikanske dollar. Dette inkluderer bidragsytere fra Sør-Amerika, Australia, Russland og Ukraina. Se Vanlige spørsmål om Payoneer hvis du vil vite hvordan du konfigurerer en konto. Vi kommer til å gjøre utbetaling via Payoneer tilgjengelig for resten av verden i nær fremtid.

Hvilken valuta du får betalt i, avhenger av hvilket land du opprettet kontoen din i. Valutaen bestemmes automatisk og kan ikke endres. Du får utbetalt i én av følgende valutaer: € / $ / £ / PLN / 円 / ₩ / SEK / R. Uansett hvilket land du er bosatt i, beregnes royalties ut fra den amerikanske kjøpsprisen for filen.

Merk:

I Japan må du ha en Premium PayPal-konto for å motta penger.

Slik ber du om en utbetaling:

1. Du finner din totale tilgjengelige saldo oppe til høyre i portalen for bidragsytere. Når du klikker på totalbeløpet, kommer du til salgssiden.

2. Hvis du har tjent minst 50 USD, vil Utbetaling-knappen være aktivert.

Utbetaling-knappen
    Utbetaling-knappen er blå fordi beløpet er over 50 USD
  3. Klikk på Utbetaling, og velg hvor mye penger du vil ta ut.

4. Velg PayPal, Payoneer eller Skrill.

Getting-paid-2
  5. Angi en gyldig e-postadresse som er koblet til utbetalingskontoen din. I motsatt fall avvises konverteringen.

Betalingene behandles i samme rekkefølge som de mottas, og er vanligvis ferdigbehandlet innen sju virkedager.

Merk:

Hvis du ikke laster opp et skatteskjema under delen Bidragsyterkonto i portalen for bidragsytere, blir alt innhold du selger, skattlagt med den maksimale satsen på opptil 30 %, avhengig av hvilket land du er bosatt i. Du vil dessuten ikke kunne sende inn forespørsler om utbetaling så lenge du ikke har et godkjent skatteskjema i kontoen din.