Slik får du betalt

Finn ut hvordan du ber om utbetaling på Adobe Stock.

Når du har tjent opp minst USD 25 i royalty på Adobe Stock, kan du be om en utbetaling. Du må ha oppfylt følgende kriterier:

• Du har et godkjent skatteskjema registrert i kontoen din.

• Det er minst 45 dager siden det første Adobe Stock-salget ditt. (Du kan sende inn en betalingsforespørsel hver gang du når minstegrensen på 25 USD.)

• Du har en gyldig PayPal-, Payoneer- eller Skrill-konto som pengene kan overføres til.

Betalingskontoer og valutainformasjon.

Du kan opprette en konto i forbindelse med betalingsforespørselen. Payoneer er bare tilgjengelig for bidragsytere utenfor USA som mottar betaling i amerikanske dollar. Dette inkluderer mennesker fra Sør-Amerika, Sør-Korea, Sør-Afrika, Australia, Russland, Tyrkia og Ukraina, samt alle med kontoer som er opprettet etter 18. februar 2020. Se Vanlige spørsmål om Payoneer hvis du vil vite hvordan du konfigurerer en konto.

Kontoer som er opprettet etter 18. februar 2020, og kontoer i Tyrkia, Sør-Afrika og Sør-Korea, blir betalt i amerikanske dollar. Kontoer som ble opprettet før 18. februar 2020, utbetales i valutaen til landet der kontoen ble opprettet. Valutaen som kontoen utbetales i, kan ikke endres.

Utbetalingen gjøres i en av følgende valutaer – € / $ / £ / PLN / 円 / SEK – for kontoer som er opprettet før 18. februar 2020. Uavhengig av hvor du bor, beregnes royalty ut ifra den amerikanske kjøpesummen for filene. Adobe bruker kreditter for å beregne royalty, der 1 kreditt = 1 USD = 1 euro = 0,75 GPB = 7,10 SEK = 4 PLN = 150 yen.

I Japan må du ha en Premium PayPal-konto for å motta penger.

I Indonesia, Sør-Afrika, Sør-Korea og Tyrkia må du ha en Payoneer-konto for å motta penger.

Følg disse trinnene for å be om en utbetaling

1. Du finner den tilgjengelige totalsaldoen din øverst til høyre i Bidragsyter-portalen. Når du klikker på totalbeløpet, kommer du til Innsikt-siden.

2. Hvis du har tjent minst 25 USD, er Utbetaling-knappen aktivert.

3. Klikk på Utbetaling og velg PayPal, Payoneer eller Skrill.

4. Skriv inn e-postadressen som er knyttet til kontoen din hos betalingsleverandøren du bruker. (E-postadressen må være gyldig, hvis ikke blir betalingsforespørselen din avvist.)

Utbetalingene behandles i samme rekkefølge som de mottas, og er vanligvis ferdigbehandlet innen syv virkedager.

Merknad om skatt: Hvis du ikke laster opp et skatteskjema i Bidragsyterkonto-delen i Bidragsyter-portalen, skattelegges alt innholdet du selger, med den maksimale satsen på 30 % avhengig av landet du er bosatt i. Du kan heller ikke sende inn en forespørsel om utbetaling hvis du ikke har et validert skatteskjema på kontoen din.

Bidragsytere i Russland og Hviterussland

Effekten av nye sanksjoner, eksportkontroller og embargoer

Hvis du er en bidragsyter i Russland eller Hviterussland, kan det hende du opplever problemer når du forsøker å flytte penger fra tilkoblede PayPal-, Payoneer- eller Skrill-kontoer ("tredjepartsleverandører av betalingstjenester") til bankkontoen din. Årsaken til dette er nye regjeringspålagte sanksjoner, eksportkontroller og embargoer som har blitt eller kan bli pålagt institusjoner og enkeltpersoner som befinner seg i disse landene.

Slik det er beskrevet her, støtter Adobe bidragsytere som ber om utbetaling via flere forskjellige tredjepartsleverandører av betalingstjenester. Adobe kontrollerer imidlertid ikke retningslinjene for utbetalinger hos disse leverandørene.

Det kan hende at de har blitt eller blir pålagt sanksjoner, eksportkontroller eller embargoer fra myndighetene som forhindrer overføringen av penger til lokale banker (f.eks. hvis banken din blir sanksjonert, eller hvis du bor i en region som er underlagt embargo).

Hvis du opplever problemer med å flytte penger til leverandøren din for betalingstjenester (f.eks. hvis pengene ikke har kommet inn på kontoen din hos leverandøren innen 2 uker etter at du ba om utbetalingen) eller med å flytte penger fra tredjepartsleverandøren til bankkontoen din, bør du kontakte kundestøtten hos leverandøren din. Her finner du støttesider for tredjepartsleverandører av betalingstjenester: PayPal, Payoneer og Skrill.

Adobe Stock overvåker alle utbetalinger for å bekrefte at pengene har blitt flyttet til betalingskontoen din hos tredjepart. Dersom utbetalingen avvises av tredjepartsleverandøren av betalingstjenester, flytter Adobe pengene tilbake til Adobe Stock Contributor-kontoen din. På grunn av dagens situasjon kan det hende det tar lengre tid enn vanlig før pengene blir flyttet tilbake til Adobe Stock Contributor-kontoen din.

Du kan kontakte Støtte for bidragsytere for å be om at forespørselen din om utbetaling avbrytes. Vær oppmerksom på at hvis utbetalingen allerede er mottatt og godkjent av tredjepartsleverandøren av betalingstjenester, kan den ikke avbrytes.

Det kan hende du kan velge en annen leverandør når du ber om en utbetaling. Finn ut mer