Du kan laste opp innhold til Adobe Stock på flere ulike måter. På denne siden gir vi en oversikt over de ulike måtene sortert etter innholdstype.

Opplasting av innhold – oversikt

Det er enkelt å laste opp bilder, illustrasjoner og vektorgrafikk i portalen for bidragsytere til Adobe Stock. Du kan dra og slippe filer på opptil 45 MB i portalen. Videoer må lastes opp via FTP. FTP-opplasting er mulig også for andre filtyper. For å gjøre det enda enklere kan du dessuten laste opp filer via stadig flere Adobe Creative Cloud-applikasjoner og -mobilapper. Uansett hvilken måte du velger, kan du laste opp så mange filer du vil. Det er ingen databegrensninger.

Merk:

Hvis du mister nettverkstilkoblingen, vil filene du allerede har lastet opp, være tilgjengelige i portalen for bidragsytere. Når du har koblet til på nytt, kan du fortsette å laste opp de resterende filene.

Laste opp bilder og illustrasjoner (JPEG-filer)

Før du laster opp, må du kontrollere at bildet er i JPEG-format og på minst 1600 x 2400 piksler.

Merk:

Råbilder kan lastes opp via Lightroom Classic eller Bridge. Bildene konverteres automatisk til JPEG-format med 300 ppi, og får sRGB-fargeprofil. Hvis du hadde tilordnet en annen profil, kontrollerer du at fargene fortsatt ser ut slik du forventer.

Laste opp vektorgrafikk (AI eller EPS)

Hvis du laster opp én enkelt vektorfil, må du kontrollere at tegnebrettet består av minst 3000 x 5000 piksler (15 MP).

Laste opp videoer

• Premiere Pro: Gå til Fil > Eksporter. I Eksporter-vinduet som åpnes, velger du Publiser-fanen og merker av for Adobe Stock. Med dette alternativet slipper du å bruke en FTP-klient.
  • FTP: Bruk din egen FTP-klient (f.eks. Filezilla) og følg instruksjonene i portalen for bidragsytere. Gå til portalen for bidragsytere og velg Last opp etterfulgt av Lær mer for å finne FTP-serverinformasjonen og påloggingsinformasjonen din.