Tips om titler og nøkkelord

Lær hvordan du lager metadata som bidrar til at innholdet ditt får oppmerksomhet på Adobe Stock.

Lag beskrivende titler

Titler er korte, saklige beskrivelser av innholdet ditt, som "En familie spiller fotball på stranden".Titlene dine kan påvirke kjøpers beslutninger om å lisensiere innholdet ditt, så det er viktig å lage dem med omhu.

Her er noen ting du bør huske på, og ting du bør unngå:

Du bør: Bruke titler for å introdusere innholdet ditt til kunder.Titler er søkbare og blir en del av nettadressen til Adobe Stock.

Du bør: Bruke titler som er relevante, beskrivende, objektive og presise.

Du bør: Begrense titler til 70 tegn eller færre for å hjelpe kundene med å finne innholdet ditt via nettsøkeresultater.

Unngå: Å behandle titler som lister over nøkkelord.

Unngå: Bruk av varemerker, merkenavn, produktnavn eller navn på personer i titler.

Her er noen eksempler på beskrivende titler:

Bruke funksjonen for automatiske titler i portalen for bidragsytere (bare på engelsk)

Med mindre filen du laster opp, har informasjon om tittelen i metadataene, vil Adobe Stock-bidragsyterportalen foreslå opptil tre engelske titler per fil. Klikk i tittelfeltet for å se forslagene, og velg eventuelt den du vil bruke. Du kan også se bort fra forslagene og angi din egen tittel.

Velg effektive nøkkelord

Kjøpere bruker nøkkelord for å søke etter innholdet de trenger, så det er viktig å velge nøkkelordene nøye.

Her er det du trenger å vite for å lage nøkkelord som hjelper potensielle kjøpere med å finne innholdet ditt:

Rekkefølgen på nøkkelordene er viktig: Sorter nøkkelordene etter relevans. Dette er det viktigste du kan gjøre for å sikre at kjøpere finner innholdet ditt på Adobe Stock.

Vær beskrivende, men ikke overdetaljert: Verktøyet tillater 49 nøkkelord, men vi anbefaler at du bruker 15–35.

Bruk bare ett språk: Alle nøkkelord må være på det samme språket – det du valgte under Språk for nøkkelord. Søkemotoren vår oversetter dem automatisk til andre språk som er tilgjengelige på Adobe Stock. Vi støtter titler og nøkkelord på engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk, polsk, portugisisk, japansk og koreansk.

Følg disse tilleggsretningslinjene:

• Substantiver: Bruk substantiver i entall (f.eks tiger, datamaskin, regnbue, coctail).
  • Verb: Du trenger bare å ta med én verbform. Bruk infinitiv for å beskrive handlinger (f.eks. løpe, hoppe, synge, smile).
  • Fraser: Angi fraser på to eller flere ord som en frase og som separate termer (f.eks. arktisk rev, arktisk, rev).
  • Fremhev fortellingen: Etter å ha beskrevet de grunnleggende elementene legger du til ekstra nøkkelord som beskriver følelser, stemning eller trender (f.eks. ensomhet, barndom, milepæler, bevaring).
  • Uvanlige ord: Ikke bruk uvanlige fraser. Hvis det ikke står i en vanlig ordbok, bør du sannsynligvis ikke bruke det som et nøkkelord. For eksempel ville "klatrestativ" fungert, mens "oppnedstang" ikke ville fungert.
  • Ingen personer: Hvis det ikke er mennesker på bildet, inkluderer du nøkkelordene "ingen mennesker" og "ingen".
  • Personer: Ikke ta med folks navn i nøkkelord.
  • Beskriv settingen: For å bidra til å sette scenen bruker du nøkkelord som innendørs, utendørs, dag, natt, solskinn, overskyet, interiør og eksteriør.
  • Synsvinkel: Bruk synsvinkelen avbildet i fotografiet (f.eks. ovenfra og ned, rett ovenfor).
  • Ytterligere informasjon: Hvis du kjenner til informasjon som etnisitet, alder eller sted, kan du inkludere disse opplysningene i nøkkelordene.
  • Tittelord: Sørg for å ta med alle viktige ord fra tittelen i dine topp ti nøkkelord for å øke søkerelevansen.

Til slutt, for å få nøkkelordtips for spesifikke emner som mennesker, dyr, steder og mat, sjekk ut vår feltveiledning til titler og nøkkelord.

Her er noen eksempler på effektive nøkkelordsett:

Image # 118332630 Kvinne viser musklene på stranden kvinne, rygg, stramme, muskel, strand, kaukasisk, senior, voksen, badedrakt, caps, svømmer, arm, bølge, himmel, kraft, humor, atlet, utendørs, dag, mennesker, alene, livsstil Image # 153150557 Illustrasjon av boxer med briller illustrasjon, tegning, bokserhund, briller, hund, hode, seriøs, svart, rød, gul, skjermutskrift, håndtegnet, håndlaget, rustikk, humor, vintage, retro, kjæledyr, grafikk, kunst, ingen personer, ingen, dyr Image # 133484809 Luftvisning av Uluwatu Tempel, Bali luftfoto, Uluwatu Temple, tempel, hav, kystlinje, klippe, stein, tropisk, Bali, natur, landskap, flerstedlig, dramatisk, naturskjønt, religion, frodig, bølge, vann, hav, Indonesia, utendørs, dag, ingen personer, ingen, reise

Legge til nøkkelord i portalen for bidragsytere

Det er tre måter å legge til nøkkelord i portalen: automatisk, ved å kopiere og lime inn, eller ved å gjøre masseopplastinger via CSV.

1. Bruke automatiske nøkkelordforslag

Det automatiske nøkkelordverktøyet drevet av Adobe Sensei foreslår opptil 25 nøkkelord for hvert bilde. Nøyaktighet er viktig, sørg for å gå gjennom foreslåtte nøkkelord og bare velg ord som gjelder spesifikt for ressursen din.

Velg alle nøkkelord som er relevante for filen du indekserer. Når et anbefalt nøkkelord er lagt til filen din, vil ordet bli uthevet med en svart kant. Hvis alle anbefalte nøkkelord er relevante for filen din, kan du velge "Legg til alle"-knappen for å legge ved alle nøkkelordene.

MERK: Det er usannsynlig at alle anbefalte nøkkelord er aktuelle. Hvis du legger til irrelevante nøkkelord, kan det ha en negativ innvirkning på søkeplasseringen og redusere muligheten for salg.

• Importere nøkkelord fra Adobe Creative Cloud-applikasjoner: Hvis du har lagt til nøkkelord for bildene dine i Adobe Photoshop, Lightroom, Lightroom Classic eller Adobe Bridge, vil du se dem oppført automatisk i nøkkelordfeltet, og de vil allerede være uthevet hvis de er inkludert i listen over foreslåtte nøkkelord.

2. Kopiere og lime inn nøkkelord.

Hvis du oppretter nøkkelord ved hjelp av en ekstern tekstfil, kan du kopiere og lime dem inn i nøkkelordfeltet.

3. Laste opp nøkkelord via CSV-filer.

Du kan også bruke CSV-filer til å spore og laste opp nøkkelordene dine.Finn ut mer

Rekkefølgen på nøkkelord

Det er veldig viktig at du lister opp de 10 første nøkkelordene dine etter relevans – fra viktigst til minst viktig. De ti første nøkkelordene vil ha mest å si for søkeplasseringen.

For å endre rekkefølgen på nøkkelord og flytte de mest relevante ordene til topp ti, klikker du på bryteren for å endre rekkefølgen.

Du vil nå se rekkefølgen på nøkkelordene:

• Klikk på tallet til venstre for nøkkelordet du vil flytte og dra det til ønsket posisjon (1).
  • Klikk på pilen til høyre for et nøkkelord (2) for å flytte det til toppen (2).
  • For å fjerne et nøkkelord klikker du på X til høyre for ordet eller fjerner markeringen av det uthevede ordet i feltet med nøkkelordforslag (3).

Adobe Artists: Rawpixel.com |230337669, AmazingAerialAgency | 343928349, Michelle Mildenberg | 337369119, Peathegee Inc - Blend Images | 118332630, Inst:@victoria_novak | '153150557, Dmitry | 133484809

Logg på kontoen din

[Feedback V2 Badge]