Det finns många tänkbara orsaker till att en PDF-fil inte går att öppna i din webbläsare eller dator med Adobe Reader DC eller Acrobat DC. Prova lösningarna nedan för att felsöka problemen.

Notera att det går inte att reparera en skadad PDF. Om du däremot har källfilen kan du skapa PDF-filen på nytt med hjälp av en Adobe-produkt, t.ex. Acrobat eller Photoshop Elements.

Kan inte öppna PDF-filen i webbläsaren

De flesta moderna webb enkelt kan öppna PDF-filer. Prova nedanstående om du har problem med att öppna specifika PDF-dokument på en webbsida.

Hämta PDF-filen och öppna den i Acrobat Reader DC eller Acrobat DC.

1. Högerklicka (Windows) eller Ctrl-klicka (Mac OS) på länken till PDF-filen.

2. Välj lämpligt alternativ för att spara eller hämta på din webbläsare:

• (Google Chrome) Spara länk som
    • (Internet Explorer) Spara mål som
    • (Firefox) Spara länk som
    • (Safari) Hämta länkad fil
  3. Kontrollera att den markerade filtypen är ett Adobe Acrobat-dokument och spara sedan filen.

Obs!

Om du inte ser dialogrutan Spara som kan webbläsaren ha öppnat ett separat nedladdningsfönster och redan hämtat filen automatiskt.

4. Leta upp den sparade PDF-filen och öppna den genom att dubbelklicka. Om webbläsarens nedladdningsfönster är öppet kan du klicka på PDF-filen i listan över hämtningar.

Det går inte att öppna PDF-filen på din dator

Om du inte kan öppna en PDF-FIL på datorn, försök förslagen under i den ordning som de visas.

Installera Adobe Acrobat Reader DC gratis på din dator

Gå vidare till nästa steg om du har Acrobat Reader DC eller Acrobat DC installerat på din dator.

Acrobat Reader DC är den enda PDF-läsaren utan kostnad som kan öppna och hantera alla typer av PDF-innehåll, inklusive formulär och multimedia.

Ställ in Acrobat Reader DC eller Acrobat DC som standardägare av PDF.

Ditt system kanske inte är inställt för att automatiskt öppna PDF-filer från skrivbordet med Acrobat Reader DC eller Acrobat DC. Här beskrivs hur du ställer in det:

Windows-användare

1. Högerklicka på PDF-filen och välj Öppna med > Välj standardprogram (eller Välj ett annat program i Windows 10).

Välj standardprogram
  2. Välj Adobe Acrobat Reader DC eller Adobe Acrobat DC i listan över program och gör följande:

• (Windows 7 och tidigare) Välj Använd alltid det valda programmet för att öppna den här typen av filer.
    • (Windows 8) Välj Använd det här programmet för alla pdf-filer.
    • (Windows 10) Välj Använd alltid det här programmet för att öppna pdf-filer.
    Välj standardprogram
    Windows 10
    Välj standardprogram

Obs!

Om du har både Adobe Acrobat DC samt Adobe Acrobat ReaderDC installerade på datorn, väljer du Adobe Acrobat DC.

3. Klicka på OK.

Mac OS-användare

1. Klicka på PDF-filens ikon i Finder för att markera det.

2. Välj Fil > Hämta information.

Hämta information
  3. Klicka på triangeln bredvid Öppna med och välj Adobe Acrobat Reader eller Adobe Acrobat i popup-listan (om inställningen inte finns i listan, välj Annan om du vill välja den).

Välj standardprogram
  4. Klicka på Ändra alla.

Uppdatera Acrobat Reader DC eller Acrobat DC.

Adobe släpper regelbundet säkerhetsuppdateringar till Acrobat Reader DC och Acrobat DC. Att installera de senaste uppdateringarna kan lösa problemet.

1. Öppna Acrobat Reader DC eller Acrobat DC.

2. Välj Hjälp > Kontrollera om det finns uppdateringar.

Kontrollera om det finns uppdateringar
  3. Om dialogrutan Uppdaterare visas klickar du på Ja. Uppdateringen installeras automatiskt.

Uppdatera Acrobat
  4. Starta om datorn.

Öppna Acrobat Reader DC eller Acrobat DC.

Acrobat Reader DC eller Acrobat DC, eller resurser som de behöver, kan ha skadats. Försök att reparera produkten med hjälp av steget nedan.

1. Kör reparation inifrån Acrobat Reader DC eller Acrobat DCHjälp > Reparera Installation

Reparera installationen

Behöver du fortfarande hjälp

Symptom eller fel TechNote eller lösning
Kan inte öppna en lösenordskyddad PDF-fil Öppna skyddade PDF-filer
Att öppna misstänkta PDF-filer: Reader och Acrobat blockerar PDF-filer som inte håller vissa bransch-specifika PDF-standarder eller innehåller potentiellt skadligt innehåll. Var försiktig. Den här typen av PDF-filer kan utgöra säkerhetsrisker för din dator. Dubbelkolla med källan till dokumentet, t.ex. den person som skickade det till dig eller den webbplats som du hämtade det från, för att verifiera att dokumentet är säkert att öppna.
Det går inte att öppna en PDF-fil-filer som har skapats med äldre produkter eller produkter som inte är Adobe

Om du litar på den som har skapat PDF-filen och dess ursprung, kan du överväga att använda en tidigare version av Reader eller Acrobat för att öppna PDF-filen. Om du vill återgå till en äldre version, måste du först avinstallera den version av Acrobat eller Reader som för närvarande är installerad.

Ett felmeddelande visas när du försöker att öppna en PDF-fil som har skapats i InDesign eller Illustrator.

Jag kan inte öppna en PDF-fil som har skapats med InDesign eller Illustrator (Mac, InDesign och Illustrator) i Acrobat