Installera Adobe Acrobat Reader DC | Mac OS

Windows-användare: Vid användning av en Windows-dator, gå till Installera Adobe Acrobat Reader DC | Windows.

Installationsprocessen av Adobe Acrobat Reader DC är uppdelad i två steg: Hämta installationspaketet och installera Acrobat Reader DC från paketfilen. Den gamla versionen av Reader behövs inte tas bort innan du installerar Acrobat Reader DC.

Systemkrav

Kontrollera att datorn uppfyller minimisystemkraven innan du installerar Acrobat Reader DC. Om du använder macOS Big Sur, läs kompatibilitetsdokumentet för Big Sur för att förstå de kända felen.

Du behöver version 10.13 av macOS 10.13 eller senare för att köra Acrobat Reader DC. Om ditt operativsystem är äldre
kan du installera en tidigare version av Reader. Stegvisa anvisningar finns i Installera en äldre version av Adobe Reader på Mac OS.

Obs!

Är du osäker på vilken version av Mac OS du har? Klicka på Apple-ikonen i skärmens övre vänstra hörn och välj Om den här datorn.

Firefox: Hämta och installera Acrobat Reader DC

1. Gå till Hämtningssidan för Adobe Acrobat Reader och klicka på Installera nu.

Obs!

Du måste ha Mac OS X 10.9 eller senare för att köra Acrobat Reader DC. Om du kör Mac OS X 10.8 eller en äldre version ser hämtningssidan för Adobe Reader ut så här:

Du kan installera en äldre version av Acrobat Reader. Anvisningar finns i Installera en äldre version av Adobe Reader på Mac OS.

2. Välj Spara fil när du tillfrågas om att spara dmg-filen.

Obs!

Om du inte kan se dialogrutan kanske den blockeras av ett annat fönster. Försök flytta på alla andra fönster.

3. Dubbelklicka på .dmg-filen. (Välj Verktyg > Hämtning om du inte ser Hämtningsfönstret.)

4. Dubbelklicka på Installera Adobe Acrobat Reader DC för att starta installationen.

Dubbelklicka för att installera

5. Klicka på Öppna när du får frågan om du vill öppna filen.

6. Ange användarnamn och lösenord för macOS när du uppmanas till det.
    Om du inte kommer ihåg lösenordet ska du gå till Apple-dokumentet: https://support.apple.com/HT202860

7. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.

Safari: Hämta och installera Acrobat Reader DC

1. Gå till Hämtningssidan för Adobe Acrobat Reader och klicka på Installera nu.

Obs!

Du måste ha Mac OS X 10.9 eller senare för att köra Acrobat Reader DC. Om du kör Mac OS X 10.8 eller en äldre version ser hämtningssidan för Adobe Reader ut så här:

Du kan installera en äldre version av Acrobat Reader. Anvisningar finns i Installera en äldre version av Adobe Reader på Mac OS.

2. Dubbelklicka på .dmg-filen. (Om du inte ser nedladdningsfönstret för Safari, klicka på Hitta > (användarnamn) > Nedladdningsbara filer.)

3. Dubbelklicka på Installera Adobe Acrobat Reader DC för att starta installationen.

4. Klicka på Öppna när du får frågan om du vill öppna filen.

5. När du uppmanas till det, ange ditt macOS användarnamn och lösenord.
    Om du inte kommer ihåg lösenordet ska du  gå till Apple-dokumentet: https://support.apple.com/HT202860

6. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.

Chrome: Hämta och installera Acrobat Reader DC

1. Gå till Hämtningssidan för Adobe Acrobat Reader och klicka på Installera nu.

Obs!

Du måste ha Mac OS X 10.9 eller senare för att köra Acrobat Reader DC. Om du kör Mac OS X 10.8 eller en äldre version ser hämtningssidan för Adobe Reader ut så här:

Du kan installera en äldre version av Acrobat Reader. Anvisningar finns i Installera en äldre version av Adobe Reader på Mac OS.

2. Klicka på filen när den visas längst ned i webbläsaren. (Välj Hämtningar i Chrome-menyn om du inte ser filen.)

3. Dubbelklicka på Installera Adobe Acrobat Reader DC för att starta installationen.

4. Klicka på Öppna när du får frågan om du vill öppna filen.

5. Ange användarnamn och lösenord för macOS när du uppmanas till det.
    Om du inte kommer ihåg lösenordet ska du gå till Apple-dokumentet: https://support.apple.com/HT202860.

6. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.