Windows-användare: Vid användning av en Windows-dator, gå till Installera Adobe Acrobat Reader DC | Windows.

Installationsprocessen av Adobe Acrobat Reader DC är uppdelade i två steg. Hämta först installationspaketet och installera sedan Acrobat Reader DC via paketfilen. Den gamla versionen av Reader behövs inte tas bort innan du installerar Acrobat Reader DC.

Systemkrav

Innan installationen påbörjas måste du kontrollera att systemet uppfyller lägsta systemkraven.

Installera Reader på äldre operativsystem

Du måste ha Mac OS X 10.9 eller senare för att köra Acrobat Reader DC. Om ditt operativsystem är äldre
kan du installera en tidigare version av Reader. Stegvisa anvisningar finns i Installera en äldre version av Adobe Reader på Mac OS.

Obs!

Är du osäker på vilken version av Mac OS du har? Klicka på Apple-ikonen i skärmens övre vänstra hörn och välj Om den här datorn.

Firefox: Hämta och installera Acrobat Reader DC

1. Gå till Hämtningssidan för Adobe Acrobat Reader och klicka på Installera nu.

Acrobat Readers hämtningssida

Obs!

Du måste ha Mac OS X 10.9 eller senare för att köra Acrobat Reader DC. Om du kör Mac OS X 10.8 eller en äldre version ser hämtningssidan för Adobe Reader ut så här:

Adobe Readers hämtningssida för äldre operativsystem

Du kan installera en äldre version av Acrobat Reader. Anvisningar finns i Installera en äldre version av Adobe Reader på Mac OS.

2. Välj Spara fil när du tillfrågas om att spara dmg-filen.

Obs!

Om du inte kan se dialogrutan kanske den blockeras av ett annat fönster. Försök flytta på alla andra fönster.

Välj Spara fil
  3. Dubbelklicka på .dmg-filen. (Välj Verktyg > Hämtning om du inte ser Hämtningsfönstret.)

Dubbelklicka på .dmg-filen
  4. Dubbelklicka på Installera Adobe Acrobat Reader DC för att starta installationen.

Dubbelklicka för att installera
  5. Klicka på Öppna när du får frågan om du vill öppna filen.

Klicka på Öppna
  6. Ange ditt användarnamn och lösenord för macOS när du uppmanas till det.
    Om du inte kommer ihåg ditt lösenord, gå till Apple-dokumentet: https://support.apple.com/en-in/HT202860

Ange ditt användarnamn och lösenord
  7. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.

Klicka på Slutför

Safari: Hämta och installera Acrobat Reader DC

1. Gå till Hämtningssidan för Adobe Acrobat Reader och klicka på Installera nu.

Acrobat Readers hämtningssida

Obs!

Du måste ha Mac OS X 10.9 eller senare för att köra Acrobat Reader DC. Om du kör Mac OS X 10.8 eller en äldre version ser hämtningssidan för Adobe Reader ut så här:

Adobe Readers hämtningssida för äldre operativsystem

Du kan installera en äldre version av Acrobat Reader. Anvisningar finns i Installera en äldre version av Adobe Reader på Mac OS.

2. Dubbelklicka på .dmg-filen. (Om du inte ser nedladdningsfönstret för Safari, klicka på Hitta > (användarnamn) > Nedladdningsbara filer.)

Dubbelklicka på .dmg-filen
  3. Dubbelklicka på Installera Adobe Acrobat Reader DC för att starta installationen.

Dubbelklicka för att installera
  4. Klicka på Öppna när du får frågan om du vill öppna filen.

Klicka på Öppna
  5. När du uppmanas till det, ange ditt macOSanvändarnamnoch lösenord.
    Om du inte kommer ihåg ditt lösenord, gå till Apple-dokumentet: https://support.apple.com/en-in/HT202860

Ange ditt användarnamn och lösenord
  6. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.

Klicka på Slutför

Chrome: Hämta och installera Acrobat Reader DC

1. Gå till Hämtningssidan för Adobe Acrobat Reader och klicka på Installera nu.

Acrobat Readers hämtningssida

Obs!

Du måste ha Mac OS X 10.9 eller senare för att köra Acrobat Reader DC. Om du kör Mac OS X 10.8 eller en äldre version ser hämtningssidan för Adobe Reader ut så här:

Adobe Readers hämtningssida för äldre operativsystem

Du kan installera en äldre version av Acrobat Reader. Anvisningar finns i Installera en äldre version av Adobe Reader på Mac OS.

2. Klicka på filen när den visas längst ned i webbläsaren. (Välj Hämtningar i Chrome-menyn om du inte ser filen.)

Klicka på den hämtade filen
  3. Dubbelklicka på Installera Adobe Acrobat Reader DC för att starta installationen.

Dubbelklicka för att installera
  4. Klicka på Öppna när du får frågan om du vill öppna filen.

Klicka på öppna
  5. Ange ditt användarnamn och lösenord för macOS när du uppmanas till det.
    Om du inte kommer ihåg ditt lösenord, gå till Apple-dokumentet: https://support.apple.com/en-in/HT202860.

Ange användarnamn och lösenord
  6. Klicka på Slutför när du får bekräftelsemeddelandet om att installationen är slutförd.

Klicka på Slutför