Vad som behandlas i det här avsnittet

Skriv ut till fil från Illustrator 10.0.x i Mac OS X v10.1 eller senare
Skriv ut till fil från Illustrator CS - CS5

Använd alternativet Skriv ut till fil för att:

• Skapa PostScript-filer i Adobe Illustrator som du sedan kan skicka till RIP eller en PostScript-skrivare.
  • Destillera med Adobe Acrobat Distiller för att skapa Adobe PDF-fil.

Du kan skapa flersidiga PDF-filer i Illustrator CS och tidigare genom att:

1. Välja alternativet Flera ritytor i Dokumentinställningar.
  2. Skriver ut till fil.
  3. Destillera PostScript-filen du skapat i Acrobat Distiller.

Du kan använda alternativet Skapa flersidig PDF från flera ritytor i dialogrutan Spara för att skapa flersidiga PDF-filer direkt från Illustrator CS2 - CS5. Du kan också skriva ut separationer till fil och sedan destillera filen i Acrobat Distiller och då skapa en flersidig PDF-fil där var och en av sidorna motsvarar en tryckplåt.

Alternativet Flera ritytor i Illustrator skapades inte specifikt för detta arbetsflöde och resultatet kan variera beroende på vilken version av Illustrator du använder, och i vilket operativsystem du använder den.

Versioner

Illustrator CS5 och tidigare

Skriva ut till fil från Illustrator 10.0.x i Mac OS X v10.1 eller senare

När du skriver ut till fil och använder flera ritytor skapar Illustrator enbart en PostScript-fil som innehåller enbart en rityta eller sida. Oftast fall inkluderar Illustrator den sista ritytan eller sidan i Illustrator-dokumentet i PostScript-filen. Om du exempelvis skriver ut ett Illustrator-dokument med sex ritytor till fil kommer Illustrator enbart att ta med den sjätte och sista ritytan i PostScript-filen.

När du skriver ut till fil och använder separationer skapar Illustrator en PostScript-fil. När du destillerar denna fil skapar Acrobat Distiller en flersidig PDF-fil. Antal sidor beror på hur många tryckplåtar du skrivit ut.

Skriva ut till fil från Illustrator CS - CS5

När du skriver ut till fil och använder flera ritytor skapar Illustrator en PostScript-fil. När du destillerar denna fil skapar Acrobat Distiller en flersidig PDF-fil. Antal sidor beror på antal ritytor i dokumentet (för filer inställda för flera ritytor) eller på hur många plåtar du skriver ut (för filer från vilka du skriver ut separationer för tryckplåtar).