Camera Raw kan använda en kompatibel bildprocessor (kallas även för en videoadapter, ett grafikkort eller en GPU) för att snabba upp flera åtgärder.

Obs!

Det här dokumentet behandlar specifikt Camera Raw. För mer information om Photoshops användning av bildprocessorn, se:

Systemkrav

Kontrollera först att ditt system uppfyller systemkraven för Camera Raw och de lägsta systemkraven för accelererade grafikprocessorfunktioner.

Fastställ om Camera Raw kommer åt grafikkortet

När Camera Raw kan använda grafikkortet är alternativet Använd bildprocessor markerat i Camera Raws inställningar. Gör följande om du vill öppna Camera Raws inställningar:

• Mac OS: Välj Redigera > Inställningar > Camera Raw
  • Windows: Välj Photoshop > Inställningar > Camera Raw

Fastställa märke och modell för ditt grafikkort

För att fastställa märket och modellen för ditt grafikkort, starta Photoshop och välj Hjälp > Systeminformation för att se information om bildprocessorn:

Systeminformationsfönster för Adobe Camera Raw som visar GPU-information

Felsökning

Eventuella fel du kan stöta på

• Bildområdet i Camera Raw-dialogen är helt blått eller helt vitt
  • Att dra i framkallningsmodulens skjutreglage gör att bildens ljusstyrka flimrar eller oväntat ändrar färg
  • Krasch vid anrop av Camera Raw, kraschar och fryser i allmänhet eller går oförklarbart långsamt
  • En text om att grafikprocessoraccelerationen har inaktiverats på grund av fel visas under "Använd grafikprocessor" i Camera Raws prestandainställningar
  • Förhandsvisningsbilder och miniatyrbilder delas upp i skarpt avgränsade, förskjutna rutor i Windows
Adobe Camera Raw-felmeddelande under alternativet Använd grafikprocessor

Lösningar

1. Uppdatera Photoshop och Camera Raw.
  2. Uppdatera grafikkortets drivrutin.
  3. Inaktivera tredje parts grafikacceleratorer
  4. GPU-överklockningsverktyg och verktyg och haxies stöds inte (som exempel kan Riva Tuner och MSI Afterburner nämnas).

5. Inaktivera Automatisk grafikväxling under fliken för energispararen i Systeminställningar (Mac OS).
  6. Ersätt ditt grafikkort med ett nyare, kompatibelt grafikkort.
  7. Avmarkera Använd grafikprocessor i Camera Raw-inställningarna:
    • Mac OS:Välj Photoshop > Inställningar > Camera Raw.
    • Windows: Välj Redigera > Inställningar > Camera Raw

Uppdatera grafikkortets drivrutin

Om Camera Raw inte ansluter till din bildprocessor och din videoadapter uppfyller minimisystemkraven, ska du uppdatera grafikdrivrutinen.

Mac OS

Grafikdrivrutiner uppdateras via operativsystemsuppdateringar. Se till att du har de senaste OS-uppdateringarna genom att välja ”Programuppdatering” från Apple-menyn eller Uppdateringar i App Store-programmet.

Windows

Hämta den senaste drivrutinen direkt från din videoadapter tillverkarens webbplats:

Obs!

Viktigt: När man utför Windows Update uppdateras inte din grafikdrivrutin. Du måste gå direkt till din kortillverkares webbplats för att söka efter drivrutinsuppdateringar.

Drar Photoshop nytta av fler än en bildprocessor eller grafikkort?

• Camera Raw har för närvarande inte nytta av fler än en bildprocessor. Att använda två grafikkort förbättrar inte Camera Raws prestanda.
  • Flera grafikkort med motstridiga drivrutiner kan orsaka problem med GPU-accelererande eller aktiverade funktioner i Camera Raw.
  • Koppla två (eller flera) skärmar till ett grafikkort för bästa resultat.
  • Om du måste använda flera grafikkort ska du se till att de är av samma märke och modell. Annars kan kraschar och andra problem inträffa.
  • Använd enhetshanteraren i Windows att inaktivera ett grafikkort. Högerklicka på kortets namn i enhetshanteraren och välj inaktivera.
Adobe Camera Raws snabbmeny för att inaktivera grafikkortet

För instruktioner om hur du ställer in ett visst kort att vara det primära grafikkortet på Windows, rådfråga korttillverkarens drivrutinsdokumentation.