Du kanske har sparat en fil med fel tillägg, till exempel en JPEG-fil med ett .psd-tillägg. Du kan inte öppna filen i Photoshop på grund av ett fel

Om du inte minns den faktiska filtyp som filen bör vara kan du använda följande metod för att avgöra ett dokuments filtyp

Obs!

Om du väljer Arkiv > Skaffa information... från macOS Finder får du inte exakt verklig filtyp för ett dokument eftersom den endast tittar på filnamnet för att avgöra filtyp. Metoden som beskrivs nedan med terminalen läses in i filhuvudet för att få den verkliga filtypen.

macOS

1. Öppna terminalen

Terminal
  2. I Terminal skriver du ”file ” (ordet ”file” med ett blanksteg efter det)

Skriv ordet file med ett blanksteg efter det
  3. Dra filen du vill bestämma filtypen för till terminalfönstret

Dra filen till terminalen
  4. Sökvägen till filen och dess namn visas i terminalfönstret

Filens sökväg och namn
  5. Tryck på Retur för att se filtypen

Titta på fildatatypen

Obs!

I det här fallet heter filen ”mydocument.psd” men filen är faktiskt en JPEG. Byta namn på filen till ”mydocument.jpg” för att kunna öppna den i Photoshop.