Söker du efter information som hör till den senaste versionen av Photoshop CC? Se Hämtningsbara plugin-program och innehåll.

Photoshop CS5 på Mac OS har gjorts om i grunden för att köras som ett 64-bitarsprogram på 64-bitars Mac OS-versioner. På grund av detta körs inte gamla 32-bitars plugin-program eller kan orsaka fel eller krascher när du använder dem i antingen 32- eller 64-bitarsversionen av Photoshop. Se nedan för information om hur du öppnar Photoshop CS5 i 64- och 32-bitarslägen.

Bekräfta att plugin-program från tredjepart är kompatibla

Precis som med tidigare versioner av Photoshop ska du inte kopiera gamla plugin-program från tredje part eller tidigare versioner av Photoshop till mappen med plugin-program i Photoshop CS5. Om du har ställt in en mapp för ytterligare plugin-program i inställningarna för plugin-program ska du avmarkera detta alternativ. Eller kontrollera att alla plugin-program i den mappen är kompatibla med Photoshop CS5. Kontakta tillverkarna av tredje parts plugin-program för versioner som är kompatibla med 32- eller 64-bitars Photoshop CS5.

Plugin-program som kan hämtas via webben

En del plugin-program som varit tillgängliga för tidigare versioner av Photoshop är inte längre tillgängliga för CS5. Andra kan hämtas via webben men är inte installerade som standard. De plugin-program som kan hämtas via webben är samlade i paket.

Hämta alternativa plugin-program från dessa platser:

För Mac OS: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4965
För Windows: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4688

Obs! Installationsanvisningar finns i filen ReadmeCS5_Optionalplugin.pdf som ingår i hämtningen.

Plugin-program som stöds i 32- och 64-bitars Windows, men endast 32-bitars Mac OS

Se nedan för instruktioner om hur man öppnar Photoshop CS5 i 64-bitars och 32-bitars läge.

Plugin-program som inte länge stöds i Photoshop CS5

• Filmstrip-format. Tidigare versioner fungerar inte i Photoshop CS5.
  • Texturfyllning

Plugin-program som endast stöds i 32-bitars Windows och Mac OS

• Skicka videoförhandsgranskning till enhet
  • Videoförhandsgranskning

Se nedan för instruktioner om hur man öppnar Photoshop CS5 i 64-bitars och 32-bitars läge.

Plugin-program som är tillgängliga via webben— stöds i 32- och 64-bitars Windows och Mac OS

• Alias
  • ElectricImage
  • SGIRGB
  • SoftImage
  • Obegränsad storlek för förhandsgranskning
  • HSBHSL
  • Bädda in / läsa Digimarc-vattenstämpel

Plugin-program tillgängliga på webben — stöds i 32- och 64-bitars Mac OS

• AvaktiveraHämtainfoKommentar
  • AvaktiveraScratchKomprimering
  • TvingaVMKomprimering
  • TvingaVMBuffring
  • AvaktiveraVMBuffring
  • KommaihågLångsammaFiler
  • ObegränsadUrklippsstorlek
  • Överrulla alltid
  • Bläddra över flytande fönster

Plugin-program som är installerade i SC5, som var tillval i tidigare versioner

• JPEG2000

Andra ändringar

• Verktygsförinställningarna är inte längre bakåtkompatibla.
  • TWAIN: Plugin-programmet för TWAIN-skannern är inte längre installerat i Photoshop CS5 men kan hämtas via webben. Stöds när du kör Photoshop CS5 på 32-bitars Windows eller 32-bitars Mac OS. Stöds även som 64-bitarsapplikationer på 64-bitars Mac OS med skannrar som stöder 64-bitars skannerdrivrutiner. Insticksprogrammet för TWAIN-skanner stöds också om du kör Photoshop CS5 som 32-bitarsapplikation på 64-bitars Windows eller 64-bitars Mac OS.För mer information, se Plugin-programmet TWAIN | Photoshop CS4, CS5  (kb405072).
  • Äldre droplets som inte stöds i 64-bitars Mac 10.5. Rosetta behövs för att köra droplets.

Så här kör du Photoshop CS5 i 32- och 64-bitarslägen

Köra Photoshop CS5 på Mac OS som ett 32-bitarsprogram:

1. Markera Adobe Photoshop CS5-tillämpningsfilen installerad som standard i Program/Adobe Photoshop CS5-mappen.
  2. Välj fil > Hämta info och markera Öppna i 32-bitarsläge.

Hämta information för att aktivera 32-bitarsläge

Avmarkera detta val för att köra Photoshop CS5 i 64-bitarsläge.

Köra Photoshop CS5 i Windows som ett 32-bitarsprogram:

1. Stäng Photoshop CS5.
  2. Gå till Program (x86) > Adobe > mappen Adobe Photoshop CS5..
  3. Dubbelkicka på Adobe Photoshop CS5.exe-filen.

Köra Photoshop CS5 i Windows som ett 64-bitarsprogram (om din version av Windows och din maskinvara stöder 64 bitar):

1. Stäng Photoshop CS5.
  2. Gå till Program > Adobe > mappen Adobe Photoshop CS5.
  3. Dubbelkicka på Adobe Photoshop CS5.exe-filen.