De valfria plugin-programmen för Alias, SGIRGB, SoftImage, HSB & HSL, Electric Image och Wavefront RLA installeras inte som standard men kan hämtas nedan.

Kompatibilitet

Plugin-program på denna sida är kompatibla med:

• Photoshop CC 2019
  • Photoshop CC 2018
  • Photoshop CC 2017
  • Photoshop CC 2015.5
  • Photoshop CC 2015
  • Photoshop CC 2014
  • Photoshop CC

Obs!

Från och med utgåvan av Photoshop CC (version 20.0) från oktober 2019 stöds inte längre 32-bitarsversionen av Windows. Om du har en 64-bitars version av Windows och behöver en 32-bitarsversion av Photoshop för kompatibilitet med äldre plugin-program eller drivrutiner kan du hämta en äldre 32-bitarsversion av Photoshop.

Anvisningar för nedladdning och installation

Installera valfria plugin-program:

1. Avsluta Photoshop.

2. Hämta önskat plugin-program:

Alias

Hämta

Hämta

Electric Image & HSBHSL (valfri Multiplugin)

Hämta

Hämta

SGIRGB

Hämta

Hämta

SoftImage

Hämta

Hämta

Wavefront RLA:

Hämta

Hämta

3. När du har hämtat plugin-programfilen ovan dubbelklickar du på filen för att packa upp den. Extrahera alla mappar om du får en sådan uppmaning.

4. Valfria plugin-program kan installeras på en av följande två platser:

• Versionsspecifik sökväg – vilken enbart läser in det installerade plugin-programmet för en specifik version av Photoshop CC (t.ex. bara Photoshop CC 2014)
    • Delad Creative Cloud-sökväg – vilket läser in plugin-programmet för alla installerade versioner av Photoshop CC utan att plugin-programmet måste installeras på nytt

För anvisningar om att lokalisera de här mapparna på macOS och Windows, seLokalisera mappar för plugin-program.

5. Starta om Photoshop.

Beskrivningar av plugin-programmen

Alias

Plugin-programmet Alias gör att du kan läsa och skriva filer i Alias-formatet .pix. Formatet används ofta i 3D-återgivningsprogramvara från Alias/Wavefront samt i vissa bildredigeringsprogram i UNIX-system.

Electric Image (del av valfritt multiplugin-program)

Multiplugin-programmet ElectricImage gör att du kan läsa och skriva filer i ElectricImage-formatet. 3D-återgivningsprogramvaran ElectricImage använder det här formatet.

HSBHSL (del av valfritt multiplugin-program)

Plugin-programmet HSL&HSB möjliggör konvertering RGB -> HSL (Hue, Saturation and Lightness) och tillbaka samt från RGB -> HSB (Hue, Saturation and Brightness) och tillbaka i Photoshop. Detta plugin-program gör att du kan ändra nyans (Hue), färgmättnad (Saturation) och ljushet (Brightness) i en bild som oberoende kanaler eller ändra i HSL/HSB med hjälp av kanalberäkningar.

SGIRGB

Plugin-programmet SGIRGB gör att du kan läsa och skriva filer i SGIRGB-formatet. Formatet används ofta i programvara på plattformen Silicon Graphics. Plugin-programmet SGI-bild känner igen tilläggen .sgi, .rgb, .rgba och .bw.

SoftImage

Plugin-programmet SoftImage gör att du kan läsa och skriva filer i SoftImage-formatet. Formatet används ofta för 3D-återgivningsprogramvara från SoftImage.

Wavefront RLA

Plugin-programmet Wavefront RLA (körlängdskodad version A) låter dig läsa och skriva filer i Wavefront-filformatet.  Formatet används ofta för 3D-återgivningsprogramvara från Wavefront.