Grundläggande

Vad är Adobe Acrobat Reader DC?

Adobe Acrobat Reader DC är programmet som är den kostnadsfria och betrodda standarden för att visa, skriva ut, signera och kommentera PDF-filer. Det är den enda PDF-läsaren som kan öppna och hantera alla typer av PDF-innehåll, inklusive formulär och multimedia. Den är nu ansluten till Adobe Document Cloud så att du kan arbeta med PDF-filer på datorer och mobila enheter.

Med Acrobat Reader DC kan du även få tillgång till premiumfunktioner när du vill göra mer med PDF-filer om du köper en prenumeration på Adobe PDF PackAdobe Export PDFAdobe Send & Track eller Adobe Sign.

Är Acrobat Reader DC gratis?

Ja. Acrobat Reader DC är ett kostnadsfritt program för datorer som finns på hämtningssidan för Reader eller där ikonen Get Adobe Acrobat Reader visas.

Varför ska jag uppdatera till Acrobat Reader DC?

Acrobat Reader DC fungerar med Adobe Document Cloud-tjänsterna och tar världens bästa PDF-läsare till nya höjder. Med ett intuitivt pekgränssnitt har Acrobat Reader DC kraftfulla nya funktioner som hjälper dig att få arbetet gjort var som helst. Det nya verktygscentrat ger dig snabbt åtkomst till de verktyg du använder mest och ger dig en elegant verktygsupplevelse som fungerar lika på stationära datorer, webben och mobila enheter.

Gör mer med gratisprogram:

• Arbeta med PDF-filer var som helst med den nya, kostnadsfria mobilappen Acrobat Reader för Android eller iOS. Utvalda funktioner finns också tillgängliga på Windows Phone.
  • Använd det nya verktyget Fyll i och signera på bordsdatorn när du vill fylla i PDF-formulär med den smarta funktionen för automatisk ifyllning. Ladda ned den kostnadsfria mobilappen Adobe Fill & Sign när du vill ha samma funktioner på din iPad- eller Android-surfplatta.
  • Spara pengar genom att spara på bläck och toner när du skriver ut från en Windows-dator.

Registrera dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster när du vill:

• Lagra och få tillgång till filer på Adobe Document Cloud med 2 GB gratis lagringsutrymme.
  • Få omedelbar åtkomst till de senaste filerna på datorer, webben och mobila enheter.
  • Synkronisera automatiska inställningar för att fylla i och signera på bordsdatorer, webben och iPad.

Köp en prenumeration på Adobe PDF Pack när du vill använda premiumfunktionerna i Reader på bordsdatorn, i den mobila appen Acrobat Reader och i webbläsaren.

• Konvertera dokument och bilder till PDF-filer.
  • Använd kameran på din mobila enhet för att ta bilder av pappersdokument eller formulär och konvertera dem till PDF.
  • Förvandla PDF-filer till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer.
  • Kombinera flera filer till en PDF (endast på webben).
  • Hämta signaturer från andra med en fullständig tjänst för e-signaturer.
  • Skicka, spåra och bekräfta elektronisk leverans av dokument i stället för att använda fax eller kurirtjänster (spårning är inte tillgängligt för mobila enheter).
  • Lagra och få tillgång till filer online med 20 GB lagringsutrymme.

Köp en prenumeration på Adobe Export PDF eller Adobe Send & Track när du bara vill använda enskilda verktyg.

Nya och förbättrade funktioner lanseras i vanliga fall varje kvartal. Läs Nyheter och förändringar när du vill veta vad som är nytt i Acrobat Reader DC.

Hur laddar jag ned det kostnadsfria programmet Acrobat Reader för datorer och mobila enheter?

Du kan lätt ladda ned de kostnadsfria Adobe Acrobat Reader-apparna för olika operativsystem och enheter:

Behöver jag Acrobat Pro eller Acrobat Standard om jag vill använda gratisprogrammet Acrobat Reader DC?

Nej. Acrobat Reader DC är ett fristående gratisprogram som du kan använda för att öppna, visa, signera, skriva ut, kommentera, söka i och verifiera PDF-filer. Acrobat Pro DC och Acrobat Standard DC är kostnadsbelagda produkter som ingår i samma familj. Se produktjämförelsen för Acrobat DC när du vill se skillnaderna.

Stöd för datorer och mobila enheter

Vilka operativsystem för datorer har Acrobat Reader DC stöd för?

Datorprogrammet Acrobat Reader DC kan köras i operativsystemen Windows och Mac.Hämta Reader för datorn eller läs systemkraven.

Vilka språk kan användas med Acrobat Reader DC?

Läs mer om språkstöd på sidan med systemkrav.

Finns Acrobat Reader tillgängligt för mobila enheter?

Precis som Reader för datorn, är Acrobat Reader DC för mobilen kostnadsfritt och det är branschens mest pålitliga mobila verktyg för att visa och hantera PDF-filer. Och nu, med tillägg av Adobe Document Cloud, kan du få tillgång till premiumfunktioner i appen när du vill göra mer med PDF-filer genom att köpa en prenumeration på Adobe PDF Pack eller Adobe Export PDF samt Adobe Acrobat Pro DC.

Gå till Google Play eller iTunes App Store när du vill hämta versioner för Android respektive iOS. Du kan också hämta den senaste versionen av den mobila appen för Windows Phone.

Funktionalitet

Vilka kommentarsverktyg finns i Acrobat Reader DC?

Med Reader är det enkelt att kommentera PDF-dokument. Med Reader på datorn kan du kommentera PDF-filer med klisterlappar, skriva text direkt på sidan, markera, stryka under eller använda genomstrykningar och rita på skärmen med frihandsverktyget. Samma kommentarsverktyg finns även i Acrobat Reader för mobila enheter.

Kan jag fylla i och spara formulär med Acrobat Reader DC?

Ja. Det nya inbyggda verktyget Fyll i och signera identifierar automatiskt om det finns ifyllbara formulärfält i PDF-filen och ger dig en intuitiv upplevelse som snabbt och enkelt får jobbet gjort. Med ett ifyllbart formulär är det enkelt att skriva eller välja dina svar i listrutor och sedan spara det ifyllda formuläret. När du arbetar med enkla PDF-filer som inte optimerats med formulärfält kan du klicka var som helst och skriva svar direkt i formuläret, eller acceptera förslag från dina personliga uppgifter för automatisk ifyllnad. När du är klar kan du spara ändringarna och skicka det ifyllda formuläret till andra.

Med den mobila appen Adobe Fill & Sign kan du utföra samma uppgifter på en iOS eller Android-enhet. Om du vill ladda ned appen Fyll i och signera kan du gå till Google Play eller iTunes App Store.

Kan jag signera dokument och formulär elektroniskt med Acrobat Reader DC?

Ja. Det nya, inbyggda verktyget Fyll i och signera gör det enkelt att signera dokument och formulär. Öppna bara en PDF-fil och signera genom att skriva eller rita din namnteckning eller använda en bild.

Med den mobila appen Adobe Fill & Sign kan du utföra samma uppgifter på en iOS eller Android-enhet. Om du vill ladda ned den kostnadsfria appen Fyll i och signera kan du gå till Google Play eller iTunes App Store. Du kan också fylla i och signera formulär med webbläsaren.

Kan jag samla in signaturer från andra och hantera signerade dokument i Acrobat Reader DC?

Ja. När du prenumererar på Adobe PDF Pack kan du begära signaturer från andra och spåra samt hantera svaren genom att välja Skicka för signering i verktygscentrat i Reader.

Med den mobila appen Adobe Sign kan du utföra samma uppgifter på en iOS eller Android-enhet. Om du vill ladda ned den kostnadsfria appen kan du gå till Google Play eller iTunes App Store. Du kan också skicka filer för signering via en webbläsare.

Kan jag skapa PDF-filer med Acrobat Reader DC?

Ja. När du prenumererar på Adobe PDF Pack kan du konvertera filer till PDF genom att välja verktyget Skapa PDF i verktygscentrat i Reader. Du kan också skapa PDF-filer med den mobila appen Acrobat Reader eller en webbläsare.

Kan jag exportera PDF-filer som redigerbara Office-dokument med Acrobat Reader DC?

Ja. När du prenumererar på Adobe Export PDF kan du konvertera PDF-filer till Microsoft Word-, Excel- eller RTF-filer genom att välja Exportera PDF i verktygscentrat i Reader. När du prenumererar på Adobe PDF Pack kan du även konvertera PDF-filer till PowerPoint. Du kan även exportera PDF-filer från den mobila appen Acrobat Reader eller en webbläsare.

Kan jag spåra filer som skickats med Acrobat Reader DC?

Ja. När du prenumererar på Adobe Send & Track eller Adobe PDF Pack kan du skicka och spåra dokument elektroniskt genom att välja att Skicka och spåra i verktygcentrat i Reader. När du använder Adobes verktyg för att skicka filer behöver du inte oroa dig för att e-postklienter avvisar stora filer. Och du kan spåra vad du har skickat i stället för att lita på en kurirtjänst eller ditt e-postsystem. Du kan också skicka filer från den mobila appen Acrobat Reader eller skicka och spåra från en webbläsare.

Kan jag redigera PDF-filer med Acrobat Reader?

Nej. Du kan inte göra permanenta ändringar i text eller bilder i PDF-filer med Acrobat Reader. Köp programmet Adobe Acrobat DC om du vill redigera PDF-filer.

Jag prenumererar på Adobe PDF Pack. Har någonting förändrats i och med lanseringen av Adobe Document Cloud?

Ja. I samband med lanseringen av Adobe Document Cloud har nya, kraftfulla funktioner lagts till i Adobe PDF Pack till samma överkomliga pris.

• Du kan använda det nya verktyget Fyll i och signera när du snabbt vill fylla i PDF-formulär med automatisk ifyllning.
  • Använd det nya verktyget Skicka för signering när du vill skicka, spåra, hantera och lagra signerade dokument med en fullständig tjänst för e-signaturer.
  • Använd det nya verktyget Skicka & spåra när du vill skicka, spåra och bekräfta leverans av dokument i stället för att använda fax eller kurirtjänster.
  • Använd kameran på din mobila enhet för att ta bilder av pappersdokument eller formulär och konvertera dem till PDF.

Hur fungerar tillgängligheten i Acrobat Reader DC för människor med funktionsnedsättningar?

Med Acrobat Reader DC kan personer med funktionsnedsättningar, t.ex. blindhet, dålig syn eller rörelsehinder, hantera PDF-dokument och formulär. Det inkluderar inbyggda funktioner samt stöd för hjälpmedelstekniker. Dessutom ger Adobe Acrobat Pro DC skribenter en fullständig uppsättning verktyg för att skapa och optimera hjälpmedelsanpassade PDF-filer.

Med Acrobat Reader DC i Windows kan användare:

• Anpassa tillgänglighetsinställningar med en lättanvänd guide
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Läsa upp PDF-filer högt med inbyggda funktioner eller arbeta med professionella läsprogram
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • NYTT Det går lättare att läsa text i läget för hög kontrast med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning i stort format genom att omforma textflödet på sidorna

Med Acrobat Reader DC för Mac kan användare:

• NYTT Arbeta med VoiceOver-skärmläsaren på Mac OS X-datorer
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • NYTT Det går lättare att läsa text i läget för hög kontrast med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning i stort format genom att omforma textflödet på sidorna

Läs mer på Adobe Accessibility Resource Center.

Säkerhet och kompatibilitet

Vad är skyddat läge?

För att skydda dig och din organisation från skadlig kod som försöker använda PDF-format för att skriva till eller läsa från datorns filsystem använder Adobe en "sandlådeteknik" som kallas Skyddat läge. Skyddat läge är aktiverat som standard i Acrobat Reader DC och det skyddar mot attacker som försöker installera skadliga program på datorn samt blockerar individer från att komma åt och extrahera känsliga data eller immateriell egendom från datorn eller företagets nätverk.

Hur kan jag styra åtkomsten till känslig information?

Säkerhetsinställningar och behörigheter till PDF-filer kan inte anges i Reader, men de kan anges med programmet Adobe Acrobat. Med säkerhetsinställningarna kan författare definiera vem som kan öppna, visa, skriva ut, kopiera och ändra dokument. Dessa funktioner hjälper organisationer att skydda konfidentialiteten hos känslig information. Med åtkomstbehörigheter kan författare definiera lösenord som användarna måste ange för att öppna dokument eller använda ett certifikat-ID som krypterar dokumentet så att mottagarna bara kan öppna det genom att ange sina egna, unika certifikat-ID.

Är Adobe Document Cloud säkert?

Ja. På Adobe är säkerheten en viktig del av vår företagskultur, i programutvecklingen och våra serviceverksamheter. Oavsett om det gäller identitetshantering, datasekretess eller dokumentintegritet, så använder Adobe Document Cloud ledande säkerhetsprocesser för att skydda dina dokument, dina data och dina personuppgifter. Mer information om våra säkerhetsprocedurer, Adobe Secure Product Lifecycle och säkerheten för Adobe Document Cloud-lösningen finns på Adobes säkerhetssidor på adobe.com.

Uppfyller Acrobat Reader DC reglerna om hjälpmedelsanpassning, till exempel i U.S. Section 508?

Adobe arbetar aktivt med hjälpmedelsanpassning och strävar efter att åtgärda det i företagets produkter och tjänster. U.S. Section 508 antogs för att avlägsna barriärer inom informationsteknik, för att ge personer med funktionshinder nya möjligheter och för att uppmuntra utvecklingen av tekniker som hjälper till att uppnå dessa mål. Funktionerna i Adobe Acrobat Reader DC som har stöd för hjälpmedel för personer med funktionshinder sammanfattas i Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).

Har mobilappen Acrobat Reader stöd för EMM (Enterprise Mobility Management)?

Ja. Adobe strävar efter att hjälpa företagskunder att uppfylla behovet av mobila produktivitetslösningar och samtidigt skydda företagets säkerhet och uppfylla regler om överensstämmelse. I mobilappen Acrobat Reader finns stöd för Android för Work EMM-plattformar, och Adobe Acrobat Reader för Microsoft Intune är tillgänglig för både iOS- och Android-enheter.

Distribution i företag

Kan min organisation distribuera Acrobat Reader DC?

Ja. Du kan enkelt ansöka om en licens när du vill distribuera stora mängder av Reader.

Vilka verktyg finns för att distribuera, anpassa och uppdatera Acrobat Reader inom företaget?

Det är enkelt att distribuera, anpassa och uppdatera Acrobat Reader inom företaget. Du kan styra distributionen inom företaget och hjälpa till att minska IT-kostnaderna med olika verktyg och metoder, bland annat Adobe Customization Wizard eller Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Gå till sidan med IT-resurser när du vill ha mer information om distribution inom företaget.

Vad är skillnaden mellan ”fortlöpande” och ”klassisk” användning av produkten Acrobat Reader DC för datorer?

Datorprogrammet Acrobat Reader DC kan distribueras enligt metoderna löpande eller klassisk.

Alla versioner av Reader som hämtas från http://get.adobe.com/se/reader har metoden löpande, som uppdaterar i tysthet och ofta för att hålla programmet uppdaterat med nya funktioner, säkerhets- och plattformsförbättringar samt felkorrigeringar. Vid behov kan IT-administratörer stänga av automatiska uppdateringar för att testa en ny version innan denna distribueras till personalen. Det är bara den senaste versionen som är tillgänglig för hämtning. IT-administratörer kan också dölja kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster så att personalen inte ser dessa alternativ i sina användarmiljöer.

Klassisk använder liknande uppdateringsmetoder som i Reader X och XI och har en kvartalsvis uppdatering, med enbart säkerhets- och plattformsförbättringar samt felkorrigeringar. Klassisk ger tillgång till kostnadsfria Document Cloud-tjänster, men inte till nya eller förbättrade funktioner. IT-administratörer kan dölja Document Cloud-tjänster om så önskas. Läs mer.

Vad är Acrobat Reader DC MUI-versionen?

Adobe Acrobat Reader MUI är Adobes flerspråkiga användargränssnitt för Reader som gör att du kan distribuera Reader över hela världen med en installation. Lokala användare kan sedan välja språk i användargränssnittet eller så kan det ställas in med en grupprincip för organisationsenheter.