Vanliga frågor om Adobe Acrobat Reader DC

Grundläggande

Adobe Acrobat Reader DC är den kostnadsfria, betrodda globala standarden för att visa, skriva ut, signera, dela och kommentera PDF-filer. Det är det enda PDF-visningsprogrammet som kan öppna och interagera med alla typer av PDF-innehåll, inklusive formulär och multimedia. Nu är det dessutom anslutet till Adobe Document Cloud-tjänsterna – så att du kan arbeta med PDF-filer på vilken enhet som helst, var som helst.

Med Acrobat Reader DC kan du även låsa upp premiumfunktioner för att göra mer med PDF-filer när du köper en prenumeration på Adobe Acrobat PDF PackAdobe Acrobat Export PDF eller Adobe Sign.

Ja. Acrobat Reader DC är ett kostnadsfritt datorprogram som finns tillgängligt på Readers nedladdningssida eller andra platser där ikonen Get Adobe Acrobat Reader visas.

Acrobat Reader DC fungerar med Adobe Document Cloud-tjänsterna för att ta världens bästa PDF-läsare till en helt ny nivå. Acrobat Reader DC har ett intuitivt gränssnitt och levererar kraftfulla nya funktioner som hjälper dig att få jobbet gjort var som helst, på vilken enhet som helst. I den nya utökade hemvyn kan du komma åt och hantera dokument, spåra det som du har delat med andra och se dokument som har delats med dig för visning, granskning eller signering tillsammans med detaljerad information om uppgiften.

Gör mer med Adobe Acrobat-mobilappar:

• Få mer gjort med PDF-filer var du än är med mobilappen Adobe Acrobat Reader för Android eller iOS.
  • Använd Adobe Scan för att spara och transformera uppsatser och whiteboards till högkvalitativa PDF-filer med hjälp av artificiell intelligens och automatisk textigenkänning. Tillgänglig för iOS och Android.
  • Använd det nya verktyget Fyll i och signera i ditt datorprogram för att snabbt fylla i PDF-formulär med smart automatisk ifyllning.

Registrera dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster för att:

• Lagra och få tillgång till filer i Adobe Document Cloud med 2 GB kostnadsfritt lagringsutrymme.
  • Få omedelbar tillgång till de senaste filerna på datorn, webben och mobila enheter.
  • Synkronisera din samling för automatisk ifyllning av Fyll i och signera på datorn, webben och iPad-enheter.
  • Skicka och spåra din fil med meddelanden i realtid. Ha koll på när dokumentet öppnas, hämtas eller delas.

Köp en prenumeration på Adobe Acrobat PDF Pack för att låsa upp premiumfunktioner i Reader på datorn, i mobilappen Acrobat Reader och din webbläsare.

• Konvertera dokument och bilder till högkvalitativa Adobe PDF-filer.
  • Sortera om sidor eller kombinera PDF-filer till en enstaka fil som är enkel att läsa, navigera i och dela.
  • Gör om PDF-filer till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer.
  • Kombinera flera filer till en enstaka PDF-fil.
  • Få signaturer från andra med en komplett e-signaturtjänst.
  • Skicka PDF-filer till andra för granskning och samarbeta i realtid, även med personer som inte har Acrobat. Se till att alla är på rätt spår med fastställda deadlines och påminnelser.
  • Skicka, spåra och bekräfta leverans av dokument elektroniskt istället för att använda fax eller expresstjänster.
  • Spårning är tillgänglig på mobilen: Skicka och spåra din fil med meddelanden i realtid. Ha koll på när dokumentet öppnas, hämtas eller delas.
  • Lagra och få tillgång till filer online med 20 GB lagringsutrymme.

Om du bara vill använda enskilda verktyg köper du en prenumeration på Adobe Acrobat Export PDF.

Nya och förbättrade funktioner lanseras vanligtvis varje kvartal. Om du vill se vad som är nytt läser du Nyheter och Ändringar för Acrobat Reader DC.

Du kan enkelt ladda ned kostnadsfria Adobe Acrobat Reader-appar för olika operativsystem och enheter:

Nej. Acrobat Reader DC är ett kostnadsfritt, fristående program som du kan använda för att öppna, visa, signera, skriva ut, kommentera, söka i och dela PDF-filer. Acrobat Pro DC och Acrobat Standard DC är betalda produkter som ingår i samma familj. Se produktjämförelsen för Acrobat DC för att utforska skillnaderna.

Dator- och mobilstöd

Datorprogrammet Acrobat Reader DC kan köras både i Windows och på Mac.Ladda ned datorprogrammet Reader nu eller läs systemkraven.

Läs om språkstöd på sidan systemkrav.

Precis som Reader på datorn är Acrobat Reader DC för mobilen kostnadsfritt och erbjuder fortsatt branschens mest tillförlitliga mobila upplevelse för att visa och interagera med PDF-filer. Med tillägget av Adobe Document Cloud-tjänsterna kan du nu dessutom låsa upp premiumfunktioner i appen och göra mer med PDF-filer när du köper en prenumeration på Adobe Acrobat PDF PackAdobe Acrobat Export PDF eller Adobe Acrobat Pro DC.

Besök Google Play eller iTunes App Store för att hämta Android- respektive iOS-versioner. Du kan också hämta den senaste versionen av mobilappen för  Windows  Phone-enhet.

Funktionalitet

Reader gör det enkelt att kommentera i PDF-dokument. Med Reader på din dator kan du kommentera PDF-filer med klisterlappar, skriva text direkt på sidan, markera, stryka under eller använda genomstrykningsverktyg och rita på skärmen med frihandsverktyget. Samma kommenteringsverktyg finns också tillgängliga i Acrobat Reader för mobilen.

Ja. Verktyget Fyll i och signera känner automatiskt av om PDF-filen har ifyllbara formulärfält eller inte och tar dig till en intuitiv ifyllnadsupplevelse med Adobe Sensei för att få jobbet gjort snabbt och enkelt. Med ett ifyllbart formulär är det enkelt att skriva in svaren eller välja från listrutor och sedan spara ditt ifyllda formulär. När du arbetar med enkla PDF-filer som inte har optimerats med formulärfält kan du klicka var som helst och skriva svar direkt i formuläret. Du kan också acceptera förslag från din personliga samling för automatisk ifyllning. När du är klar kan du spara ändringarna och skicka det ifyllda formuläret till andra.

Med mobilappen Adobe Acrobat Reader kan du dessutom utföra samma uppgifter på dina iOS- eller Android-enheter. Om du vill hämta mobilappen Adobe Acrobat Reader besöker du Google Play eller iTunes App Store.

Ja. Verktyget Fyll i och signera, som drivs av Adobe Sign, gör det enkelt att signera dokument och formulär. Det är bara att öppna en PDF-fil och signera genom att skriva eller rita din signatur eller använda en bild.

Med mobilappen Adobe Acrobat Reader kan du dessutom utföra samma uppgifter på dina iOS- eller Android-enheter. Om du vill hämta mobilappen Adobe Acrobat Reader besöker du Google Play eller iTunes App Store. Du kan också fylla i och signera formulär med din webbläsare.

Ja. Med Acrobat Reader DC kan du begära ett begränsat antal signaturer med verktyget Fyll i och signera, utan att behöva köpa en prenumeration på Acrobat Pro, Adobe Acrobat PDF Pack eller Adobe Sign. Om du överskrider antalet kostnadsfria signaturtransaktioner kan du börja prenumerera på någon av de olika Document Cloud-lösningarna för att begära ännu fler signaturer.

Befintliga Adobe Sign-kunder kan använda mobilappen Adobe Sign för att göra samma sak på Android eller iOS. Om du vill hämta appen kostnadsfritt besöker du Google Play eller iTunes App Store. Du kan också skicka filer för signering med din webbläsare.

Ja. När du prenumererar på Adobe Acrobat PDF Pack kan du konvertera filer till PDF-filer genom att välja verktyget Skapa PDF från Verktygscenter i Reader. Du kan också skapa PDF-filer från mobilappen Acrobat Reader eller din webbläsare.

Du kan också använda Adobe Scan för att skapa högkvalitativa PDF-filer från uppsatser och whiteboards med hjälp av automatisk textigenkänning. Adobe Scan bygger på artificiell intelligens i Adobe Sensei och förbättrar automatiskt dina skanningar, korrigerar perspektivfel, identifierar gränser och automatiserar arbetsflöden så att du kan få mer gjort när du är på resande fot.

Ja. När du prenumererar på Adobe Acrobat Export PDF kan du konvertera PDF-filer till Microsoft Word-, Excel- eller RTF-filer genom att välja Exportera PDF från Verktygscenter i Reader. När du prenumererar på Adobe Acrobat PDF Pack kan du även konvertera PDF-filer till PowerPoint. Du kan dessutom exportera PDF-filer från mobilappen Acrobat Reader eller din webbläsare.

Ja. När du prenumererar på Adobe Acrobat PDF Pack kan du skicka och spåra dokument elektroniskt genom att välja Dela från Verktygscenter i Reader. När du använder Adobes fildelningsverktyg behöver du inte bekymra dig om att e-postklienter avvisar stora filer. Du kan dessutom spåra det du har skickat, istället för att förlita dig på expressleveransspårning, eller ditt e-postsystem, som ett lagringssystem. Du kan också skicka och spåra filer i mobilappen Adobe Acrobat Reader och få meddelanden i realtid när dokumentet öppnas, delas eller laddas ned.

Nej. Du kan inte utföra permanenta text- eller bildändringar i PDF-filer med Acrobat Reader. Om du vill redigera PDF-filer köper du Adobe Acrobat DC. Om du har en prenumeration på Adobe Acrobat DC kan du även redigera PDF-filer i Adobe Acrobat Reader-appen för surfplattor.

Ja. I och med lanseringen av Adobe Document Cloud-tjänsterna har kraftfulla nya funktioner lagts till i Adobe Acrobat PDF Pack för samma överkomliga pris.

• Använd det nya verktyget Fyll i och signera för att snabbt fylla i PDF-formulär med smart automatisk ifyllning.
  • Använd det nya verktyget Skicka för signering för att skicka, spåra, hantera och lagra signerade dokument med en komplett e-signaturtjänst.
  • Använd det nya delningsverktyget för att skicka, spåra och bekräfta leverans av dokument elektroniskt istället för att använda fax eller expresstjänster.

Acrobat Reader DC gör det möjligt för personer med funktionshinder, t.ex. blindhet, nedsatt syn eller nedsatt rörelseförmåga, att interagera med PDF-dokument och -formulär. Anpassningarna inkluderar inbyggda funktioner och stöd för användare av hjälpmedelsteknik. Dessutom förser Adobe Acrobat Pro DC författare med en komplett uppsättning verktyg för att skapa och optimera tillgängliga PDF-filer.

Med Acrobat Reader DC i Windows kan användare:

• Anpassa tillgänglighetsinställningarna med en lättanvänd guide
  • Arbeta med förstorare
  • Få PDF-filer upplästa med hjälp av inbyggda funktioner eller professionella skärmläsarprogram
  • Ställa in högkontrastfärger för bättre synlighet
  • NYTT Läsa text enklare i högkontrastläge med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning av stora typsnitt genom att ange att texten ska flöda om på sidorna

Med Acrobat Reader DC på Mac kan användare:

• NYTT Arbeta med skärmläsaren VoiceOver på Mac OS X-datorer
  • Arbeta med förstorare
  • Ställa in högkontrastfärger för bättre synlighet
  • NYTT Läsa text enklare i högkontrastläge med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning av stora typsnitt genom att ange att texten ska flöda om på sidorna

Läs mer på Adobe Accessibility Resource Center.

Säkerhet och efterlevnad

För att skydda dig och din organisation från skadlig kod som försöker använda PDF-formatet för att skriva till, eller läsa från, en dators filsystem, levererar Adobe en implementering av "sandlådeteknik" som kallas Skyddat läge. Skyddat läge är aktiverat som standard i Acrobat Reader DC och skyddar mot angripare som försöker installera skadlig kod på din dator. Det förhindrar även att illvilliga personer kommer åt, och extraherar, känsliga data och immateriell egendom från din dator eller företagets nätverk.

Det går inte att ange säkerhetsinställningar och åtkomstbehörigheter för en PDF-fil i Reader. Detta kan dock ställas in med Adobe Acrobat-programvara. Med säkerhetsinställningar kan författare definiera vem som får öppna, läsa, skriva ut, kopiera eller ändra ett dokument. Dessa funktioner hjälper organisationer att skydda sekretessen för känslig information. Med åtkomstbehörigheter kan författare definiera ett lösenord som användare behöver för att öppna dokumentet, eller använda ett certifikat-ID för att kryptera dokumentet så att mottagare kan öppna det genom att ange sina egna, unika certifikat-ID:n.

Ja. På Adobe är säkerhetsrutinerna djupt inrotade i vår interna kultur, vår programvaruutveckling och våra serviceprocesser. Vare sig det gäller identitetshantering, datasekretess eller dokumentintegritet använder Adobe Document Cloud-tjänsterna ledande säkerhetsrutiner för att skydda dokument, data och personligt identifierbar information i största möjliga utsträckning. Mer information om våra företagssäkerhetsrutiner, Adobe Secure Product Lifecycle eller Adobe Document Cloud-lösningssäkerhet finns på Adobe Security-sidorna på adobe.com.

Adobe arbetar aktivt för tillgänglighet och strävar efter att åtgärda detta i sina produkter och tjänster. U.S. Section 508 antogs för att avlägsna informationsteknikbarriärer, för att göra nya möjligheter tillgängliga för personer med funktionshinder och för att uppmuntra utvecklingen av tekniker som kan bidra till att uppnå dessa mål. Funktionerna i Adobe Acrobat Reader DC som stöder tillgänglighet för personer med funktionshinder sammanfattas i Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).

Ja. Adobe strävar efter att hjälpa företagskunder att möta efterfrågan på mobila produktivitetslösningar samtidigt som företagets säkerhet och efterlevnad garanteras. Mobilappen Acrobat Reader stöder EMM-plattformen Android for Work och Adobe Acrobat Reader för Microsoft Intune är tillgänglig för iOS och Android.

Företagsdistribution

Ja. Det är enkelt att ansöka om licens för volymdistribution av Reader.

Det är enkelt att driftsätta, anpassa och uppdatera Acrobat Reader i din organisation. Du kan styra driftsättningen i hela företaget, och minska IT-kostnaderna, med hjälp av olika verktyg och metoder, inklusive Adobe Customization Wizard eller Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Mer information om företagsdistribution finns på sidan IT-resurser.

Datorprogrammet Acrobat Reader DC kan distribueras med antingen kontinuerliga eller klassiska spår.

Alla Reader-versioner som laddas ned från http://get.adobe.com/se/reader använder det kontinuerliga spåret, som uppdateras tyst och ofta för att hålla sig à jour med nya funktioner, säkerhets- och plattformsförbättringar samt felkorrigeringar. IT-administratörer kan vid behov stänga av automatiska uppdateringar för att testa en ny version innan den distribueras till medarbetarna. Det är bara den senaste versionen som kan hämtas. IT-administratörer kan också trimma ut kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster så att medarbetarna inte ser alternativen i användarupplevelsen.

Adobe Acrobat Reader MUI är Adobes flerspråkiga användargränssnittsversion av Reader, som gör att du kan rulla ut samma globala bild av Reader med en och samma installation. Lokala användare kan sedan välja ett språk för användargränssnittet, eller så kan det anges med en grupprincip för organisationsenheter.