Grundläggande

Programmet Adobe Acrobat Reader DC är den kostnadsfria och betrodda standarden för att visa, skriva ut, signera, dela och kommentera PDF-filer. Det är den enda PDF-läsaren som kan öppna och hantera alla typer av PDF-innehåll, inklusive formulär och multimedia. Och nu är den ansluten till Adobe Document Cloud-tjänster så att du kan arbeta med PDF-filer oavsett enhet och var du än är.

Med Acrobat Reader DC, kan du också låsa upp premium-funktioner när du vill göra mer med PDF-filer om du köper en prenumeration på Adobe PDF PackAdobe Export PDF eller Adobe Sign.

Ja. Acrobat Reader DC är ett kostnadsfritt program för datorer som finns på hämtningssidan för Reader eller där ikonen Get Adobe Acrobat Reader visas.

Acrobat Reader DC fungerar med Adobe Document Cloud-tjänsterna och tar världens bästa PDF-läsare till nya höjder. Med ett intuitivt gränssnitt har Acrobat Reader DC kraftfulla nya funktioner som hjälper dig att få arbetet gjort var som helst, oavsett enhet. Den nya utökade startvyn hjälper dig att hantera och få åtkomst till dokument, spåra dokument som du delat med andra och visa dokument som delats med dig för visning, granskning eller signering tillsammans med detaljerad information om uppgiften.

Gör mer med Adobe Acrobat-mobilappar:

• Få mer gjort med PDF-filer var du än är med Adobe Acrobat Reader-mobilappen för Android eller iOS.
  • Använd Adobe Scan för att fånga och förvandla papper och whiteboards till högkvalitativa PDF-filer med artificiell intelligens och automatisk teckenigenkänning. Tillgängligt för iOS och Android.
  • Använd det nya verktyget Fyll i och signera på bordsdatorn när du vill fylla i PDF-formulär med den smarta funktionen för automatisk ifyllning.

Registrera dig för kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster när du vill:

• Lagra och få tillgång till filer på Adobe Document Cloud med 2 GB gratis lagringsutrymme.
  • Få omedelbar åtkomst till de senaste filerna på datorer, webben och mobila enheter.
  • Synkronisera automatiska inställningar för att fylla i och signera på bordsdatorer, webben och iPad.
  • Skicka och spåra din fil med meddelanden i realtid. Få reda på när ditt dokument öppnas, laddas ned eller delas.

Köp en prenumeration på Adobe PDF Pack och lås upp premiumfunktionerna i Reader på din dator, i Acrobat Reader-mobilappen och i din webbläsare.

• Konvertera dokument och bilder till högkvalitativa Adobe PDF-filer.
  • Ändra ordningen på sidor eller kombinera PDF-filer till en enda fil som är lätt att läsa, navigera och dela.
  • Förvandla PDF-filer till redigerbara Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer.
  • Kombinera flera filer till en enda PDF.
  • Hämta signaturer från andra med en fullständig tjänst för e-signaturer.
  • Skicka PDF-filer till andra för granskning och samarbeta i realtid, även med personer som inte har Acrobat. Håll koll på allt med angivna deadlines och påminnelser.
  • Skicka, spåra och bekräfta leveransen av dokument elektroniskt, i stället för att använda fax eller kurirtjänster.
  • Spårning finns tillgängligt mobilt: Skicka och spåra din fil med meddelanden i realtid. Få reda på när ditt dokument öppnas, laddas ned eller delas.
  • Lagra och få tillgång till filer online med 20 GB lagringsutrymme.

Köp en prenumeration på Adobe Export PDF när du bara vill använda enskilda verktyg.

Nya och förbättrade funktioner lanseras i vanliga fall varje kvartal. Läs Nyheter och förändringar när du vill veta vad som är nytt i Acrobat Reader DC.

Du kan lätt ladda ned de kostnadsfria Adobe Acrobat Reader-apparna för olika operativsystem och enheter:

Nej. Acrobat Reader DC är ett fristående, kostnadsfritt program som du kan använda för att öppna, visa, signera, skriva ut, kommentera, söka i och dela PDF-filer. Acrobat Pro DC och Acrobat Standard DC är kostnadsbelagda produkter som ingår i samma familj. Se produktjämförelsen för Acrobat DC när du vill se skillnaderna.

Stöd för datorer och mobila enheter

Datorprogrammet Acrobat Reader DC kan köras i operativsystemen Windows och Mac. Hämta Reader för datorn eller läs systemkraven.

Läs mer om språkstöd på sidan med systemkrav.

Precis som Reader för datorn, är Acrobat Reader DC för mobilen kostnadsfritt och det är branschens mest pålitliga mobila verktyg för att visa och hantera PDF-filer. Och nu, med tillägg av Adobe Document Cloud, kan du få tillgång till premiumfunktioner i appen när du vill göra mer med PDF-filer genom att köpa en prenumeration på Adobe PDF Pack eller Adobe Export PDF samt Adobe Acrobat Pro DC.

Gå till Google Play eller iTunes App Store när du vill hämta versioner för Android respektive iOS. Du kan också hämta den senaste versionen av mobilappen för Windows Telefon enhet.

Funktionalitet

Med Reader är det enkelt att kommentera PDF-dokument. Med Reader på datorn kan du kommentera PDF-filer med klisterlappar, skriva text direkt på sidan, markera, stryka under eller använda genomstrykningar och rita på skärmen med frihandsverktyget. Samma kommentarsverktyg finns även i Acrobat Reader för mobila enheter.

Ja. Fill & Sign-verktyget identifierar automatiskt om det finns ifyllbara formulärfält i PDF-filen och Adobe Sensei dig en intuitiv upplevelse som snabbt och enkelt får jobbet gjort. Med ett ifyllbart formulär är det enkelt att skriva eller välja dina svar i listrutor och sedan spara det ifyllda formuläret. När du arbetar med enkla PDF-filer som inte optimerats med formulärfält kan du klicka var som helst och skriva svar direkt i formuläret, eller acceptera förslag från dina personliga uppgifter för automatisk ifyllnad. När du är klar kan du spara ändringarna och skicka det ifyllda formuläret till andra.

Med den Adobe Acrobat Reader-mobilappen kan du utföra samma uppgifter på en iOS- eller Android-enhet. Om du vill ladda ned Adobe Acrobat Reader-mobilappen, kan du gå till Google Play eller iTunes App Store.

Ja. Fill & Sign-verktyget från Adobe Sign gör det enkelt att signera dokument och formulär. Öppna bara en PDF-fil och signera genom att skriva eller rita din namnteckning eller använda en bild.

Med den Adobe Acrobat Reader-mobilappen kan du utföra samma uppgifter på en iOS- eller Android-enhet. Om du vill ladda ned Adobe Acrobat Reader-mobilappen, kan du gå till Google Play eller iTunes App Store. Du kan också fylla i och signera formulär med webbläsaren.

Ja. Acrobat Reader DC har ett begränsat antal underskrifter som du kan begära med Fill & Sign-verktyget utan att köpa en prenumeration på Acrobat Pro, PDF Pack eller Adobe Sign. Om du överskrider antalet kostnadsfria signaturtransaktioner, kan du prenumerera på en av de olika Document Cloud-lösningarna för att begära fler signaturer.

Befintliga Adobe Sign-kunder kan använda Adobe Sign-mobilappen för att göra samma sak på Android eller iOS. Om du vill ladda ned den kostnadsfria appen kan du gå till Google Play eller iTunes App Store. Du kan också skicka filer för signering via en webbläsare.

Ja. När du prenumererar på Adobe PDF Pack kan du konvertera filer till PDF genom att välja verktyget Skapa PDF i verktygscentrat i Reader. Du kan också skapa PDF-filer med den mobila appen Acrobat Reader eller en webbläsare.

Du kan även använda Adobe Scan för att skapa högkvalitativa PDF-filer från papper och whiteboards med automatisk textigenkänning. Adobe Scan drivs av artificiell intelligens i Adobe Sensei och förbättrar automatiskt dina skanningar, rättar till perspektivet, identifierar gränser och automatiserar arbetsflöden för att hjälpa dig att få mer uträttat på språng.

Ja. När du prenumererar på Adobe Export PDF kan du konvertera PDF-filer till Microsoft Word-, Excel- eller RTF-filer genom att välja Exportera PDF i verktygscentrat i Reader. När du prenumererar på Adobe PDF Pack kan du även konvertera PDF-filer till PowerPoint. Dessutom kan du även exportera PDF-filer från Acrobat Reader-mobilappen eller en webbläsare.

Ja. När du prenumererar på Adobe PDF Pack kan du skicka och spåra dokument elektroniskt genom att välja Dela i verktygscentrat i Reader. När du använder Adobes fildelningsverktyg behöver du inte oroa dig för att e-postklienter avvisar stora filer. Och du kan spåra vad du har skickat i stället för att lita på en kurirtjänst eller ditt e-postsystem. Du kan även skicka och spåra filer i Adobe Acrobat Reader-mobilappen och få meddelanden i realtid när ditt dokument öppnas, delas eller laddas ned.

Nej. Du kan inte göra permanenta ändringar i text eller bilder i PDF-filer med Acrobat Reader. Köp programmet Adobe Acrobat DC om du vill redigera PDF-filer. Om du har en prenumeration på Adobe Acrobat DC kan du också redigera PDF-filer från Adobe Acrobat Reader-appen för surfplattor.

Ja. I samband med lanseringen av Adobe Document Cloud-tjänsterna har nya, kraftfulla funktioner lagts till i Adobe PDF Pack till samma överkomliga pris.

• Du kan använda det nya verktyget Fyll i och signera när du snabbt vill fylla i PDF-formulär med automatisk ifyllning.
  • Använd det nya Skicka försignaturverktyget för att skicka, spåra, hantera och lagra signerade dokument med en fullständig e-signeringstjänst.
  • Använd det nya Delningsverktyget kan du skicka, spåra och bekräfta leverans av dokument elektroniskt istället för att använda fax eller kurirtjänster.

Med Acrobat Reader DC kan personer med funktionsnedsättningar, t.ex. blindhet, dålig syn eller rörelsehinder, hantera PDF-dokument och formulär. Det inkluderar inbyggda funktioner samt stöd för hjälpmedelstekniker. Dessutom ger Adobe Acrobat Pro DC skribenter en fullständig uppsättning verktyg för att skapa och optimera hjälpmedelsanpassade PDF-filer.

Med Acrobat Reader DC i Windows kan användare:

• Anpassa tillgänglighetsinställningar med en lättanvänd guide
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Läsa upp PDF-filer högt med inbyggda funktioner eller arbeta med professionella läsprogram
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • NYTT Det går lättare att läsa text i läget för hög kontrast med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning i stort format genom att omforma textflödet på sidorna

Med Acrobat Reader DC för Mac kan användare:

• NYTT Arbeta med VoiceOver-skärmläsaren på Mac OS X-datorer
  • Arbeta med skärmförstorare
  • Ställa in färger med hög kontrast för bättre synlighet
  • NYTT Det går lättare att läsa text i läget för hög kontrast med dynamisk bakgrundsjustering
  • Aktivera visning i stort format genom att omforma textflödet på sidorna

Läs mer på Adobe Accessibility Resource Center.

Säkerhet och kompatibilitet

För att skydda dig och din organisation från skadlig kod som försöker använda PDF-format för att skriva till eller läsa från datorns filsystem använder Adobe en "sandlådeteknik" som kallas Skyddat läge. Skyddat läge är aktiverat som standard i Acrobat Reader DC och det skyddar mot attacker som försöker installera skadliga program på datorn samt blockerar individer från att komma åt och extrahera känsliga data eller immateriell egendom från datorn eller företagets nätverk.

Säkerhetsinställningar och behörigheter till PDF-filer kan inte anges i Reader, men de kan anges med programmet Adobe Acrobat. Med säkerhetsinställningarna kan författare definiera vem som kan öppna, visa, skriva ut, kopiera och ändra dokument. Dessa funktioner hjälper organisationer att skydda konfidentialiteten hos känslig information. Med åtkomstbehörigheter kan författare definiera lösenord som användarna måste ange för att öppna dokument eller använda ett certifikat-ID som krypterar dokumentet så att mottagarna bara kan öppna det genom att ange sina egna, unika certifikat-ID.

Ja. På Adobe är säkerheten en viktig del av vår företagskultur, i programutvecklingen och våra serviceverksamheter. Oavsett om det gäller identitetshantering, datasekretess eller dokumentintegritet, så använder Adobe Document Cloud-tjänsterna ledande säkerhetsprocesser för att skydda dina dokument, dina data och dina personuppgifter. Mer information om våra säkerhetsprocedurer, Adobe Secure Product Lifecycle och säkerheten för Adobe Document Cloud-lösningen finns på Adobes säkerhetssidor på adobe.com.

Adobe arbetar aktivt med hjälpmedelsanpassning och strävar efter att åtgärda det i företagets produkter och tjänster. U.S. Section 508 antogs för att avlägsna barriärer inom informationsteknik, för att ge personer med funktionshinder nya möjligheter och för att uppmuntra utvecklingen av tekniker som hjälper till att uppnå dessa mål. Funktionerna i Adobe Acrobat Reader DC som har stöd för hjälpmedel för personer med funktionshinder sammanfattas i Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).

Ja. Adobe strävar efter att hjälpa företagskunder att uppfylla behovet av mobila produktivitetslösningar och samtidigt skydda företagets säkerhet och uppfylla regler om överensstämmelse. I mobilappen Acrobat Reader finns stöd för Android för Work EMM-plattformar, och Adobe Acrobat Reader för Microsoft Intune är tillgänglig för både iOS- och Android-enheter.

Distribution i företag

Ja. Du kan enkelt ansöka om en licens när du vill distribuera stora mängder av Reader.

Det är enkelt att distribuera, anpassa och uppdatera Acrobat Reader inom företaget. Du kan styra distributionen inom företaget och hjälpa till att minska IT-kostnaderna med olika verktyg och metoder, bland annat Adobe Customization Wizard eller Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Gå till sidan med IT-resurser om du vill ha mer information om företagsdistribution.

Datorprogrammet Acrobat Reader DC kan distribueras enligt metoderna löpande eller klassisk.

Alla versioner av Reader som hämtas från http://get.adobe.com/se/reader har metoden löpande, som uppdaterar i tysthet och ofta för att hålla programmet uppdaterat med nya funktioner, säkerhets- och plattformsförbättringar samt felkorrigeringar. Vid behov kan IT-administratörer stänga av automatiska uppdateringar för att testa en ny version innan denna distribueras till personalen. Det är bara den senaste versionen som är tillgänglig för hämtning. IT-administratörer kan också dölja kostnadsfria Adobe Document Cloud-tjänster så att personalen inte ser dessa alternativ i sina användarmiljöer.

Adobe Acrobat Reader MUI är Adobes flerspråkiga användargränssnitt för Reader som gör att du kan distribuera Reader över hela världen med en installation. Lokala användare kan sedan välja språk i användargränssnittet eller så kan det ställas in med en grupprincip för organisationsenheter.