Returnera eller byta en produkt som inte är en prenumeration

Lär dig att returnera din Adobe-produkt som inte är en prenumeration eller byta den mot en annan plattform eller ett annat språk.

Obs!

Adobe kan inte avbryta beställningar av produkter som inte är prenumerationsprodukter. Men du kan begära retur av din beställning.

Så här returnerar du en produkt som inte är en prenumerationsprodukt

Steg 1: Kontrollera om produkten kan returneras

Produkter som inte är prenumerationsprodukter och som har köpts direkt av Adobe kan returneras inom 30 dagar från kvittodatum.

Följande produkter kan inte returneras:

• Adobe-produkter som köpts från en annan återförsäljare än Adobe kan endast returneras till säljaren enligt den säljarens returpolicy, om sådan finns.
  • Produkter som är köpta via ett personalköpsprogram.
  • Produkter som inte är till återförsäljning (not for resale), piratkopior, OEM-paketerade, provversioner eller gratisprodukter.
  • Teckensnitt som köpts via Adobe Fonts Marketplace.
  • Produkter som är köpta från enskilda individer, återförsäljare eller på online auktionswebbsidor (som till exempel eBay eller Amazon Marketplace).
  • Produkter eller produktversioner som Adobe inte längre distribuerar eller stöder.
  • Gör din returbegäran inom 30 dagar efter att du har tagit emot produkten.
  • Om en programvara har installerats och aktiverats måste du inaktivera och avinstallera den innan du går vidare med returen. Adobe behandlar inte ett returärende förrän alla kopior av programvaran har inaktiverats.
  • Återbetalningen görs med samma metod som du använde vid inköpet. Kreditkortsåterbetalningar görs till det kort som användes för köpet. Återbetalning mot inköpsorder innebär kreditering på kontots saldo. PayPal-återbetalningar krediteras ditt PayPal-konto.
  • Adobe återbetalar via kreditkort och PayPal inom fem arbetsdagar efter din begäran. Andra typer av återbetalningar sker inom sju till tio arbetsdagar.

Steg 2: Begär en retur

Hur köpte du Adobe-produkten?

Adobe accepterar returer inom 30 dagar från kvittodatum. Som regel tar det 2-3 dagar efter att du har gjort en beställning innan den kan returneras. Innan du returnerar en produkt måste du göra följande:

1. Registrera produktens serienummer.
  2. Inaktivera produkten.
  3. Avinstallera produkten.

Kontakta oss om du vill begära en retur.

Obs! Om du köpte din produkt direkt från Adobe med en banköverföring måste du ange dina bankuppgifter för att genomföra begäran om återbetalning.

Förstå tidslinjer för återbetalning

Adobe behandlar återbetalningar inom 5–7 arbetsdagar. Det kan däremot ta längre tid innan återbetalningen syns på kontot beroende på vilken betalningsmetod som används.

En bekräftelse skickas med e-post när återbetalningen är genomförd. Om du har åtkomst till ditt konto online kommer återbetalningen troligen att synas där tidigare än på ett papperskontoutdrag.

Använd ditt RMA-nummer (Return Merchandise Authorization) för att spåra din retur online. Gå till www.adobe.com/go/orderstatus_se och ange ditt RMA-nummer i det angivna fältet. Adobe håller dig underrättad om status för din retur via e-post. Du får meddelanden från Adobe vid följande tidpunkter, vilka visas på statussidan för din beställning:

• Min återbetalning behandlas
  • Min återbetalning har genomförts, när återbetalningen bekräftas av kundens bank
  • Meddelande om avslutat ärende

Adobe behandlar återbetalningar inom 5–7 arbetsdagar. Det kan däremot ta längre tid innan återbetalningen syns på kontot beroende på vilken betalningsmetod som används. Se tabellen nedan för bearbetningstider och återbetalningsmetoder.

En bekräftelse skickas med e-post när återbetalningen är genomförd. Om du har åtkomst till ditt konto online kommer återbetalningen troligen att synas där tidigare än på ett papperskontoutdrag.

Betalningsmetod Behandlingstid för Adobe Återbetalningsmetod Förväntad tid för återbetalning som överförs till kundens konto
Kreditkort 1–2 arbetsdagar Kreditkort 3–5 arbetsdagar beroende korttypen
Betalkort 1–2 arbetsdagar Betalkort 3–5 arbetsdagar
PayPal 1–2 arbetsdagar PayPal 3–5 arbetsdagar om kunden redan har autentiserat PayPal för att ta emot återbetalning från Adobe
Checkar (endast USA) 1–3 arbetsdagar Bankkontonummer 5–10 arbetsdagar eller längre för Kanada och Mexiko på grund av postgången
Banköverföring 3–5 arbetsdagar Bankkontonummer 5–10 arbetsdagar
Autogiro 3–5 arbetsdagar Bankkontonummer 5–10 arbetsdagar

Så här byter du en produkt som inte är en prenumerationsprodukt

Du kan inte ändra en beställning när den har behandlats. Du kan emellertid returnera en produkt eller byta plattformar eller språk.