Opmerkingen bij de release van Adobe Connect 10.1

Lees dit document voor meer informatie over de Adobe Connect 10.1-release, waaronder releasedata, upgrades, updates, verbeteringen en bekende problemen.

Overzicht

Met Adobe Connect kunt u geavanceerde digitale trainings-, webinar- en samenwerkingservaringen creëren. Zie www.adobe.com/nl/products/adobeconnect.html voor een overzicht van Adobe Connect.

In de Adobe Connect 10.1-release zijn verschillende verbeteringen aangebracht en een aantal bugs opgelost.

Releasedata

Adobe Connect 10.1 wordt in de volgende fasen uitgebracht:

Gehoste services:

Start op 2 december 2018 Zie Downloads en updates voor Adobe Connect voor het migratieschema voor uw account.

Implementaties op locatie:

Beschikbaar vanaf 18 december 2018.

Beheerde services:

Neem contact op met uw ACMS-vertegenwoordiger (Adobe Connect Managed Services) om uw update te plannen.

Nieuw in Adobe Connect 10.1

Verbeteringen in HTML-client 

 • Videopod: De video in de videopod is geoptimaliseerd voor het gebruikersapparaat zodat de gebruiker een betere video-ervaring krijgt.
 • Chatpod: De tekst op de chatpod wordt weergegeven in een grijs lettertype. Er wordt niet standaard een bepaalde lettertypekleur gebruikt.
 • Wijzigingen in workflow voor starten van vergaderruimte in Firefox- en Edge-browsers.
 • Luidsprekermenu op menubalk in vergaderruimte: Beschrijvende info toegevoegd, status van pictogrammen voor Deelnemers dempen en Alle geluiden dempen aangepast om ze beter te onderscheiden

Verbeteringen in aanmeldingsscherm 

 • Aanbevolen bannergrootte is verkleind zodat aanmeldingsscherm sneller wordt geladen.
 • Lettertypekleur van standaardtekst in tekstvakken gebruikersnaam/wachtwoord en tekstkleur van aanmeldingsscherm kunnen nu worden aangepast.
 • Gewijzigde logoformaten en standaardweergave voor aanmeldingsscherm.

Verbeteringen in Connect Central-webtoepassing 

 • Verbeteringen in selectievakjes en tekstblokken bij vragen over type gebeurtenisregistratie.

Zie Nieuw in Adobe Connect voor meer informatie over de nieuwste functies en verbeteringen in Adobe Connect 10.1.

Systeemvereisten

Voor actuele systeemvereisten gaat u naar de pagina met technische specificaties voor Adobe Connect.

Adobe Connect-toepassing

Deze update omvat geen nieuwe versie van de Adobe Connect-toepassing. 

In het volgende scenario wordt u gevraagd om de nieuwe Adobe Connect-toepassing te installeren:

 • U deelt uw scherm of PowerPoint-bestanden (PPTX-indeling) zonder de Adobe Connect-toepassing te installeren.

Als u een beheerder bent, moet u ervoor zorgen dat eindgebruikers de nieuwste Adobe Connect-toepassing en Adobe Flash Player (versie 13.0 of hoger) hebben geïnstalleerd. Download de Adobe Connect-toepassing via deze pagina of rechtstreeks via de volgende URL's:

Upgradepaden voor implementaties op locatie

Dit zijn de vereisten voor deze release:

 • Upgrade eerst van Adobe Connect 8.x naar Adobe Connect 9. 
 • Van Adobe Connect 9.x.

Opgeloste problemen

Probleem met trackingnummer

Probleembeschrijving

4109507 Probleem opgelost waarbij de standaard vergaderkleuren in de Flash-browserclient en desktoptoepassingen licht zijn
4109473 Probleem opgelost waarbij de sessietime-out van de Adobe Connect-desktoptoepassing niet naar behoren werkt
4109470 Probleem opgelost waarbij beheerders het e-mailadres van primaire contactpersonen niet kunnen bijwerken onder Informatie bewerken op het tabblad Beheer
4109407 Probleem opgelost waarbij het dialoogvenster Diagnostische test van Adobe Connect op de pagina Problemen oplossen ontbreekt
4109379 Probleem opgelost waarbij publicatie van Presenter naar Connect een 400 Server-fout oplevert
4109313 Probleem opgelost waarbij de resultaten van de opiniepeiling in een cirkeldiagram grijs worden weergegeven na de upgrade naar 10.0
4109312 Probleem opgelost waarbij het seminardashboard leeg wordt weergegeven na de upgrade naar 10.0
4109267 Probleem opgelost waarbij cursussen de status Niet afgelegd hebben in Chrome of Firefox
4109243 Problemen opgelost met voortgangsbalk tijdens conversie van PPT-bestanden wanneer PPT-bestanden in een vergadering worden gedeeld.
4109222 Probleem opgelost waarbij de functie Onthoud mijn gegevens niet naar behoren werkt op Mac
4109212 Probleem opgelost waarbij de host geen melding krijgt als 'Binnenkomende deelnemers blokkeren' in de vergaderruimte is geselecteerd en de deelnemer op Verzoek om toegang klikt
4109172 Problemen opgelost waarbij gespiegelde beelden worden weergegeven tijdens het delen van een scherm in een vergadering die in de Adobe Connect-toepassing wordt uitgevoerd.
4109145 Probleem opgelost waarbij deelnemers die de HTML-client gebruiken meldingen ontvangen dat de verbinding met de microfoon is verbroken wanneer een breakoutvergadering is afgelopen, zelfs wanneer de microfoon vóór het begin van de vergadering is verbonden. 
4109138 Problemen opgelost rond de knop Stoppen met delen van de pod Delen die wordt weergegeven in het zwarte palet voor hosts.
4109137 Probleem opgelost waarbij de opname van een cursus vastloopt op het scherm.
4109095 Probleem opgelost waarbij de optie HTML inschakelen voor deelnemers (indien ingeschakeld) niet wordt weerspiegeld in het informatiescherm van de seminarruimte in Connect Central.
4109094 Probleem opgelost waarbij geïntegreerde audioproviders voor accounts op locatie niet worden weergegeven in het scherm Audioproviders.
4109092 Probleem opgelost waarbij het publiceren van een Captivate-bestand naar Connect mislukt met een netwerkverbindingsfout
4109082 Onjuiste aanbevolen formaten voor Customize Central-bannerlogo in Adobe Connect Central-webtoepassing verholpen.
4109080 Probleem opgelost met het verzenden van resultaten van de pod Vragen en antwoorden naar .academy-mails.
4109040 Probleem opgelost waarbij namen van hosts, presentatoren en deelnemers onzichtbaar worden als de cursor tijdens de vergadering over de pod Deelnemers wordt gehouden.
4109039 Probleem opgelost waarbij 'Mij onthouden op deze computer' niet naar behoren werkt op desktoptoepassingen
4109031 Probleem verholpen waardoor gebruikers de paginatitel niet konden aanpassen met de optie Paginatitel en -achtergrond in de gebeurtenissencatalogus.
4109010 Probleem verholpen waarbij meerdere pictogrammen werden weergegeven op de toepassingsbalk van de HTML-client bij het opnieuw opstarten van de audio van de vergadering.
4109009 Probleem opgelost waarbij gebruikers de kennisgeving 'Details van de audioconferentie' niet kunnen sluiten als het profiel Conferentie Amerika is gekoppeld.
4109003, 4108970 Mogelijke XSS-kwetsbaarheden (Cross-site Scripting) opgelost.
4108988 Discrepanties verholpen in de e-mail-ID van de primaire contactpersoon die wordt weergegeven in het scherm Accountoverzicht in de Connect Central-webtoepassing en het scherm Informatie bewerken.
4108866 Probleem opgelost waarbij het dialoogvenster Telefonie niet wordt weergegeven voor deelnemers die de HTML-client gebruiken wanneer het telefonieprofiel tijdens de vergadering is gekoppeld.
4108865 Probleem opgelost waarbij de microfoon voor een gebruiker van de HTML-client wordt weergegeven in verbonden status in breakouts met providers voor uitsluitend UV na het beëindigen van de breakoutvergadering, ook al is er geen publicatie uitgevoerd.
4108829 Probleem opgelost waarbij vergaderings-URL met parameters (launcher=false&proto=true) in een oneindige omleidingslus terechtkomt.
4108824 Probleem opgelost waarbij de tekstvakkleur in de opiniepeilingpod anders is dan de kleur van de tekstvakken in andere pods in de HTML-client.
4108822 Probleem opgelost waarbij de vervolgkeuzepijl en het selectievinkje gebroken waren op het scherm Audioprofielen.
4108807 Probleem opgelost waarbij verborgen camerastreams in filmstrookmodus in de videopod van de HTML-client niet worden gepauzeerd.
4108804 Ontbreken van de '/' in de vergaderings-URL in de gebruikersinterface voor het maken van vergaderingen opgelost.
4108803 Probleem opgelost waarbij de trigger 'Follow-up bij afwezigheid verzenden na gebeurtenis' geen e-mail verzendt naar een geregistreerde gebruiker.
4108799 Uploadproblemen opgelost met PPT-bestanden in de pod Delen voor gepromoveerde gebruikers.
4108780 Problemen met de SSO-workflow opgelost waarbij een gastgebruiker zich niet via een browser bij een vergadering kan aansluiten als de gebruikersnaam vooraf is ingevuld op het tabblad Geregistreerde gebruikersnaam
4108779 Probleem opgelost waarbij de melding 'U neemt nu deel aan een breakout-sessie' niet wordt weergegeven in de HTML-client wanneer de host een breakoutvergadering start.
4108730 De langzame weergave opgelost van de deelnemerspod wanneer de gebruiker van de ene breakoutruimte naar een andere breakoutruimte in de HTML-client schakelt.
4108662 Problemen opgelost met tekstomloop in de notitiepod voor Firefox versie 45 en MS Edge in de HTML-client.
4108510 Probleem opgelost waarbij hostwijzigingen in   'Weergave-instellingen deelnemers' in de deelnemerspod niet worden weergegeven aan gebruikers van HTML-clients.
4108346 Problemen opgelost met beperkte toegankelijkheid van de knop Create+ op de startpagina op Connect Central-pagina's, en de begintijd en duur van een vergadering wanneer een vergadering wordt aangemaakt door contextuele hulp toe te voegen.
4108109 Probleem opgelost waarbij een JPEG-bestand dat is geüpload naar de pod Delen van de Connect-vergadering (gestart vanuit de Adobe Connect-toepassing), leeg is.
4108071 Problemen met niet-gebruikte HSTS-reactieheaders opgelost.
4108070 Mogelijke kwetsbaarheden verholpen met behulp van browserbeveiligingsfuncties om vermoedelijke XSS-aanvallen (Cross Site Scripting) te blokkeren.
4108069 Mogelijke kwetsbaarheden verholpen met behulp van browserbeveiligingsfuncties om aanvallen van MIME-typeverwarring te voorkomen.
4108043 Mogelijke kwetsbaarheden hersteld met opnamen in versies van Adobe Connect lager dan 8.
4088194 Probleem verholpen waarbij het telefoonnummer overeenkomt met één beller-id voor meerdere gebruikers met hetzelfde telefoonnummer.
4087482 Probleem opgelost waarbij het installatieprogramma van de Connect-server op een paar plekken verwijst naar *.acrobat.com.
4086903 Problemen verholpen waarbij het Connect-installatieprogramma aanvaardbare/vereiste wachtwoorden voor MSSQL-installatieprogramma voor ingesloten databases niet valideert.
4086812 Startproblemen met Adobe Connect-vergaderingen in Edge-browser in Windows 10 verholpen.
4082741 Probleem opgelost waarbij de installatie van Connect mislukt wanneer SQL gebruikmaakt van een beveiligde verbinding

Bekende problemen

Probleem met trackingnummer

Probleembeschrijving

4109241

Handmatige LDAP-synchronisatie toont lege voorvertoning van resultaten ondanks het feit dat LDAP-synchronisatie wordt gereflecteerd in de database.

4109227

Wanneer geen aangepast logo door de gebruiker wordt geüpload, wordt het standaardlogo van Adobe Connect weergegeven op het afsluitscherm en de keuzepagina.

4109157

Verborgen camerastreams in filmstrookmodus worden niet gepauzeerd in Edge-browsers in de HTML-client.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?