Nieuw in Adobe Connect

Kom meer te weten over de nieuwste functies in Adobe Connect. In dit artikel vindt u een beknopt overzicht van de nieuwe functies en verbeteringen.

new

Met Adobe Connect kunt u geavanceerde digitale trainings-, webinar- en samenwerkingservaringen creëren. Zie www.adobe.com/nl/products/adobeconnect.html voor een overzicht van Adobe Connect.

In de onderstaande secties vindt u een beknopt overzicht van de nieuwe functies en verbeteringen in de verschillende releases van Adobe Connect.

Nieuw in Adobe Connect 11.2

Adobe Connect 11.2 is beschikbaar voor alle omgevingen waar servers worden ingezet: gehoste servers, beheerde services, privéclouds en servers op locatie. Dit document beschrijft wat er nieuw is voor alle klanten

Nieuwe vergadertoepassing voor Mac's

Verbeterde audio

Grotere toegankelijkheid - natieve ondertiteling

Scheiding tussen standaardweergave en klassieke weergave

Verscheidene verbeteringen

Nieuwe vergadertoepassing voor Mac's

Met de nieuwe Adobe Connect Mac-toepassing kunnen gastheren/-vrouwen, presentatoren en deelnemers genieten van de nieuwe gebruikersinterface voor alle soorten bijeenkomsten, waaronder virtuele leslokalen en seminarruimten. Presentatoren hebben toegang tot alle functies, waaronder HD-camera's en het delen van schermen, met een superieure vergaderprestatie.Verbeteringen bevatten een nieuwe startervaring, eenvoudigere toegang en een bijgewerkt palet voor het delen van schermen.

Verbeterde audio

Met Adobe Connect 11.2 kunnen gastheren/-vrouwen en beheerders ervoor kiezen de verbeterde audio-ervaring voor alle gebruikers aan te zetten in hun ruimten met VOIP (voice over IP), universele spraak en geïntegreerde telefonie. De verbeterde audio-ervaring wordt geleverd met behulp van een moderne audio-codec (Opus) voor ruimten die zijn ingesteld op Standaardweergave. De Verbeterde audio wordt ondersteund in de nieuwste versies van Adobe Connect-toepassingen voor Windows en Mac en de HTML-client. Er is geen ondersteuning voor de klassieke Adobe Connect-toepassingen. Er is ook nog geen ondersteuning voor de mobiele toepassingen.

Zie Vergaderingen maken voor meer informatie.

Grotere toegankelijkheid - natieve ondertiteling

Adobe Connect 11.2 bevat nu een ingebouwde ondertitelingsweergave-optie in elke vergaderingsruimte. Gastheren/-vrouwen van vergaderingen kunnen professionele ondertiteldiensten van derde partijen integreren, of ze kunnen ervoor kiezen om iemand in de vergadering te selecteren voor de ondertiteling.De deelnemers aan de vergadering kunnen ervoor kiezen om de ondertiteling te verbergen of weergeven en ze kunnen de lettergrootte voor de ondertiteling aanpassen om de leesbaarheid te vergroten. Elke deelnemer kan de grootte en plaatsing van de weergave van het zwevende ondertitelingsvenster aanpassen aan hun behoeften. Er kunnen meerdere gelijktijdige ondertitels geleverd worden om meerdere talen te ondersteunen, of om afzonderlijke ondertiteling te bieden tijdens brainstormsessies. Ondertitels van live-vergaderingen kunnen ook worden weergegeven in opnames.

Zie Ondertiteling in HTML-client voor meer informatie.

Scheiding tussen standaardweergave en klassieke weergave

Vanaf Adobe Connect 11.2 worden vergaderingen ofwel in standaardweergave of in klassieke weergave uitgevoerd. De optie om binnen een ruimte voor een vergadering meerdere weergaven beschikbaar te hebben, is niet langer beschikbaar.

Hierdoor kunnen gastheren/-vrouwen een vergadering beter voorbereiden en laten verlopen: men weet hoe de inhoud consistent voor alle gebruikers wordt weergegeven, dat elke gebruiker dezelfde gebruikersinterface en -ervaring zal hebben en dat de mogelijkheden voor iedereen gelijk zijn. Hiermee worden ook mogelijke problemen voorkomen die voortvloeien uit het moeten ondersteunen van 'hybride' inhoud.

Op accountniveau en ruimteniveau komt een nieuwe set configuratieopties beschikbaar waarmee beheerders van accounts of gastheren/-vrouwen kunnen kiezen uit de onderstaande opties.

• Standaardweergave: In deze modus kunnen in de ruimte alleen gebruikers deelnemen vanuit de HTML-client in browsers of nieuwe desktoptoepassingen. Gebruikers die via een browser deelnemen, worden naar de HTML-client geleid (als er geen desktoptoepassing is geïnstalleerd). Gebruikers die via een oudere browser (zoals IE11) of oudere desktoptoepassing deelnemen, worden verzocht via een moderne browser (Chrome, Firefox, Safari of Edge) deel te nemen of te upgraden naar de nieuwste versie van de desktoptoepassing. Mobiele gebruikers kunnen ook deelnemen met behulp van de huidige mobiele apps.
  • Standaardweergave met verbeterde audio: In deze modus wordt de audio-codec Opus in de vergaderruimte gebruikt om de deelnemers een betere audio-ervaring te bieden. Alleen gebruikers die deelnemen via een moderne browser in een HTML-client en nieuwe desktoptoepassingen kunnen in deze modus deelnemen. Mobiele gebruikers kunnen niet deelnemen met behulp van de huidige mobiele apps.
  • Klassieke weergave: In deze modus kunnen gebruikers in een ruimte alleen deelnemen vanaf de oude desktoptoepassing. Gebruikers die via een browser deelnemen, wordt gevraagd deel te nemen via de desktoptoepassing of deze te installeren. Mobiele gebruikers kunnen ook deelnemen met behulp van de huidige mobiele apps.

Raadpleeg voor meer informatie Belangrijke veranderingen in de workflows voor het starten van vergaderingen en het afspelen van opnamen met de nieuwe versie van Adobe Connect 11.2.

Verscheidene verbeteringen en wijzigingen

Verbeteringen aan Pod Vragen en antwoorden

• De naam van de indiener en de vraag verschijnen nu op een enkele regel om ruimte te besparen en zodat er meer vragen weergegeven kunnen worden.
  • De beantwoorde vragen worden aangegeven met een groot vinkje
  • De vragen die worden beantwoord door een andere moderator worden nu duidelijk aangegeven
  • De berichten die naar iedereen worden uitgezonden, worden nu aangegeven met een mailpictogram
Afbeelding van Pod Vragen en antwoorden

Extra verbeteringen

• Gastheren/-vrouwen kunnen nu 'Alle selecteren' en Alles wissen' gebruiken wanneer ze gebruikers in de Pod Aanwezigen en Brainstormruimte-weergave selecteren.
  • Tijdens het bewerken van opnames kunnen de begin- en eindpunten voor het afsnijden nu naar de locatie van de afspeelkop worden geklikt.
  • De menu's met het beletselteken (•••) en Help (?) zijn samengevoegd en bijgewerkt tot één menu Help (?) Alt-sneltoets.
  • Alle gebruikers kunnen zowel de UI en de tekstinhoud vergroten in de standaardweergave met behulp van CTRL (of CMD) +/-.
  • De Adobe Connect-toepassing voor Mac ondersteunt nu achtergrondinstallatie voor enterprise-implementaties.
  • Tomcat-versie is geüpgraded naar 9.0.37.

Nieuw in Adobe Connect 11.0

Adobe Connect 11.0 is beschikbaar voor alle omgevingen waar servers worden ingezet: gehoste servers, beheerde services, privéclouds en servers op locatie. Dit document beschrijft wat er nieuw is voor alle klanten: sommige functies waren mogelijk al beschikbaar in vorige beperkte releases.

Browser-client voor gastheren/vrouwen en presentatoren

Nieuwe vergadertoepassing voor Windows

Verbeterde VoIP (Voice over IP)-audio

Grotere toegankelijkheid

Connect Central-updates

Extra verbeteringen

Browser-client voor gastheren/vrouwen en presentatoren

Met Adobe Connect 11.0 kunnen gastheren/vrouwen en presentatoren nu vergaderingen beginnen en beheren met alleen een webbrowser en zonder extra software te downloaden.

Vanuit een browser kunnen gastheren/vrouwen:

• Vergaderingen, virtuele lesruimte en webinars (webinarruimten) beginnen en beheren
  • Audioconferenties beginnen en beheren
  • Opnames starten/pauzeren/stoppen
  • Lay-outs en pods aanmaken, bewerken en beheren
  • Brainstormsessies aanmaken, beheren en beginnen
  • Alle vergadervoorkeuren beheren

Daarnaast kunnen gastheren/vrouwen en presentatoren nu ook:

• Alle ondersteunde typen inhoud uploaden en delen: PowerPoint-bestanden, PDF-documenten, MP4-video's, MP3-audio, JPG/PNG-afbeeldingen, GIF-animaties, interactieve Captivate-presentaties, Adobe Presenter-bestanden (HTML of hybride indelingen) en aangepaste pods
  • Hulpprogramma's voor whiteboards gebruiken voor tekeningen of annotaties op inhoud
  • Hun camera delen
  • Vragen en antwoorden beheren
  • Naar de ruimte voor gastheren/vrouwen en presentatoren gaan

Deelnemers die extra rechten hebben gekregen, of die deelnemen aan brainstormsessies, kunnen ook hun camera's delen, de tekenhulpprogramma's voor whiteboard gebruiken, opmerkingen bewerken en inhoud delen.

Onder browserbeperkingen voor alle gebruikers vallen het delen van schermen en de weergave van videocamera's. Gebruikers moeten de nieuwe Adobe Connect-vergadertoepassing installeren en starten om hun scherm te delen of meer dan twee live camerastreams te zien tijdens vergaderingen.

Alle gebruikers kunnen blijven participeren met de Adobe Flash Player in een browser, maar veel nieuwe functies zijn niet beschikbaar voor Flash-gebruikers.

Voor meer informatie over wat er wordt ondersteund, zie Adobe Connect-mogelijkheden in HTML-client.

Accountbeheerders en ruimte-eigenaren kunnen kiezen of ze de HTML-client voor deelnemers op account- of ruimteniveau willen in- of uitschakelen. Zie Adobe Connect HTML-client inschakelen voor meer informatie over het inschakelen van deze instellingen.

Nieuwe vergadertoepassing voor Windows

Met de nieuwe Adobe Connect 11 Windows-toepassing kunnen gastheren/vrouwen, presentatoren en deelnemers gebruikmaken van de nieuwe gebruikersinterface voor alle typen vergaderingen, inclusief virtuele lesruimten en seminarruimten. Presentatoren hebben toegang tot alle functies, waaronder HD-camera's en het delen van schermen, met een superieure vergaderprestatie.Verbeteringen bevatten een nieuwe startervaring, eenvoudigere toegang en een bijgewerkt palet voor het delen van schermen.

Verbeterde VoIP (Voice over IP)-audio

Aanzienlijk verbeterde audio-output in browsers. Audio via de microfoon, telefoonaudio uitzenden en Universal Voice-audio profiteren allemaal van belangrijke updates aan de uitzending van audio. Dit is van toepassing op alle vergaderingen, virtuele lesruimten, webinars (webinarruimten) en het afspelen van opnames in HTML.

Grotere toegankelijkheid

Deelnemers hebben nu toegang tot ondertitels en extra audionummers in MP4-video's. Geüploade PDF-inhoud kan nu worden gelezen door schermlezers. De nieuwe interface biedt nieuwe sneltoetsen, verbeterde navigatie tussen tabbladen en een betere ondersteuning voor schermlezers.

Connect Central-updates

Alle op Flash gebaseerde interfaces zijn nu geüpdated naar HTML inclusief de kalender op de startpagina, de opname-editor, de diagnostische testpagina, de seminarkalender, gebeurtenisrapportage, afspelers van inhoud voor cursussen en alle andere dashboards en grafieken.

Meer verbeteringen

• Mogelijkheid om hyperlinks toe te voegen in de Notitiespod
  • Mogelijkheid voor het wijzigen van de naam van brainstormruimten
  • Mogelijkheid voor het afwisselen van deelnemers in verschillende brainstormruimten
  • Ondersteuning van geanimeerde GIF-bestanden in Pods delen
  • Verbeterde whiteboardprestaties
  • Bestand uploaden aan Pod Bestanden delen met behulp van slepen
  • Weergave 'Schermindelingen beheren' toegevoegd voor ondersteuning van weergeven van meerdere kolommen
  • Mogelijkheid voor het zoeken en selecteren van schermindelingen in de weergave 'Schermindelingen beheren'.
  • Mogelijkheid voor het vergrendelen van schermindelingen om het onbedoeld bewegen van de pod tijdens vergaderingen te voorkomen
  • Ruimte voor gastheren/vrouwen en presentatoren kan nu worden beperkt tot uitsluitend gastheren/vrouwen
  • Een voorkeur toegevoegd voor een opnameherinnering
  • Een voorkeur toegevoegd voor het automatisch bufferen van MP4-video

Nieuw in Adobe Connect 10.8

Adobe Connect 10.8 is een beperkte release en is als zodanig alleen beschikbaar voor uitrol op locatie en Beheerde services. De release zal niet worden uitgerold voor gehoste services.

HTML-client voor gastheren/vrouwen en presentatoren

Verbeteringen in HTML-client

Workflow vergaderingen starten

Uitgebreide rechten voor deelnemers

Centrale pagina's voor Adobe Connect

Verscheidene verbeteringen en wijzigingen

HTML-client voor gastheren/vrouwen en presentatoren

Met Adobe Connect 10.8 kunnen gastheren/vrouwen en presentatoren naadloos een vergadering, virtuele lesruimte of webinar starten vanuit hun webbrowser met de HTML-client, zonder aanvullende software te downloaden.

In de HTML-client kunnen gastheren/vrouwen

• Vergaderingen, virtuele lesruimten en webinars starten en beheren.
  • Ondersteunde typen inhoud uploaden en delen: PowerPoint-bestanden, PDF-documenten, MP4-video's, MP3-audio, Captivate- en Presenter-bestanden (HTML- of hybride formaten).
  • Whiteboard gebruiken voor tekeningen en annotaties op inhoud.
  • Hun camera delen.
  • Audioconferenties starten en beheren.
  • Lay-outs en pods aanmaken, bewerken, wijzigen en beheren.
  • Toegang krijgen tot de ruimte voor gastheren/vrouwen en presentatoren.
  • Omschakelen naar voorbereidingsmodus.
  • Gastheer/vrouwcontrole krijgen voor alle pods.

De enige beperking van de HTML-client is dat de gastheren/vrouwen hun scherm niet kunnen delen vanuit de browser. Voor het delen van hun scherm zal de bestaande Adobe Connect-vergadertoepassing gedownload en geopend moeten worden.

Naast de HTML-client kunnen gastheren/vrouwen en presentatoren ook meedoen via de eerder ondersteunde methoden: de Adobe Connect-desktoptoepassing en de op Adobe Connect Flash-gebaseerde browserclient.

Voor meer informatie over wat er wordt ondersteund, zie Adobe Connect-mogelijkheden in HTML-client.

Accountbeheerders en ruimte-eigenaren kunnen kiezen of ze de HTML-client voor deelnemers op account- of ruimteniveau willen in- of uitschakelen. Raadpleeg Adobe Connect HTML-client inschakelen voor meer informatie over het inschakelen van deze instellingen.

Verbeteringen in HTML-client

De volgende verbeteringen en nieuwe functies zijn beschikbaar voor gastheren/vrouwen en presentatoren in de HTML-client:

Notitiespod

• Mogelijkheid om hyperlinks toe te voegen in Notitiespod.
  • De titel van de Notitiespod wordt meegenomen bij het exporteren van de Notitiespod als tekstbestand of het e-mailen van de Notitiespod.

Chatpod

• De titel van de Chatpod wordt meegenomen bij het e-mailen van de chatgeschiedenis.
  • De optie voor chatten via e-mail bevat nu ook het chattranscript van verschillende open gesprekken waaraan de gastheer/vrouw deelneemt, waaronder het tabblad Iedereen, Chatten met gastheren/vrouwen en privéchats.
  • De chatpod-weergave is verder geoptimaliseerd om meer berichten te tonen in een schermvenster.

Aanwezigenpod

• Meerdere menubesturingselementen van de Aanwezigenpod zijn geoptimaliseerd voor betere toegang.
  • Optie voor volledig scherm toegevoegd in Chatpod voor verbeterde toegang.

Brainstormruimten

• Mogelijkheid toegevoegd voor het wijzigen van de naam van brainstormruimten. (N.B.: als de naam van een brainstormruimte wordt gewijzigd, zullen alle geassocieerde podtitels de nieuwe naam bevatten).
  • Mogelijkheid toegevoegd voor het afwisselen van deelnemers in verschillende brainstormruimten.

Delenpod

• Ondersteuning toegevoegd voor gif-bestanden in Delenpod (N.B.: er is nog steeds geen ondersteuning voor het direct bekijken van gif-bestanden vanuit Centrale pagina's voor Adobe Connect).
  • Gastheren/vrouwen kunnen ondersteunde inhoud nu van hun eigen machine in de Delenpod slepen.

Whiteboard

• Verbetering van de algehele whiteboardprestaties, waaronder bij het tekenen van lange patronen en wanneer meerdere gebruikers tegelijk tekenen.

Pod Bestanden delen

• Gastheren/vrouwen kunnen nu tot vijf bestanden slepen naar de pod Bestanden delen.

Schermindelingen

• Mogelijkheid toegevoegd voor het zoeken van schermindelingen in de weergave 'Schermindelingen beheren'.
  • Mogelijkheid toegevoegd voor het vergrendelen van schermindelingen om 'dikke vinger' fouten tijdens live presentaties te voorkomen.
  • Verbeteringen in de 'Schermindelingen beheren' weergave voor ondersteuning van weergeven van meerdere kolommen.

Ruimte voor gastheren/vrouwen en presentatoren

• Het Gebied met alleen presentator heet nu Ruimte voor gastheren/vrouwen en presentatoren.
  • Ruimte voor gastheren/vrouwen en presentatoren kan nu zichtbaar worden gemaakt voor enkel gastheren/vrouwen of zowel gastheren/vrouwen als presentatoren.

Voorbereidingsmodus

• De voorbereidingsmodus is visueel verbeterd om de live pods te benadrukken

Verscheidene verbeteringen

• Optie voor volledig scherm toegevoegd in de pods Chat, Aanwezigen, V&A, Bestanden delen en Weblinks voor verbeterde toegang. Gastheren/vrouwen hebben de mogelijkheid om de optie voor volledig scherm op ruimteniveau in of uit te schakelen voor alle aanwezigen.
  • Nieuwe herinneringsvoorkeur voor Opnemen toegevoegd om gastheren/vrouwen te vragen het opnemen te starten tijdens een nieuwe sessie.
  • Nieuwe voorkeur toegevoegd voor automatisch opslaan in buffer van MP4-video's aan deelnemerskant.

Workflow vergaderingen starten

Optie die nu wordt weergegeven aan alle browsergebruikers die deelnemen aan een virtuele lesruimte, een vergadering of een webinarsessie om zich hierbij aan te sluiten via de browser (met HTML-client of met een klassieke Flash-client) of de Connect-desktoptoepassing voor vergaderingen.

Uitgebreide rechten voor deelnemers

De deelnemers kunnen nu uitgebreide rechten worden toegekend in de HTML-client voor diverse pods, waaronder webcamrechten en tekenrechten. De deelnemers in de HTML-client zullen nu presentatorrechten krijgen voor brainstormruimten.

Centrale pagina's voor Adobe Connect

De vanuit Centrale pagina's voor Adobe Connect geüploade en gedeelde inhoud opent nu in HTML-formaat.

Verscheidene verbeteringen en wijzigingen

• De volgende juridische disclaimer is toegevoegd aan de loginpagina - 'De Gebruiksvoorwaarden van Adobe zijn bepalend voor het gebruik van Adobe Connect'.
  • Een dialoogvenster 'Nieuwe functies' wordt nu weergegeven om gebruikers te informeren over nieuwe functies en verbeteringen in de nieuwe releaseversie. Het dialoogvenster wordt eenmalig getoond aan de gebruikers die deelnemen via de HTML-client.
  • Nieuwe uitsluitend Flash-inhoud voor Adobe Captivate en Adobe Presenter kan niet worden geüpload vanuit Connect Central of vanuit vergaderingen.
  • De video die wordt gepubliceerd vanuit de HTML-client is ingesteld op 180 p.
  • Wanneer er tijdens een vergadering een scherm wordt gedeeld, daalt de videofeed voor alle publicerende gebruikers (flash of HTML) naar 180 p.
  • In de rasterindeling worden inactieve videocellen in de Video pod automatisch gepauzeerd.
  • JDK geüpgraded naar versie 1.8.0_231
  • Log4j geüpgraded naar versie 2.12.1
  • Spring.jar geüpgraded naar versie 5.2.4
  • Tomcat-versie geüpgraded naar 9.0.27

Nieuw in Adobe Connect 10.6

Opnamen afspelen in HTML

Met Adobe Connect 10.6 kunnen gebruikers nu HTML-versies van Adobe Connect-opnamen bekijken in een webbrowser op de meeste platforms en een nieuwe bètaversie van de HTML-viewer voor mobiele browsers uitproberen.

Voordelen van op HTML-gebaseerde opnames zijn onder andere:

1. Opnames behouden de interactieve elementen van Adobe Connect-vergaderingen. Bij het bekijken van een opname kunnen gebruikers door Notities, Chatten of Q&A scrollen en tekst kopiëren. Gebruikers kunnen een bestand downloaden uit een Bestandenpod of op links in Chatten, Q&A, Webkoppelingen en op slides klikken. Delenpods kunnen in volledig scherm worden getoond voor optimale weergave. Quizzen en andere interactieve inhoud gemaakt in authoringtools, zoals Adobe Captivate en Adobe Presenter, behouden ook hun interactiviteit. Hierdoor kan een gebruiker zelfs bij het bekijken van een opgenomen versie van de sessie, deelnemen aan de quiz.
  2. HTML-opnames zijn nu beter toegankelijk. HTML-opnames tonen de inhoud in exact dezelfde manier als deze tijdens de live vergadering werd gebruikt. Gebruikers kunnen door de vergaderinginterface bladeren en de tekst in Chatten, Notities, Q&A en zelfs PDF-documenten kunnen worden gelezen door een schermlezer, ook bij het bekijken van de opname.
  3. Bestaande opnames die zijn gemaakt met Adobe Connect 9 of hoger zijn ook beschikbaar via de HTML-viewer.

De nieuwe HTML-viewer voor opnames is alleen beschikbaar als de HTML-client is ingeschakeld voor de vergaderruimte waar de opname plaatsvond, of als de opname naar de inhoudsbibliotheek is verplaatst.

Opmerking:

Niet-hybride aangepaste pods of niet-hybride inhoud (bijv. SWF, FLV, Presenter, Captivate, enzovoort) in de opnamen zijn niet zichtbaar in de HTML-viewer. Om deze inhoud te bekijken, moeten gebruikers overschakelen naar de klassieke weergave.

Viewer voor studieprogramma (HTML)

De viewer voor het studieprogramma is in versie 10.6 ook ontworpen in HTML, waardoor een snellere en toegankelijkere ervaring met een moderne gebruiksinterface is ontstaan.

Alt-tekst

Verscheidene verbeteringen en wijzigingen

• Gebruikers die deelnemen via een HTML-client op mobiel (bèta) hebben nu een optie om afzonderlijke pods op volledig scherm te maken (behalve de Notitiespod).
  • Sneltoetsen voor HTML-clients zijn verder verbeterd.
  • Tomcat-versie geüpgraded naar 9.0.22.
  • JRE-versie geüpgraded naar 1.8.0_221.
  • Een groot aantal oplossingen van bekende problemen in de HTML-client.

Nieuw in Adobe Connect 10.5

Met de HTML-client kunnen deelnemers zich naadloos via hun webbrowser aansluiten bij een vergadering, virtuele lesruimte of webinar, zonder aanvullende software te moeten downloaden. In de HTML-client kunnen gebruikers gedeelde schermen en inhoud bekijken, met notities werken, VoIP gebruiken door audio te verzenden en ontvangen en gedeelde livevideo bekijken. Gebruikers kunnen ook deelnemen aan opiniepeilingen, chats en vraag- en antwoordsessies.

Naast de HTML-client kunnen deelnemers ook meedoen via de eerder ondersteunde methoden: de Adobe Connect-desktoptoepassing en de op Adobe Connect Flash-gebaseerde browserclient.

De HTML-client ondersteunt de meest gebruikte functies voor het bijwonen van en deelnemen aan vergaderingen, virtuele lesruimten of webinars. In zijn huidige vorm bevat de HTML-client echter niet alle mogelijkheden die in de andere Adobe Connect-vergaderclients aanwezig zijn. Voor meer informatie over wat er wordt ondersteund zie Adobe Connect-mogelijkheden in HTML-client.

Accountbeheerders en ruimte-eigenaren kunnen kiezen of ze de HTML-client voor deelnemers op account- of ruimteniveau willen in- of uitschakelen. Zie Adobe Connect HTML-client inschakelen voor meer informatie over het inschakelen van deze instellingen.

Ondersteuning voor inhoud in HTML-client

HTML-client ondersteunt nu de weergave van verschillende inhoudstypen die door gastheren/-vrouwen worden gedeeld:

• PowerPoint (modi synchroniseren en synchronisatie opheffen)
  • PDF (modi synchroniseren en synchronisatie opheffen)
  • MP4
  • MP3
  • Presentator
  • Captivate
  • Afbeeldingen

Verbeteringen in ondersteuning voor inhoud in HTML-client

• De volledige conversie-engine van PowerPoint is herschreven om verschillende bekende problemen met PPT/PPTX-conversie te verhelpen in zowel de HTML-client als de Flash/vergadertoepassing.
  • De conversie-engine van PowerPoint converteert geüploade PPT-/PPTX-bestanden nu in een HTML- en Flash-vriendelijke indeling.
    • Omwille van de dubbele conversie duurt PowerPoint-conversie mogelijk langer dan bij de vorige versie.
    • De voortgangsbalk van de conversie is bijgewerkt om meer informatie weer te geven over de verschillende conversiestappen.
Verbeteringen PPT-bestanden

• PPTX-bestanden kunnen nu direct naar vergaderingen worden geüpload.
  • Er is een nieuwe PDF-viewer voor de HTML-client beschikbaar waarin verschillende bekende problemen zijn verholpen.
werkbalk

• Mogelijkheid voor gastheren/-vrouwen om de zoekbalk voor afspelen te verbergen voor MP4- en MP3-inhoud voor deelnemers met de HTML-client.

Ondersteuning voor bestaande gebruikersinhoud

• Runtime-conversie voor bestaande PowerPoint-gebruikersinhoud naar een HTML-vriendelijke indeling die kan worden weergegeven in de HTML-client voor deelnemers.
conversie

• Nieuwe workflow in Flash-client/vergadertoepassing om toestemming van gastheer/-vrouw te vragen voor het starten van een nieuwe PowerPoint-conversie in run-time. (Opmerking: de conversie kan enkele minuten duren.)
  • Vraag om informatie voor gastheren/-vrouwen als bestaande inhoud niet kan worden geconverteerd naar een HTML-vriendelijke indeling (geldt meestal voor bestaande niet-hybride Presenter- en Captivate-inhoud).
    • Als een gastheer/-vrouw ervoor kiest dergelijke inhoud weer te geven, zien deelnemers die via de HTML-client deelnemen een optie om naar de klassieke weergave te schakelen (Flash-client van browser of desktoptoepassing).
  • Nieuwe markering HTML-compatibel op de beheerpagina's van Adobe Connect Central zodat gastheren/-vrouwen kunnen valideren of de bestaande inhoud in HTML kan worden bekeken.
  • Gebruikers zien een waarschuwingsprompt wanneer ze reeds geüploade Presenter- en Captivate-inhoud van niet ondersteunde versies delen. Ondersteunde versies zijn Presenter 11.0 en hoger, Captivate 9.0 en hoger.

Nieuwe ondersteuning voor inhoud

• Er verschijnt een waarschuwingsprompt wanneer een gastheer/-vrouw Presenter of Captivate-inhoud uploadt die alleen SWF (alleen Flash) is.
  • Gastheren/-vrouwen kunnen nieuwe inhoud van niet ondersteunde Presenter- en Captivate-versies niet uploaden terwijl ze in een vergadering of Connect Central zitten. Ondersteunde versies zijn Presenter 11.0 en hoger, Captivate 9.0 en hoger.

Whiteboard-ondersteuning in HTML-client

Ondersteuning toegevoegd voor het weergeven van annotaties aangebracht door gastheren/-vrouwen en presentators aan deelnemers die via HTML-client deelnemen:

• Alle nieuwe en bestaande whiteboardannotaties zijn zichtbaar in de HTML-client.
Whiteboard

• Alle nieuwe annotaties op ondersteunde inhoudstypen, PowerPoint, PDF, MP4, MP3, Presenter en Captivate, zijn zichtbaar in de HTML-client.

Ondersteuning voor aangepaste pods in HTML-client

Aangepaste pods worden nu ondersteund in HTML-clients. De bestaande aangepaste pods moeten echter naar een hybride indeling (HTML en Flash) worden geconverteerd om in de HTML-client te kunnen werken. De nieuwste SDK om een HTML-vriendelijke aangepaste pod te maken, wordt beschikbaar gesteld aan bestaande ontwikkelingspartners.

Een nieuwe instelling op accountniveau is toegevoegd aan de beheerpagina's van Connect Central voor de HTML-client onder Compatibiliteit en besturing zodat beheerders aangepaste pods in de HTML-client in of uit kunnen schakelen.

Diverse verbeteringen van HTML-client

• Aanwijzers van gastheren/-vrouwen zijn nu zichtbaar voor deelnemers in HTML-client.
Aanwijzer gastheer/-vrouw

• Wijzigingen in workflow voor starten van vergadering (alleen van toepassing op ruimtes met HTML-clients):
    • Optie die wordt weergegeven aan alle browsergebruikers die deelnemen aan een training, een vergadering of een webinarsessie om zich hierbij aan te sluiten via de browser (met HTML-client of met een klassieke Flash-client) of de Connect Desktop-desktoptoepassing voor vergaderingen.
Launcher

Parameters voor URL van vergadering koppelen

• Er kunnen verschillende parameters aan de URL van de Connect-vergadering worden toegevoegd om de keuze van vergaderclient voor de deelnemers te standaardiseren:
    • ?html-view = true Gebruik deze om HTML-weergave voor een deelnemer te forceren (werkt alleen wanneer HTML voor de vergaderruimte is ingeschakeld).
    • ?proto = true Gebruik deze om aanwezigen (deelnemers, gastheren/-vrouwen, presentators) te dwingen via de Connect-desktoptoepassing deel te nemen.
    • ?launcher = false Gebruik deze om in browsers via Flash deel te nemen (werkt alleen wanneer Flash is ingeschakeld in de browser).

Wijzigingen in markering HTML-client inschakelen voor deelnemers

• Bij ruimte: als HTML is ingeschakeld voor een account
    • In alle nieuwe ruimtes is HTML standaard ingeschakeld.
    • Voor alle bestaande ruimtes is de status van de HTML-markering hetzelfde, dat wil zeggen, als HTML is uitgeschakeld, blijft dit uitgeschakeld en vice versa (hetzelfde als het bestaande gedrag in 10.2).
  • Gastheren/-vrouwen kunnen de HTML-client ook inschakelen voor deelnemers tijdens een vergadersessie via de optie Toegang beheren in het vergadermenu.
Ruimteniveau

• Bij account: de standaardstatus van de HTML-clientmarkering is AAN voor alle accounts (hetzelfde als het bestaande gedrag in 10.2).
    • Er is een nieuwe optie om de HTML-client geforceerd in te schakelen voor alle bestaande vergader-/trainings-/seminarruimtes beschikbaar voor accountbeheerders.
    • Wanneer beheerders de optie voor gedwongen inschakelen selecteren, wordt de HTML-clientmarkering in de ruimte-instellingen als niet-bewerkbaar weergegeven met een notitie.
Accountniveau

Andere verbeteringen

• Mobiele browsers (bètafunctie): gebruikers krijgen de optie om deel te nemen via browsers of mobiele app. De HTML-client voor mobiele browsers is een bètafunctie.
  • Gebruikers van de HTML-client kunnen nu alle ondersteunde sneltoetsen zien door op de vraagtekentoets (?) te drukken in de HTML client.
  • Pod Opiniepeiling: HTML-gebruikers kunnen reeds ingediende antwoorden bewerken (voor opiniepeilingen met korte antwoorden).
  • Chatpod: kleine UI-verbeteringen om het aantal weergegeven chatberichten in een kleiner gebied te verhogen.
  • De maximale lengte van berichten die HTML-deelnemers tijdens brainstormsessies naar een gastheer/-vrouw kunnen sturen is nu 1024 tekens.
  • Een groot aantal oplossingen van bekende problemen in de HTML-client.

Connect Central - aanpassen van HTML-client

Aanpassing van HTML-vergaderclient

• Beheerders van klantenaccounts kunnen de HTML-vergaderclient nu ook via Connect Central aanpassen.
  • Zowel de Flash- als de HTML-client kan onafhankelijk worden aangepast met verschillende kleurcombinaties.
  • Alle momenteel ondersteunde aanpassingsopties die beschikbaar zijn voor de Flash-client, kunnen ook in de HTML-client worden aangepast, met uitzondering van menutekst en markeringskleuren.
  • Kleuren van verschillende pictogrammen op de menubalk van de HTML-clientapp en de podmenubalk (inclusief zweven, niet-zweven en standaardstatussen) worden ook gewijzigd wanneer de kleuren van de tekst op de voorgrond worden gewijzigd.
  • Voorbeelden toegevoegd aan Connect Central-beheerpagina's om variaties van clientaanpassingen te laten zien.
  • Waarschuwing wordt weergegeven als de gekozen aangepaste voor- en achtergrondkleuren niet voldoen aan de aanbevolen contrastverhouding voor toegankelijkheid van Webaim (WCAG AA voor normale tekst).

Zoeken

• Nieuw verbeterd Zoeken in Connect Central met behulp van HTML-technologieën.
Zoeken

• Vereenvoudigde zoekfilters. Gebruikers kunnen zoekresultaten nu verder filteren op categorieën, inhoudstypen en datumbereik.
Zoekfilters

Rapporten

• Het tabblad Rapporten in Connect Central is opnieuw ontworpen met behulp van HTML-technologieën.
Rapporten

• De volgende nieuwe rapporten zijn toegevoegd:
    • Totaal inhoudsgebruik - toont gebruiksstatistieken voor alle inhoud die binnen een bepaalde periode wordt gebruikt.
    • Trainingsstatus en score - geeft alle trainingen weer die in een bepaalde periode zijn gebruikt met de score en voltooiingsstatus van elke student.
    • Aanwezigheidsrapport - geeft een overzicht van alle aanwezigen en de tijd die ze hebben besteed voor elke vergaderruimte, virtuele klas en seminarruimte voor een bepaald datumbereik.
    • Volledig kostenplaatsgebruik - toont de activiteiten en vergaderingen van kostenplaatsleden die bij de kostenplaats in rekening zijn gebracht voor alle kostenplaatsen voor een bepaald datumbereik.
    • Piek aantal gelijktijdige deelnemers per dag - toont het hoogste aantal gelijktijdige gebruikers per dag voor een gegeven datumbereik.

Verscheidene verbeteringen en veranderingen

• Er is nu een nieuw toegangstype beschikbaar voor gastheren/-vrouwen tijdens het maken van een ruimte - 'Alleen geregistreerde gebruikers en accountleden mogen de ruimte betreden'. Hiermee kan een gastheer/-vrouw alle accountleden uitnodigen naar de ruimte te komen.
Nieuwe toegangsoptie

• HD-videotijdvak - gastheren/-vrouwen kunnen nu in de rastermodus de videofeed (van livefeeds) wijzigen om deze in HD weer te geven.
  • Standaard wordt het HD-tijdvak van de videofeed alleen aan gastheren/-vrouwen en presentators gegeven. De eerste gastheer/-vrouw of presentator die de video in de HD-ruimte inschakelt, krijgt het HD-videotijdvak.
  • HD-videoparameters geoptimaliseerd voor betere prestaties en kwaliteit.
  • Selectie van 'Gedefinieerde grootte gebruiken' in de componenten van Gebeurtenissjabloon geeft de grootte weer die zal worden gebruikt.
  • Gebruikersbeheer op basis van HTML is verbeterd zodat beheerders gebruikersgegevens kunnen weergeven en groepslidmaatschappen van gebruikers kunnen bewerken.
  • Wanneer de chatpodtekst de maximale bewaarlimiet bijna heeft bereikt, krijgen gastheren/-vrouwen in de chatpod nu een waarschuwing om een back-up van de chat te maken.
  • Het Rapport opnameverbruik in het gedeelte Rapport voor systeemgebruik in Connect Central is afgeschaft. Het rapport toonde het gebruik van de MP4-conversie op de server, wat in versie 9.5 is afgeschaft.
  • Logo-afbeelding wordt alleen op de aanmeldingspagina weergegeven als de accountbeheerder een aangepast logo heeft geüpload.
  • Licentieovereenkomst wordt niet meer weergegeven tijdens Connect-serverinstallatie.
  • Verbeterde prestaties van het rapport Seminars op sessies.
  • Tomcat-versie geüpgraded naar 9.0.19.
  • JRE-versie geüpgraded naar 1.8.0_212.
  • Andere kleinere verbeteringen en oplossingen voor verschillende bekende en door klanten gemelde problemen.

Nieuw in Adobe Connect 10.1

Verbeteringen in HTML-client

De HTML-client bevat de volgende verbeteringen voor een prettigere gebruikerservaring:

• Videopod: De video in de videopod is geoptimaliseerd voor het apparaat van de gebruiker. Op basis van het weergavegebied van een bepaald apparaat, wordt de lay-out van de videopod aangepast om de video-ervaring te verbeteren.
  • Chatpod: De tekst op de chatpod wordt weergegeven in een grijs lettertype. Er wordt niet standaard een bepaalde lettertypekleur gebruikt.
  • Vergaderruimte: Personen die aan een vergadering deelnemen via de HTML-client in Firefox of Edge, hebben nu de mogelijkheid om de vergaderruimte in de browser of in de desktoptoepassing te openen.
Vergaderruimte openen

• Als deelnemers de optie Mijn keuze in deze browser onthouden selecteren, onthoudt het systeem de keuze voor toekomstige sessies die worden gestart vanuit dezelfde browser. Deelnemers kunnen de startvoorkeuren ook resetten om te zorgen dat beide keuzes weer worden weergegeven tijdens het starten. Deze optie is echter alleen zichtbaar als de cookievoorkeuren voor de browser zijn ingesteld.
Startvoorkeuren resetten

• Luidsprekermenu op menubalk in vergaderruimte: Info bij de menu-items is meer beschrijvend. Status van pictogrammen voor Deelnemers dempen en Alle geluiden dempen wordt aangepast zodat ze beter te onderscheiden zijn.
Info bij menu-items van vergaderruimte

Verbeteringen in aanmeldingsscherm

De onderdelen van het aanmeldingsscherm zijn gestroomlijnd zodat het laden minder tijd kost. U kunt desgewenst het aanmeldingsscherm aanpassen.

Verbeteringen in aanmeldingsscherm

Hier is een lijst van de veranderingen:

• Aanbevolen bannergrootte is verkleind zodat aanmeldingsscherm sneller wordt geladen
  • Aanpasbare lettertypekleur voor standaardtekst in tekstvakken voor gebruikersnaam en wachtwoord
  • Aanpasbare lettertypekleur voor tekst op aanmeldingsscherm
  • Gewijzigde logoformaten en standaardweergave

Verbeteringen in Connect Central-webtoepassing

• Verbeteringen in selectievakjes en tekstblokken bij vragen over type gebeurtenisregistratie.
Verbeteringen in de gebruikersinterface

Nieuw in Adobe Connect 10

HTML-client voor deelnemers

Adobe Connect bevat nu een HTML-vergaderclient voor desktopdeelnemers. De nieuwe client biedt een responsievere en toegankelijkere ervaring voor deelnemers aan vergaderingen, virtuele lesruimten of webinars via Adobe Connect.

HTML-vergaderclient
HTML-vergaderclient

Met de HTML-client kunnen deelnemers zich naadloos via hun webbrowser aansluiten bij een vergadering, virtuele lesruimte of webinar. Ze hoeven geen extra software te downloaden. In de HTML-client kunnen gebruikers gedeelde schermen bekijken, met notities werken, VoIP gebruiken door audio te verzenden en ontvangen en gedeelde livevideo bekijken. Gebruikers kunnen ook deelnemen aan opiniepeilingen, chats en vraag- en antwoordsessies.

Naast toetreding via de HTML-client kunnen deelnemers ook blijven toetreden via de eerder ondersteunde methoden: de Adobe Connect-desktoptoepassing en de op Adobe Connect Flash-gebaseerde browserclient.

De HTML-client ondersteunt de meest gebruikte functies voor het bijwonen van en deelnemen aan vergaderingen, virtuele lesruimten of webinars. In zijn huidige vorm bevat de HTML-client echter niet alle mogelijkheden die in de andere Adobe Connect-vergaderclients aanwezig zijn. Voor meer informatie over wat er wordt ondersteund zie Adobe Connect-mogelijkheden in HTML-client.

Accountbeheerders en ruimte-eigenaren kunnen kiezen of ze de HTML-client voor deelnemers op account- of ruimteniveau willen in- of uitschakelen. Zie Adobe Connect HTML-client inschakelen voor meer informatie over het inschakelen van deze instellingen.

HD-video

Een nieuwe HD-optie (720p) is nu beschikbaar wanneer u uw videokwaliteit instelt in Adobe Connect 10.

HD-video
HD-video

Zie HD-video van webcam delen voor meer informatie over deze functie.

Single Sign-On (SSO)

Adobe Connect 10 biedt kant-en-klare SSO-mogelijkheden (Single Sign-On) om accounts te koppelen aan SAML 2.0-gebaseerde identiteitsproviders (IDP) van derden. Deze functie verbetert de toegangs- en beveiligingsworkflows aanzienlijk wanneer gebruikers hun account openen.

Zie SSO inschakelen in Adobe Connect voor meer informatie over deze functie.

Verscheidene verbeteringen

• Nieuwe ervaring op aanmeldpagina.
Aanmeldpagina

• Verbeteringen in de interface van de Adobe Connect-desktoptoepassing
  • De pagina's Chargebacks en Gegenereerde gebeurtenisleads in Adobe Connect Central zijn opnieuw ontworpen in HTML5.
  • Optie om vraag met selectievakjes toe te voegen als type registratievraag in Gebeurtenismanager
  • Optie om tekstblok toe te voegen ter ondersteuning van enkele HTML-elementen in registratievragen in Gebeurtenismanager

Nieuw in Adobe Connect 9.8

U kunt nu een verbonden luidspreker selecteren via de nieuwe optie Luidspreker selecteren in de wizard Audio-instellingen. De wizard is beschikbaar in het menu Vergadering in een vergaderruimte en op de pagina van de test voor aanvang van de vergadering wanneer de Adobe Connect-toepassing voor Windows is geïnstalleerd.

Luidspreker selecteren tijdens het configureren van audio met behulp van de wizard
Luidspreker selecteren tijdens het configureren van audio met behulp van de wizard

Als uw audio is uitgeschakeld tijdens het opnemen van een vergadering, kunt u deze nu eenvoudig inschakelen met de optie Audioconferentie inschakelen. Of klik op de knop Opnemen zonder audio om de vergadering op te nemen zonder audio.

Audioconferentie inschakelen tijdens opnemen zonder audio
Audioconferentie inschakelen tijdens opnemen zonder audio

Er is een upgrade van Tomcat uitgevoerd naar versie 8.0.50. Er is een upgrade van JRE uitgevoerd naar versie 1.8.0_162.

Nieuw in Adobe Connect 9.7.5

Verbeteringen in Adobe Connect-desktoptoepassing

• Ondersteuning voor optionele snelkoppelingen voor het menu Start en bureaublad (alleen Windows). Gebruikers kunnen kiezen om snelkoppelingen voor het Start-menu en het bureaublad te maken terwijl ze de Adobe Connect-toepassing voor Windows installeren. Deze optie is beschikbaar in het Windows-installatieprogramma voor gebruikers en het MSI-installatieprogramma voor beheerders.
  • Mogelijkheid om een audio-uitvoerspeaker in vergadering te selecteren (alleen Windows). Gebruikers van de Adobe Connect-toepassing voor Windows kunnen vanuit de vergaderruimte een audio-uitvoerapparaat kiezen. Deze optie is niet beschikbaar vanuit de Adobe Connect Flash-client voor browsers of in de Adobe Connect-toepassing voor Mac.
  • Optie om een gebruikerssessie te onthouden in de Adobe Connect-toepassing voor een computer. Gebruikers kunnen kiezen of ze de Adobe Connect-toepassing willen toestaan om hun sessie op een computer te onthouden. Tijdens een actieve sessie hoeven gebruikers hun aanmeldingsgegevens niet opnieuw in te voeren wanneer ze deelnemen aan een vergadering vanuit de Adobe Connect- desktoptoepassing .
  • Open een nieuwe toepassingssessie via de sneltoets Ctrl + N (alleen Windows). Gebruikers kunnen een nieuwe sessie van de Adobe Connect-toepassing starten door de sneltoets Ctrl + N in te drukken terwijl ze de Adobe Connect- desktoptoepassing gebruiken .
  • Ondersteuning voor PPT-inhoud in de Adobe Connect-toepassing. Gebruikers kunnen gedeelde PPT-inhoud rechtstreeks vanuit het startscherm van de Adobe Connect-toepassing openen door de URL van de inhoud in te voeren.
  • Gebruikers kunnen een vergaderruimte betreden door op de vergadering te dubbelklikken via de lijst Recent of Favorieten in de Adobe Connect- desktoptoepassing .
  • Gebruikers kunnen alle items wissen uit de lijst Recent en Favorieten in de Adobe Connect- desktoptoepassing .
  • De Adobe Connect-desktoptoepassing vult automatisch de domein-URL van de laatst bezochte Adobe Connect-vergadering in op het hoofdvenster. Gebruikers kunnen deelnemen aan een vergadering door alleen de naam van de vergaderruimte in te voeren via de startpagina van de Adobe Connect-toepassing.

Raadpleeg de volgende pagina's voor meer informatie.

Verbeteringen in Connect Central-webtoepassing

• De set-uppagina voor Audioprofielen in Adobe Connect Central is opnieuw ontworpen in HTML5. Gebruikers kunnen nieuwe audioprofielen maken of bestaande bewerken.
  • Via de Adobe Connect Central-startpagina > tabblad Mijn opnames kunnen gebruikers via de opnamelijst naar het scherm met opnamedetails gaan.
  • Via de Adobe Connect Central-startpagina kunnen gebruikers de oude ervaring oproepen, waarin de oudere tabbladen kalender, mijn training, trainingscatalogus, mijn vergaderingen en resources staan.
  • Via de Adobe Connect Central-startpagina > tabblad Mijn vergaderingen kunnen gebruikers de nieuwe kolom Begindatum oproepen.
  • Via de Adobe Connect Central-startpagina > tabblad Mijn vergaderingen kunnen gebruikers via een nieuw filter de vergaderingen filteren die ze hebben gemaakt.
  • Via de Adobe Connect Central-startpagina > tabblad Mijn opnames kunnen gebruikers via de opnamelijst opnamedetails oproepen.

Zie Adobe Connect Central-startpagina voor meer informatie.

Verscheidene verbeteringen

• Upgrade van AEM uitgevoerd naar versie 6.2 SP1.
  • Ondersteuning voor de nieuwe Adobe Presenter 7-inhoud wordt stopgezet. Er wordt een foutbericht weergegeven wanneer u inhoud probeert te uploaden die is gemaakt met Adobe Presenter 7 of een eerdere versie.
  • Wanneer een seminarruimte wordt verwijderd, wordt de bijbehorende activiteit ook verwijderd.
  • MSI-installatie wordt voltooid zonder af en opnieuw aan te melden.
  • Upgrade uitgevoerd van MeetingOne-adapter.
  • Upgrade van JRE uitgevoerd naar versie 1.8.0_152
  • Upgrade van Tomcat uitgevoerd naar versie 8.0.47

Nieuw in Adobe Connect 9.7

Adobe Connect-desktoptoepassing

Adobe Connect 9.7 biedt een desktoptoepassing die zowel voor Microsoft Windows- als Apple Macintosh-gebruikers beschikbaar is. Nu kunt u gemakkelijk vanaf uw bureaublad deelnemen aan vergaderingen en deze beheren. De Adobe Connect-toepassing is een stand-alone toepassing die de oude invoegtoepassing vervangt. Met de nieuwe Adobe Connect-toepassing hoeven gebruikers Adobe Flash Player niet langer te installeren of in te schakelen in browsers om deel te nemen aan vergaderingen of deze te beheren.

De nieuwe zelfstandige toepassing is beschikbaar voor alle gebruikers. Gebruikers die Adobe Flash volledig in hun browser hebben ingeschakeld, kunnen sessies in de browser blijven bijwonen.

Met de Adobe Connect-toepassing kunnen gebruikers veelbezochte ruimten aan hun bladwijzers toevoegen en een geschiedenis van recente vergaderingen bekijken. Zie Adobe Connect-desktoptoepassing voor meer informatie.

Adobe Connect-desktoptoepassing voor Windows

Verbeterde diagnostiek en tests voor aanvang van vergadering

Gebruikers kunnen nu diagnostische tests uitvoeren voor aanvang van de vergadering om te controleren of het systeem aan de vereisten voldoet om deel te nemen aan een Adobe Connect-sessie zonder Flash in de browser te moeten gebruiken. De test vraagt gebruikers die geen Flash hebben, om de nieuwe toepassing van tevoren te installeren.

Voor gebruikers die de ingebouwde VoIP-functies (Voice over IP) van Adobe Connect gebruiken, biedt de nieuwe testpagina een optie om microfoons en speakers te configureren en testen voordat ze in een vergadering worden gebruikt. Zie Diagnostische test van Adobe Connect voor meer informatie.

Adobe Connect-pagina voor diagnostische test voorafgaand aan vergadering

Adobe Connect Central-startpagina in HTML5

De Adobe Connect Central-startpagina heeft een nieuw ontwerp dat gebruikmaakt van HTML5. Gebruikers kunnen naadloos vergaderingen, opnames en trainingscatalogi vinden en beheren, zonder de Adobe Flash Player in te schakelen. Gebruikers kunnen rechtstreeks vanaf de startpagina de opnames vinden die ze zelf hebben gemaakt of die met hen zijn gedeeld. Zie Adobe Connect Central-startpagina voor meer informatie.

Adobe Connect Central-startpagina in HTML5
Adobe Connect Central-startpagina in HTML5

MSI-installer voor de Adobe Connect-toepassing

Adobe Connect 9.7 heeft nu een nieuwe MSI-installer voor de Adobe Connect-desktoptoepassing. Beheerders kunnen de distributie en implementatie van de Adobe Connect-toepassing in het hele bedrijf via SCCM beheren.

De MSI-installer voor IT-beheerders kan nu worden gedownload via: http://www.adobe.com/go/Connectmsi. Zie Adobe Connect-desktoptoepassing installeren voor meer informatie.

Nieuw in Adobe Connect 9.6

Verbeterde brainstormruimten

Het presentatorgebied blijft geopend wanneer er een brainstormsessie wordt gestart. Hierdoor kunnen de gastheren/vrouwen de pods die beschikbaar zijn in het presentatorgebied, tijdens de brainstormsessie behouden. Wanneer aanwezigen zich in de brainstormruimten bevinden, kunnen de gastheren/vrouwen blijven werken met de pods die ze in het presentatorgebied hebben geopend. Zie Brainstormruimten maken en beheren voor meer informatie.

Dashboard Betrokkenheid in vergaderingen

Als presentator of gastheer/vrouw kunt u met het dashboard Betrokkenheid de aandacht en de interactiviteit van de deelnemers in een sessie bekijken. Het dashboard is nu beschikbaar voor vergaderingen zonder gebeurtenis-/trainingsmodules. Zie het artikel Vergaderingsrapporten weergeven voor meer informatie.

De nieuwste Help installeren

Een archief van de Help-artikelen met instructies is nu beschikbaar via www.adobe.com/go/AdobeConnect_Offline_Help voor on-premise klanten. Beheerders kunnen de lokale Help-bestanden downloaden en bijwerken zodat hun gebruikers de nieuwste Help-inhoud krijgen.

Ondersteuning voor Java 8

Adobe Connect 9.6 ondersteunt nu Java 8 om klanten een veilige ervaring te blijven bieden. Java 7 wordt niet langer ondersteund en verdere beveiligingspatches zijn niet beschikbaar.

Nieuw in Adobe Connect 9.5

Adobe Connect 9.5 heeft een nieuw, fris logo waarmee het oude log wordt vervangen. Dit zal het eerste zijn dat u opmerkt wanneer u zich aanmeldt bij Adobe Connect.

Nieuw Adobe Connect-logo
Nieuw Adobe Connect-logo

Wijzigingen met betrekking tot vergaderingen

Offline opnames in MP4-indeling

Vanaf Adobe Connect 9.5 vindt de conversie naar MP4-indeling nu rechtstreeks op de computer van de gebruiker plaats en zijn er geen wachtrijen op de server. U kunt de kwaliteit en de grootte van het uiteindelijke uitvoerbestand bepalen via de beschikbare instellingen.

Opties om een opname te converteren naar een offline MP4-indeling.
Opties om een opname te converteren naar een offline MP4-indeling.

De werkelijke resolutie van het MP4-uitvoerbestand is afhankelijk van de schermgrootte en de ondersteunde resolutie van de computer die wordt gebruikt om de offline opname te maken.

Zie Adobe Connect-vergaderingen opnemen en afspelen voor meer informatie.

Pod Slimmere video

De modus filmstrook is verbeterd en biedt een betere webcamvideo-ervaring in Adobe Connect. De modus Filmstrook is met name handig wanneer veel gebruikers hun feed delen en gefocust wordt op de actieve spreker. Vanaf Adobe Connect 9.5 herkent de Pod Video de zichtbare feeds beter en worden de feeds die niet zichtbaar zijn voor de gebruiker automatisch gepauzeerd. Dit vertaalt zich in kleinere bandbreedte en verwerkingscapaciteitvereisten waardoor de algehele kwaliteit van een vergadering wordt verbeterd. Wanneer de gebruiker de feeds mengt en eerder verborgen en gepauzeerde streams toevoegt, begint Adobe Connect 9.5 automatisch de momenteel zichtbare feeds af te spelen.

Nieuw pictogram voor de verbindingsstatus van de vergadering

Het pictogram voor de verbindingsstatus van de vergadering dat in de rechterbovenhoek van een vergaderruimte wordt weergegeven, is aangepast () om de kwaliteit van de beschikbare netwerkverbinding aan te geven. Het geeft de verbindingsstatus van de vergaderruimte weer.

Zie Begrijpen hoe de Connect-vergaderruimte werkt voor meer informatie.

Verbeteringen aan de virtuele lesruimte

Ondersteuning voor de HTML5-inhoud van Adobe

Gebruikers van de virtuele lesruimte kunnen nu de HTML-inhoud die is gemaakt met Adobe Captivate en Adobe Presenter delen, zolang ze de add-in gebruiken. De gebruikerservaring om inhoud te delen blijft op peil met andere inhoudstypen in de pod Delen, want dit inhoudstype ondersteunt synchronisatie, quizzen, opnames en ook de ondersteunde rapportagemogelijkheden.

Enkele vereisten om deze functionaliteit te gebruiken, zijn:

• Adobe Connect 9.5 biedt ondersteuning voor de HTML-inhoud die via Adobe Captivate 9 of hoger en Adobe Presenter 11 of hoger wordt gepubliceerd.
  • De HTML-inhoud wordt alleen ondersteund in Virtuele lesruimten.
  • De Presentator die HTML-inhoud deelt in een virtuele lesruimte en de deelnemers die HTML-inhoud gebruiken in een virtuele lesruimte hoeven de invoegtoepassing Adobe Connect slechts eenmaal te installeren.

Alle aanwezigen moeten de nieuwste invoegtoepassing hebben om HTML-inhoud te kunnen gebruiken in een virtuele lesruimte. Adobe Connect vraagt gebruikers om de add-in te downloaden wanneer HTML-inhoud wordt gedeeld.

Melding voor gastheer/vrouw en presentatoren wanneer ze HTML-inhoud delen in een virtuele lesruimte
Melding voor gastheer/vrouw en presentatoren wanneer ze HTML-inhoud delen in een virtuele lesruimte

Opmerking:

Installeer de nieuwe invoegtoepassing voordat u met een sessie begint om te voorkomen dat er meldingen verschijnen tijdens de sessie.

De Adobe Connect-melding vraagt de gastheer/vrouw of presentator die HTML-inhoud deelt, om te controleren of alle gebruikers in de lesruimte klaar zijn om de gedeelde HTML-inhoud weer te geven. Gebruikers die de gedeelde HTML-inhoud niet kunnen weergeven zijn gemarkeerd in de pod Deelnemers met het pictogram naast hun naam. De componenten die zijn vereist om de gedeelde HTML-inhoud weer te geven, worden automatisch gedownload. Na enige tijd kunnen de gebruikers de gedeelde HTML-inhoud bekijken. Het automatisch downloaden van de vereiste onderdelen is een eenmalige activiteit die plaatsvindt zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen. Adobe Connect downloadt ook automatisch de vereiste onderdelen wanneer een gebruiker een opname van een virtuele lesruimte met gedeelde HTML-inhoud voor het eerst probeert te bekijken.

De e-mailmelding van de virtuele lesruimte bevat nu instructies en de downloadlink van de invoegtoepassing zodat deelnemers zich kunnen voorbereiden op de sessie. U kunt deze e-mailberichten en de instructies naar wens wijzigen.

Zie Adobe Connect-cursussen en studieprogramma's voor meer informatie.

Verbeteringen met betrekking tot rapporten

Adobe Connect 9.5 biedt twee nieuwe rapporten die Beheerders inzicht bieden in het gebruik van hun Adobe Connect-accounts. Deze rapporten maken deel uit van de systeemverbruiksrapporten op het tabblad Rapporten. U kunt beide rapporten downloaden als CSV-bestand voor verdere analyse.

Het Gebruiksrapport vergadersessies geeft een overzicht van vergadersessies, seminarsessies of virtuele-lesruimtesessies die plaatsvonden gedurende een door de gebruiker gedefinieerde periode en geeft begin- en eindtijd, duur, sessietype, totaalaantal en piek deelnemers, enzovoort.

Het rapport Vergadergebruik geeft een overzicht van de vergaderactiviteiten gedurende een bepaalde periode. Voor elke datum ziet u Piek gelijktijdige vergadergebruikers en Totaalaantal gebruikersminuten.

Zie Gebruiksrapporten genereren in Adobe Connect Central voor meer informatie.