Gebruik de Adobe Connect-toepassing voor naadloze toegang tot de functies van vergaderruimten.

Adobe Connect biedt meerdere manieren om samen te werken en externe sessies bij te wonen. U kunt de Adobe Connect-desktoptoepassing gebruiken in Windows en Mac OS, en Adobe Connect for mobile in Android en iOS.

De stand-alone Adobe Connect-desktoptoepassing vervangt de oude invoegtoepassing, en is compatibel met Adobe Connect 9 en latere versies.

Opmerking:

U kunt de Adobe Connect-desktoptoepassing via de pagina Downloads en updates downloaden. Zie Adobe Connect-toepassing installeren met instructies over hoe u de toepassing in verschillende omgevingen kunt installeren.

Als u Adobe Connect 9 gebruikt, kunt u de Adobe Connect-toepassing gebruiken zonder aan Adobe Flash Player-invoegtoepassingen voor browsers gebonden te zijn. U kunt de Adobe Connect-sessies in browsers blijven bijwonen maar de functionaliteit is dan beperkt. De Adobe Connect-toepassing ondersteunt uw aangepaste aanmeldingsscherm, maar niet de aanpassingen op het welkomstscherm.

Welkomstscherm van Adobe Connect-toepassing
Welkomstscherm van Adobe Connect-toepassing

A. Geeft URL's van 20 onlangs bezochte vergaderruimten weer B. Geeft de URL's van de vergaderruimtes in de bladwijzers weer voor snelle toegang C. Hiermee worden alle actieve sessies van een gebruiker afgemeld D. Hiermee wordt de vergaderruimte gestart. U kunt ook ergens op een URL van een vergaderruimte dubbelklikken om de vergaderruimte te starten. E. Zet de vergaderruimte bij de bladwijzers en geeft deze weer op het tabblad Favorieten F. Hiermee wordt de lijst met URL's van onlangs bezochte vergaderruimtes gewist

Als u een nieuwe gebruiker bent of als u zich eenmaal aanmeldt met een nieuwe domeinnaam, onthoudt de Adobe Connect-toepassing uw domeinnaam. In volgende sessies hoeft u niet de volledige URL van de vergaderruimte in te voeren, alleen de naam van de ruimte.

Wanneer u uw aanmeldingsgegevens invoert en Mij onthouden op deze computer selecteert, wordt uw sessie opgeslagen. Terwijl de huidige sessie actief is, hoeft u uw aanmeldingsgegevens niet opnieuw in te voeren wanneer u zichbij vergaderingenvoegt.

Gebruik de Adobe Connect-desktoptoepassingvoorde volgende situaties, omdat deze niet worden ondersteund door Adobe Connect in een browser:

Opmerking:

Als u een presentator of gastheer bent, installeert u de Adobe Connect-toepassing voordat u inhoud uploadt of uw scherm deelt. Zo voorkomt u dat mensen tijdens een vergadering moeten wachten.

Als u een vergadering in een browser hebt gestart, voegt u ?proto=true toe aan de URL van de vergaderruimte om deze in de Adobe Connect-toepassing te starten. Bijvoorbeeld https://www.voorbeeld.com/naam_vergadering?proto=true.

Voor situaties zoals overlappende vergaderingen tijdens een lopende sessie in de Adobe Connect-toepassing in Windows, drukt u op Ctrl+N om een nieuwe sessie in een nieuw venster te starten. U kunt ook met de rechtermuisknop op het toepassingspictogram op uw taakbalk klikken en op Adobe Connect klikken.

Opmerking:

Gebruik de Adobe Connect-toepassing om vergaderingen, seminars, opnames en inhoud op te roepen. Gebruik een browser om evenementen en URL's van niet-ondersteunde inhoudstypen die naar de inhoudsbibliotheek zijn geüpload, op te roepen. Lees Ik kan inhoud die naar de inhoudsbibliotheek is geüpload, niet openen in De Adobe Connect-toepassing installeren voor informatie over niet-ondersteunde inhoudstypen.

De Adobe Connect-toepassing installeren

Installeer de Adobe Connect-toepassing (en andere updates) via de pagina Downloads en updates. De Adobe Connect-toepassing werkt alleen voor Connect 9 en latere versies.

Voor installatie van de Adobe Connect-toepassing zijn geen beheerdersbevoegdheden vereist. De stand-alone installer installeert de toepassing in een aangepaste directorystructuur, en niet in de directorystructuur van het systeem. Uw Adobe Connect-accountbeheerder kan het verplicht stellen om de Adobe Connect-toepassing te installeren om te kunnen deelnemen aan een vergadering, training of webinar.

Opmerking:

Sluit alle actieve exemplaren van de toepassing voordat u een nieuwere versie installeert.

De Adobe Connect-toepassing ondersteunt ook het Lightning-installatie- of upgradepad.

De Adobe Connect-toepassing implementeren in een bedrijf

De Adobe Connect-toepassing werkt alleen voor Connect 9 en latere versies. U kunt de toepassing centraal in het hele bedrijf implementeren via een MSI-installer voor Windows-gebruikers. De push-through MSI-installer installeert de toepassing voor alle gebruikers die op de computer zijn ingesteld. De toepassing vraagt u om u af te melden en opnieuw aan te melden om de installatie te voltooien.

De Adobe Connect-toepassing gebruiken met zwervend profiel

Als de Adobe Connect-toepassing is geïnstalleerd met zwervende profielen, worden de toepassing en de bijbehorende snelkoppeling naar de nieuwe computer gekopieerd. U moet de toepassing de eerste keer echter handmatig op de nieuwe computer starten. Als u de toepassing verwijdert, worden registeringangen alleen verwijderd van de computer waarop u de verwijdering hebt gestart.

Aanbevelingen voor het gebruik van de Adobe Connect-toepassing

• Als u een presentator of gastheer bent, test u uw computer en netwerkverbindingen voordat een vergadering van start gaat. Voer de diagnostische test van Adobe Connect uit.
  • Zet de URL's van de vergaderruimtes die u geregeld bezoekt, bij uw bladwijzers voor snelle toegang. Gebruik het tabblad Onlangs geopend op het welkomstscherm. U kunt een vergaderruimte in de Bladwijzers starten via het tabblad Favorieten.