Help van Adobe Connect voor mobiel

Kom meer te weten over de mobiele client voor Adobe Connect en het gebruik hiervan. Bekijk de nieuwe functie, tips en trucs en de integratie met Adobe Connect.

Hosten, delen, samenwerken en trainen, altijd en overal, met de gratis mobiele client voor Adobe Connect. De client geeft u de belangrijkste mogelijkheden van Adobe Connect voor ware mobiliteit in handen.

De mobiele client biedt een rijke ervaring voor gebruikers die met tablets vergaderingen hosten en bijwonen. Mobiele gastheren beschikken nu over vergaderfunctionaliteit waar geen enkele andere client op de markt aan kan tippen. De functionaliteit bevat onder andere het delen van documenten en presentaties op een Adobe Connect Server.

Naast de volgende, op veelgestelde vragen gebaseerde Help vindt u uitgebreide rondleidingen met schermopnamen in de volgende PDF-documenten.

Gids Aan de slag

Tablet

Smartphone

Voor gastheren/presentatoren

Voor deelnemers

Het is uiterst raadzaam om de nieuwste toepassing te gebruiken, zodat u optimaal kunt profiteren van uw Adobe Connect-ervaring. U vindt de nieuwste toepassing op de volgende koppelingen voor uw apparaat.

De mobiele client voor Connect in de Android-winkel

De Connect-app in de App Store

Algemeen

Deelnemers uitnodigen

Tik in het menu op Deelnemers uitnodigen > Per e-mail. De mobiele client start het e-mailprogramma van uw apparaat met een vooraf opgesteld uitnodigingsbericht. Selecteer contactpersonen in uw adresboek of voer adressen in om deelnemers uit te nodigen voor uw vergadering.

Deelnemen aan een vergadering op mobiele apparaten

Nadat u zich als gast of geregistreerde gebruiker hebt aangemeld, verschijnt op uw telefoon het startscherm van de ruimte.

Startscherm van Connect-ruimte voor mobiel

Klik op Openen in toepassing om de ruimte in de mobiele app te openen. Klik op Openen in browser om de ruimte in een browser op uw mobiele apparaat te openen. Klik op Installeren als u geen desktoptoepassing hebt om deze te installeren.

Opmerking: De optie Openen in browser is alleen zichtbaar voor deelnemers.

Nadat u zich als gast of geregistreerde gebruiker hebt aangemeld, verschijnt op tablets het startscherm van de ruimte.

Startscherm van Connect-ruimte voor tablet

Klik op Openen in browser om de ruimte in een browser op uw mobiele apparaat te openen. Klik op Openen in toepassing om de ruimte in de desktoptoepassing te openen. Klik op Installeren als u geen desktoptoepassing hebt om deze te installeren.

Zien wie er deelneemt aan de vergadering

Tik op om een lijst met gebruikers weer te geven. Het getal naast het pictogram geeft aan hoeveel deelnemers de vergadering bijwonen (inclusief gastheren).

Deelnemers verwijderen

Als u een gebruiker wilt verwijderen, tikt u op de naam in de pod Deelnemers en vervolgens op Gebruiker verwijderen (alleen beschikbaar voor gastheren die een tablet gebruiken).

Een andere gebruiker een presentator maken

Tik op de naam in de pod Deelnemers. Tik vervolgens op Gastheer of Presentator. Deze functionaliteit is beschikbaar voor alle gastheren.

Weergeven wat er wordt gedeeld

Tik op om te zien wat er momenteel wordt gedeeld. Met een mobiel apparaat kunt u slechts één pod Delen tegelijk weergeven. Als meerdere deelpods tegelijk actief zijn, wordt alleen de inhoud van de actieve pod Delen weergegeven. Tik in een pod Delen om deze te activeren en de inhoud die erin gedeeld is, weer te geven.

Vergadering opnemen

Tik in het menu op Vergadering opnemen. Voer nu een naam en overzicht voor de vergadering in, en tik op Starten.

De vergadering beëindigen

Tik in het menu op Vergadering beëindigen om een vergadering te beëindigen. Als u op Home op het apparaat drukt, blijft de app onbeperkt bij de vergadering aangemeld.

Start een vergadering buiten de add-in op Adobe Connect voor mobiel

Geef Adobe Connect voor mobiel een vergaderings-URL zonder de parameter launcher=false. U kunt vergaderings-URL kopiëren en plakken en het einde ervan handmatig wijzigen.

Inhoud delen

Als u een tablet gebruikt, kunt u documenten en whiteboards delen. U kunt ook foto's uit de galerie van het apparaat uploaden en delen (bijvoorbeeld Filmrol op de iPad). Op Android-apparaten kunt u door de lokale apparaatopslag browsen en ondersteunde bestandstypen rechtstreeks vanaf het apparaat delen.

Op mobiele telefoons kunt u alleen documenten in de recente Historie delen van de vergaderruimte delen.

Inhoud delen via een tablet

Selecteer in het menu, tik op Delen starten en tik vervolgens op een van de beschikbare opties.

Inhoud delen via een mobiel apparaat

Selecteer in het menu, tik op Delen starten en selecteer een weergegeven document.

Spraak/microfoon

Een deelnemer bellen

Tik op het microfoonpictogram om de kiezer weer te geven, en voer het telefoonnummer in. Deze optie is alleen beschikbaar als uw vergaderruimte een geïntegreerde telefoonvergaderlijn is uitgerust.

De telefoon tijdens een vergadering beantwoorden

Wanneer uw telefoon overgaat, wordt de mobiele app gepauzeerd zodat u het gesprek kunt beantwoorden. U kunt later naar de toepassing terugkeren via normale multitasking-navigatie voor uw apparaat.

GSM2.5G-netwerken bieden geen ondersteuning voor gelijktijdige spraak en data. Bovendien ondersteunen niet alle apparaten op nieuwere CDMA-netwerken gelijktijdig mobiele data en spraak. Daarom wordt de vergaderingsverbinding mogelijk verbroken wanneer u de telefoon beantwoordt. Vraag bij uw serviceprovider na of uw handset en netwerk tegelijkertijd spraak en data kunnen verwerken.

De microfoon inschakelen

Tik op en vervolgens op Mijn microfoon aansluiten. Deze optie is alleen beschikbaar als de gastheer microfoonrechten voor deelnemers heeft geactiveerd. U kunt het microfoonvolume indien nodig ook aanpassen. Wanneer u de microfoon inschakelt, worden de speakers mogelijk uitgeschakeld. Gebruik een headset om naar de audio te luisteren.

Microfoonrechten verlenen aan een deelnemer

Tik op de naam in de pod Deelnemers en stel Audio inschakelen in op Aan.

Microfoonrechten verlenen aan alle deelnemers

(Alleen voor tablets) Als u microfoonrechten aan alle deelnemers wilt verlenen, kiest u Audio van vergadering beheren in het menu en schakelt u Microfoonrechten voor deelnemers in.

 

 

Camera

Een webcamfeed weergeven

Tik op om de pod Camera te openen. Het getal naast het pictogram geeft het aantal feeds weer dat wordt uitgezonden. Op een tablet klikt u op een gebruiker om zijn of haar feed te bekijken. Op een telefoon tikt u op de pijltjes om door de verschillende feeds te browsen. Alle inactieve feeds worden gepauzeerd in Adobe Connect om bandbreedte te besparen.

Mijn camera inschakelen

Tik op om de cameravoorvertoning te zien. Tik op Uitzenden om uw webcamfeed voor anderen beschikbaar te stellen.

Camerarechten verlenen aan een deelnemer

Tik op de naam in de pod Deelnemers en stel Video inschakelen in op Aan.

Camerarechten verlenen aan alle deelnemers

(Alleen voor tablets) Kies Camera van vergadering beheren in het menu en schakel Camera inschakelen voor deelnemers in.

Opgeven welke camera moet worden gebruikt

Tik op om te wisselen tussen de voorste en achterste camera, als uw apparaat twee camera's heeft.

 

 

Feedback, chat en opiniepeilingen

Feedback registreren tijdens een vergadering

Tik op en selecteer een optie. Feedbackopties zijn alleen beschikbaar op een tablet (met uitzondering van de opties Hand omhoog, Akkoord en Niet akkoord). Het deelnemerspictogram op het apparaat van de gastheer geeft het aantal personen weer die momenteel hun hand hebben opgestoken (). Pictogrammen voor andere statussen worden naast de naam van de deelnemers in de pod Deelnemers weergegeven. Alle deelnemers op willekeurige apparaten kunnen deze statussen in de pod Deelnemers zien.

Een privéchat starten

Selecteer een gebruiker in de pod Deelnemers en tik op Privéchat starten om een chatsessie met de geselecteerde gebruiker te starten. Tik op het invoerveld onder aan de pod Chat om het toetsenbord op te roepen.

Een stem in een opiniepeiling uitbrengen

Tik op om de Opiniepeilingpods te openen, selecteer een van de pods als er meer dan een is, en tik op een van de keuzes om uw stem uit te brengen. Voor tekstantwoorden in een opiniepeilingsvraag opent u de opiniepeiling en tikt u in het tekstveld om het toetsenbord te openen. Wanneer u klaar bent, tikt u op Sturen.

Als u zich als lid wilt aanmelden, voert u de URL van de vergadering in, tikt u op Volgende en geeft u uw aanmeldings-id en -wachtwoord op. Als u problemen ondervindt, probeert u de volgende stappen:

 • De vergadering bijwonen als gast
 • Open de vergaderings-URL via de adresbalk van een webbrowser en voer uw aanmeldingsgegevens in op de aanmeldingspagina van de website. Na verificatie wordt u omgeleid naar Adobe Connect voor mobiel.

Het delen van schermen wordt niet ondersteund op mobiele apparaten. U kunt echter documenten, presentaties, whiteboards en afbeeldingen van mobiele apparaten delen.

Als u een tablet gebruikt, kunt u met Connect voor mobiel afbeeldingen rechtstreeks uit de galerie van uw tablet uploaden en delen (bijvoorbeeld Filmrol op de iPad of iPad mini). Op Android-tablets kunt u door de lokale apparaatopslag browsen en ondersteunde bestandstypen rechtstreeks vanaf het apparaat delen.

U kunt ook whiteboards op tablets delen. Als u een document/presentatie wilt delen, moet het bestand door een niet-mobiele gebruiker worden geüpload naar de inhoudsbibliotheek of rechtstreeks naar de vergadering. Gastheren en presentatoren die een tablet gebruiken, kunnen de geüploade inhoud dan delen vanuit hun servermap Document delen.

Als u een document/presentatie vanaf een smartphone wilt delen, uploadt u het bestand naar de inhoudsbibliotheek of rechtstreeks naar de pod Delen via de Adobe Connect-invoegtoepassing op een computer. Het bestand wordt dan weergegeven in de recente Historie delen voor alle gastheren van vergaderingen, en kan worden gedeeld door gastheren en presentatoren via een smartphone.

Als u een tablet gebruikt, zoals de iPad of iPad mini, kunt u afbeeldingen rechtstreeks vanuit de apparaatgalerie uploaden en delen. Als u een document/presentatie echter wilt delen, uploadt u het bestand naar de inhoudsbibliotheek of rechtstreeks naar de vergadering via de Adobe Connect-invoegtoepassing op een computer. Terwijl u deelt vanaf de tablet, kunt u toegang tot deze geüploade inhoud krijgen via de servermap Document delen. Op Android-tablets kunt u door de lokale apparaatopslag browsen en ondersteunde bestandstypen rechtstreeks vanaf het apparaat delen.

Als u een document/presentatie vanaf een smartphone wilt delen, meldt u zich vanaf een computer aan bij de Adobe Connect-vergaderingsclient en uploadt u het bestand naar de inhoudsbibliotheek of de pod Delen. Terwijl u deelt vanaf de smartphone, krijgt u toegang tot deze inhoud vanuit de recente lijst Historie delen.

U kunt altijd delen

PPT-, PPTX-, PDF-, MP3- en FLV-bestanden en de veelvoorkomende beeldbestandsindelingen zoals JPEG en PNG.

U kunt nooit delen

SWF-bestanden

U kunt soms delen

F4V- en MP4-video's als u met Android werkt. Deelnemers met een iOS-apparaat zien echter een bericht Niet-ondersteunde inhoud wanneer dergelijke bestanden worden gedeeld.

FLV-videobestanden werken op alle platforms, mits ze On2- of Sorensen-codering gebruiken. FLV-bestanden met H264-codering worden niet ondersteund op iOS-apparaten.

Alle deelnemers zien standaard dezelfde gesynchroniseerde weergave van het document. Als u wilt dat deelnemers in eigen tempo door het document navigeren, schakelt u synchronisatie uit.

Tik op Synchroniseren om de synchronisatie in of uit te schakelen. Wanneer synchronisatie is ingeschakeld, wordt de tekst op de knop groen.

Wanneer u de microfoon inschakelt, worden de speakers van uw apparaat mogelijk uitgeschakeld. Gebruik een headset om naar de audio te luisteren. Zo voorkomt u audiofeedback in de vergadering.

U kunt meestal op de pictogrammen Vorige en Volgende tikken om door een gedeeld document te navigeren dat u beheert. Als u niet door het document kunt navigeren, hebt u geen beheer over de presentatie en/of heeft de gastheer/presentator synchronisatie uitgeschakeld.

Audio kan worden uitgezonden via VoIP (apparaataudio) of telefonische conferenties. Chat met uw gastheer om te bepalen welke audio beschikbaar is voor de vergadering.

 • Voor VoIP moet u zorgen dat uw apparaataudio is ingeschakeld, en dat er geen andere toepassing actief is en tegelijkertijd audio afspeelt.
 • Voor Telefonie moet u zorgen dat u het nummer hebt gekozen, dat uw apparaataudio is ingeschakeld, en dat de persoon die met u spreekt, zijn of haar audio niet heeft gedempt.

Als het kiesblok automatisch verschijnt of als er een telefoonpictogram wordt weergegeven, kunt u op het pictogram tikken en uw telefoonnummer invoeren. De vergadering belt rechtstreeks naar uw apparaat.

Opmerking: als u het dialoogvenster met het kiesblok hebt gesloten, tikt u op het telefoonpictogram om het terug te halen en u aan te sluiten bij het conferentiegesprek. Als er geen telefoonpictogram wordt weergegeven, gebruikt de gastheer VoIP of een telefoonlijn die niet met de vergadering is geïntegreerd. In dergelijke gevallen schakelt u uw telefoonapp om handmatig kiezen te initiëren, en schakelt u terug naar de vergaderingsapp om visuele deelname voort te zetten.

Ja. Als de gastheer een telefonische conferentie heeft gestart, is het menu Telefonie beschikbaar in Adobe Connect voor mobiel. Tik op het telefoonpictogram op het scherm om het kiesblok weer te geven, en voer uw telefoonnummer in. Wanneer de telefoon overgaat, wordt Adobe Connect voor mobiel gepauzeerd zodat u de telefoon kunt beantwoorden. Nadat u het gesprek hebt beantwoord, kunt u terugkeren naar Connect voor mobiel.

GSM2.5G-netwerken bieden geen ondersteuning voor gelijktijdige spraak en data. Bovendien ondersteunen niet alle apparaten op nieuwere CDMA-netwerken gelijktijdig mobiele data en spraak. Daarom gaat de vergaderingsverbinding verloren wanneer u de telefoon beantwoordt. De andere optie is verbinding via Wi-Fi.

Ja. Presenter-quizzen worden gedeeld als inhoud (en niet als cursus) in vergaderingen, stemconferenties en seminars. Gebruikers van Adobe Connect voor mobiel kunnen deze inhoud bekijken en ook werken met de ondersteunde quiztypen: Waar/Niet waar, Overeenkomst en Multiple choice.

Op tablets en voor geregistreerde gebruikers houdt Connect interacties met ondersteunde quiztypen bij. HTML5-inhoud die door Adobe Presenter of Adobe Captivate wordt gepubliceerd, wordt niet ondersteund op mobiele apparaten.

U kunt de app Adobe Connect voor mobiel gebruiken om live vergaderingen, virtuele lesruimten en seminars bij te wonen. Opgenomen sessies kunnen in de MP4-indeling beschikbaar worden gesteld aan mobiele gebruikers. Gebruikers kunnen op de meeste apparaten toegang tot deze MP4-videos krijgen die op Adobe Connect zijn gehost, door op de video-URL te tikken of deze in te voeren. De videospeler van het apparaat neemt dan over en speelt de MP4-opname af.

Wanneer een video in een Adobe Connect-sessie wordt afgespeeld, bepaalt de codering die is gebruikt om de video te maken of de video op de apparaten van bepaalde deelnemers kan worden afgespeeld.

De cameraoptie wordt alleen weergegeven als uw apparaat een camera heeft. De gastheer moet ook webcamtoegang inschakelen, zodat deelnemers (niet-gastheren/-presentatoren) hun camerafeed kunnen uitzenden in de vergadering. Chat of spreek indien nodig met de gastheer en vraag om toestemming om uw camerafeed uit te zenden.

Gastheren en presentatoren kunnen standaard de notities in de pod bewerken. Deelnemers met uitgebreide rechten voor de pod Notities kunnen ook notities bewerken.

Het volgende is niet mogelijk met Adobe Connect voor mobiel:

 • Uw scherm delen of om controle over schermdeling verzoeken
 • Aangepaste SWF-pods weergeven
 • Gebruik de volgende pods:
  • pod Bestanden of Webkoppelingen
  • pod Bestanden delen, Webkoppelingen, Videotelefonie
  • alleen Flash en verouderde aangepaste pods
 • Werken met opiniepeilingen:
  • Opiniepeilingen instellen, openen en sluiten (tip: stel opiniepeiling in vanaf uw computer).
  • Antwoorden in een open opiniepeiling weergeven en verbergen
  • Resultaat van opiniepeilingen uitzenden
  • Stemdetails in pods weergeven

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?