Meer informatie over het gebruiken van werkbalken, controles en contextmenu's in Dreamweaver.

Opmerking:

De gebruikersinterface van Dreamweaver CC en hoger is vereenvoudigd. Daarom zijn sommige opties die in dit artikel worden beschreven, niet beschikbaar in Dreamweaver CC en hoger. Meer informatie vindt u in dit artikel.

Werkbalken weergeven

Met de werkbalken Document en Standaard kunt u bewerkingen die betrekking hebben op documenten of standaardbewerkingen uitvoeren. Met de werkbalk Codering kunt u snel code invoegen en met de werkbalk Stijl renderen kunt u uw pagina weergeven zoals deze er uitziet in verschillende mediatypen. U kunt de werkbalken naar behoefte weergeven of verbergen.

• Selecteer Weergave > Werkbalken en selecteer de werkbalk.
  • Klik met de rechtermuisknop (Windows) of terwijl u Control ingedrukt houdt (Macintosh) op een van de werkbalken en selecteer de werkbalk in het contextmenu.

Opmerking:

Als u de werkbalk Codering wilt weergeven in de codecontrole (Venster > Codecontrole), selecteert u de werkbalk Codering in het pop-upmenu Weergaveopties bovenaan in de codecontrole.

De eigenschappencontrole gebruiken

Met de eigenschappencontrole kunt u de meest voorkomende eigenschappen voor het momenteel geselecteerde pagina-element, zoals tekst of een ingevoegd object, onderzoeken en bewerken. De inhoud van de eigenschappencontrole hangt af van het geselecteerde element.

Als u Help-informatie wilt bekijken over een bepaald item in de eigenschappencontrole, klikt u op de knop Help rechtsboven in de eigenschappencontrole of selecteert u Help in het menu Opties van de eigenschappencontrole.

Opmerking:

Gebruik de tagcontrole om de kenmerken die aan de eigenschappen van een bepaalde tag zijn gekoppeld, weer te geven en te bewerken.

De eigenschappencontrole weergeven of verbergen

1. Selecteer Venster > Eigenschappen.

De eigenschappencontrole uitvouwen of samenvouwen

1. Klik op de uitvouwpijl in de rechterbenedenhoek van de eigenschappencontrole.

Eigenschappen voor een pagina-element weergeven en wijzigen

1. Selecteer het pagina-element in het documentvenster.

U moet mogelijk de eigenschappencontrole uitvouwen om alle eigenschappen voor het geselecteerde element te kunnen zien.

2. Wijzig de gewenste eigenschappen in de eigenschappencontrole.

Opmerking:

Voor informatie over specifieke eigenschappen selecteert u een element in het documentvenster en klikt u op het pictogram Help in de rechterbovenhoek van de eigenschappencontrole.

3. Als uw wijzigingen niet onmiddellijk in het documentvenster worden toegepast, gaat u op een van de volgende manieren te werk om de wijzigingen toe te passen:
    • Klik buiten de tekstvelden voor het bewerken van eigenschappen.

• Druk op Enter (Windows) of Return (Macintosh).

• Druk op Tab om naar een andere eigenschap te gaan.

Contextmenu's gebruiken

Via contextmenu's hebt u snel toegang tot de meest gebruikte opdrachten en eigenschappen die betrekking hebben op het object of venster waarmee u werkt. Contextmenu's bevatten alleen de opdrachten die betrekking hebben op de huidige selectie.

1. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of terwijl u Control ingedrukt houdt op het object of venster.
  2. Selecteer een opdracht in het contextmenu.
    Contextmenu in Dreamweaver
    Contextmenu