Mediabestanden zoeken op trefwoordtags

Mediabestanden zoeken met behulp van trefwoordtags

Met trefwoordtags kunt u snel foto's en andere bestanden zoeken. Wanneer u foto's en mediabestanden zoekt met trefwoordtags, worden de geselecteerde trefwoordtags weergegeven op de balk Geavanceerd zoeken. De zoekopdrachten beginnen zodra u tags selecteert in het deelvenster Trefwoordtags.

Mediabestanden zoeken met specifieke trefwoordtags

De trefwoordtagzoekresultaten in verschillende weergaven weergeven

Wanneer u een zoekopdracht uitvoert met gebruik van trefwoordtags, worden de zoekresultaten gegroepeerd in weergaven met de beste overeenkomsten, bijna overeenkomende items en groepen die helemaal niet overeenkomen. Standaard worden de best overeenkomende resultaten weergegeven. U kunt ook andere weergaven selecteren.

 1. Klik op Opties op de zoekbalk om het pop-upmenu met zoekcriteria te openen.

 2. Selecteer Beste overeenkomsten verbergen, Bijna overeenkomende items weergeven/verbergen of De resultaten die niet overeenkomen weergeven/verbergen. De resultaten worden als volgt gegroepeerd:

  Best overeenkomend

  Deze mediabestanden beschikken over alle trefwoordtags die voorkomen in de zoekcriteria. Wanneer u meer trefwoordtags toevoegt om de zoekactie te verfijnen, wordt er een kleiner aantal beste overeenkomsten weergegeven.

  Bijna overeenkomend

  Mediabestanden die beschikken over een of meer (maar niet over alle) trefwoordtags die voorkomen in de zoekcriteria, worden bijna overeenkomende items genoemd. Bijna overeenkomende mediabestanden hebben een wit vinkje op de miniaturen. Als u bijvoorbeeld een zoekopdracht uitvoert met meerdere trefwoordtags, worden foto's met slechts een van de trefwoordtags weergegeven als bijna overeenkomende items. Selecteer deze groep om mediabestanden weer te geven die trefwoordtags bevatten waarop u hebt gezocht.

  Tip: Als u na een zoekopdracht automatisch bijna overeenkomende items wilt laten weergeven, kiest u Bewerken > Voorkeuren > Algemeen of Adobe Elements Organizer 11 > Voorkeuren > Algemeen, schakelt u het selectievakje Sterk op elkaar lijkende sets tonen in zoekopdrachten in en klikt u op OK.

  Geen overeenkomsten

  Deze mediabestanden beschikken over geen van de trefwoordtags die in de zoekcriteria staan. In de miniaturen ziet u het pictogram Geen overeenkomst.

Zoekopdrachten verfijnen met de zoekbalk

Als u een zoekopdracht wilt verfijnen, sleept u meer trefwoordtags naar de zoekbalk. Met de zoekbalk kunt u ook mediabestanden zoeken die in een album of project worden gebruikt.

Een trefwoordtag naar de zoekbalk slepen

 1. Zorg ervoor dat het deelvenster Trefwoordtags is geopend.

 2. Sleep trefwoordtags naar de zoekbalk om de zoekopdracht te verfijnen. U kunt meer dan een tag tegelijk naar de zoekbalk slepen. Houd Shift ingedrukt terwijl u klikt als u meerdere aangrenzende trefwoordtags wilt selecteren of houd Control ingedrukt terwijl u klikt als u meerdere tags wilt selecteren die niet naast elkaar staan.

 3. Klik in de zoekbalk met de rechtermuisknop of houd Control ingedrukt en klik op een tag, categorie of subcategorie, en kies een van de volgende handelingen:

  • Verwijder [naam van trefwoordtag, categorie of subcategorie] uit de zoekresultaten
  • Sluit foto's uit met [naam van trefwoordtag, categorie of subcategorie]
 4. Als u de zoekopdracht wilt wissen en de zoekbalk wilt sluiten, klikt u op Wissen.

Mediabestanden zoeken waaraan geen tags zijn toegekend

 1. Kies Zoeken > Niet-getagde items in de Elements Organizer.

  Alle mediabestanden in uw catalogus waaraan geen trefwoordtags, slimme tags, personen, plaatsen of gebeurtenissen zijn toegewezen, worden weergegeven.

 1. Klik op Alle media om weer alle mediabestanden in uw catalogus weer te geven.

Items met een sterrenwaardering zoeken

Met het filter Sterrenwaardering kunt u uw favoriete (of minst favoriete) foto's, videoclips, audioclips en projecten zoeken. U kunt het filter Sterrenwaardering ook in combinatie met trefwoordtags gebruiken als zoekcriteria.

 1. Selecteer een van de opties in het waarderingsmenu naast het filter Sterrenwaardering.
  • Waardering is hoger dan of gelijk aan
  • Waardering is lager dan of gelijk aan
  • Waardering is gelijk aan
 2. Selecteer een van de sterren in het filter voor sterrenwaarderingen.

  Een optie selecteren in het waarderingsmenu.

U kunt mediabestanden desgewenst uitsluiten van de zoekresultaten. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar de subcategorie Vrienden en de optie Uitsluiten toepassen op de tag van een vriend om deze media niet op te nemen in de zoekresultaten. U kunt ook een gehele categorie of subcategorie uitsluiten van een zoekopdracht.

 1. Voer een van de volgende handelingen uit:

  • Klik in de balk Geavanceerd zoeken met de rechtermuisknop of houd Control ingedrukt en klik op de tag van de mediabestanden die u wilt uitsluiten van een zoekopdracht, en kies Uitsluiten.
  • Klik met de rechtermuisknop of houd Ctrl ingedrukt en klik op een of meer trefwoordtags op de zoekbalk en kies Foto's met [naam van trefwoordtag, categorie of subcategorie] niet opnemen. Of dubbelklik op de tag en verwijder deze van de zoekbalk.
  Opmerking:

  Stel bijvoorbeeld dat u al uw afbeeldingen met Surfen wilt vinden, maar de foto's die Vaag zijn, wilt uitsluiten. Slimme tags worden ook weergegeven in de widget Geavanceerd zoeken in het deelvenster Trefwoordtags. De Elements Organizer 11 zoekt foto's met alleen het trefwoordtag Surfen, maar sluit de foto's met de slimme tag Vaag uit.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account