Het tabblad Apps in de Creative Cloud desktop-app inschakelen

De beheerder in uw organisatie kan ervoor kiezen te bepalen welke apps u kunt installeren en heeft daarom het tabblad Apps in de Creative Cloud desktop-app uitgeschakeld.

Voor eindgebruikers

Als u uw Adobe-lidmaatschap van een school of organisatie hebt gekregen

Neem contact op met uw beheerder als in de Creative Cloud desktop-app:

• Het tabblad Apps ontbreekt
  • Het volgende bericht wordt weergegeven op het tabblad Apps: 'Je hebt geen toegang om apps te beheren.'

Kijk hoe u contact opneemt met de beheerder van uw organisatie.

Deel dit artikel zo nodig met de beheerder, aangezien dit stappen bevat waarmee het tabblad Apps voor u kan worden ingeschakeld.

Als u een individueel lidmaatschap hebt

Als u het lidmaatschap niet van een organisatie of school hebt ontvangen:

1. Sluit de Creative Cloud desktop-app.

2. Ga naar de volgende locatie op uw computer en verwijder het bestand ServiceConfig.xml:

• macOS: /Bibliotheek/Application Support/Adobe/OOBE/Configs/
    • Windows: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE\Configs\
    Opmerking:

U hebt beheerdersrechten op de computer nodig om het bestand ServiceConfig.xml te kunnen verwijderen.

3. Start de Creative Cloud desktop-app opnieuw.

Als het probleem zich blijft voordoen, probeert u de stappen voor probleemoplossing in Problemen met activeren en deactiveren oplossen.

Voor beheerders

Gebruik een van de volgende methoden om het tabblad Apps in te schakelen:

Selfservicebeleid gebruiken

Aanbevolen voor klanten met Creative Cloud voor ondernemingen en het onderwijs.

Beleid voor selfservice

1. Wijs de betrokken gebruikers toe aan een (nieuw of bestaand) productprofiel.
    Kijk hoe u gebruikers toewijst aan productprofielen.
  2. Pas het selfservicebeleid Door gebruiker beheerd toe op dat profiel.
    Kijk hoe u selfservicebeleid toepast op productprofielen.
Opmerking:

Binnen 24 uur nadat de beheerder het beleid aan het productprofiel heeft toegewezen, wordt het voor de gebruikers toegepast.

Als u een beleid direct wilt toepassen, vraagt u uw gebruikers een van de volgende handelingen uit te voeren:

• Afmelden en weer aanmelden bij hun Adobe-account.
  • De Creative Cloud desktop-app afsluiten en weer openen.
  • Op Controleren op updates klikken in de Creative Cloud desktop-app.

Een pakket met alleen de Creative Cloud desktop-app maken

Gebruik deze optie in de volgende gevallen:

• U bent een klant met Adobe voor teams.
  • U kiest ervoor geen selfservicebeleid te gebruiken (dat hierboven wordt beschreven)
  • U hebt per ongeluk de optie Selfservice-installatie inschakelen (waarmee het tabblad Apps wordt uitgeschakeld) uitgeschakeld toen u een pakket maakte.

Een pakket maken

• Maak een beheerd pakket in de Admin Console.

Kijk hoe u beheerde pakketten maakt.

• Wanneer u het pakket maakt, moet u in het scherm Apps kiezen alleen de Creative Cloud desktop-applicatie kiezen.

Applicaties kiezen

• Zorg dat in het scherm Opties de optie Selfservice-installatie inschakelen is geselecteerd.

Het pakket distribueren

Distribueer het pakket naar de computers van de betreffende gebruikers.

Lees meer over hoe u pakketten distribueert.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online