In dit document wordt beschreven hoe u beheerde pakketten voor de Creative Cloud desktop-app aanpast.

Als beheerder van de Adobe Admin Console kunt u bepalen hoe de eindgebruikers omgaan met de Creative Cloud-apps en -services die u hen ter beschikking stelt. U kunt er bijvoorbeeld apps en updates op de computers van gebruikers installeren of u kunt dit door de gebruikers zelf laten doen. U kunt er ook voor kiezen om gebruikers de mogelijkheid te bieden zich aan te melden bij Creative Cloud via de browser op hun computer.

Gebruik de volgende methoden om de installatie en configuratie aan te passen:

Beheerde pakketten gebruiken

De aanpassingsopties die u instelt wanneer u pakketten maakt, worden toegepast op alle computers waarnaar dat pakket wordt gedistribueerd.

Selfservice-installatie inschakelen

Wanneer u pakketten maakt en distribueert naar de computers van eindgebruikers, wordt de Creative Cloud desktop-app op de computers geïnstalleerd als onderdeel van de distributie. Standaard kunnen gebruikers dan naar het tabblad Apps in de Creative Cloud desktop-app gaan om zelf apps op hun computer te installeren en bij te werken.

Gebruik de optie Selfservice-installatie inschakelen om wel (deelvenster Apps inschakelen) of niet (deelvenster Apps uitschakelen) toe te staan dat gebruikers in dit productprofiel apps en updates installeren.

Als u toestaat dat gebruikers apps en updates installeren, kunt u er ook voor kiezen om oudere versies van apps weer te geven of te verbergen in de Creative Cloud desktop-app. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u niet wilt dat gebruikers oudere versies van apps installeren.

Als u deze optie uitschakelt, hebben gebruikers geen manier om apps zelf te installeren of bij te werken. Ook zien gebruikers een bericht op het tabblad Apps met de melding U hebt geen toegang om apps te beheren.

Selfservice-installatie inschakelen

Als eindgebruiker kunt u nu:

• Uw apps downloaden, installeren en bijwerken via het tabblad Apps.
  • Lettertypen van honderden lettertypeleveranciers kiezen in Adobe Fonts.
  • Bestanden organiseren en delen via het tabblad Jouw werk.
  • De taal van de installatie, opstartinstellingen, opties voor automatische updates en meldingen wijzigen.

Zie Apps en services beheren met de Creative Cloud desktop-app voor meer informatie.

Creative Cloud desktop-app

Toestaan dat niet-beheerders apps bijwerken en installeren

Eindgebruikers hebben wel of niet beheerdersrechten op besturingssysteemniveau op hun computer. Dus zelfs Als u de optie Selfservice-installatie inschakelen kiest, hebben ze mogelijk nog steeds geen apps op hun computer kunnen installeren of bijwerken. Door het selecteren van toe te staan kunnen niet-beheerders apps bijwerken en kunnen gebruikers apps installeren en bijwerken, zelfs als ze geen beheerdersrechten op hun computers hebben.

Als u wilt dat gebruikers apps op hun computer kunnen installeren en bijwerken, moet u beide opties kiezen: Selfservice-installatie inschakelen en Toestaan dat niet-beheerders apps bijwerken en installeren.

Toestaan dat niet-beheerders apps bijwerken en installeren

Opmerking:

• De optie Toestaan dat niet-beheerders apps bijwerken en installeren is alleen beschikbaar als u de optie Selfservice-installatie inschakelen kiest.
  • U kunt ook de optie Selfservice-installatie inschakelen kiezen en de optie Toestaan dat niet-beheerders apps bijwerken en installeren niet kiezen. In dit geval kunnen alleen gebruikers met de juiste beheerdersrechten apps op hun computer installeren en bijwerken.

Automatische updates uitschakelen voor eindgebruikers

Met de optie Automatische updates in de Creative Cloud desktop-app kunnen uw eindgebruikers kiezen welke apps ze automatisch willen bijwerken. Dit houdt in dat elke app die een gebruiker selecteert, wordt bijgewerkt op zijn of haar computer zodra Adobe een grote of kleine update voor de app uitbrengt.

Met de optie Automatische updates uitschakelen voor eindgebruikers voorkomt u dat gebruikers automatische updates voor apps inschakelen. In dit geval is de optie Automatische updates niet beschikbaar in de Creative Cloud desktop-app waarvoor u het pakket hebt gedistribueerd.

Lees hoe eindgebruikers automatische updates in- of uitschakelen.

The Auto-update option in the Creative Cloud desktop app, allows your end users to choose apps that they want to auto-update. This implies that any app a user selects will update on their machines as soon as Adobe release a major or minor update for the app.

The Disable auto-update for end-users option allows you to prevent users from enabling auto-update on apps. In this case, the Auto-update option is not available in the Creative Cloud desktop app for which you've deployed the package.

Automatische updates uitschakelen voor eindgebruikers

Lees hoe eindgebruikers automatische updates in- of uitschakelen.

Selfservice-installatie voor plug-ins inschakelen

Als beheerder kunt u plug-ins aan uw pakket toevoegen terwijl u een beheerd pakket maakt. Deze plug-ins zijn ook beschikbaar in de Creative Cloud desktop-app. Gebruik de optie Selfservice-installatie voor plug-ins inschakelen om toe te staan dat gebruikers plug-ins installeren en bijwerken via de Creative Cloud desktop-app. Wanneer u deze optie inschakelt, moeten gebruikers de Creative Cloud desktop-app stoppen en opnieuw starten of zich afmelden en weer aanmelden om de wijziging door te voeren.

Als deze optie is geselecteerd, kunnen gebruikers naar het tabblad Marktplaats in de Creative Cloud desktop-app gaan om plug-ins te zoeken, te installeren of te verwijderen. Als deze optie is uitgeschakeld, kunnen de gebruikers alleen plug-ins verwijderen die niet via een beheerd pakket zijn geïnstalleerd. Ze kunnen geen plug-ins zoeken of nieuwe plug-ins installeren.

Plug-ins die vanuit een pakket zijn geïnstalleerd, kunnen niet door gebruikers worden ingeschakeld, uitgeschakeld of verwijderd. U moet een updatepakket maken en installeren om de plug-ins te beheren die vanuit pakketten zijn geïnstalleerd.

Bestandssynchronisatie uitschakelen

Als eindgebruiker kunt u:

• Bladeren door duizenden extensies plug-ins, scripts en meer om uw creativiteit vergroten en de functionaliteit van Creative Cloud-applicaties uitbreiden.
  • Installeer of verwijder plug-ins met behulp van het tabblad Marktplaats.

Zie voor meer informatie Extensies en add-ons voor Adobe-apps installeren.

Tabblad Marktplaats

Bestandssynchronisatie uitschakelen

Als beheerder kunt u ervoor kiezen om Creative Cloud-bestandssynchronisatie op de computers van eindgebruikers uit te schakelen. Bestandssynchronisatie is standaard ingeschakeld. Het is echter handig om deze optie uit te schakelen wanneer u pakketten in een testomgeving distribueert. Als u distributiescenario's test, is het immers niet nodig dat grote aantallen bestanden tussen apparaten worden gesynchroniseerd.

Bestandssynchronisatie uitschakelen

Als bestandssynchronisatie is ingeschakeld (standaard): Als u een eindgebruiker bent en uw beheerder bestandssynchronisatie voor uw ondernemings- of teamaccount voor Creative Cloud hebt ingeschakeld, houdt de Adobe Creative Cloud desktop-app alle middelen synchroon. U kunt veel soorten creatieve middelen rechtstreeks weergeven in een webbrowser op uw computer, tablet of smartphone. U kunt de volgende soorten middelen weergeven: Adobe Fonts-lettertypen, bestandsindelingen zoals PSD, AI, INDD, JPG, PDF, GIF, PNG, Photoshop Touch en nog veel meer.

Als u door uw middelen wilt bladeren, navigeert u naar Jouw werk > Bestanden.

Zie Middelen bekijken, synchroniseren en beheren voor meer informatie.

Middelen bekijken

Als bestandssynchronisatie is uitgeschakeld: Als u een eindgebruiker bent en uw beheerder bestandssynchronisatie heeft uitgeschakeld voor uw ondernemings- of teamaccount voor Creative Cloud, worden de meeste van uw middelen niet gesynchroniseerd tussen apparaten. Adobe Fonts-lettertypen en bibliotheken worden nog steeds gesynchroniseerd. In de praktijk raden we af om bestandssynchronisatie uit te schakelen. Deze functie wordt echter aangeboden om beheerders in bedrijven en teams in staat te stellen om hun distributies te testen.

Aanmelding via browser inschakelen

Wanneer u als beheerder pakketten maakt en distribueert, moeten uw eindgebruikers de Creative Cloud desktop-app starten om aan de slag te gaan met Adobe-producten en -services. Wanneer gebruikers de app starten, moeten ze zich aanmelden.

Standaard moeten gebruikers zich aanmelden via de Creative Cloud desktop-app. U kunt er echter voor kiezen gebruikers om te leiden, zodat ze zich kunnen aanmelden via de browser door Aanmelding gebaseerd op browser in te schakelen.

Aanmelding via browser inschakelen

Als u als eindgebruiker nog niet bent aangemeld wanneer u de Creative Cloud desktop-app start, wordt u direct omgeleid en kunt u zich aanmelden via uw standaardbrowser.

Nadat u zich hebt aangemeld, krijgt u dit bericht te zien:

Aanmelden via de browser is gelukt

Wanneer u teruggaat naar de Creative Cloud desktop-app, wordt het standaardvenster weergegeven.

ServiceConfig.xml gebruiken

Wanneer u pakketten maakt en distribueert naar de computers van eindgebruikers, wordt de Creative Cloud desktop-app op de computers geïnstalleerd als onderdeel van de distributie. Standaard kunnen gebruikers dan naar het tabblad Apps in de Creative Cloud desktop-app gaan om zelf apps op hun computer te installeren en bij te werken.

Gebruik het bestand ServiceConfig.xml om wel (deelvenster Apps inschakelen) of niet (deelvenster Apps uitschakelen) toe te staan dat gebruikers apps en updates installeren. Als u deze optie uitschakelt, hebben gebruikers geen manier om apps zelf te installeren of bij te werken.

Volg deze stappen om het deelvenster Apps in of uit te schakelen met behulp van ServiceConfig.xml:

1. Klik in het menu Bestand in de Creative Cloud desktop-app op Creative Cloud afsluiten.

2. Navigeer naar de volgende locatie en zoek het bestand ServiceConfig.xml:

• Windows: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE\Configs\
    • macOS/Bibliotheek/Application Support/Adobe/OOBE/Configs/
  3. Kopieer het bestand naar uw desktop en open deze kopie in een teksteditor zoals TextEdit.

4. Ga in het bestand naar het element <visible> en wijzig de inhoud in True of False (de standaardwaarde) om het deelvenster Apps in of uit te schakelen.

<config>

<panel>

<name>AppsPanel</name>

<visible>false</visible>

</panel>

</config>

5. Sla het bewerkte bestand op en kopieer het terug naar de map Configuraties waaruit uw het hebt gekopieerd, waarbij het originele bestand wordt vervangen.

6. Start de Creative Cloud desktop-app.

Creative Cloud Packager gebruiken (verouderd):

Gebruik deze methode om aanpassingsopties toe te passen met pakketten die zijn gemaakt met Creative Cloud Packager. De aanpassingsopties die u instelt wanneer u pakketten maakt, worden toegepast op alle computers waarnaar dat pakket wordt gedistribueerd.

Wanneer u pakketten maakt en distribueert naar de computers van eindgebruikers, wordt de Creative Cloud desktop-app op de computers geïnstalleerd als onderdeel van de distributie. Standaard kunnen gebruikers dan de Creative Cloud desktop-app gebruiken om zelf apps op hun computer te installeren en bij te werken. Met de optie Toepassingen en updates tonen via het deelvenster Apps kunt u wel of niet toestaan dat gebruikers apps en updates installeren via de Creative Cloud desktop-app. Selecteer Verhoogde rechten zodat gebruikers apps kunnen installeren en bijwerken, zelfs als ze geen beheerdersrechten op hun computers hebben.

Als u deze optie uitschakelt, hebben gebruikers geen manier om apps zelf te installeren of bij te werken.

Wanneer u het deelvenster Apps uitschakelt, zien eindgebruikers een bericht op het tabblad Apps met de melding U hebt geen toegang om apps te beheren.

Aanpassen met Packager